Statistiek

Comments Posted By Ans

Displaying 61 To 90 Of 189 Comments

Zelfmoord gaat niet op recept III

859 “In jullie (onze want we zitten allemaal aan de zogenaamde “onderkant” van de maatschappij)”
Daar verzet ik me tegen, want met dit soort opmerkingen haal je jezelf omlaag. Wie zegt dat mensen die weinig tegenslag kennen (lekker makkelijk dan!), of commercieel succes hebben (lekker belangrijk, maar wat betekenen ze werkelijk voor een ander?) of heel gelukkig in de liefde zijn (voor hoelang dan?), de ‘bovenkant’ van de maatschappij zijn?
De maatschappij is alles. Je kunt niet mensen uitsluiten of aanduiden en in hokjes stoppen, als je daaraan begint is het eind zoek. Niet doen! Wij zijn allemaal unieke mensen die, los van prestaties en/of handicaps of psychische zwakheden, gewoon allemaal evenveel waard zijn!!

» Posted By Ans On July 10, 2009 @ 18:22

853 Ben het er ook mee eens dat je geen methoden moet kiezen die onschuldigen kunnen schaden. Toch blijft de vraag, hoe kun je op een bevredigende manier de daders van verjaarde misdrijven alsnog uit je systeem krijgen. Want daar gaat het natuurlijk om: je wilt door met je eigen leven en er niet levenslang mee opgezadeld (en slachtoffer van) blijven. Is het niet op een of andere manier toch bij de politie te melden, zonder dat het tot een aangifte komt? Ik weet niet veel van verwerkingsprocessen enzo, maar het lijkt me niet slecht voor de psyche om dingen vooral helder te benoemen als eerst stap? Als je het aankunt, inderdaad, want je moet jezelf altijd in acht houden natuurlijk.
Het is toch een afschuwelijke gedachte in elk geval als slachtoffers uit ellende zelfmoord plegen, terwijl de daders vrolijk doorgaan met hun wandaden.

» Posted By Ans On July 10, 2009 @ 14:23

Laat mij dan, tot slot, ook nog iets moois opschrijven. Ik heb net in het boek ‘Niemandskinderen’ van Carolien Roodvoets gelezen, zij beschrijft hoe je door een problematische jeugd een niemandskind kan worden, maar ook hoe mooi die mensen zijn. De laatste alinea heb ik bewaard:

“Niemandskinderen zijn Iemand geworden. Iemand met een verhaal, met een rugzak, met handicaps misschien, maar ook met mogelijkheden en capaciteiten die nu ten volle kunnen worden benut. Ze hebben een privé-oorlog overleefd en leven in vrede met zichzelf en met anderen. Ze weten van het bestaan van een onderwereld, maar zijn er niet meer bang voor. Deze mensen zijn een aanwinst in je leven. Want mocht je ooit verdwaald raken in de boven- of onderwereld, dan verstaan zij jouw roep, zij spreken je taal. Zij weten wellicht de weg uit het doolhof van je leven. Hoe herken je ze? Dat is niet zo moeilijk: Je herkent ze aan hun oogopslag”

» Posted By Ans On July 09, 2009 @ 23:30

Mijn hart breekt bij zoveel leed, aangedaan door anderen. Zeg nooit van jezelf dat je een hopeloos geval bent (@Elisabeth ook). De ander die zich heeft misdragen is een hopeloos geval, jij niet!!!!! Toch, ik weet hoe moeilijk het is om beschadigd en wel het leven op te pakken. Maar dan maar heeel langzaam, met kleine stapjes, en heeeelemaal zoals je het zelf het prettigst vind. Ik kijk niet op tegen mensen met geld of mensen met een gezin, ik ben er trots op dat ik nog besta.
Er bestaat trouwens niet zoiets als een normaal mens, bestaat gewoon niet.
@Thian, jij moet wel heel trots zijn op jezelf hoe je overleefd heb, jij verdient een lintje. Nee echt, laat die koningin zich eens verdiepen in persoonlijk leed en strijd, en daar lintjes voor gaan uitdelen, goed plan!

» Posted By Ans On July 09, 2009 @ 22:27

Weet je wat ik nog het allerergste vind, als mensen zelfmoord willen plegen om wat hun is aangedaan door een ander. Sommige mensen gaan heel ver in het manipuleren en domineren en maken je het leven zuur. Wegstappen, je eigen leven opbouwen, dat heeft mij geholpen. Weg wezen, goed zijn voor jezelf om te beginnen, rest komt daarna wel.

» Posted By Ans On July 09, 2009 @ 17:34

(838) Ik heb ook altijd de neiging om in mijn schulp te kruipen en te denken: laat maar, ik ben het toch niet waard. Maar mijn geluk is dat ik opeens heel gepassioneerd voor iemand opkwam toen er sprake was van mishandeling. Daarmee zette ik hechte vriendschappen op het spel en mijn eigen leven op z’n kop, maar het kon me niet schelen want ik vond het gemeen en onrechtvaardig wat er gebeurde. Daarna dacht ik: als ik zo voor een ander opkom, dan kan ik ook voor mezelf opkomen. Sterker nog: dat moet ik! Ik heb ook recht op ruimte en respect.
Elisabeth, misschien wil/kan je er alsnog over denken om aangifte te doen tegen die mannen. Wie weet helpt het je juist om zelfrespect terug te krijgen. Ook al wordt het ontkent en/of zet het geen zoden aan de dijk, dan heb jij in elk geval gedaan wat je kon en een ferme stap gezet. En wie weet krijg je wel een bedrag aan schadevergoeding! Er is tenslotte heel wat leed geweest.
Maar zorg wel dat je voldoende goeie steun hebt in je omgeving. Liefs en alle goeds.
Overigens, ik heb een cursus assertiviteit bij de afdeling preventie van GGZ gedaan, heel erg aan te bevelen!

——

Ik hoorde dat je van blowen schizofrenie kunt ontwikkelen. Dat wist ik niet. Gevaarlijk spul voor degenen met aanleg…

» Posted By Ans On July 09, 2009 @ 16:19

835: Luc, ik lees nu pas je bericht. Ik denk vaak bij mezelf: het geeft niet hoe ik ben, het is prima. Ik kan er ook niets aan doen hoe ik opgegroeid ben. Liever gek dan helemaal niet bestaan, gekke mensen hebben ook hele mooie kwaliteiten! Het leven is mij veel te saai zonder gekte, hoe moeilijk het soms ook kan zijn die emotionele roller coaster. Het geeft niet, het geeft niet. Bezig blijven, je eigen leven stukje bij beetje vormgeven, precies zoals het voor jou het beste is en bij je past. Ze kunnen allemaal door de stront zakken, ik heb ook recht op een zo prettig mogelijk leven op mijn eigen manier.
Schrijf gerust alles, internetvrienden zijn ook vrienden. Alleen zullen ze er niet altijd voor je zijn op cruciale momenten. Wat ik doe als ik echt iemand nodig heb maar die er niet is: iets doen met mijn interesses, me storten op iets lekkers koken, of iets moois maken of bekijken… mezelf op 1 zetten en mijn eigen beste vriend zijn, da’s ook nog een hele kunst!

» Posted By Ans On July 09, 2009 @ 13:47

834: Hoi Tartarus, het klopt dat het die uitzending was. Dat die kinderen niet gelukkig zijn, daar werd weinig over gesproken helaas, hoewel het van te voren als onderwerp wel was aangekondigd.
Het is vooral de leefstijl van de kinderen die invloed heeft op een doodswens: veel drank, weinig slaap, drugs, verkeerde vrienden (hoewel het moeilijk is daar om ‘goeie’ vrienden te vinden omdat iedereen onder groepsdruk meedoet). Als er dan bijv. liefdesverdriet bijkomt dan kunnen ze dat niet goed opvangen en verwerken.
Wat niet meehelpt is dat ouders niet weten wat verslaving is, ook vinden die vaak alles goed en stimuleren zelfs het drank en drugsgebruik. Volgens ‘Moedige moeders’ (is een stichting) zouden de ouders eigenlijk ook moeten worden opgevoed daarin.

» Posted By Ans On July 09, 2009 @ 13:36

832: Is er ooit aangifte tegen de man gedaan? Zou ik alsnog doen. Mensen die andermans levens verwoesten door wandaden moeten dat weten, die mogen nooit vrijuit gaan, ook al is er niet meteen iets van gezegd toen. Het is niet jouw schuld dat die man jouw dochter heeft misbruikt Elisabeth, het is zijn schuld, zijn gedrag dat niet door de beugel kan. Jij kon het toen niet bevatten en herkennen, misschien omdat je het met de beste wil van de wereld niet kon voorstellen dat iemand zoiets zou doen.

