Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By douwe

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

De laatste sigaret

@Janus
Altijd gelijk willen hebben is ook een nare verslaving…

» Posted By Douwe On June 10, 2016 @ 07:31

Wees gegroet

Poeh…., wat gek! Ook ik heb me wel eens voorgenomen om het aantal zieke, gebrekkige mensen te vergelijken met het totaal. Nooit aan begonnen, o.a. om dezelfde reden; sommige mensen hebben meerdere kwalen tegelijk, er is geen beginnen aan. Maar nog steeds vraag ik me af wat het percentage zal zijn. 20%? 50%?, nog meer?

Ik prijs mezelf gelukkig, ontzettend gelukkig. Al vanaf mijn jeugd. Zonder de medische stand (die in de jaren 1960 al behoorlijk ver gevorderd was) was ik al snel na mijn geboorte gestorven. Veel ouder dan acht maanden was ik waarschijnlijk niet geworden. Bovendien was ik vier weken te vroeg, dus had ik waarschijnlijk niet eens een dag geleefd als ik in een eerder decennium was geboren.

En moet je nu kijken! Vijf decennia later nog altijd een kerngezonde en robuuste kerel die al vanaf zijn vroege jeugd gewend is aan zware fysieke arbeid en zich daar goed bij voelt. Ik rook (veel te veel) en drink (soms teveel) alcolol. Ik moet daar mee ophouden, ik weet het. Het is niet goed, dom ook. Maar er is geen echte stimulans om te stoppen, want ik heb er werkelijk totaal geen last van. Ben ooit meer dan een jaar van het roken af geweest en voelde fysiek geen enkel verschil. Kon beter ruiken, dat wel, maar vond dat niet altijd een voordeel :-)

Ik weet en besef heel goed hoe makkelijk het mis kan gaan en hoe dat je leven en je toekomstverwachtingen in de war trapt. Ben bezig mijn eigen huis te bouwen. Eén keer met de ladder omvallen (thuis of op mijn werk) en alles valt in duigen. Nee, ik neem geen domme risico’s, alleen berekende risico’s. Maar het blijven risico’s.

Heel vaak vraag ik me af: hoelang duurt mijn geluk? Wanneer wordt zo’n berekend risico me fataal? Wanneer word ik afgerekend op mijn onverantwoordelijke gedrag t.o.v het roken? Wanneer begeven mijn knieën het echt (de enige kwaal waaraan ik de laatste paar jaren begin te lijden)?

Voorlopig heb ik geen zorgen en ik hoop dat dat nog een hele lange tijd zo blijft. Voor wie dat niet gegeven is, die wens ik veel sterkte.

Salút

» Posted By Douwe On October 30, 2014 @ 22:04

Wedstrijd

‘Landen waar geen fatsoenlijke verkiezingen worden gehouden, zijn sowieso uitgezonderd van potentieel gastlandschap.’ Het is juist dit, het uitsluiten, wat volgens mij contraproductief werkt. Hoe goedbedoeld ook, een boycot werkt gewoon niet, of hooguit een beetje, en zet vooral kwaad bloed.

De ideale wereld, waarin we allemaal vrienden van elkaar zijn, bestaat niet en zal ook nooit bestaan. Landen waarin mensen onderdrukt en bestolen worden zullen altijd bestaan (Nederland is één van die landen), hypocrisie is onuitroeibaar.

Topsport, hoe vervelend ook, is een aanzet tot zakelijke belangen en die zakelijke belangen kunnen (ondanks nieuwe bestelingen en onderdrukking) zorgen voor meer welvaart, meer onderwijs en dus kennis onder de bevolking en uiteindelijk omverwerping van dictatoriale regimes.

Ik snap je zorgen, ik snap je gedachten erover, ik voel met je mee. En het zou zo mooi zijn als een boycot er voor kan zorgen dat alle problemen worden opgelost en iedereen in vrede en welvaart kan leven. Ik zou niets liever willen zien dan dat. De werkelijkheid is dat dingen niet op de gewenste manier werken. Van een boycot worden de rijke onderdrukkers nauwelijks armer en al helemaal niet minder machtig. En intussen worden de armen nog armer en verliezen have en goed. En juist deze mensen hebben belang bij zo nu en dan een verzetje, hoe dom die ook is. Brood en spelen, jaja, we weten allemaal wat de werking ervan is, maar om daarvan los te komen is onderwijs nodig en dat kost geld en en daarvoor is bijvoorbeeld ook vrijheid van meningsuiting nodig en persvrijheid en wat al niet meer en een boycot gaat dat niet bewerkstelligen. Waarom zou het ook?

Jij wordt betaald voor je stukkies nietwaar? Geheel terecht, want je schrijft goed en vanuit je hart en dat wordt gewaardeerd. Stel je voor dat iedereen in Nederland zou zeggen dat jouw schrijfsels subversief zijn en niet gelezen dienen te worden. Zou dat jouw mening veranderen? Zou jij plotseling gaan inzien dat je veel meer mainstream moet gaan denken en schrijven? Waarschijnlijk niet en dat valt te prijzen. Maar vergeet niet dat de grootgrondbezitters in zuid-amerika en de oliesjeiks in noord-afrika hun mening ook niet zullen veranderen vanwege een boycot, hoe weinig hun mening ook valt te prijzen.

» Posted By Douwe On June 08, 2014 @ 13:51

Muis

Mooie metafoor met die muis, ik zal hem onthouden. Goed dat je dat ook inziet. Je moet verder en de tijd die je nog gegeven is moet je wèl besteden. Ik bedoel dus op de juiste manier besteden en daar past niet al teveel zelfmedelijden in. Helaas. Het leven is mooi, maar zo nu en dan ook hard. Juist in die hardheid schuilt ook de schoonheid van het leven, zolang je er iets positiefs uit weet te halen ipv in bitterheid of constant zelfmedelijden te vervallen.

Een andere metafoor, waar ik veel aan gehad heb, luidt als volgt: Een luis is een beestje dat hoge sprongen maakt. Sluit zo’n beestje op in een jampotje en hij zal steeds zijn hoofd stoten aan het deksel. Daardoor leert het beestje niet te hoog te springen om hoofdpijn (of hersenletsel) te voorkomen. Haal je vervolgens het deksel weg, dan zal de luis alsnog laag blijven springen om hoofdpijn te voorkomen.

Er zijn nogal wat mensen die mij verdriet hebben aangedaan. Het logische gevolg zou kunnen zijn dat ik me terugtrek, in mijn schulp kruip. Ik wil niet nogmaals mijn hoofd stoten. Tegelijkertijd besef ik dat dat geen manier van leven is. Saai en doods. Maw ik wil niet die luis zijn die, bang voor de hoofdpijn, niet meer zo hoog springt als dat hij zou kunnen. Ik spring nog altijd even hoog als mij gegeven is en ben niet bevreesd voor eventuele hoofdpijn (of hersenletsel, verdriet of wat dan ook).

» Posted By Douwe On June 08, 2014 @ 12:35

Ga stemmen!

het schijnt dat Bea en Alex ook niet stemmen…

» Posted By douwe On September 12, 2012 @ 17:35

«« Back To Stats Page