Vanavond op TV

Vanavond wordt de eerste aflevering uitgezonden van de vierdelige documentaireserie die Maartje Nevejan maakte over ons grote Nationale Canta Ballet. In de serie portretteert ze een aantal Canta-rijders en balletdansers, ze laat van alles en nog wat over het autootje zien, en ze toont de lange weg die we gezamenlijk afleggen naar het ballet.

In deze aflevering onder andere: choreograaf Ernst Meisner, componist Robin Rimbaud (aka Scanner), de Gashouder – onze balletvloer – en Canta-rijders Kim en Ruit. Plus uw gids in de Canta-wereld: moi :)

NTR, Nederland 2, 19:20 – 20:00. Aflevering 2: zondag 10 juni. (Meer info hier.)


Aantal reacties: 6

 1. ≡ 03 Jun 2012 ≡ 22:28

  Heel prachtig hoe de canta’s, de dansers en de metaforen om je oren vlogen in deze documentaire. Knap hoe kunst wordt verweven met handicap. Ik kijk al uit naar de volgende uitzending!

 2. url url'>Spaink ≡ 03 Jun 2012 ≡ 22:59

  Aanstaande zondag opNTR, Nedrland 2, om 19:00 :)

 3. ≡ 04 Jun 2012 ≡ 03:59

  De choreograaf was wat klef met een enkele Canta-rijdster ;-),
  maar voor de rest… een mooie documentaire, mede door het om beurten in beeld brengen van dansers en rijd(st)ers.
  Grappig trouwens, hoeveel handen de lucht in gingen bij de vraag: “Wie beschouwt zichzelf als goede Canta-chauffeur?”

 4. ≡ 04 Jun 2012 ≡ 13:29

  Henk, die Canta-rijdster leek dat zelf niet heel erg te vinden…

  Wat ik ook mooi vond was hoe Karin uitlegde dat ze schrok van de snelheid toen ze voor het eerst in haar wagentje reed. Terwijl zo’n Canta natuurlijk niet echt bloedsnel is vergeleken met sommige andere voertuigen op de weg. Maar het maakt (volgens Karin) dus nogal wat uit of je als passagier alles over je heen laat komen of als bestuurder zelf de controle moet nemen. Heel logisch eigenlijk.

  Om die reden vraag ik me ook wel eens af of het wel een goed idee is dat je voor de Canta geen rijbewijs nodig hebt. Begrijp me goed, ik wil niemand zijn “benenwagen” afnemen. Maar het is toch wel een verantwoordelijkheid om zo’n apparaat veilig te (kunnen) besturen.

 5. ≡ 05 Jun 2012 ≡ 10:32

  Mooie beelden….., werkelijk heel aardig in beeld gebracht…..

 6. ≡ 05 Jun 2012 ≡ 16:38

  @3.HenK “Wie beschouwt zichzelf als goede Canta-chauffeur?” ‘t Zijn nèt mensen…

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *