Op eigen wielen, crossend tussen continenten

[Sinds een aantal jaren organiseert Opzij lezingencycli in De Balie. De serie van 1994 had «zelfstandigheid» als onderwerp en daarin sprak ik over ziekte.]

U HEEFT VAST wel eens griep gehad. Plotseling werd U rillerig en bleken truien noch kachels in staat U warm te krijgen. Ledematen werden zwaar en pijnlijk. U besloot in bed te kruipen en werd een paar uur later wakker, nat van transpiratie en voorzien van een hoofd dat kermis speelde. Tollend belde U werk en afspraken af en sleepte zich naar Uw rustplaats. Elke inspanning kostte zoveel moeite dat er niets anders opzat dan verplicht het bed te houden. Voor de stapel ongelezen boeken had U ineens volop tijd maar vreemd genoeg vielen Uw ogen telkens dicht wanneer U dezelfde alinea voor de derde maal had gelezen en er nog steeds niets van begreep; wel figureerden de personages uit die bladzijden in Uw dromen en deden daar dingen die U verwarden.

 

Aantal reacties: 2

 1. S. Leenders ≡ 10 Oct 2014 ≡ 00:36

  Beste Karin, ik vind jouw stuk erg interessant en informatief geschreven, goed te lezen zeer toegankelijk.
  Ook ben ik het met de inhoud eens, ik zou graag zien dat de overheid met de hier genoemde problematiek aan de slag gaat en met de juiste oplossingen gaat komen….
  Het zou heel fijn zijn als ook de groep chronisch zieken eens juist benaderd gaan worden.
  Groet, Sacha.

 2. Spaink ≡ 10 Oct 2014 ≡ 02:00

  Dankjewel, Sacha…!

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *