Hacking at Random

Bijna twintig jaar geleden werd de eerste hackersconferentie in Nederland georganiseerd: de Galactic Hackers Party (GHP), in Paradiso. Het was de eerste echt internationale hackerconferentie ter wereld: in Duitsland organiseerde de CCC (Chaos Computer Club) van alles, maar daar kwamen vooral landgenoten op af, en voor wat 2600 in Amerika organiseerde, gold dat er bijna uitsluitend Amerikanen kwamen. Zo niet de GHP: die was opgezet om iedereen bij elkaar te brengen. Er kwamen Nederlanders, Duitsers, Fransen, Amerikanen; er werd gediskussieerd met mensen in Latijns-Amerika en Rusland. Inspirator van de GHP was Rop Gonggrijp, oprichter van Hack-Tic.

Vier jaar na de GHP, in 1993, was er de HEU: Hacking In Progress. Ditmaal in de buitenlucht, een traditie die sindsdien is volgehouden. Voor de HEU werd het tot dan toe grootste niet-militaire veldnetwerk ingericht. Elke vier jaar was er een nieuwe editie: na de HEU volgden de HIP: (Hacking in Progress, 1997), HAL (Hacking at Large, 2001) en WTH ((What the Hack, 2005). En nu, in 2009, HAR: Hacking at Random. Opnieuw in de buitenlucht: in Vierhouten.

De Call for Papers voor HAR is zojuist bekend gemaakt. De drie hoofdonderwerpen zijn dealing with data, decentralisation en people and politics, maar ook andere onderwerpen zijn van harte welkom – zolang het maar technisch of politiek is, en de juiste wow-factor heeft.

Wie een geweldig idee heeft voor een lezing, een workshop, een demonstratie of voor een spreker: meld dat svp via dit formulier. En ja, ik zit in de programmacommissie. Ik verheug me er enorm op om een mooi programma te kunnen helpen samenstellen.


Aantal reacties: 3

 1. ≡ 25 Dec 2008 ≡ 12:22

  Goh, leuk, dacht ik. In de buitenlucht nog wel. Laat ik er dit keer eens naar toe gaan. Maar helaas, het is niet voor mij, want:
  “The organisation operates a No Smoking policy in all of the venue spaces, including but not limited to auditoriums, workshop- & venue spaces, buildings and tents.”

 2. url url'>Spaink ≡ 25 Dec 2008 ≡ 20:06

  Acarya: dat de organisatie uitlegt dat je niet mag roken in publieke tenten en gebouwen is enigszins onnodig: dat is tegenwoordig namelijk wet. Maar op het terrein kan iedereen roken zoveel hij of zij wil.

 3. ≡ 27 Dec 2008 ≡ 13:28

  Onderwerpen: de censuuralgoritmes van Google, iemand van de AIVD die aan een ongecensureerd Q&A met het publiek wordt onderworpen, etc.

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *