Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Henk

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Winnaars

Tsja… wat wil je wanneer 42 % van de potentiële kiezers nog zwevend is (NB geen 40 %, want we hebben het natuurlijk wel over exacte ‘wetenschap’).
‘k Ben met je eens, dat het ge-/misbruik maken van nieuwe mogelijkheden vaak leidt tot onzin-conclusies. Die had men ook zonder ‘tweede scherm’ en het bijhouden van tweets kunnen trekken, door bijvoorbeeld een select deel van het publiek te laten stemmen over wie het daadkrachtigst over de rode loper liep, het best gekleed was, enzovoorts…

Wat mij na alle debatten vooral opvalt, is dat na afloop presentatoren, (oud-)politici, journalisten en wie er verder zoal aanschuift het over het algemeen snel eens zijn over het moment van het debat en wie de winnaar is… en dat Diederik Samsom na zijn sterke optreden in het eerste debat bij voorbaat al op punten voor lijkt te staan.

En de ook hierbij beïnvloedbare kijker volgt gedwee…
Samsom heeft ‘gewonnen’, dus morgen komt Maurice de Hond weer bij DWDD vertellen, dat het weer spannender is geworden in de tweestrijd tussen VVD en PvdA.

Op naar het volgende debat…
Zou er nog een kieswijzer zijn, die ik niet heb ingevuld?
Moet er (weer) strategisch gestemd gaan worden?
Morgen eerst maar eens kijken wie er dan weer het best gekleed tevoorschijn komt, het zelfverzekerdst met de camera speelt en aansprekendste oneliner heeft… want ik wil natuurlijk wel zelf bepalen wie de winnaar is… :-)

Het ‘bedrijf’ fatsoenlijk aan onze kinderen overdragen…
Mooi, maar daar win je geen kiezers mee.

» Posted By HenK On September 05, 2012 @ 02:54

Liegende premiers

Voorbeeldje… Herman Wijffels.

» Posted By HenK On September 03, 2012 @ 05:28

In één ding lijkt Nederland bij verkiezingen zeker op de USA, Sjaak.
In beide landen stemt een belachelijk groot deel op een partij, die nooit hún belangen zal behartigen… en soms winnen ze er zelfs verkiezingen mee.

Het zou mooi zijn, wanneer Roemer dat vanavond voor het voetlicht kon brengen bij het debat met Rutte (Ned. 1 – 23.00 uur – 1 Voor de Verkiezingen). Zeker wanneer factchecker Wouke van Scherrenburg het ook nog zou bevestigen… :-)

Wie zouden er op korte, middenlange en lange termijn het beste af zijn wanneer het VVD-programma werd uitgevoerd en wie wanneer het SP-programma helemaal werd overgenomen?
KiesWijzer, Stemkompas, e.d., maar dan scherper.
En met zo weinig mogelijk onderbrekingen voor onzin-vragen en -opmerkingen van ‘het tweede scherm’. Nog een geluk, dat je op Ned. 1 geen last hebt van reclame-blokken…

Waar het aantoonbare onjuistheden/leugens (met waarderingen van 1 tot en met 5) betreft, zou de factcheck-jury een klassement kunnen bijhouden en dan op de vooravond van de verkiezing na het laatste debat de Jokkebrok-trofee 2012 uitreiking (uiteraard met een, door iedereen na te lezen, uitgebreid jury-rapport). :-)

Maarruh… Sjaak (en anderen), wie zou jij het meest geschikt vinden om Nederland als minister-president te vertegenwoordigen als de keuze volledig vrij was en niet per se politiek gebonden?

» Posted By HenK On September 03, 2012 @ 05:24

Voor wie er nog niet uit is…
http://www.stomwijzer.nl/

En omdat niemand zonder kan…
http://megaswf.com/s/2461273

Nog even volhouden… op 13 september is na de sportzomer ook het verkiezingscircus weer verleden tijd… en kan iedereen gewoon weer beginnen aan de sinterklaas-gedichten en -surprises. ;-)

» Posted By HenK On September 02, 2012 @ 07:41

Ter voorkoming dat we allemaal van de brug springen vanwege onze staatsschuld een beetje tegenwicht…
http://cormol.wordpress.com/2012/02/08/nederlandse-staatsschuld-veel-kleiner-dan-veelal-gedacht/

Ook het op Cor Mol’s pagina genoemde artikel van de econometrist Aart de Vos is mijns inziens bijzonder lezenswaardig…
http://www.mejudice.nl/artikel/791/nederland-puissant-rijk-maar-gierig-als-een-oude-vrek

Probleem met dit soort cijfers is, dat er vaak appels met peren (of wasknijpers) worden vergeleken.
En voor wie toch nog onder de indruk is van de “staatsschuldmeter”, vergeet niet even te kijken met welk bedrag per seconde de schuld in de andere landen oploopt. België scoort lager, maar staat België er daarom beter voor dan Nederland….

» Posted By HenK On August 30, 2012 @ 03:28

Broekriem aanhalen ? Welnee…
Er liggen ongetwijfeld nog wat filmpjes klaar, waarop een hoogbejaarde betoogt dat zij royaal kan leven van haar AOW-uitkering en nog geld overhoudt voor cadeautjes voor haar 11 kleinkinderen en zo nu en dan een uitstapje… waarop een gehandicapte zoveel hulp van mantelzorgers krijgt, dat ze niet eens gemerkt heeft dat de hulp werd wegbezuinigd… waarop een arbeidsongeschikte dolgelukkig is met het feit dat hij zich weer nuttig kan maken voor de samenleving, als aspergesteker aan de andere kant van het land…

Er zullen weer heel wat mussen het loodje gaan leggen, omdat er kiezers moeten worden blijgemaakt… en de natuur krijgt nog meer te lijden, want er is door de VVD al een bestelling gedaan voor de goedkope houtjes, waar arm Nederland op mag gaan bijten.

Nou ja…
Wéér klinken…
Laten we dat maar doen: Op je gezondheid! :-)

» Posted By HenK On August 29, 2012 @ 05:05

Tsja…
Er worden lesjes geleerd… en tijdens de reclame kunnen de lesjes nog even worden doorgenomen.
Wie heeft de beste tekstschrijvers, wie kan het beste onthouden en wie kan, indien nodig, het beste improviseren?
Die wedstrijd heeft Roemer verloren, mede doordat de ‘spelleider’ hem niet bijstond bij vals spel van één van zijn opponenten en vaker dan bij anderen afkapte op momenten, dat hij wilde reageren. En hem daar tussendoor ook nog even neerzette, als iemand die zijn talen niet beheerst (en uitnodigt voor een kinderachtig ‘experiment’).

Zijn we op zoek naar het knapste jongetje in de klas of naar iemand die ons, gebaseerd op een partijprogramma, op een fatsoenlijke manier door deze moeilijke periode kan heenloodsen?
Op een fatsoenlijke manier… voor iedereen.
De SP… de Solidariteits Partij!

» Posted By HenK On August 29, 2012 @ 02:42

Valse ridders

Alhoewel het niet ‘mijn onderwerp’ is… deze link mag natuurlijk niet ontbreken
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3305480/2012/08/24/Doe-iets-voor-dat-meisje-dat-omsingeld-wordt-door-een-groep-hijgerige-kerels.dhtml

Op 10 september allemaal naar De Balie, uiteraard in Amsterdam, om het debat onder de aansprekende titel “Tyfushoeren en Vuile Flikkers” bij te wonen, want dit is toch echt waar het om draait in Nederland.

Welke richting het publieke debat uitgaat is aardig te volgen in de reacties onder het Volkskrant-artikel.

Koren op de molen van…
Wie gaan dit onderwerp de komende dagen nog meer overnemen… ? :-(

» Posted By HenK On August 27, 2012 @ 03:30

@ Pietie 41
“Mensen uit de samenleving verwijderen klinkt in mijn oren een beetje als contradictio in termino. Zeg maar.”
Okee, met ze letterlijk uit de samenleving verwijderen, zijn we in ons deel van de wereld gestopt, maar ik neem toch aan dat je begrijpt wat ik bedoel.

“Als sommigen dichter bij de bonobo staan, zullen wij daar allemaal mee moeten leren omgaan. Omdat elk mens thuis hoort op deze aarde. Niemand heeft er om gevraagd geboren te worden. Ook niet om bepaalde genen en karaktereigenschappen.”
Daar kan ik het alleen maar volmondig mee eens zijn. Ook Dutroux en Breivik zijn geen slechte mensen… want er bestaan geen slechte mensen.
Maar de optelsom (genetisch materiaal + levenservaringen) van sommige mensen maakt dat je ze onmogelijk vrij kunt laten rondlopen.
Ze horen thuis op deze aarde, maar niet in deze maatschappij.
En gezien het leed dat ze aanrichten, zou het de voorkeur hebben wanneer ze geholpen of verwijderd konden worden, voordat ze gaan doen wat ze moeten.

“De vraag is volgens mij dan ook niet wie er verwijderd zou moeten worden als een rotte appel (want, geloof me, dat is tóch geen doen), maar hoe we omgaan met ongewenst gedrag.”
‘Ongewenst gedrag’ is een verzamelnaam, waar je van alles onder kunt verstaan. Iemand die een ander iets naroept of een bushokje ‘verbouwt, hoeft van mij niet verwijderd te worden en zelfs mensen, die hun hond z’n behoefte laten doen op het trottoir, geef ik het voordeel van de twijfel… ;-)
Maar bij wie een aantoonbaar blijvend ernstig gevaar is voor zijn/haar medemens… zoals de verkrachter van Thian… vind ik definitieve verwijdering gerechtvaardigd. Ook ter voorkoming dat mensen (begrijpelijk) voor eigen rechter gaan spelen en daarmee bijvoorbeeld de pijn en ellende binnen het eigen gezin nog vergroten.

Maar goed, dit staat eigenlijk los van de naroepenende jongetjes en zelfs van de handtastelijke mannetjes in een volle Italiaanse stadsbus (om maar eens een ‘goed katholiek land’ te noemen :-) ).

» Posted By HenK On August 25, 2012 @ 02:54

NIET goedpraten of bagatelliseren

» Posted By HenK On August 24, 2012 @ 03:07

goedpraten of bagatelliseren

» Posted By HenK On August 24, 2012 @ 03:06

@27 Johanna
Ik vermoed, dat Karin meer blogs van Bart Voorzanger heeft gelezen en dat dat zowel de toon als de inhoud van haar reacties beïnvloed heeft.
Ondanks dat ik het vaker wel dan niet met haar eens ben, vind ik dat ze hier is doorgeschoten en verbindingen legt die er nauwelijks zijn.

Ik heb de documentaire niet gezien, maar krijg de indruk dat deze (vooral) gaat over het onbeschofte, verbale geweld van groepjes jonge allochtonen en niet over aan hen gekoppelde verkrachtingen.
En ik wil het goedpraten of bagatelliseren, maar het feit dat zo’n jongetje mij wel eens nariep “ik maak je dood” werd door mij echt niet opgevat als een serieuze bedreiging.
Nogmaals, het hoort allemaal niet, maar door het groter te maken dan het is, speel je alleen de mensen in de kaart die graag willen dat je op een bepaalde partij gaat stemmen… want er is alles wel iemand die wil bevestigen dat ook dit vooral weer niet deugt in de moslim-landen… en dat blijft dan weer hangen.

En dat, terwijl Karin het juist uit de allochtone hoek wil trekken…
Verbaal geweld/’seksuele intimidatie’ is één ding en
aanranding en verkrachting zijn wat anders… misdrijven, waarvoor de straffen wat mij betreft stevig verhoogd zouden mogen worden. De daders staan waarschijnlijk iets dichter bij de bonobo dan andere mensen, maar juist daarom zou je ze uit de samenleving moeten verwijderen.
Niet omdat ze ‘slecht’ zijn, maar omdat ze er niet in thuishoren.
Maar goed, dat is een heel ander onderwerp.

» Posted By HenK On August 24, 2012 @ 03:04

Bazeren = baseren. ‘k Word slordig.

» Posted By HenK On August 23, 2012 @ 07:24

Sasschky @10 schrijft:
“Alles wat tegen de wil van een persoon gebeurd, is in feite een aanranding. Dit geldt voor zowel mannen en vrouwen dus. Maar dit terzijde.”

Zit daar niet, op z’n minst, een deel van het probleem.
Dat verkrachtingen tegen de wil van een persoon gebeuren, lijkt me voor iedereen duidelijk. Iemand voor ‘hoer’ uitmaken is vooral grof en iemand fysiek aanranden deugt uiteraard ook van geen kant.

Maar moet de (autochtone of allochtone) persoon er bij iedere ontmoeting vanuit gaan dat de ander in zijn/haar leven zwaar beschadigd is en daar zijn/haar handelen op bazeren?
Moeten we dan niet allemaal, mannen en vrouwen, in boerka’s rond gaan lopen en elkaar nooit meer aanspreken, wanneer we op zoek zijn naar de kip in de supermarkt?

Geen knipoog, geen (te) vriendelijk gezicht, nooit meer zeggen ‘wat zie je er leuk uit’… want het is allemaal seksuele intimidatie.

“Alles wat tegen de wil van een persoon gebeurd, is in feite een aanranding.”
Daarvan uitgaand, zou ik zelfs niet meer durven te schrijven onder dit onderwerp.
Natuurlijk zijn er excessen (en daar kun je een documentaire over maken en artikelen over schrijven), maar laten we niet net doen alsof seksuele intimidatie iets ‘van deze tijd’ is en te maken heeft met een toename van het aantal allochtone mannen.

Navraag in mijn eigen omgeving… “wij hebben nog nooit last gehad van dit soort dingen”. Geen representatief marktonderzoek, maar toch…

» Posted By HenK On August 23, 2012 @ 07:22

Dat aanranden en verkrachten niet mogen, lijkt me voor iedereen duidelijk… zelfs voor senatoren die denken dat een verkrachting niet kan leiden tot een zwangerschap.

Maar je inmiddels (weer) iemand nafluiten… mag een knipoog… een complimenteuze opmerking… mag je wel kijken (vanaf je terrasje)?
Ik ken vrouwen die een goede dag hebben, wanneer ze (nog eens) bij een bouwplaats zijn nagefloten… maar goed, dat past niet binnen dit onderwerp, dat met enige regelmaat voorbij blijft komen en vooral het laatste decennium bijna altijd leidt tot een “ons soort mensen doet dat niet”-discussie…

En om ook eens iets neer te zetten ter vergelijking met hoe in sommige moslim-landen wordt omgesprongen met verkrachte vrouwen…
In de door sommigen nog steeds serieus (en letterlijk) genomen bijbel staat in
Deutoronomium 22: 28-29:
“Wanneer een man een jonge dochter zal gevonden hebben, die een maagd is, dewelke niet ondertrouwd is, en haar zal gegrepen en bij haar gelegen hebben, en zij gevonden zullen zijn;

Zo zal de man, die bij haar gelegen heeft, den vader van de jonge dochter vijftig zilverlingen geven, en zij zal hem ter vrouwe zijn, omdat hij haar vernederd heeft; hij zal ze niet mogen laten gaan al zijn dagen.”

Wat is erger, vermoord worden of verplicht zijn om te trouwen met je verkrachter…

» Posted By HenK On August 22, 2012 @ 03:59

Alleen octrooien zijn duur

Het “voordeel” van Alzheimer… het toenemend aantal patiënten en daarmee gepaard gaande kosten zijn algemeen bekend.
De belangen zijn gigantisch en dat is terug te zien in het aantal onderzoeken, die langzaam maar zeker tot resultaten leiden.
http://www.alz.org/research/science/alzheimers_treatment_horizon.asp

Of de kosten van dementie daardoor snel uit de kolom “duurste ziekten”
http://www.nationaalkompas.nl/gezondheid-en-ziekte/ziekten-en-aandoeningen/welke-ziekten-zijn-het-duurst/
zal verdwijnen… zal mede afhankelijk zijn van het prijskaartje dat aan de behandeling wordt gehangen.

Aangezien ik van mening was en ben dat dementie/Alzheimer één van de ergste zo niet de ergste aandoening is die een mens kan overkomen, weiger ik ook pessimistisch te zijn waar het het vinden van een adequate behandeling te zijn en zou ik niet te snel met het ‘afschrijven’ van patiënten met een beginnende dementie.
‘k Ben met Swaab eens dat we ons brein zijn, dus als er één ding is dat we niet kunnen missen…. :-)

» Posted By HenK On August 21, 2012 @ 03:35

PS Uit het verkiezingsprogramma van de VVD:
“De afgelopen jaren is duidelijk geworden dat – als we niets doen – de kosten van onze gezondheidszorg zo hard stijgen dat deze niet meer zijn op te brengen. Nu al betalen gezinnen ruim 11.000 euro per jaar aan zorg. Als we niets doen, loopt dat op tot de helft van een gezinsinkomen in 2040. Verdere premiestijging
gaat ten koste van de vakantie, uitgaven aan het huis en de auto.”

“Voor veel zaken rond de zorg die we vroeger in eigen kring oplosten, kijken we nu naar de overheid.
We zullen waar mogelijk een groter beroep moeten doen op de zelfredzaamheid van mensen.”

“Iedereen moet zich verzekeren voor het basispakket. Deze verplichting brengt met zich mee dat het basispakket bestaat uit noodzakelijke medische zorg, die werkzaam is (zinnig) en kosteneffectief (zuinig).
Alles wat daaraan niet voldoet, moet uit het basispakket.”

“Zelfbeschikking is voor liberalen een belangrijk principe. Dit betekent voor de VVD ook dat ouderen – mits goed bij geest –zelf kunnen kiezen voor een waardig levenseinde.”

Dat laatste is mooi voor hen, die geen tweede kabinet, waarbij rechts Nederland zich de vingers aflikt, willen meemaken wanneer Rutte onverhoopt de verkiezing wint. Want we willen in Nederland natuurlijk niet geconfronteerd worden met mensen die zichzelf in brand steken of voor een ander choquerend einde kiezen.
Want ook de VVD staat uiteraard voor beschaving… :-(

» Posted By HenK On August 20, 2012 @ 04:43

Omdat ik de indruk krijg, dat nog niet iedereen zich bewust is van het feit, dat ook wordt gewerkt met QALY’s (wat mag een voor kwaliteit gecorrigeerd levensjaar kosten); binnen het Nationaal Kompas Volksgezondheid is o.a. terug te vinden, dat
http://www.nationaalkompas.nl/gezondheid-en-ziekte/functioneren-en-kwaliteit-van-leven/kwaliteit-van-leven/
“Een interventie is kosteneffectief (oftewel doelmatig) als de kosten die ermee gepaard gaan in verhouding staan tot de effecten. De kosteneffectiviteit van een interventie wordt berekend met een kosteneffectiviteitsanalyse (KEA). Een KEA vergelijkt de kosten en effecten van een nieuwe interventie met die van de standaardinterventie of geen interventie. Een KEA wordt in principe pas uitgevoerd als een interventie effectief is. In de praktijk wordt hier echter soms van afgeweken.”
En…
“Een bedrag tot en met 20.000 euro per QALY wordt in Nederland vaak beschouwd als kosteneffectief. Binnen en tussen landen is echter veel variatie in de gebruikte hoogte van het afkappunt.”

En 18 jaar geleden begon een artikel in Trouw ook al met deze woorden…
“De regelmatig gevoerde discussie over de (financiële) grenzen van de gezondheidszorg heeft een nieuw hoofdstuk gekregen…”.
http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/2666349/1994/07/16/Het-werkt-maar-het-is-te-duur.dhtml
De discussie over dure medicijnen is bepaald geen nieuw onderwerp.

En de mening van VVD-senator Heleen Dupuis kwam/komt ook niet echt als een verrassing…
http://www.trouw.nl/tr/nl/4512/Cultuur/archief/article/detail/2481674/1998/05/01/Heleen-Dupuis-waarschuwt-tegen-al-te-hoge-verwachtingen-van-arts-en-patient.dhtml
De eerste zin van dit artikel uit 1998 is er ook één om even terug te halen…
“Uit enquêtes blijkt dat de Nederlander graag bereid is meer geld aan de gezondheidszorg te besteden. Premieverhoging of een eigen bijdrage betalen: geen probleem.”
Dat had ‘de Nederlander’ misschien beter niet zo duidelijk moeten laten merken, want dit hebben politici/ziektekostenverzekeraars/farmaceutische industrie en iedereen die betrokken is bij de zorg toen ook gelezen…
De kosten zijn vrolijk doorgestegen… de premie en eigen bijdrage ook… en ik denk dat ‘de Nederlander’ er inmiddels iets anders over denkt of begint te denken.
‘Euro 11.000,– per huishouden per jaar is toch wel veel geld…’.

» Posted By HenK On August 20, 2012 @ 04:06

Dat laatste kan zeker meespelen…
Maar er gingen/gaan waarschijnlijk ook veel mensen vanuit dat het merendeel van de Canta-rijders zelf voor de kosten van hun ‘overdekte buitenwagen’ opdraait. Wellicht kent Karin de percentages, als – zo mag je haar zo langzamerhand toch wel noemen – Canta-deskundige.

Zoals hier ook staat
http://www.msvnamsterdam.nl/2008/Vervoer/vervoer_brommobielen.shtml
“Je kunt een ‘overdekte buitenwagen’ aanvragen bij het CIZ. In Amsterdam worden ze echter bijna niet meer verstrekt. Het kan helpen om bezwaar en beroep aan te tekenen.”

En ik geloof niet dat ‘de bevolking’ zo graag in de eerste plaats op de zieke wil bezuinigen, maar onvoldoende inzicht heeft of denkt te hebben om over bezuinigen die niet direct met patiënten/kliënten te maken hebben mee te praten.
En dus wauwelt iedereen mee over het al dan niet vergoeden van rollators, e.d.
Daar praat je nu eenmaal gemakkelijker over mee dan over de technologische wedloop in de ziekenhuizen (om maar een voorbeeld te noemen).
Het praat gemakkelijker mee over de prijs van de jou aangeraden schoenen, dan over het bedrag dat wordt uitgegeven aan onderzoek naar jouw ziekte.

En iedereen kent voorbeelden/’voorbeelden’ van mensen of groepen mensen, die misbruik maken van de situatie of toch wel erg gemakkelijk hun zin (lijken te) krijgen.
En dan doet ‘de politiek’ wat ‘de politiek’ altijd heeft gedaan… divide et impera… verdeel en heers.
Geef mensen het gevoel dat er gekozen moet worden en ze vergeten dat dat soms helemaal niet nodig is… Omdat er andere wegen zijn, die zij niet als mogelijkheid (willen) zien.

» Posted By HenK On August 19, 2012 @ 06:19

@ Sjaak 45
Zou de redactie van Medisch Contact hier meerlezen?
Karin’s laatste column in de MC, Dag!, is ook alweer bijna vier jaar geleden…

» Posted By HenK On August 18, 2012 @ 06:55

Er zal op allerlei terreinen moeten worden ‘aangepakt’, Cindy.
Zoals ik “elders” al schreef:
“Er ‘moet’ bezuinigd worden en dus wordt weer eens gekeken naar het principe van QALY’s (Quality-adjusted life years).
Een discussie die met enige regelmaat op blijft duiken…

Met tal van medisch-ethische vragen…
http://nl.wikipedia.org/wiki/Medische_ethiek

Het verschil tussen de beste medische zorg en de best MOGELIJKE medische zorg zal langzaam maar zeker steeds groter worden…
Wie krijgt de patiëntvriendelijkste onderzoeken bij het stellen van een diagnose?
Wie krijgt de medicijnen met de minste bijwerkingen?
Hoeveel willen we uitgeven aan puur palliatieve zorg?
Enzovoorts…

Een onderwerp met vele vragen en weinig bevredigende antwoorden…”

En nog iets somberder…
“Een tikkeltje cynisch misschien, maar gaan we door naar de trechter van Dunning…
http://medischcontact.artsennet.nl/Nieuws-26/archief-6/Tijdschriftartikel/71594/Haal-trechter-van-Dunning-uit-de-la.htm

… of moeten ‘we’ gaan nadenken over een nette variant van Aktion T4 (de poster rechts kan vrij eenvoudig worden aangepast aan de huidige situatie)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aktion_T4

Een tikketje cynisch, maar ik lees nu al berichten van mensen met chronische aandoeningen, die zich al ernstig zorgen maken over hoe het verder zal gaan met hun medicatie en bijbehorende leefbaarheid.
Het vertrouwen in de goede afloop is duidelijk minder geworden in onze steeds harder wordende maatschappij…”.

Landgenoten, dat is ook jullie geld.
Nu gaat het hierbij nog over Grieken en Spanjaarden… over geld voor ontwikkelingshulp… maar ‘als de nood aan de man komt’ sluit ik niets uit.

» Posted By HenK On August 17, 2012 @ 05:02

PS (*en dan hou ik er weer over op, K.*)
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gerandomiseerd_onderzoek_met_controlegroep

“In toenemende mate is er kritiek op de RCT’s, omdat ondanks de schijnbaar onbevooroordeelde opzet ervan, het toch voor financiers van dergelijk onderzoek mogelijk blijkt de uitkomsten van dat onderzoek te beïnvloeden. Evidence-based medicine verwordt zo tot een marketinginstrument van de farmaceutische industrie[1].”

Om deze ‘oorlog’ te winnen heb je serieuze ‘wapens’ nodig.

» Posted By HenK On August 16, 2012 @ 06:23

Een tweetal links, die ook wat opheldering kunnen geven…
http://www.answersforbusiness.nl/sector/industry/medicines

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/besluiten/2012/06/18/ontwerpregeling-tot-wijziging-bijlage-regeling-maximumprijzen-geneesmiddelen.html

“De maximumprijzen zijn, conform artikel 2 WGP, vastgesteld op het rekenkundig gemiddelde van de prijzen van geneesmiddelen in ten minste twee van de vier referentielanden. Bij de vaststelling van de maximumprijzen is gebruikgemaakt van algemeen aanvaarde prijslijsten in de referentielanden zoals aangewezen bij de Regeling referentieprijslijsten geneesmiddelen (RRG).”

Referentielanden zijn België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.
Op dat punt zou wellicht ‘winst’ kunnen worden geboekt, wanneer meer landen zouden worden gebruikt als referentielanden.

@ Cinner
Natuurlijk is het moeilijk beoordelen of er sprake is van echte wezenlijke verbeteringen, zeker wanneer ook de bijwerkingen moeten worden meegenomen. Hoe vaak komen de bijwerkingen voor en hoe belastend zijn ze mogelijk voor de patiënt. Komen de bijwerking echt significant minder voor en komen er bij het nieuwe medicijn geen andere bijwerkingen voor in de plaats?
En dan kun je je ook nog afvragen of je wel met het (veel) duurdere medicijn met mogelijk minder bijwerkingen moet beginnen?
Klein persoonlijk voorbeeldje. De risedronaatnatriumtabletten, die ik nu slik, kosten ongeveer 85% minder dan de merktabletten die de reumatoloog me in eerste instantie voorschreef en door de ziekenhuisapotheek werden geleverd.
En qua werkzaam bestanddeel is er totaal geen verschil.
Maar ik dacht toch even “als dat maar goed gaat”… met die goedkope medicijnen.
Natuurlijk zijn er mensen met echte allergieën, natuurlijk zijn er mensen met echte serieuze bijwerkingen, maar moeten de risico’s daarop altijd, onafhankelijk van de kosten, worden vermeden?

De farmaceutische industrie/artsenbezoeker zal er alles aan doen om de arts die richting uit te krijgen – tot en met het onder valse voorwenselen meeschrijven op lotgenoten forums en dergelijke, waardoor vraag ontstaat – en de arts is niet/nauwelijks opgeleid om alle informatie tot zich te nemen (en te bevatten).
Vandaar dat ik schreef vernieuwingen/verbeteringen kritischer bekeken zouden moeten worden, voordat ze op de markt mogen komen. En wanneer er dan ook nog harder wordt onderhandeld over de prijs kan er flink bezuinigd worden, (bijna) zonder dat dat ten koste gaat van de patiënt.

Ook de zorgboom kan niet tot in de hemel doorgroeien, want hoe hoog worden dan de ziektekostenverzekeringspremies en de eigen bijdragen.
Zorgkosten 2011: 77 miljard Euro (13 % bbp), Euro 11.000,– per huishouden.
Los van de inflatie sinds 2000 meer dan anderhalf keer zoveel.
Er zullen keuzes gemaakt moeten worden waar bezuinigd kan worden en medicijnen kunnen daarbij niet buiten beschouwing worden gelaten.
Is het een wantoestand dat ik niet onmiddellijk een peperdure biological kreeg voorgeschreven, maar eerst maar eens moest proberen hoe mijn reuma reageerde op de spotgoedkope methotrexaat (met allerlei mogelijke bijwerkingen)? Ik vind van niet.

» Posted By HenK On August 16, 2012 @ 05:57

@Cinner
De farmaceutische industrie zal altijd wegen vinden om haar nieuwe producten te promoten en artsen zullen altijd gevoelig blijven voor de diverse benaderingen, direct of indirect, van de farmaceutische industrie.

Wat ik me afvraag, is, of er op dit gebied niet nog meer macht gegeven moet worden aan, bijvoorbeeld, de European Medicines Agency.
http://www.pharmacovigilance2012.nl/2012/08/02/explanation-of-new-pharmacovigilance-law-in-film/
of desnoods aan ons eigen College ter Beoordeling van Geneesmiddelen.
Er zou kritischer gekeken kunnen worden naar de meerwaarde van wat de farmaceutische industrie op de markt brengt en daarbij zouden ook de meerkosten een rol kunnen spelen.
Niet het aflopen van patenten, maar echte, wezenlijke verbeteringen zouden de basis moeten zijn voor wat wel en wat niet op de markt komt.
Wellicht kan daarmee ook nog een bijdrage worden geleverd aan het terugdringen van het aantal dodelijke slachtoffers van medicijnen, waar Peter Arlett het in het filmpje over heeft.

» Posted By HenK On August 15, 2012 @ 04:24

Een interessant artikel over hoe de farmaceutische industrie de dokter toch weer zover krijgt, dat hij, wanneer het patent op één van de blockbusters op z’n einde loopt, het nieuwe uiteraard ‘sterk verbeterde’ medicijn voor te laten schrijven.
En je kunt inderdaad een vraagtekentje zetten achter het feit dat er bijna twee keer zoveel aan marketing wordt uitgegeven dan aan Research & Development… maar dan moet je wel gaan goochelen met o.a. de kosten voor de ‘gratis’ monsters.
http://ethicalnag.org/2012/08/13/big-pharma-persuasion/

» Posted By HenK On August 15, 2012 @ 02:13

Max & valeriaan

Elke kat heeft zijn voorkeuren…
Karin gaf daar vorig jaar nog een aardig voorbeeld van…
Voor wie het gemist heeft (of nog eens wil lezen)
http://www.spaink.net/2011/08/21/rokende-rat/

En omdat dit wellicht ook nog niet door iedereen ontdekt is…
Wie “Katten” achter “Rubrieken” aanklikt en via “oudere onderwerpen” teruggaat naar 5 april 1995 kan ‘even’ ontsnappen aan wat op dit moment het nieuws beheerst…

» Posted By HenK On August 29, 2012 @ 01:52

Goed, dat je die noot er even bij zet (filpmje=filmpje), want als jij ergens het mes in zet, blijft er weinig over… :-)
De geur zal wel (tijdelijk) extra sterk zijn op het snijvlak en Max geniet daar duidelijk van. Heeft Michael het nog niet ontdekt?

» Posted By HenK On August 14, 2012 @ 05:35

Exit GroenLinks

Vechtlust tonen door blanco te stemmen…?
Natuurlijk komt er geen totale omwenteling na 12 september, -w-, maar ook een bescheiden koerswijziging bij de afvaart kan, afhankelijk van afstand, leiden tot een totaal andere bestemming.
Mao citeren kan ik, als SP-er, waarschijnlijk beter niet doen. ;-)

» Posted By HenK On August 29, 2012 @ 06:54

@ Tartarus 242/244

Misschien is het ‘advies’ in de laatste regel van 213 nog het beste… :-)

En waar het uitkeringen in het kader van volksverzekeringen betreft heb ik al vaak geschreven, dat de Staat der Nederlanden een bijzonder onbetrouwbare ‘verzekeringsmaatschappij’ is.
Van 80 naar 70 naar 75 en nu weer naar 70 %…
Van waardevast naar welvaartsvast (of was het andersom)…
Korting op inflatiecorrectie… ‘bevroren’ jaren…

En met de pensioenen gaat het diezelfde kant op.

En dan wordt het extra belangrijk om met zo veel mogelijk mensen solidair te zijn met de zwakkeren in de samenleving.
Wanneer je tenminste niet wilt leven in een land waar de kloof tussen arm en rijk nog groter en groter wordt…

» Posted By HenK On August 29, 2012 @ 03:35

Voor wie er nog niet uit is… of bevestigd wil worden bij zijn/haar keuze…

http://www.stemwijzer.nl/TK2012/index.html

http://www.kieskompas.nl/

enzovoorts…

En je zou natuurlijk ook een stemadvies kunnen vragen, aan iemand die je vertrouwt. ;-)

» Posted By HenK On August 15, 2012 @ 07:51

«« Back To Stats Page