Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489
Karin Spaink - Wie helpt?

Wie helpt?

Momenteel ben ik bezig met een boek over de Canta: De benenwagen. Het boek zal in juni verschijnen. De tekst zit wel snor, maar voor het beeldmateriaal heb ik hulp nodig!

Niet alleen gehandicapten gebruiken Canta’s: ook bedrijven en instanties doen dat. Die autootjes worden dan verfraaid met logo’s en soms in de bedrijfskleuren gespoten. Ik noem dat ‘Canta’s met een bijbaan’. In dit Facebook album zie je daar voorbeelden van. Maar mijn verzameling is nog klein, er zijn vast veel meer Canta’s met een (bij)baan….

Help mee! Maak foto’s van zulke Canta’s en plaats hier een link naar je foto, of stuur die op naar karin@spaink.net. Mooie foto’s gebruik ik graag in het boek.

Andere goede Cantafoto’s zijn ook van harte welkom! Op Flickr worden al langer Canta-foto’s verzameld (zie The hunt for the little red car), maar daar staan alleen rode Canta’s. En van witte, grijze en groene Canta’s zijn geheid ook mooie, grappige of ontroerende foto’s te maken…

Wie helpt me? Wie doet mee?


Aantal reacties: 15

 1. url url'>Elly ≡ 14 Jan 2012 ≡ 20:03

  Ik hoop dat je veel en vooral leuke foto’s krijgt, bij ons zie je ze amper, ik denk dat er hier maar 1 rijdt.

 2. url url'>Spaink ≡ 15 Jan 2012 ≡ 08:50

  Amsterdam heeft de grootste Canta-dichtheid van het land, maar ze rijden ook elders :)

 3. ≡ 15 Jan 2012 ≡ 17:59

  ik ben zelf eigenaar geweest van een aixam :-)
  ‘t gekke ding reed legaal 80km/u en kocht hem met shade na een aanrijding., na een half jaar brande het motor ruim uit en na een klein maandjee sleutelen weer de weg op. hij stierf een kleine drie maanden later door een motor blok wat niet meer wou. het leek mij nog het meest op een daf 33 met de variomatic versnellingen.

 4. ≡ 16 Jan 2012 ≡ 05:32

  Kan/wil Waaijenberg je niet aan adressen en/of foto’s helpen?

  In hun Gastenboek staan overigens ook wat aardige verhalen/artikelen en ook een paar foto’s. Met name de foto van de roze Canta met The Pink Panther (weliswaar geen bedrijfsauto, voor zover ik weet) zou zo op de omslag kunnen…

 5. url url'>Spaink ≡ 19 Jan 2012 ≡ 11:58

  Henk, natuurlijk gebruik ik Waaijenbergs archief ook. Maar de Canta’s met een bijbaan komen vooral uit het tweedehands-circuit – ze worden immers niet langer voor het oorspronkelijke doel gebruikt – en daarop heeft de firma dan ook weinig zicht.

 6. ≡ 18 May 2012 ≡ 10:14

  Ik zag zojuist ook een Canta (dacht ik?) voorbij komen in de tv reclame van vankantieuitjes. Een stralend ouder echtpaar zet het autootje al toeterend voor een chique hotel, waarna het lange hotelhulpje hen probeert te negeren. Even later zie je hem opgevouwen achter het stuur met duidelijke tegenzin wegrijden om te parkeren. Weet niet goed voor wie dit nu een reclame is ;-)

 7. ≡ 18 May 2012 ≡ 23:08

  klopt van de vakantieveiling
  grappig

 8. url url'>Spaink ≡ 18 May 2012 ≡ 23:33

  Pietie: ik vrees dat die adverentie wil zeggen dat je met die vakantieveilingen ook minder leuke klanten krijgt :(

 9. ≡ 19 May 2012 ≡ 00:13

  Of juist de leukste klanten! :-) Geef mij liever een stralend echtpaar die tegenslag in het leven heeft gekend, dan een verwende iphone staarder ;-)

 10. ≡ 19 May 2012 ≡ 03:22

  Pietie,
  een uit de kluitgewassen picollo heb ik nooit gezien! Misschien moet je aan Karin of ze ook een Canta hebben in cabrio uitvoering? Natuurlijk onverantwoord hoor zie ik Karin al denken. Veiligheid gaat boven alles. Het was maar een idee voor dat arme joch om medelij met hem te krijgen als een sardientje in blik gevangen te zitten.

 11. ≡ 19 May 2012 ≡ 04:18

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4EepLAoh7Os

  Knap Thian, dat je wist dat het reclame voor VakantieVeilingen was, want dat was mij door de “humorvolle” beelden ontgaan.
  Wat ik me wel afvraag is, of (en hoe lang) de speciale voorwaarden voor de Canta gehandhaafd blijven, wanneer er steeds meer niet gehandicapten in rond gaan rijden, die ook een standaard brommobiel zouden kunnen kiezen…
  ‘k Ben benieuwd hoe men dit met (nieuwe) wetgeving gaat regelen…

 12. ≡ 19 May 2012 ≡ 09:41

  Canta in cabrio uitvoering zou mooi zijn. Maar zijn ze nu niet al duur genoeg?
  Overigens zie ik in moderne autootjes ook vaak mensen opgevouwen achter het stuur zitten. Door de stroomlijning blijft er vaak weinig ruimte over voor mensen met lange ruggen.

  Het is grappig dat ze adverteren met: Vakantieveilingen, altijd wat te doen. Want suggereren ze daarmee niet dat Canta rijders avonturiers zijn?
  Ik zou het leuker hebben gevonden als dit echtpaar ook stralend hun handicap toonden, want die wordt in dit filmpje inderdaad niet duidelijk.

 13. ≡ 19 May 2012 ≡ 10:20

  Waarom duurder? Het dak hoeft er maar tijdelijk af. ;-)

 14. ≡ 19 May 2012 ≡ 10:26

  Is ‘oud zijn’ ‘al’ niet een handicapt? Zoals velen dat kunnen ervaren!
  Ik kan dit niet meer. Ik kan dat niet meer. Kom op wees nou eens niet zo kleinzielig?
  Velen zullen op die leeftijd hulp nodig hebben maar toch niet iedereen?

 15. ≡ 19 May 2012 ≡ 20:37

  niet zo sputteren en happen, wijzij
  het is maar een spotje

  en je zult maar met zo,n hoge hoed in
  een autootje moeten stappen
  dat hij er in stapt laten ze niet zien
  dat lijkt me de kunst
  daar is geen auto op berekent

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *