Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5413

Comments Posted By Alper

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Valse argumenten

Een snelle blik door de archieven laat zien dat Nettimes-nl een redelijk marginale mailing list is. Ik weet niet waarom je dacht dat het discours daar beter zou zijn dan in andere media.

Wat mij betreft is één van de belangrijkste vragen naar aanleiding van Wikileaks hoe we online een publieke ruimte kunnen waarborgen maar dat is een verhaal wat te ingewikkeld is voor de meeste mensen (en dus ook voor de meeste journalisten).

Wij hebben een tijdje geleden een poging gedaan in de commentaren van een matig nrc.next stuk: http://www.nrcnext.nl/blog/2010/12/15/de-cyberaanval-als-het-nieuwe-demonstreren/#comment-55625
De tijd niet echt om het door te zetten, maar ideeën zijn welkom.

» Posted By Alper On February 13, 2011 @ 12:21

De toekomst van auteurs

Ik nog een wat langere post over dit onderwerp schrijven, maar deze column komt als geroepen.

Ik ben al mijn boeken waar de opmaak er niet toe doet aan het liquideren. Daar heb ik duizenden euro’s in gestoken met betrekkelijk weinig blijvende fysieke waarde.

Ik koop geen ebooks voordat ik mijn boeken naar elk apparaat kan meenemen en beheren zoals ik dat wil.

Verder ben ik niet bereid meer dan €1 per boek te betalen. Lijkt mij mooi en is ook een fijn psychologisch punt.

Tot dit zover is kijk ik in de bibliotheek en op ebook trackers.

» Posted By Alper On July 07, 2010 @ 23:38

Escalatie

Optie 2 doet me denken aan het grapje over Ninja Airlines: http://edu.blogsome.com/2006/09/18/ninja-airlines/

Klinkt ideaal.

» Posted By Alper On January 06, 2010 @ 10:24

Lost in het nieuws

Ja, er zijn domme mensen op het internet die elkaar blind napraten. Niet exact iets nieuws. Wat wel nieuwig is —sinds Iran— zijn de traditionele media die bij gebrek aan bronnen willekeurige dingen van het internet plukken en daarover verslag doen. Dankjewel, rondklikken op YouTube kan ik zelf ook.

En vind je het gek dat een gebrek aan beeld ons beïnvloedt? Wat hoor je nog over Iran op dit moment? ‘Uit het oog, uit het hart.’

» Posted By Alper On July 07, 2009 @ 20:34

De krant is geen omroep

@moos Als je ziet hoe goed de kwaliteit van de reacties hier al is (Ik zou beter verwachten van mensen die Spaink lezen.), dan neem ik het klanten niet kwalijk dat ze reacties niet zomaar openzetten.

» Posted By Alper On February 05, 2009 @ 18:40

Ondermijnend

Met allebei de systemen moeten we naar digitalisering, geen twijfel daarover maar dit soort verpestte trajecten vernietigen wel het publieke draagvlak voor digitale oplossingen die wél werken.

Een EPD lijkt handig maar elke centralisatie van gegevens lokt lekken uit, zeker gezien de lekheid van computers en procedures bij huisartsen en ziekenhuizen. Het beste is misschien dan om de ambitie van het dossier terug te brengen (de ene dokter hoeft niet altijd alles te weten wat alle andere dokters hebben gedaan) en om het persoonlijker te maken, dus je draagt het altijd bij je op je mobiel of andere kleine gadget. Een soort digitale versie van de noodarmband, dus. Levens gered en weinig kans op lekken van essentiele gegevens.

Een digitale manier van betalen (liefst ook mobiel) voor OV móet er komen. Het huidige systeem is achterlijk achterhaald en alle investeringen om het te moderniseren worden ontweken wijzend op de ov-chipkaart. Dit is ook niet zo lastig, digitale betaling voor ov bestaat al in grote delen van de ontwikkelde wereld. Wat in Finland en Z.Korea/Japan kan, kan hier ook.

» Posted By Alper On December 10, 2008 @ 10:53

De vraatzucht van Picnic

Over amateurs: In mijn ervaring zijn barcamps (http://barcamp.org/) en unconferences veel leuker, leerzamer en interactiever dan menige (duur)betaalde conferentie.

@Spaink: Dat is ook iets wat ik me afvroeg toen ik een keer een halve subsidieaanvraag deed. Bij SenterNovem mag ik wel zien welke aanvragen de voorgaande jaren zijn goedgekeurd, maar het bedrag dat is uitgekeerd en de verantwoording daarvan kan ik niet opvragen.

Ik kan geen goede reden verzinnen omdat niet publiek te maken. Mensen die dingen doen met overheidsgeld, prima, maar geef dan ook openheid van boeken en zorg ervoor dat het geproduceerde eigendom publiek domein of Creative Commons is.

» Posted By Alper On September 22, 2008 @ 22:36

Verhuisd (intermezzo)

Fijn dat je nu een eigen WordPress hebt, fijn voor jezelf denk ik en fijn voor ons je lezers.

Een kleine tip: het zou net wat netter zijn om het /wordpress/ uit de URL weg te halen of te vervangen met iets anders (je kunt ooit over willen naar een ander pakket oid.).

» Posted By Alper On August 25, 2008 @ 14:18

«« Back To Stats Page