AIVD volgt 150 moslims dag en nacht

“AIVD volgt 150 moslims dag en nacht – Jihad-strijders permanent geschaduwd.” Met die kop opende de Volkskrant op zaterdag 15 mei 2004. Sheesh, denk je dan, dat is heel serieus. Het artikel begint zo:


Politie, justitie en de veiligheidsdienst AIVD houden samen permanent honderdvijftig mogelijke moslimterroristen in de gaten. De AIVD schaduwt tientallen van deze jihadisten dag en nacht. Politie en justitie treden op zodra een strafbaar feit is gepleegd. Dat bevestigen woordvoerders van de AIVD en het landelijk parket van het Openbaar Ministerie. Het kabinet heeft op deze intensieve samenwerking aangedrongen kort na de bomaanslag in Madrid in maart dit jaar.

Merk op dat justitie en politie altijd moeten optreden nadat er een strabaar feit is gepleegd en merk voorts op dat, terwijl in de eerste zin nog wordt gesproken over mogelijke moslimterroristen, dat voorbehoud in de tweede zin is komen te vervallen. Daar heten de betrokkenen gewoon jihadisten. Maar de meest onthutsende zin was toch die meteen na het eerste citaat volgde:


Voor zover bekend zijn er nog geen arrestaties verricht.

Duh. Honderdvijftig mensen worden dag en nacht gevolgd en zodra er een strafbaar feit wordt geconstateerd, treden politie en justitie onmiddellijk en onverbiddelijk op. En ze hebben nog niemand gearresteerd. Het loopt kennelijk dus wel los met die ‘jihadisten’ annex moslimterroristen hier ten lande. Of is hier sprake van stemmingmakerij?


Aantal reacties: 6

 1. ≡ 19 May 2004 ≡ 22:50

  De burger kan rustig gaan slapen.
  Vooral als er slechts 150 mensen zijn die stoute dingen doen.
  Da’s niet veel voor een heel land.
  Het komt allemaal goed…

 2. ≡ 24 May 2004 ≡ 22:50

  150 Moslims worden gevolgd…
  en een paar honderd SP-leden
  en de volledige ledenlijst van Greenpeace
  en…
  en…
  en natuurlijk duizenden VMBO-leerlingen
  nu het toch over stigmatisering gaat.

  En ja: de meeste recente aanslagen werden gepleegd door Moslims. Is een feit.
  Net zoals dat verreweg de meeste bommen tot ontploffing werden gebracht door mannen van boven de 1.60m. Moeten die ook maar meteen allemaal preventief worden opgesloten?

 3. ≡ 27 May 2004 ≡ 22:51

  Ja, het lijkt wel of we allemaal paranoia moeten worden van onze moslim-medeburgers; wat een flauwe kul! Oorlogen en aanslagen vinden hun redenen niet in godsdiensten, maar in achterstelling en economische motieven.
  Als we praten over de ‘as-van-het-kwaad’, moeten we eerder denken aan Israel en de VS, dan aan de landen in het Midden-Oosten.

 4. ≡ 28 May 2004 ≡ 22:51

  Jaja.. tuurlijk…
  Dus dat betekent dan natuurlijk wel dat we alle Amerikanen in nederland als potentieel gevaar moeten zien?
  Ze zijn bovendien niet aardig tegen homo’s.
  Die rednecks.

 5. ≡ 11 Nov 2004 ≡ 22:51

  laat ze op rotten ze krijgen hier alles verdomme geld om van te leven aow verzekering ze kunnen in onze zieken huisen terecht ze hebben een huis zelfs moskee,s en dan zullen ze nu tegen ons een heilige oorlog beginnen laat ze dan terug gaan wat moeten ze hier wij vangen ze met open armen op hier in nederland en dan krijg je dit zielige stakkers dat ze zijn en ik ben geen racist ofzo juist niet maar dit kan gewoon niet dit is ons land en wij moeten nu vrezen voor vrienden en familie om terwijl wij hun hebben op gevangen en de kans op een goed leven hebben gegeven

 6. ≡ 20 May 2007 ≡ 22:51

  wie moet oprotten iemand die niet zo denkt iemand die hier geboren is, iemand die de taal beheerst iemand die naar school gaat ,iemand die zweet voor zijn geld iemand die belasting betaald iemand die mee stemt met de verkiezingen iemand die voor vrede en respect is iemand die ze hele leven moet lijden omdat hij marokaanse nederlander is iemand die niet weet wie hem mag en wie niet iemand die veel weet over zijn gedachte iemand die zich zorgen maakt over nederland iemand die voor democratie is iemand die iemand die dagelijks nooit terroristen tegen komt of spreekt of het mee eens met de stelling van terrorisme iemand die als geitenneuker ,kutmarokaan terrorist ,crimineel wordt gezien of iemand die zijn gedachte moet verbergen voor mensen die hem niet zouden begrijpen. iemand die moet lachen om het woord heilige oorlog heilige oorlog heeft al 100 jaar geen rol gespeeld wat nu speelt is geen jihad jihad en heilige oorlog heeft niets te maken met wat er aan de hand is wij zijn de zielige stakkers daar heeft uw gelijk in ik moet toegeven dat nederland een heel lief land is en dat wij heel welkom waren hier in Nederland maar ik moet ook toegeven voor veel mensen die geen kennis hebben en toch een raare mening hebben over sommige dingen omdat ze veel van de media krijgen te horen of zien maar zo zit het leven niet in elkaar maak kennis met je mede mens er zullen een paar gekken bij leven want dat zijn we niet allemaal het is een leerling die het verpest voor de klas dat zei me meester altijd tenslotte ik geeft toe dat sommige het over drijven ik spreek jou niet toe maar je kan gelijk hebben maar mijn ervaring is anders dan jullie het voorzien hopen dat god het goede in ons hart laat en vredig op deze aarde kunnen leven als heeft zijn reden. vrede zij met jullie

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *