Alice nadert

Over nog geen maand (10 maart 2010) komt Tim Burtons Alice in Wonderland uit. Ik popel: zowel Alice als Burton zijn grote liefdes, en Tim Burton is zo ongeveer de enige filmmaker aan wie ik Alice met opgewekt hart toevertrouw. Burton heeft Alice ouder gemaakt: in deze film is ze negentien en gaat ze terug naar Wonderland, waar de Rode Koningin inmiddels stevig heeft huisgehouden. Alice moet Wonderland redden.

Als bonus krijgen we Johnny Depp als The Mad Hatter en Helena Bonham Carter als The Red Queen. Stephen Fry doet de stem van The Cheshire Cat, en Christopher Lee die van The Jabberwock. Een ware sterrencast. Het wordt bovendien een 3D-film. Volgens mij ga ik ‘m minstens drie keer zien. Nog bijna vier weken geduld hebben…

Disney heeft inmiddels allerlei trailers en clips uitgebracht. Hier zijn er een paar:

 • Trailer (klik op het affiche voor de trailer)
 • De acteurs vertellen over hun rol (afgewisseld met flitsen uit de film)
 • Johnny Depp over zijn personage
 • De acteurs over de wereld van Alice.

Author: Spaink

beheerder / moderator

20 thoughts on “Alice nadert”

 1. Oh ja, ik kan ook bijna niet wachten totdat deze film uitkomt… Ik ga niet vaak naar de bioscoop maar deze wil ik toch zeker zien :) Ik ben benieuwd!

 2. Alle ideologieën zijn idioot; geldt ook voor idolatrie, want het is conceptueel denken en laat dat nu de mensheid van elkaar gescheiden hebben. Of dat nu door de politiek, godsdienst of op persoonlijke noot geschiedt speelt hierbij geen enkele rol.
  Vrijheid, het vrijkomen van verlangen[s] zit er niet in; maakt mensen angstig zelfs en die zijn in de regel ook agressief van aard. Me dunkt dat de [levens]opdracht toch het vrijkomen van onvervulde verlangens is.
  Dan nog… geduld kun je niet hèbben en bijna niet kunnen wachten is het wèl kunnen. Sentiment dus, valse emoties. Het aanhangen, volgen, adoreren is louter een vlucht uit een monotoon, naïef en barbaars bestaan.
  Het komt dus op één ding neer. Liefde. Liefde betekent namelijk niet begeerte; kent geen bezit, is geen afgunstige, egocentrische bezigheid en kent al helemaal geen herhalend karakter.
  Zo hoor je mensen praten over liefde, maar snappen doen ze het [haar] niet. Ze zijn op zichzelf geconcentreerd en dat laat zien dat het ze ontbreekt aan liefde.
  Alice in Wonderland… en ze leefde nog lang en gelukkig?… en nog een keer, nog een keer, nog een keer…

 3. Ach, wat sneu nou: de bioscopen willen hem niet draaien. Ze zijn boos op Disney omdat die Alice ‘al’ in juni op DVD wil gaan uitbrengen.

  Zoiets heet toch kartelvorming? En dat was toch verboden? O, nee, sorry, even vergeten – wetten gelden niet voor de amusementsindustrie.

 4. Ik weet niet zeker, of ‘t niet tóch een listig handig reclamestuntje is. Vaak, in ‘t verleden voorgespeeld met een rechterlijk akkefietje, ‘n uitspraakje in kort geding, waardoor toch nog bioscoopvertoning volgde, en de producenten en lanceerders ‘n nog gigantisch veel groetere bonk aan monnieponnie monnieponnie monnieponnie ponniehonniemonnie binnenhaalden.

  Dán, in dát geval, is ‘t truukje al zo oud als de weg naar Rome.
  We noemden dat, het circus tonnie boltini effect, want die liet altijd van tevoren leeuwen en olifanten ontsnappen.

  Ik zal ‘t ‘ns even op een afstandje gaan zitten bekijken, Alice in Wonderland, en wel, doodgewoon, op m’n gemak, op ‘t achterover kwikkend stoeltje van de apenootjesrang, in de bios hier next door.

  We hebben ze dóór, die reclamejongens van next door.
  Ach wat jammer nou.

 5. @Spaink: Dan haal je hem toch gewoon van Pirate Bay? En als hij dan in de winkel ligt bestel je er twee om het goed te maken.

  Dat 3D is volgens mij verschrikkelijk overrated. Ik zit er niet echt op te wachten, misschien 3D porno ofzo, maar naar Avatar ben ik ook niet geweest vanwege het vast ontzettend cheesy verhaal. Dat wordt er niet minder irritant op voor mij omdat het in ~3D~ is.

  Van 5.1 geluid ben ik ook niet enthousiast trouwens, om even mijn lijn van denken te illustreren. 2.0, zonder woofer, is goed genoeg voor mij! Dan weet je tenminste dat het geluid van je tv komt en blijf je vrienden met de buren.

 6. Natuurlijk kan ik ‘m gewoon downloaden, Thomas, maar dat verandert niets aan de stupiditeit van de opstelling van de bioscopen. En bovendien is dit bij uitstek een film die ik in de bioscoop wil zien: op een groot scherm, met geweldig geluid.

 7. @Spaink: En met een buurman die zit te SMSen, iemand voor je die een stuk van het scherm blokkeert met zijn hoofd en twee koters die een rij verderop zitten te giechelen en te praten door de film heen of snoepjes zitten te gooien naar je hoofd.

  ;-)

 8. Karin, als je echt heel graag wilt……Alice gaat in Den Bosch gewoon de bioscoop in (kun je zelfs 3d kijken !!).

 9. Zie TROUW van gister voor de Nederlandse (Amsterdamse)

  vertonings – bioscopen – adressen.

  Ik plaats ze hier niet, en ik link zelfs niet.

  Maar de lijst van abc is erg lang

  en hun telefoonnummer staat erbij.

 10. De Pathé-keten, zoals ik al voorspelde, -als reclamestuntje-, vertoont de film in de biozzezz, vertelt zojuist RTL4.

  Zo zie je maar weer.
  Luister naar juzo, dan heb je, altijd, ‘n alibi.

 11. In heel België in alle bioscoopzalen zal de film te zien zijn, zo meldt VRT-één Radiojournaal op dit moment.

  Wat een prachtig verkoopstuntje was het, om de omzet- en afzetcijfertjes te joekelen. Dat is genieten geblazen. En zo doorzichtig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.