Statistiek

Comments Posted By Sjaak

Displaying 811 To 840 Of 988 Comments

Voorpublicatie ‘Open en bloot’

Geloof zelf ook niet zo aan dat hele Pink Ribbon. Die radio-reclames ook zo irritant: hoe daar ook alleen al het woord borstkanker uitgesproken wordt. Het is ook maar de vraag of geld alleen ook helpt.

En alle preventieve onderzoeken maken ook niet echt het grote verschil qua ziek worden of niet. Meer zouden vrouwen – en maatschappij – gedient zijn met veel meer basaal wetenschappelijk onderzoek. Wij snappen te weinig van virussen – en andere beestjes – en haar werking i.v.m. DNA.

» Posted By Sjaak On October 03, 2007 @ 03:12

Leuke jongens, die farmaceuten

Toe maar, nu zou’k er (mogelijk) ook nog weer van genieten. Waar is dat iedereen op zijn eigen manier reageert. Maar dat? Spreek het nu eigenlijk ook niet boekdelen dat hier kanker niet eens mutilerend genoemd mag worden? Wat is het nu eigenlijk anders?

» Posted By Sjaak On September 03, 2007 @ 20:44

Vertel eens Joan wat er zo “foutief” is aan mijn laatste reactie. Jij suggereert een stevige mutilerende kanker te kunnen vergeten. Dat lijkt mij nu gewoon nauwelijks mogelijk. Dat gevoel slijt weliswaar en de gedachte mag een stuk afstandelijker/ beschouwelijker worden. Maar echt vergeten?

» Posted By Sjaak On August 31, 2007 @ 20:43

Volgens mij is het onzin te beweren dat je een mutilerende kanker met chemotherapie en anderszins dagelijks zou kunnen vergeten.

Golven aan zee weten uiteraard van niks en dat is prachtig om te zien, dat is waar.

» Posted By Sjaak On August 29, 2007 @ 20:43

Met en na kanker bevind een mens zich op een smalle richel.

» Posted By Sjaak On August 17, 2007 @ 20:39

Van 55 naar 46

Kerngezond loopt een man praktijk binnen. Langzamer en bedachtzamer dan anders, dat wel. Altijd kerngezond geweest in de zin van wie doet mij wat. Best grote baan met alles op en aan, ook nog bij vorige jaarlijkse controle. Kerngezond is ie nu met nieuwe pompmaschine. Een batterij tabletten, dat wel. Werken op therapeutische basis. Maar geen grote mond meer. Hij luistert maar al te graag hoe anderen moeilijke dingen deden.

Daag liever niet geneeskunde uit. Als die kwaad worden over kanker en slechte harten ben je aan de beurt voor dat je het zelf weet. Wil meer zeggen, maar houd nu mond bedachtzaam dicht.

» Posted By Sjaak On August 17, 2007 @ 20:04

Waarschijnlijk heb jij ca. 126 ml pure alcohol achter de kiezen gehad Karin als het waar is wat je schrijft over 3 flessen wijn drinken met een ander. Als volwassen man ben ik na kanker al teut van 1,5 glas (bij een hoger gewicht dan jij). Ik gun je dat van harte, maar ik kan het na zo veel jaar nog maar amper. Zit meestal meteen aan grenzen, die (stevig) merkbaar zijn.

» Posted By Sjaak On August 17, 2007 @ 20:03

3 : 2 = 1,5
1,5 x 0,7l = 1,05l
1,05l x 12% = 126 ml puur

Kan het zelf 16 jaar na kanker amper, gerekend naar ml / kg. Laat staan dat ik dát gekund had direct na kanker.

» Posted By Sjaak On August 16, 2007 @ 20:03

Twee boeken ingeleverd :)

“Begin october”, dat is afgesproken werk???

Ik vind een kankermaand dus echt helemaal niks als kankeroverlevende. Om niet te zeggen……., nu laat maar.

» Posted By Sjaak On August 13, 2007 @ 18:22

Nog een misverstand: Sjaak is beslist niet JUZO en omgekeert ook niet. Een verstandige vrouw weet dat zeer beslist.

» Posted By Sjaak On August 13, 2007 @ 18:21

Waarom is er een probleem i.v.m. feiten over (actief) roken en BK of überhaupt andere risicofactoren??? Als je niet rookt heb je toch ook gewoon die risicofactor niet. Hetzelfde geldt voor andere zaken. Duidelijk is ook gesteld dat e.a. ieders eigen keus is. Alleen moet je over risicofactoren niet verkondigen dat ze niet bestaan.

Veel melk drinken geeft Joan toch bijvoorbeeld ook gewoon ter kennisgeving aan. Ben nu hoogst onzeker omdat ik er mee groot geworden ben.

» Posted By Sjaak On August 13, 2007 @ 18:21

Prima, dan heeft u een hoop risicofactoren “aan de kant”, dat is echt heel lovenswaardig. Hebben wij toch nog een hoop overeenkomst.

» Posted By Sjaak On August 12, 2007 @ 18:18

Een boek zonder opsmuk, maar wel in het donker?! Boekpresentatie mét rook?! Dát ga ik deze keer echt niet kopen. En ook niet Medisch Contact.

» Posted By Sjaak On August 10, 2007 @ 18:17

Kijk ik snap veel, maar dat je dus geen angstreactie ontwikkeld bij bezoek aan zo’n afdeling waar je lijdend voorwerp bent – en dus niet tot gedragsverandering komt vanwege verschillende risico’s – snap ik niet.

Goed als je dat dus niet hebt, ga je er natuurlijk niet over schrijven. Dan blijft kanker in het donker en ook degenen die te veel van jou aannemen over wat je wél schrijft.

» Posted By Sjaak On August 09, 2007 @ 18:17

Ik zei ook al: ik wil verwijdert bij zo veel domheid.

» Posted By Sjaak On August 09, 2007 @ 18:17

En dat niet dáárover publiceren is nu juist behoorlijk onverstandig. Men wil gewoon niet horen – en lezen – over de oorzaken – die inderdaad heel divers zijn – .

» Posted By Sjaak On August 09, 2007 @ 18:16

Als je hier je best doet iets toe te voegen wordt je verwijdert, als je verwijdert wilt worden blijf je staan.

» Posted By Sjaak On August 08, 2007 @ 18:15

Het beste verwijdert u mij geheel. Ook best. Doodmoe wordt je van dat Spaink-beeld als jonge kankeroverlevende als je ziet dat ze dus kennelijk tabletten zit af te katten en verder gewoon doorrookt.

Verwijder mij maar.

» Posted By Sjaak On August 08, 2007 @ 18:15

Wat ik bedoel is vermijdbaarheid van veel kankerziekte op vooral jonge leeftijd. Daar wordt veels te weinig over gediscussieerd. Wat dat betreft vind ik bovenstaande reactie van Joan best heel goed. Als je kennelijk veel alcohol drinkt, veel rookt en ook nog eens veel aan de melk(producten) zit, is er kennelijk toch makkelijker wat aan de hand met een – ook jong – mens.

Dat mag toch wel gezegd?

» Posted By Sjaak On August 08, 2007 @ 18:15

Als je zonder opsmuk gaat schrijven verwacht je op zijn minst alle aspecten die dat “zonder opsmuk” ook rechtvaardigen. Daar hoort zeker ook het feit bij dat velen kanker – en BK in het bijzonder – op jonge leeftijd (te) onnodig kregen. Dat is alles.

» Posted By Sjaak On August 08, 2007 @ 18:14

In “BK zonder opsmuk” komt roken zeker niet in voor??!

» Posted By Sjaak On August 07, 2007 @ 18:14

Een slechte verhouding

Of een slecht empatisch vermogen met jezelf wel zo goed is? Gaat het daar niet om? Verder heeft niemand gezegd dat iemand iets niet of wel persoonlijk mag.

» Posted By Sjaak On August 09, 2007 @ 23:02

Zij zei en schreef ook al: van mij begrijp jij niks of in ieder geval lang niet alles of woorden van die strekking. Toen heb ik verder maar niks meer gevraagd. En ik denk inmiddels dat zij gelijk heeft.

Maar misschien legt zij mij dit allemaal nog eens uit. Maar vrees met grote vreze dat ze zeggen zal dat vrouwen elkaar onderling zelfs ook lang niet altijd begrijpen.

