Voorspelling

De eindtijd is nabij! Om precies te zijn, hij begint aanstaande zaterdag al. Op 21 mei zal de hemel splijten en laat de Christus zich zien. Eerst zal hij de doden doen herrijzen (nu ja, alleen de ware gelovigen onder hen), daarna neemt hij zijn levende volgelingen op. Miljoenen mensen zullen die dag van de aarde verdwijnen: zij zweven omhoog en worden naar hun eeuwige woonst in de kamers van de Heer geleid.

Wie denkt dat we het hier gerust zonder de verdwenen ware christenen kunnen stellen, rekent buiten de waard. Wij achterblijvers krijgen het zwaar. Kort na de Opname, the Rapture, zal de Antichrist zich aan de wereld openbaren; op aarde zal de hel heersen. Van schrik tot inkeer komen en dan alsnog gered worden blijft mogelijk, maar deze spijtoptanten wacht de marteldood: de Antichrist zal gelovigen met woeste ijver vervolgen.

De Dag des Oordeels is vaker voorspeld, maar ditmaal zijn de tekenen zeer pregnant. De Rapture Index – volgens de bedenker ervan ‘de Dow Jones van eindtijdse tekenen’ – heeft nooit zo hoog gestaan. De economie stort overal in, goddeloos gedrag wordt tot recht verklaard, natuurrampen volgen elkaar rap op, overal worden UFO’s gesignaleerd, en er is gerede kans dat de president van de EU zich ontpopt als de Antichrist.

De dood van Bin Laden is een kleine tegenslag: helaas nam daardoor de wereldonrust af. Jammer ook dat Frankrijk haar kernwapens wil reduceren, dat scheelt al snel een paar punten. Anderzijds ontbreekt de lancering van de Endeavour van gisteren in de Rapture Index, terwijl haar missie nota bene is om antimaterie te vinden! Dringt heus tot niemand door dat de Endeavour op de Antichrist zal stuiten?

De Opstanders inventariseren gretig de tekenen van de naderende eindtijd. De aardbevingen in Japan, de tsunami, lekkende kernvaten, de Khadaffi’s gekte, de grootscheepse werkloosheid in Amerika – alles dat hun reisschema naar de hemel versnelt wordt met blijdschap genoteerd.
Dat lijkt me zeer onchristelijk: ze maken oorlog en rampspoed tot pasmunt voor hun eigen redding. Daarnaast is die zelfverklaarde uitverkorenheid bepaald hovaardig. Maar zijn ze ook niet ontzettend inconsequent? Waarom dat verzet tegen de openstelling van het huwelijk voor homoseksuelen? Zulke verdorvenheid bespoedt de Opstand.

De weersverwachting voor komende zaterdag: zonnig, met mogelijk wolkvorming door opstijgende christenen.

Author: Spaink

beheerder / moderator

37 thoughts on “Voorspelling”

 1. Geweldig! Komen we eindelijk van al die zedenpredikers af! Maarre…. kan Allah niet ook even….. En die hel op aarde, die hebben we toch al dus dat maakt verder weinig uit. In de hel zitten de gezellige mensen zoals bijna alle jazz-artiesten, dus dat wordt een feestje bouwen!
  Stel je voor: allemaal in de hemel de hele dag met een harp in je handen psalmen zingen… ik moet er niet aan denken!
  Sorry Elsbeth, Andries, André, Arie Jan-Peter en alle anderen: het ga jullie goed daarboven.

 2. Maar… dat was toch in 2012? Ho, dan moet ik nog wat maatregelen treffen… :-) nee, echt.

 3. Ik heb wel een beetje medelijden met al die gelovigen die zondagochtend wakker worden op aarde… Die zitten dan in hevige twijfel: óf de bijbel klopt niet, óf ze behoren niet tot de uitverkorenen…

  Als ze dan consequent zijn en in het laatste geloven kunnen ze natuurlijk nog naar hartelust 5 maanden feesten totdat het einde van de aarde echt aanbreekt. Misschien wordt het dan toch nog gezellig. En we kunnen nog een goede discussie voeren over hoe goed de garantie van de bijbel wel niet is (“The Bible guarantees it!” roepen ze vooral).

  Maar tot zondag mogen ze nog echt hun best doen om wat zieltjes te winnen (hoe hypocriet me dat ook in de oren klinkt: nog even snel bekeren om bij de happy few te komen). De dag des discussies komt erna.

 4. Wat een misser; dat je de grote Dante Alighieriniet noemt die de suïcidalen nóg dieper in het Inferno dan ketters en gewledplegers (lees: moordenaars) plaatst: slechts door woekeraars, schismaten (waaronder Mohammed, profeet – vrede zij met hem – van, en ook Zijn slaaf, Allah), simonisten (een dozijn (give or take a few) of wat aan Pausen) en sodomieten (Albert Mol bestond, net als zoveel licht amusement, nog niet) overtroffen in gruwel.
  En, uhh.., godslasteraars, benevens de voltallige jury die de Christus tot het kruis veroordeelde; dat spreekt.

  Overigens KAN de economie helegaar-nie instorten: net zo min als de fantasie, en UFO’s waren er altijd al; we nemen ze alleen met de moderne technologie (lees: de verspreiding van roddel via internet) beter waar.
  Waar!
  Waar?
  Ik verwacht trouwens komende Zaterdag pas bij het eerste licht; ná zevenen (als de markt, waar ik dan langsstrompel, opent) thuis te arriveren en dan voor een tijd, tijden, en een halven tijd onder m’n dekbed te verdwijnen.

 5. Reinoud volgens mij vinden de meeste in-the-rapture-gelovenden dat het al dan niet opgenomen kúnnen worden vooraf bepaald is; bekeren helpt dan niet.

 6. Maurice: waarom demonstreren ze dan momenteel zo massaal? Om ons ongelovigen nog even in te wrijven dat we verdoemd zijn? Toont echt de christelijke naastenliefde… “;-)

 7. De enkelingen die op de vervoering zitten te wachten zijn niet representatief voor christenen :)

  En even een boel aandacht pogen te trekken, dat doen ze om de zoveel tijd. Dat hun gedrag niet bepaald logisch is, dat hoort er kennelijk bij.

 8. het is niet logisch voor ons; wel voor hun. Zondag weten we wie er gelijk had. (met andere woorden: de dag des oordeels voor niet-christenen valt een dag na de dag des oordeels voor christenen “:-)

 9. Je vergeet de hele grote groep christenen die niet in die onzin gelooft en dus volgens de vervoering-gelovers dus ook buiten de boot vallen.

  Die logica van ze is geen logica; het is geloof, geen weldoordachte aaneenschakeling van feiten. Vraag er maar eens een wat ‘ie van koolstofdatering vindt, en vraag ‘m het te onderbouwen. Is zinloos, maar wel grappig.

 10. Pietie, de ondergang van 2012 is weer een andere. Dat is de voorspelling van de Maya’s :)

  Maurice @ 7: de predeterminatie is protestamts. De Rapture-aanhangers zijn meest evangelisten, da’s weer een andere stroming. Bij hen ligt het lot anders dan bij protestanten niet vast, dus bekeren helpt echt. Volgens hen dan, he.

 11. Okee, dan was de “rapture-ready” groep waar ik als tiener tegenaan zeurde praescientia-denkers die zich uitverkoren waanden.

  De huidige club dus niet?

  Hoeveel vervoering-aanhangende stromingen zijn er eigenlijk? Never mind, I don’t want to know.

 12. Grin de Maya’s zouden zich een breuk lachen als ze wisten hoe hun “we moeten toch een datum kiezen om niet verder te kalender-en” tot eindtijd gewauwel zou leiden.

 13. Of denk ik zo logisch dat waar m.i. voorkennis per se prediterminatie moet betekenen, dat niet is hoe sommige van betreffende gelovigen erover denken?

  (does not compute!)

 14. En weer is er niemand, ook onder de gegrepenen niet, die zich afvraagt of het wel zo’n pretje is; zich in Zijn klauwen te weten…

 15. hebben de gezemelijke kerken net besloten dat homo,s etc
  netjes behandelt moeten worden,
  niet dat ze noou geaccepteert worden,
  gaat de boel de lucht in

  wel fijn dat alleen de doden herrijzen die volgelingen waren
  dat scheelt weer wat ontmoetingen

  was er ook niet nog een onder gang in december voorspelt??

 16. Thain, d’r is geloof ik elk jaar wel een groep die het einde voorspelt (en het komt maar niet). Deze trok mijn aandacht vanwege de gretigheid waarmee ze op het einde vlassen… Volgens de Maya-kalender aal de tijd ophouden in 2012, dus dat klinkt ook érg onheilspellend!

 17. Ik dacht ik vraag maar; aangezien “the Antichrist” ook met een hoofdletter wordt geschreven, misschien ging het om diens klauwen – hij zou toch de bad guy moeten wezen (en dat die dan ook een iteratie van danwel schepping van God moet zijn vergeten we gemakshalve, anders wordt het verhaal zo inconsistent ;))

 18. oh daar kwam een film over
  dacht ik toch dat het al 2012 was
  ik loop een beetje voor deze keer

  niet dat ik ga kijken
  als de boel vergaat
  merk ik het vanzelf wel
  ook als de tijd stil komt te staan
  of stop of wat dan ook
  als de zon explodeert

  het is wel erg triest dat mensen daar helemaal op rekenen
  op voorbereiden, en naar leven,
  want wat kunnen we nu
  als…. er werkelijk iets gebeurt

 19. Reinoud lol maar ik denk dat de mensen die het (willen) geloven geen hulp nodig hebben. Nouja, niet díe hulp.

  Thian: zo het er nu naar uitziet, is mijn inschatting dat mensen al lang en breed zijn uitgestorven wanneer de zon er eindelijk mee ophoudt (of nog veeeeeel later: “het bestaan” stukgaat).

 20. natuurlijk is er vanalles aan de hand
  vervuilde oceaan door radioactief koelwater
  om maar eens wat te noemen

  een gasopslag ergens in groningen
  waardoor er kans in daar op aardbevingen
  3/4 op de schaal van richter

  en ontigelijk veel vervuiling
  en nog veel meer

  het is een groot wonder dat deze aardbol het zolang met
  ons uithoud en geen wonder dat ie ons er
  af en toe eens flink af probeert te schudden

  ja fijn dat ons “zonnetje” zich weer even laat zien

 21. Now we will see who god will save and who will be left in hell with the Antichrist. Do not be surprised if not one person ascends to heaven on Saturday. For all I know god does not even like us or care about us. God gave us free will and with that comes responsibility for that what results from it.

 22. ik geloof niet in een hemel of hel
  maar denk dat dit hier het is waar we het mee moeten doen

  maar ik geloof wel hoor,
  en ik hoop zaterdag op een zonnetje
  en ga rustig in mijn tuinstoeltje zitten kijken

  en tja als je gelooft dat er niemadn naar de hemel gaat pontus
  weten we ook niet of het gebeurt is
  dan verandert er eigenlijk helemaal niets

 23. *giechelt*

  Vanavond kreeg ik een e-mail van iemand die me wees op Share International: die zouden pas echt iets weten over het einde der tijden, enzo. Dat Share International bleek weer een andere sekte te zijn, te weten die van de Maitreya (we raken allemaal steeds meer verlicht en als de Maitreya eenmaal op ons neerdaalt komt alles goed, heus erewoord waar).

  Het grappige is: zowel de Maitreya zelf als zijn voornaamste pleitbezorger, Benjamin Creme, zijn door de Evangelisten – hullie van ‘aanstaande zaterdag gaat alles los’ – aangemerkt als kansrijke kandidaten voor de rol van de Antichrist.

  Niks leukers dan sektes die elkaar zwart maken :)

 24. mooi is dat…

  niemand zien opstijgen vandaag,
  ook verder niets gemerkt
  (en ik woon in een christelijke gemeenschap)
  jammer was mijn buurman graag kwijt
  maarja die zal niet erg gelovig zijn

  hoe zouden de mensen die alles opgegeven hebben
  nu verder gaan,
  weer een baan zoeken,
  wachten op de volgende datum????
  toch triest dat mensen zoveel macht hebben
  heb die man op de tv gezien die dat van vandaag beweerde
  de stellingheid waarmee hij vragen omver gooide,
  met ik weet het
  dat was echt onvooorstelbaar

 25. Oh, wacht, het komt me toch niet zo uit vandaag, ik denk dat ik toch maar een voorspelling oversla :-)

 26. Juich niet te vroeg: het is nog geen 22 Mei over de datumgrens!
  Hier wel. En dus hebben wij (ik&de anderen) de drieënzestigste verjaardag van onze een royaal lustrum geleden door middel van zelfmoord verscheiden vriend X. extra uitbundig gevierd.
  Met alcohol; jawel!
  Echte Roomsch-Catholieke Cisterciënzer-brouwsels.
  Lekker puh!

 27. om 14.00 uur hier wordt het zondag op de datumgrens; dus nog ff afwachten

  JPaul, een toast to absent friends vind ik een mooi gebaar.

 28. Wow, op rtl 4 op dit moment de film ‘2012’. Wel heel nuttig om te zien als voorbereiding. Op mijn to do – lijstje staat nu: een vliegtuig scoren, met extra brandstof aan boord. En alvast een stuk of wat boeken inpakken, want als enige overlevenden ga we ons wel vervelen. :-)

 29. ach veilig gevoel…
  zou bijna vragen wat is dat
  echt veilig zijn we immers nooit
  en het eind kan overal en ergens zijn
  of dat erg is…

  bij de dag blijven, bij het moment is moeilijker
  maar maakt het leven wel draaglijker,
  en stukken vrolijker

  (zonder irritante buurman dan die het in het honderd gooit
  op dit moment deze dag)

 30. Werkelijk………bent u allen van een volwassen leeftijd?
  Blijkbaar is voor u allen dit doemdenken prettiger dan eens na te gaan waar dus alles misgaat in de wereld. Door menselijke hebberigheid en niet willen delen en samenwerken bereiken we een punt dat alles nu op de helling staat. Mensenrechten die gruwelijk geschonden worden als je in bepaaldela landen je stem wilt laten horen omdat men zich massaal verzet tegen de huidige onderdrukkingen van de regeringen aldaar. Dit is wat we elke dag op het nieuws zien en horen………Men pikt het niet langer meer en staat op tegen de huidige regimes die zich verrijken(door corruptie) over de ruggen van de mensen. Ondanks de bloedige opstanden blijft men daar strijden voor gerechtigheid………….Wat een moed hebben zij en als u door de vreselijke beelden heen kunt kijken en horen, dan klinkt daar een nieuw geluid……die van VRIJHEID EN SAMENWERKEN, JONG-OUD-ARM-RIJK…..IEDEREEN STAAT DAAR PAL VOOR EEN EN HETZELFDE. NAMENLIJK….VREDE-RECHTVAARDIGHEID-SAMENWERKING, GELIJKE RECHTEN VOOR MANNEN EN VROUWEN ECT. Daar kunnen wij in het westen nog een voorbeeld aan nemen. Werkelijk met alle respect, wat ik hier op deze site allemaal heb gelezen slaat kant noch wal!! Wij hebben in dit land een stem en mogen deze vrij laten horen als we hetergens niet mee eens zijn betreft onze regering en ministers. Wijzijn enkel klagers en doen niks…….GA MASSAAL DEMONSTREREN WAT BETREFT ZIEKENFONDSEN EN BEZUINIGINGEN WAAR WE HET NIET MEE EENS ZIJN!! HIERIN NEDERLAND KAN DAT ZONDER DAT JE GEMARTELD WORDT………….DOE IETS IN PLAATSVAN DEZE DOMME MANIER VAN DOEMDENKEN(TENZIJ U NATUURLIJK WILT DAT UW MANIER VAN DENKEN GAAT UITKOMEN). Aan U mevr.Spaink: Wat is de reden en opzet van deze site eigenlijk? Ik wens U veel wijsheid toe.

  PS:De Maya kalender hield abrupt op omdat dit volk massaal uitstierf nadat de Spanjaarden daar ‘ op bezoek’ zijn geweest, zij brachten iets mee dat de Maya’s niet kenden…………VIRUSSEN!! Toen hield ook de kalender ineens op………….. Na 21 december 2012 werd het gewoon 22 decemberen nu leven we alweer in maart 2013. Wat gaan Doomdenkers nu verzinnen aan idioterie? Kijk om je heen en werk samen voor en naar een betere samenleving……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.