Statistiek

Comments Posted By Sjaak

Displaying 91 To 120 Of 988 Comments

Hou ‘s op met dat roze!

Heerlijk weer dat “K” ook in 2012 alternatief behandelt kan. Het is wachten op warm behandelde foute borsten in die sector. Als dat niet lukt heeft u een “blokkade”.

Van chemo doorstaan spreekt niemand.

» Posted By Sjaak On October 11, 2012 @ 08:14

Janus @57

“Vechten” tijdens chemo bestaat in die zin dat betrokkene het ook allemaal uithouden moet, een en ander duurt namelijk toch al gauw vele weken en maanden en dat allemaal begeleid door toch een hoge mate van onzekerheid, die ook ná chemo nog lang voortduurt en wat ook makkelijk gepaart gaat met sterfgevallen in die groep waarin je je bevind.

Wat mij betreft kunnen discussies over goede en foute energien in de kast, zeker als die discussie gevoert wordt door mensen die zelf niet aan de chemo waren.

Yvette van het “kado” spreekt ook bepaald nergens over chemo overigens.

» Posted By Sjaak On October 10, 2012 @ 09:20

Één op negen betekent gewoon de borst als zwakste plek qua kanker op enig moment in leven en meestal is men daarbij ouder. De meeste vrouwen worden gewoon oud.

» Posted By Sjaak On October 10, 2012 @ 03:06

Huidige overleving BK ligt vooral aan goede begeleiding in ziekenhuizen, niet of nauwelijks aan gegeven gelden of verdere aandacht.

» Posted By Sjaak On October 09, 2012 @ 22:03

Wat vind Ronald van al dat roze?

» Posted By Sjaak On October 09, 2012 @ 18:28

In deze context van een kado te spreken is natuurlijk te zot voor woorden. Dat een en ander een mens wel nederig maakt is natuurlijk wel weer waar, maar een kado?

Verder behoort kanker ook zeker niet tot de enige potentieel dodelijke gebeurtenis in het leven. Verder zijn procentueel bezien de sterftecijfers voor BK ook nog eens heel genadig.

En of roze aandacht voor BK- overlevenden, dat zijn er nogal wat, nu zo goed is vermag ik inderdaad stevig te betwijfelen. Zo gewoon mogelijk weer meedraaien lijkt mij zeker zo belangrijk. Kennelijk stuurt een dergelijke actiemaand betrokkenen toch weer makkelijk in een stuk dreiging van een dergelijke ziekte?

» Posted By Sjaak On October 09, 2012 @ 18:15

Dat is een goeie, de “total gift”, die had ik nog niet gehoord. Mijn toetsenbord raakt er geheel van streek van.

Yvette draait natuurlijk volledig door na haar eigen HPV´tje, die “total gift” had zij al te pakken.

Nu ja, iedereen verwerkt ook op zijn of haar eigen manier zal ik maar zeggen.

_

» Posted By Sjaak On October 09, 2012 @ 17:21

Voorzorg

Janus @102

Dat is onzin dat men niet op nieuwe middelen zou testen bij ernstig zieke jongeren en ouderen.

Gaarne wordt discussie weer on- topic overigens, als men persoonlijke meningsverschillen heeft kan men dat ook per email uitvechten.

» Posted By Sjaak On October 07, 2012 @ 15:27

Janus @100

Een mens wordt moe van dergelijk beleid. Volgens mij laat zich in laboratorium ook best wel enigzins vooraf testen of e.a. helpt of niet bij patient of in ieder geval dat een een bepaalde verwachting bestaat op werking ja of nee.

» Posted By Sjaak On October 06, 2012 @ 18:51

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/3325029/2012/10/01/Van-volkorenbrood-worden-we-alleen-maar-dikker.dhtml

Brood in de winkel laten……

» Posted By Sjaak On October 02, 2012 @ 09:06

Deze discussie “eindigt” hier toch weer wat merkwaardig en ook wel enigszins offtopic weer?!

» Posted By Sjaak On October 02, 2012 @ 08:08

Goed verhaal CiNNer!

Wat de levensverwachting betreft van ongeveer 80 jaar, tref ik overigens in eigen praktijk vaak mensen van rond 60 jaar die maar moeilijk kunnen geloven die ouderdom te bereiken. Tja, dan komt nog echt een kwart van het leven.

Ook wordt vaak vergeten dat ziekte ook kennis oplevert, die opbrengst is naar mijn bescheiden mening op jaren bezien niet te onderschatten. Wie vooroordelen wil hebben m.b.t. zieken zou ook die kant van het verhaal mee moeten wegen. Er zit ook gewoon veel aan te komen aan ontwikkelingen die berusten op eerder op gedane kennis.

» Posted By Sjaak On September 30, 2012 @ 17:41

Gaat er om hoe je definities indeelt betreffend ziekte en/ of te verwachte ziekte.

Duidelijk is dat e.a. veels te breed opgevat wordt. De meeste mensen worden gewoon 80, ondanks wat dikkere buiken e.d.

» Posted By Sjaak On September 30, 2012 @ 10:21

http://www.focus.de/gesundheit/news/gesundheit-schweinegrippe-panik-in-der-ukraine_aid_449821.html

Klaar is men.

» Posted By Sjaak On September 29, 2012 @ 22:35

Janus @63

Het thema preventie valt niet mee, veelal ook gepaart gaande met behoorlijk sensitiever maken van mensen voor dingen die er nog niet zijn.

Men gaat maar liever meer bewegen, zover als dat kan.

» Posted By Sjaak On September 29, 2012 @ 21:39

Ergo, ziekte is nauwelijks te voorkomen, hoe preventief ingesteld men ook mag zijn. Ik zie in commentaren geen echte weerlegging van Karin´s stelling dat “voorzorg” met allerhand pillen en strategien niet echt helpt.

» Posted By Sjaak On September 29, 2012 @ 16:40

Kennelijk hebben sommige lange verhalen schrijvers wat rust nodig?!

Veel geschrijf helpt mij niet te begrijpen dat preventief slikken van middelen zou helpen.

» Posted By Sjaak On September 28, 2012 @ 11:34

Er zijn natuurlijk voorbeelden te over van preventieve dingen die nauwelijks een basis hebben.

Preventief kanker opsporen voorkomt geen of nauwelijks kanker. Middelen voor het vaatsysteem maakt de bloedvaten niet of nauwelijks elastischer.Wie psychologisch of zelfs psychiatrisch ziek is moet alsnog zelf klaarkomen met zijn of haar problemen.

De mens bezoekt te veel de inkoopmalls met de auto en hetzelfde starmien zie je bij het lopen naar de dokter. Bij wekelijks wandelen zie ik meestal maar een enkeling, vooral een beetje regen doet welhaast iedereen thuisblijven.

Ook de dokter zelf overigens komt niet meer op de fiets, waar is de tijd gebleven dat de huisarts u nog zelf in eigenbeweging thuis bezocht. Verder is elke arts huidig ingebed met volledig management wat eigenlijk meer kwaad doet dan goed. Welk echt rustig gesprek bij de dokter is eigenlijk nog mogelijk?

Preventief bezig zijn betekent toch eigenlijk ook dat ziekte niet gewenst is. Gewoon een ziekte doormaken en er weer van opstaan heeft helaas geen lobby.

Ondertussen davert het mazelenvirus nog steeds door de Oekraine, het is wachten op een stevige mutatie die u klein maakt, van 1000 kilometer trekt het zich niets aan.

» Posted By Sjaak On September 27, 2012 @ 10:03

Tartarus @8

Echt doorzetten doet industrie en maatschappij niet met echt basaal onderzoek naar ABC- celtransportereiwitten, dat is nu juist de clou bij dit hele verhaal.

Het onderwerp kun je ook anders onder woorden brengen overigens. Wie enig idee heeft hoe moeilijk kankerbehandelingen zijn beseft ook dat behandlingen met meer gewone medicijnen een hele grote foutmarge hebben.

Uiteraard ben ik het eens met je opmerking over eetgedrag, dat is natuurlijk waar.

Maar voor echte preventieve medische interventies is het toch echt nodig om beter de celwandprofielen van betrokkenen te kennen voordat men überhaupt ergens aan begint. Zo ver is medische wetenschap echter nog nauwelijks.

Ben het dan ook volkomen eens met Karin dat medische wetenschap zich beter bezighoud met echt zieke mensen. Kennis over ziekten geeft nog niet het recht, en de zin, om nog redelijk gezonde maatschappij lastig te vallen met allerhande kunstgrepen die nog niet of nauwelijks een basis hebben. Dit is ook helemaal niet in belang van zieke mensen zelf overigens.

» Posted By Sjaak On September 26, 2012 @ 09:26

Mensen begrijpen mogelijk dit onderwerp toch moeilijk.

» Posted By Sjaak On September 25, 2012 @ 22:28

JPaul @2

Inderdaad heel veel dank aan Karin voor blootlegging in het Nederlands van dit ongekend grote schandaal, want dat is het inderdaad.

» Posted By Sjaak On September 25, 2012 @ 18:34

Dit verhaal klopt inderdaad. De industrie test voor zo ver mij bekent enkel maar op 2 à 3 ABC- celtransportereiwitten van in totaal 48. Daar komt bij dat tot op heden geen enkel ABC- celtransportereiwit volledig in 3D in kaart gebracht is.

Daar komt nog eens bij dat industrie en maatschappij het gewoon vertikken om basaal onderzoek naar ABC- celtransportereiwitten echt te financieren. Dit is zo belangrijk om medicijnonderzoek een echte wetenschappelijke basis te geven én om celwandprofielen van patienten beter te begrijpen.

» Posted By Sjaak On September 25, 2012 @ 14:44

Druk op de knop

Judith @38

Je hebt op een manier wel gelijk denk ik. Gaf al eerder aan dat liberaal gebeuren een wat vreemde zaak is.

» Posted By Sjaak On September 23, 2012 @ 18:13

Judith @35

Bij ongeveer 10 miljoen stemgerechtigden en 74 procent stemdeelname en 27 procent VVD- stemmers hebben ongeveer 2 miljoen mensen VVD gestemt. Dit betekent ongeveer 49.000 stemmers per zetel.

De 10 miljoen stemgerechtigden heb ik hier geschat, kan ook nog wat hoger zijn.

» Posted By Sjaak On September 23, 2012 @ 17:02

Deze discussie is weer een beetje sullig geworden. Stemvee zijn wij, en het doet allemaal aan niets af of toe. Iedereen is onderhevig aan een absoluut internationale financiele oorlog. Ook banken staat het aan de lippen overigens met minimale marges.

» Posted By Sjaak On September 21, 2012 @ 09:18

“Andere Tijden” was interessant, huidige tijden zijn in velerlei opzicht behoorlijk vergelijkbaar met tachtiger jaren. “Het beloofd nog wat” besluit de journalist de uitzending.

Stemmen heeft weinig verandert in al die jaren.

» Posted By Sjaak On September 20, 2012 @ 06:11

Hoe dan ook, de kruisjes brengen liberale politiek. In zich toch een wat vreemd begrip, men verenigt zich en toch staat men het individuele voor.

» Posted By Sjaak On September 19, 2012 @ 21:23

Blijft de mogelijkheid, en welhaast gegeven, dat verkiezingsuitslag behoorlijk gestuurt is door media. Strategisch stemmen welhaast ook tot een hype gemaak, zo bezien kan men een twee partijenstelsel invoeren.

» Posted By Sjaak On September 18, 2012 @ 20:35

Politici kunnen er ook wat van. Vanmiddag Pechtold- twitter gezien: “nog even wachten” schreef de politicus wat onnozel om ca. 12.30h. op twitter. Op zoiets heeft een week geleden ca. 8 procent van kiezers stem uitgebracht.

» Posted By Sjaak On September 18, 2012 @ 16:33

Ga stemmen!

Janus @90

In genoemd land is het dal vaak de enige wereld, maar desondanks toch Europa. Nogal eens is het inderdaad wat moeizaam, alles wat helpt is praten.

» Posted By Sjaak On September 18, 2012 @ 07:47

«« Back To Stats Page