» Posted By Sjaak On August 08, 2007 @ 23:02

Nog eens iets. Iedereen juicht dat Karin nieuw boek schrijft zonder opsmuk. Vijf jaar pillen wil ze niet mee geconfronteerd, maar een veel langer durende verhouding met een boek in de BK-richting kan wel??? Is dat dan plotseling geen slechte verhouding???

» Posted By Sjaak On August 08, 2007 @ 23:01

Wel God allemachtig nog eens aan toe. Elly toch. De borst van de schrijfster is er faliekant af. En dan nóg geen bewustwording, zoals jij aangeeft?! Ik wil hier verwijdert. Meteen. Hoe dom kan het eigenlijk nog worden met deze discussie.

» Posted By Sjaak On August 08, 2007 @ 23:01

Neen Joan dát staat er zó niet: bedoeld is dat als “Background” informatie, zó staat dat ook in de kop van artikel. Vervolgens wordt een hele waslijst aan sterk verhoogde cijfers BK gerelateerd aan roken. Soms inderdaad gebaseerd op kleine aantallen. Vervolgens staat er dan ook dat bij grotere aantallen nog meer gevonden zou hebben aan relaties.

Wie heel veel rookt en drinkt heeft ot 2,4 maal zo veel kans op BK. Wie daar mee stopt heeft volgens dit artikel veel minder te vrezen.

» Posted By Sjaak On August 07, 2007 @ 23:00

Jij rukt een en ander volledig uit zijn verband Karin: bij jou mag een engels overzichtsartikel niet gepubliceert m.b.t. BK en roken: http://www.jr2.ox.ac.uk/bandolier/booth/hliving/smobrca.html
Dat doet de meningsvorming over BK en haar behandeling in Nederland geen goed.

» Posted By Sjaak On August 07, 2007 @ 23:00

Beste Karin, jij verwijderdt voor de tweede keer een stukje van mijn hand. Die waren allebei met inhoud mét poging aan een en ander nog te vijlen. Ten tweede betreedt jij met jou BK én schriftelijke stukjes wel degelijk de publieke ruimte. Dat laatste – maar ook eerste – schept verantwoordelijkheid.

Zelf heb ik met mijn vier medepatienten met ook stamcelkanker in leeftijd van 20 tot 40 jaar de ervaring dat men naderhand in korte tijd morsdood is. Dat was in de tijd van het liedje Blauw-blauw van De Dijk. Toen was sociale ruimte op afdeling ook hartstikke blauw van rook.

Daar moet jij mij in publieke ruimte niet eens even gaan meedelen dat (door) roken zo maar kan met weglating van preventieve middelen.

Nu stop ik voorlopig echt met reageren.

» Posted By Sjaak On August 06, 2007 @ 22:58

Wie chromosolale verandering krijgt in het leven mag zich misschien op enig moment eens bedenken hoe dat allemaal wel komt – en misschien zelfs wel dat het helemaal niet nodig geweest zou kunnen zijn – . Wie zich – deels – in publieke ruimte bevind heeft in dat alles toch een beetje extra verantwoordelijkheid voor zichzelf maar ook voor de publieke ruimte qua discussie maar ook het toelaten van – nieuwe en oude – feiten.

Al meerdere keren komt Karin met openbare stukjes over BK waarvan je als andere-kanker-overlevende wel moet denken dat dát het zo niet helemaal kan zijn. Secundair risico steeds – en voorlopig – onderschat.

Dit is mijn allerlaatste bijdrage. Ik ben diep beledigd over het weghalen – bij herhaling – van stukjes tekst over dit zeer moeilijke onderwerp die een ontiegelijke moeite en tijd kosten.

Meningsvorming over kanker komt in Nederland heel veel te kort. Meen dat ik nog geen onvertogen woord heb laten vallen maar kennelijk mag integratie van ideen en feiten uit een veel grotere wereld er maar nauwelijks.

» Posted By Sjaak On August 06, 2007 @ 22:58

Dit is belachelijk Karin. Ik maakte na laatste opmerking van JUZO nog een zo precies mogelijke weergave van meerdere onderzoeken die aangeven dat roken invloed heeft op BK, maar dat jou het natuurlijk vrij staat te roken.

Kennelijk mag dat hier niet. Je geeft zelfs niet aan dat je een specifiek stukje weghaald.

» Posted By Sjaak On August 05, 2007 @ 22:57

«« Back To Stats Page