Hoeveel mensen en kinderen lopen er wel niet rond met de gevolgen van andermans brutale wandaden. Ik ken genoeg slachtoffers die regelmatig het gevoel hebben dat ze beter dood kunnen zijn. Ook ken ik mensen met psychische problemen die zich helemaal laten domineren en uitbuiten. Die mensen, dat zijn de bescheiden en beleefde types onder ons, die denken liever: “sorry dat ik besta” of zoiets dan dat ze voor zichzelf en/anderen opkomen. Ik ben ook zo’n type. Anderen hebben meer recht om hier te zijn denk ik dan, want die zijn beter, kunnen meer, zijn sterker en zekerder van zichzelf. Toch neem ik er geen genoegen mee (met mijn eigen gedachten), want het klopt niet. Ik heb er niet om gevraagd om hier te zijn en om wat ik meemaakte, maar nu ik er toch ben: ik ben ook een uniek mens, net zo goed als ieder ander, net zoveel waard. Het is niet mijn schuld als anderen zich dominant en rot gedragen. Ik hoef brutaal en hebberig gedrag van anderen niet te pikken alleen omdat ik bescheiden ben, kom nou. Ik doe niets verkeerd, de ander doet iets verkeerd.

» Posted By Ans On July 09, 2009 @ 11:21

Programma viel beetje tegen, veel over drugs en verslaving. Wel schijnt de leefstijl van directe invloed te zijn op een eventuele doodswens.

» Posted By Ans On July 07, 2009 @ 23:25

even tussendoor, ik ga zo kijken naar ‘Spraakmakende zaken’ op Ned.2 (2120 uur), over jongeren en zelfdoding in noord Nederland.
Elk mens heeft natuurlijk zijn eigen verhaal, en geen mens is na te maken helaas. Liefs voor allen, ook Magnani waar ik lang niets van las…

» Posted By Ans On July 07, 2009 @ 20:52

Potje poepen

Heel goed stuk. Mijn geleende nep-levensmotto (want het was een foute vertaling, haha) ‘Baat het niet, schaadt het ook niet’ is ook hier niet op z’n plaats dus. Dit zijn goede dingen om te realiseren, en het overwegen waard.
Nee, dan liever: Een dag niet geleefd…. hoe was het ook alweer…

» Posted By Ans On January 29, 2010 @ 22:39

Pas op uw voordeur

Aan de regeltjes houden, ja hoor, heel streng en netjes, en dan gaat alles goed, let maar op. Alle mensjes die dat niet kunnen of willen worden gewoon door een achterdeur naar buiten geloodst en opgesloten ergens of ‘weggemaakt’, heel simpel. Er zijn genoeg expert dictators in de wereld die hun geheimen uit de doeken willen doen. En genoeg buren die bereid zijn te spioneren. Gezellig, hoera, dat zou fijn zijn.

» Posted By Ans On February 07, 2010 @ 12:14

Kiezen tegen kanker

Ik ken genoeg mensen die een slechte levensstijl hebben, maar geen kanker krijgen. Ook zijn er veel mensen in werelddelen waar er geen groente voorhanden is (overigens wordt het tegengaan van kanker door het eten van veel groenten, wat nog steeds geadviseerd wordt door het voedingscentrum hier, door onderzoek weerlegt en zelf tegengesproken!)
Volgens mij is er geen wetenschappelijk bewijs voor de beweringen van het KWF, misschien roepen ze gewoon wat om weer eens aandacht te trekken? Ze willen natuurlijk dat veel mensen blijven doneren, en zonder aandacht lukt dat niet….

» Posted By Ans On November 06, 2009 @ 21:51

Wegstrepen

Als je zo mooi over een kat kan schrijven, kan die nooit worden weggestreept, bestaat niet. Die zal, al is het maar in gedachten, altijd blijven. Veel sterkte, en het is misschien ook wel een hele bijzondere tijd die je nu met hem deelt.

» Posted By Ans On October 23, 2009 @ 23:26

Gedeelde smart

Een voorbeeld (tot slot nu echt hoop ik)
Je wordt zomaar zonder pardon ontslagen, als bezuiniging, omdat je gehandicapt ben, of om andere onmenselijke reden. Geen enkele steun of tegemoetkoming van wat voor instantie dan ook kun je verwachten, niets. Door de werkende groep word je met de neus aangekeken, door je familie word je zielig gevonden, door de overheid met tegenzin een uitkering uitgekeerd. Je bent waardeloos is de boodschap. Zie daar als gevoelig mens maar eens tegenaan te boksen.
Dan kan een forum als dit zelfmoordforum van Karin heel veel betekenen in het leven van iemand.

» Posted By Ans On September 06, 2009 @ 11:04

Laten we die Van Riesen onmiddelijk opsluiten, want dat kan natuurlijk niet wat hij voorstelt. Het is hier geen China: iedereen die afwijkt van de norm meteen afvoeren. Aiaiai.
Nee, geef mij Karin maar, die begrijpt dat je van mensen moet houden zoals ze zijn, dat er voor iedereen een plekje moet zijn in dit land, en dat we met z’n allen falen als mensen buiten de boot vallen.
Met een verslaving valt overigens heel goed te leven.
En ten dode opgeschreven? Dat zijn we gelukkig allemaal.

» Posted By Ans On September 06, 2009 @ 10:45

@Sander: pestkop?

» Posted By Ans On September 04, 2009 @ 11:35

Beste Sander, ik denk niet dat Karin tijd en energie vrijmaakt om hier verder nog op te reageren. Maar van mij (en iedereen ongetwijfeld) alle goeds voor jou gewenst.

» Posted By Ans On September 04, 2009 @ 11:30

Nou ja! Nu breekt mijn klomp.
Zowel Cinner als ik zijn zelf nabestaanden van zelfdoding, en wij hebben juist veel baat bij het forum.
Kritiek heb ik alleen als iemand onzin schrijft en ook niet open staat voor andere visies.
Tot hier dan (hoop ik). Overigens: voor bezoekers is het forum vrij toegankelijk, ik zou zeggen lees eens mee, iedereen steekt er wel wat van op.

» Posted By Ans On September 04, 2009 @ 09:38

@Sander, je betoog raakt kant nog wal. Je hebt er klaarblijkelijk moeite mee, geeft. niet. Simpele oplossing: blijf gewoon weg daar.

» Posted By Ans On September 03, 2009 @ 18:14

Veel mensen hebben de neiging hun kop in het zand te steken en problemen in de samenleving uit de weg te gaan. Als je er niet over praat en denkt, dan bestaan ze niet, zoiets. Toch hebben die ongeveer 100.000 mensen per jaar (!) in Nederland die een zelfmoordpoging doen natuurlijk bestaansrecht met al hun gevoelens en vragen en wanhoop.
Het liefst wil de medemens het niet zien, en niet horen en niet weten, want dat vrijwaart ze van een hand toesteken. Intellectueel gedreutel is vervolgens een leuke afleidingsmanoeuvre. Maar bij mij zijn het termen als: gemakzucht, onverschilligheid, egocentrisme etc. die zomaar in mijn gedachten opkomen bij het lezen van die gewichtige ‘probleemstellingen en bezwaren’. Het zal me een worst wezen waarom iemand ‘tegen’ is, ben eigenlijk totaal onverschillig en stop lekker mijn oren dicht als iemand nog iets tegen dit zelfmoordforum durft in te brengen. Iedereen die tegen is mag van mij door de stront zakken of in de goot belanden. Dan lezen we vanzelf wel weer van ze in het zelfmoordforum, en dan zal ik met interesse en medeleven lezen en reageren (als ik tijd en energie heb).
Zo, en nu ga ik nog een banaan eten.

» Posted By Ans On September 03, 2009 @ 17:52

(betreft 23 o.a.:)

Wat je kunt doen voor mensen die suïcidaal zijn is een platform bieden, zoals Karin doet, dat is een mooi antwoord op ‘de probleemstelling’
(pfff, daar hebben we wat aan zeg, dat soort taal!)
Zelf krijgt iemand die ernstig doodongelukkig is weinig voor elkaar. Maar waar elk mens toch behoefte aan heeft is aandacht, herkenning, erkennnig, ook of misschien juist als het helemaal niet goed gaat. De deur uit of iemand aanspreken is soms een veel te grote stap, ook komt hier angst voor afwijzing en afkeuring bij. Allemaal redenen dat het een heel goed idee is om een forum te starten.
De samenleving als geheel is verantwoordelijk voor hoe er omgegaan wordt met mensen die ziek/gehandicapt en/of doodongelukkig zijn. Je kunt iemand die een jeugd lang ernstig mishandeld is niet verantwoordelijk stellen voor zijn/haar problemen met functioneren.
Het moet maar eens afgelopen zijn met die onverschilligheid!! Als je weet dat het iedereen kan overkomen om ernstig in de problemen te raken, bedenk dan hoe je zelf behandeld wilt worden als je in de schoenen van de ander zou staan.
Er is een mooie studie van te maken, met probleemstellingen, standpunten en argumenten en subargumenten. (pfff, hebben we daar al niet genoeg van? psychologen en psychiaters met dikke mappen aan ‘zeer belangrijk’ papierwerk, en vooral met dikke portemonnees)
Gelukkig wil Karin daar niet op wachten, die onderneemt hier en nu een goede actie richting medemens.
Dit forum is overigens niet alleen voor mensen met suïcidale gevoelens/gedachten, maar voor iedereen! Alle steun is welkom: voorbeelden uit eigen leven of het (moeilijke) leven van een bekende, complimentjes, aandacht voor talenten en leuke kanten van iemand waarvan je leest, tips, mooie gedichten, titels van goeie boeken/mooie films, etc. etc. You name it.

» Posted By Ans On September 02, 2009 @ 17:37

Ja sander, ik vind het ook nogal banaanachtig klinken!
Magnani!!!! Wat heerlijk om weer van je te lezen. Vandaag ga ik een banaan kopen en opeten om dat te vieren! Veel liefs en hou je taai.

» Posted By Ans On September 01, 2009 @ 08:28

ps: ik bedoelde niet ‘handreiking’, maar uitgestoken hand!! Niet meer, niet minder…

» Posted By Ans On August 29, 2009 @ 17:09

Juzo: Bull shit !! (sorry, toch nog 1 reactie dus), jij bent zo’n type die meteen boven iedereen gaat staan en de arrogante lulhannes gaat uithangen met ‘ik weet zo veel, maar ik houd mijn mond maar’. Ik ben niet onder de indruk! En ook niet van de meeste psychologen en psychiaters!!
Ik ben alleen maar onder de indruk van de ervaringsdeskundigen die Karin aan het woord wil laten. En ik ben onder de indruk van Karin zelf, dat zij als een van de weinigen in Nederland dit platform biedt.
Als ik het mis heb dan spijt me dat, maar als je een beter verhaal hebt dan lees ik wel van je in het forum zelf.

» Posted By Ans On August 29, 2009 @ 16:50

Ja, grapjas Juzo, de echte deskundigen zijn dood natuurlijk. Maar gelukkig zijn er ook genoeg die opgekrabbeld zijn. Hun verhaal is van cruciaal belang in Nederland, er zijn zoveel mensen doodongelukkig, en die kunnen elke handreiking goed gebruiken. Overigens kan alleen lezen ook al heel veel goeds doen, niet iedereen hoeft en kan zelf schrijven over de eigen ervaringen, is ook prima.
Ben trouwens niet van plan verder in discussie te gaan. Maar, dat niets voor niets gebeurt ben ik niet met je eens. Heel veel dingen kunnen anders als daar bewust voor gekozen zou zijn. Het is de onverschilligheid die de mensheid het meeste kwaad doet. En precies dat wat ons onderscheid van andere natuur en dieren is: wij kunnen verschil maken in de wereld (en ver daarbuiten).
Karin maakt verschil, door kritisch te denken en te schrijven en een platform te bieden.
En jij?

» Posted By Ans On August 29, 2009 @ 12:25

Die vrijplaats heb jij nu zelf gecreëerd Karin, door een heel forum te openen op je blog. Echt heel geweldig!

» Posted By Ans On August 29, 2009 @ 10:58

Nobody knows

Ik vind het zo’n lief plaatje van die twee hondjes. De tekst ontroerd me ook. Ik denk er vechtlust en pijn tegelijkertijd in te zien, zoals het leven gewoon is eigenlijk.

» Posted By Ans On September 05, 2009 @ 22:26

Gevaarlijke medicijnen

So, heftig zeg. Hoop dat je moeder het niet meer nodig heeft.
En ja, morfine enzo is heerlijk. Verslaving schijnt genetisch te zijn, maar volgens mij heeft iedereen wel aanleg. Wie wil zich nu niet heerlijk relaxt en zelfverzekerd voelen. Alleen de volgende dag, of als het spul op is… Dus, beter niet, weet ik inmiddels. Voor mij is (geen) alcohol al een heel gevecht.
Idioot dat gevaarlijke middelen zo makkelijk te verkrijgen zijn, en dat de politiek (vooral CDA?!) tegelijk zo moeilijk doet over coffeeshops enzo.

» Posted By Ans On July 31, 2009 @ 17:05

«« Back To Stats Page