Tweevoud, drievoud, viervoud

John Stewart had twee weken geleden in zijn onvolprezen politieke programma The Daily Show een item waarin McCains nieuwe plannen – een op voorhand breed aangekondigde ‘stump speech’ waarin nieuwe plannen voor ecconomisch herstel werden aangekondigd – op een bijzondere manier tegen het licht werden gehouden. Volgens Stewart was McCains speech een herhaling van eerdere standpunten. Om die stelling kracht bij te zetten, maakte het team van The Daily Show een knappe videomontage van McCains acceptatierede tijdens de Republikeinse Conventie op … en de bewuste speech van 13 oktober. Dat leidde tot ‘split screen McCain’: twee McCains die twee keer, tegelijkertijd en met dezelfde intonatie, precies hetzelfde zeiden. Split Screen McCain is hier te zien; het item begint op 9:00 en duurt iets meer dan vier minuten. ‘McCain’s supporters will be so angry when they find out he does recycle.’

Deze week maakte iemand een nog knappere montage, waarin ook Obama Barrack betrapt wordt op allerlei voorgebakken zinnen. Wat is erger dan split screen McCain? Een drievoudige Obama en een viervoudige McCain.

Author: Spaink

beheerder / moderator

5 thoughts on “Tweevoud, drievoud, viervoud”

 1. Er zijn ook erg leuke Sarah Palin splitscreens, met Tina Fey als een echt nauwelijks van “echt” te onderscheiden Sarah Palin. Een heel erg leuke is wel waar ze niet parodieert, maar letterlijk de tekst van Sarah Palin in een interview nazegt.

 2. Ach ik kan maar geen genoeg van haar krijgen.

  http://www.juzo777.nl/Palin1/

  Wat een Dijk, een Vent, een Kerel van een Wijf is dat!
  Ik ga aan haar voeten liggen.
  En laat me de rest van haar en mijn leven door haar schoppen.

  ‘~_~/’

  Geen Groter Genoegen dan een Groot Genoegen, in de wereldpolitiek.

 3. Trouwens nog erg bedankt voor je verwijzing naar “the daily show”, Karin, want ik wist niet dat je die gewoon op je computer kon bekijken. En dat lijkt me wel nodig. Want ondanks al mijn Obama-euforie blijven de Verenigde Staten natuurlijk wel het land waar same sex-marriages in California nu worden teruggedraaid, er blijven maar 2 staten over waarin dat nog kan en dat ziet er niet goed uit voor de homoseksuele man die ik ken die daar net bij zijn vriend is gaan wonen. Een tijdje terug zag ik dit filmpje op Salon
  http://www.salon.com/opinion/greenwald/2008/10/28/proposition_8/index.html
  maar heb het niet geplaatst omdat ik dacht dat het zeker in California zo’n vaart niet zou lopen. Dat bleek te optimistisch gedacht. Ondanks de verkiezing van Obama is er verder wel degelijk sprake van afbraak van eerder verkregen gelijke rechten.

 4. O sorry, toen ik het filmpje zelf nog een keer wilde bekijken zag ik dat het er niet meer op staat, alleen het artikeltje erbij nog. Maar inderdaad, het moest inderdaad worden gezien om het te geloven. Kindjes uit de eerste klas basisschool die zongen dat het toch helemaal niet kon, een mamma en een mamma of een pappa en een pappa, daarbij giechelend en aan elkaar vragend, al zingend, hoe je het zou vinden als je mamma een pappa was of je pappa een mamma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.