Zoeter dan honing

Details:

Zoeter dan honing: veertien korte verhalen van vrouwen over wraak – Uitgeverij Amber – Amsterdam 1993 – ISBN 90-5093-212-6 – 191 pagina’s – met verhalen van Renate Dorrestein, Hermine de Graaf, Kristien Hemmerechts, Doeschka Meijsing, Karin Spaink, e.v.

Flaptekst:

«In Zoeter dan honing scherpten veertien Nederlandse en Vlaamse schrijfsters, elk op eigen wijze, hun pen aan een thema dat zo oud is als de mensheid. Het resultaat is een bundel met veertien nieuwe verhalen, vertien vernuftige, venijnige, wanhopige, subtiele en listige manieren om het recht in eigen hand te nemen. [..]»

Speciaal voor Zoeter dan honing schreef ik het verhaal «Grimmige vertellingen», waarin sprookjesfiguren het heft in eigen hand nemen en de ik-figuur getroffen wordt door hun wraak.


Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *