Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489
Karin Spaink - Reünie

Reünie

Een paar weken geleden hoorde ik dat er een reünie was van mijn middelbare school, de Van der Waals Scholengemeenschap. Ik viel net buiten de jaargangen voor wie de reünie was bedoeld, maar na een paar mailtjes van hele (ha Marcelle) en halve (dag Rik) bekenden, heb ik me toch opgegeven.

Vanmiddag troffen we elkaar ergens bij een uitspanning langs de Provincialeweg, wat op zich al een trip down memory lane was: die route fietste ik indertijd geregeld van huis (Weesp) naar school (Amsterdam Oost). Het was raar, het was leuk, zoals bij reünies hoort: allerlei mensen wiens gezicht je vaag bekend voorkwam en mensen wier naam je bekend voorkwam – alleen zelden beiden tegelijk. En als je je ogen half dicht deed en door je wimpers tuurde, herkende je ineens een stuk meer. Of soms, als iemand lachte, wist je ineens als bij toverslag: ‘Oh ja JIJ!’

Soms keek ik even om me heen. Allemaal vijftigers, me bijna allemaal onbekend; met sommigen had ik een paar jaar school gedeeld. De mensen met wie het erg beroerd is gelopen waren er vanzelf niet – wie al te ziek is, in de goot is beland, of dood, komt vanzelf niet op een reünie – dus het beeld was vast erg vertekend. Maar toch dacht ik: die school, die was bepaald zo slecht nog niet.


Aantal reacties: 17

 1. url url'>juzo ≡ 22 May 2010 ≡ 23:49

  Wat leuk voor je. Ik ben ook wel naar reunies geweest. Ik hield er altijd belabberde herinneringen aan over. Ik droom er nog wel ‘ns van. Afhankelijk van de stand van de zon, de maan, de sterren. Sindsdien ga ik niet meer.

 2. ≡ 23 May 2010 ≡ 09:59

  Leuk Karin,

  Ik herken meester Maartens op de foto.

 3. url url'>Spaink ≡ 23 May 2010 ≡ 15:09

  Jaap: Ruud Maartens was er ook, net als Van Riel (op de foto: rechts van Maartens).

 4. ≡ 23 May 2010 ≡ 18:44

  Hoi Karin,

  Fijn dat je reageert. Die school was inderdaad zo slecht nog niet. Ik denk aan George Groot en Pelle Mug. Heel bijzonder. Maar ik was er in die tijd doodongelukkig en zou nooit naar zo’n reünie gaan. Ik lees al je stukjes met erg groot plezier. We hebben veel geleerd op die 3de 3; vooral kritisch te zijn.

 5. url url'>Spaink ≡ 24 May 2010 ≡ 00:41

  Jaap: van hen heb ik geen les gehad, wel van Ruud Maartens. Jan Geerlings, Rick (?) van Riel, José Noyons, Rob van der Wal… Wanneer zat jij er op school, en waar? Polderweg of Mauritskade?

 6. ≡ 24 May 2010 ≡ 11:05

  1965/1971 Polderweg

 7. url url'>Spaink ≡ 24 May 2010 ≡ 11:58

  Dan ben ben je van een veel vroegere lichting: ik was een brugpieper toen jij eindexamen deed.

 8. ≡ 24 May 2010 ≡ 17:14

  zih = zicht denk ik

 9. ≡ 24 May 2010 ≡ 17:15

  nee zih = zich en ik heb een concussion duh

 10. ≡ 24 May 2010 ≡ 19:13

  “Ik viel net buiten de jaargangen voor wie de reünie was bedoeld”…….
  de reuni was bedoeld voor leerlingen die eindexamen deden in de jaren 1973 tot en met 1977…jij deed in 1975 (gelijk met mij) eindexamen…..
  Hoezo was de reunie niet voor jou bedoeld????

  Rob

 11. url url'>Spaink ≡ 25 May 2010 ≡ 01:26

  Rob, in de oorspronkelijke uitnodiging was sprake van mensen met ‘bouwjaar 1954 t/m 1956’, en daar viel ik net buiten. Maar nadat twee verschillende mensen me uitnodigden dacht ik, ‘nah, nevermind’ :)

 12. ≡ 29 May 2010 ≡ 13:07

  Ik was helaas verhinderd op deze reünie, maar het valt me op hoeveel mensen kunnen veranderen qua uiterlijk .
  Bij anderen lijkt de tijd wel stil te hebben gestaan (Mickey Groen)

  Groeten
  Ferry van Rossum

 13. ≡ 13 Jun 2010 ≡ 22:09

  Hallo Ferry,

  evenals jij, was ik ook verhinderd.
  Ik had graag wat mensen weer ontmoet waaronder jij en Saniah en Marja

  Joke

 14. ≡ 12 Jul 2010 ≡ 12:10

  Joke,

  Sorry voor deze late reactie , ik heb sindsdien niet meer gekeken op deze site (dom dom).
  Leuk van je te horen ,

  Ferry
  fvanrossum.vanrossum@gmail.com

 15. ≡ 12 Aug 2010 ≡ 14:43

  Als iemand je vraagt hoe het ermee gaat , en je geeft daar een mooi vervolg aan dan is het nog leuker om daar ook weer een reactie op te krijgen.
  Maar wat maakt het uit ieder heeft zo z’n eigen leven

 16. ≡ 15 Nov 2010 ≡ 11:34

  Hi Karin,

  Leuk om jouw bijdrage te lezen en sorry dat ik eerst nu reageer, had jouw site niet eerder gezien.

  Inmiddels zitten we een half jaartje verder en kan ik als organisator van deze bijeenkomst melden dat ik uitsluitend heel positieve reacties heb mogen ontvangen van een ieder die aanwezig was. De mailtjes, al dan vergezeld van foto’s ,komen nog steeds binnen en oude vriendschappen leven weer op.

  Voor mij persoonlijk was het een groot feest van herkenning waarbij ik uiteraard flink geholpen was door de voorbereiding bij deze bijeenkomst.
  Het is zeker voor een herhaling vatbaar en het complete adressenbestand (mail) zal ik dan ook zorgvuldig koesteren. Ik hoop jullie allen in goede gezondheid en wellicht nog grijzer of kaler, bij een volgende gelegenheid weer te mogen begroeten!

  groeten,
  Ronald

  ron.nikkessen@freeler.nl

 17. ≡ 14 Apr 2018 ≡ 00:11

  Die Robert Anker die al die meiden naaide.
  #metoo

  De smeerlap!

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *