Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5413

Comments Posted By Sander

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Verrassend verzet

De eerste keer dat ik inkomstenbelasting betaalde fietste ik anders door de stad: dat is mijn lantaarnpaal, die school is er mede dankzij mij, dit fietspad is eigenlijk best mooi aangelegd: zal ik ze een bedankbrief sturen? Was niet nodig: ik betaal belasting. Mede mogelijk gemaakt door… Ik snap die rijken wel.

» Posted By Sander On April 13, 2016 @ 20:51

Ga stemmen!

Check your facts. Volgens RTV Utrecht zit Occupy helemaal niet achter die stempasverbrandingsactie. Zie http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/850474
Ik heb zelfs gelezen dat Occupy Utrecht er ronduit tegen was, maar kan die bron nu niet terugvinden. [Kranten doen niet meer aan fact-checking. Ze printen domweg persberichten, en zijn verder slechts een doorgeefluik van ‘s werelds 2 persbureau’s.]

Voor wbt de oproep om hoe dan ook te stemmen: zo dacht ik er ook heel lag over. Inmiddels is me echter wel duidelijk dat het de meeste keizers gewoon teveel moeite is om een enigsins afgewogen keuze te maken. Vrijwel niemand leest verkiezingsprogramma’s, laat staan dat men opzoekt/onthoud hoe politici/partijen in het verleden gestemd hebben.
Ik neig dus meer en meer naar een oproep om vooral niet te stemmen als heel even nadenken je teveel moeite is.

» Posted By sander On September 11, 2012 @ 18:12

Een miljoen mensen

“Men” betekent niet alleen “mannen”, maar ook “de mens” en “mensen” ;)

» Posted By Sander On February 01, 2011 @ 19:28

Gedeelde smart

Cinner: Mission Impossible?

Dan zou het internet af zijn.

Ik denk dat er meer mensen met mij van mijn mening zijn dat het idioot is dat gedachten van wellicht onwetende suïcidale personen gearchiveerd worden en publiek doorzoekbaar zijn.

Uitkeringen die worden met tegenzin uitgekeerd? Krijg het leplazarus.

» Posted By Sander On September 06, 2009 @ 16:51

En ik word achtervolgd door kots-etende spinnen. Ik houd van een opgeruimd internet.

» Posted By Sander On September 05, 2009 @ 17:50

Ik word achtervolgd door mijn buurman.

» Posted By Sander On September 05, 2009 @ 17:36

De normale mens zoekt niet naar verbanden om iemand te volgen. Dat is achterdochtig. Misschien komt het omdat ik denk dat ik achtervolgd wordt. Zoekmachines brengen de wereld in kaart, die zijn alles aan het profileren.

Een beetje zoals gedaan wordt met Karst Tates zijn hersenen. Met gezond verstand kan je op je klompen aanvoelen dat het iets te maken met individualisering en mensen opsluiten in isoleercellen. Natuurlijk treft Karst Tates schuld. Het is een daad van agressie.

» Posted By Sander On September 05, 2009 @ 10:58

Mensen die praten op het forum houden rekening met hun omgeving want zij bewegen zich relatief anoniem. In het holst van de nacht.

Anoniem voor wie? Mijn punt is dat er een spotlight op gezet kan worden via bijv. typefoutjes via een grote spin in het web. Je doet je verhaal aan de omgeving dat weet je als je post, iedereen kan het lezen. Zomaar, op een publiek forum. Ik zeg dus het is niet relatief anoniem, maar het is openbaar. Je kan dingen wel los van elkaar zien, maar op het open internet wordt alles juist op alle manieren aan elkaar gelinkt, dus je doet je verhaal. Ik weet nu niet tegen hoeveel mensen ik het heb. Dat houdt my tegen om persoonlijk te worden. Nu zit ik niet van iedereen die ik ken typefoutjes op te sporen op het web maar ik zou zomaar al mijn email correspondentie met iemand in een zoekmachine kunnen stoppen en kijken wat er uitrolt, spelling, grammaticale verbanden etc.

Ik zou meer privacy verwachten dat is alles. Wat je bijv. op een singles site doet daarvan weet je dat het niet in de openbaarheid komt, speelt zich af in de privésfeer. Het gaat hier toch om de gesprekken, om jezelf, of om het maatschappelijk debat? Ik zie ook de waarde ervan dat het forum openbaar is vrijheid van uiting dat is natuurlijk geweldig. En het is ook zo dat taal verandert.

» Posted By Sander On September 04, 2009 @ 16:50

=Cinner=

http://www.google.nl/search?q=%22het+inmense+web%22&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a

Immens schrijf je met 2 mm’en.

» Posted By Sander On September 04, 2009 @ 11:32

Ach, een deel van van het artikel gaat over anonimiteit/privacy/ik (je omgeving vertrouwen/ stemmen accepteren) en daar heb ik het eigenlijk over. Ik ben hier terecht gekomen via een rss-artikel over zelfmoord en anonimiteit (dit artikel). Karin publiceert vaak over anonimiteit, nu weer over cyberfeminisme en dat on the internet nobody knows you’re female. Het nam een beetje haar site over begreep ik, ze heeft het niet voor niets verplaatst naar een aparte plek. Ik ben 1x op de discussie. Mijn interesse ligt vooral op het vlak van anonimiteit en als mensen informatie gelucht uit hun hart hier posten, dan moeten vrienden en familie daar ook deelgenoot van zijn, maar juist niet van op de hoogte want wilt er anoniem over praten. Uiteraard doe je er niemand kwaad mee door iets openlijk te posten, maar volgens mij moet je wel uitkijken wat je in de open spreekbuis werpt. Je moet er wel degelijk rekening mee houden dat mensen iets lezen waarvan jij niet wilt dat zij dat lezen op een openbaar forum en eigenlijk val je die dan lastig als die erachter komen waar je nou de hele dag zit en mee bezig bent. Waarom heb je dit of dat niet gezegd, etc. sociaal. Ik denk, ik weet eigenlijk wel zeker dat niet iedereen precies weet hoe anoniem hij is, je weet niet eens met wie je praat laat staan dat je ze kan vertrouwen (ok juist mensen dichtbij kan je niet vertrouwen maar wel van houden). Karin wijst op de voordelen van anonimiteit, maar het is maar net hoe je daar zelf mee omgaat. Om anoniem te zijn moet je heel goed je “virtual body” kennen en de omgeving, en bijvoorbeeld ook van zoek-effectiviteit op strings. Nu wordt het wat technisch over het medium, en ik heb wel vertrouwen in de mensheid, dus niet paranoia. Maar het lijkt me wel goed te weten op welke manier je je hart lucht / kotst, en mij is dat niet klip en klaar. Waarom dat (zo) publiek moet/gaat, op de site van een journalist/publicist en waarom je de mensen die deel uit zouden maken van de groep op dat moment IRL niet wilt kennen.

» Posted By Sander On September 04, 2009 @ 10:47

:)

» Posted By Sander On September 03, 2009 @ 22:42

Mensen die het lezen hebben een fetish, niet diegene die schrijven. Maar dat kan volgens mij net zo goed in een dagboek. Misschien onderschat ik de waarde van vrije meningsuiting, hoewel privézaken zie ik niet graag op publieke internet discussieforums.

Ik ben opgegroeid met een zelfmoordenaar. Als ik verder ga dan wordt het persoonlijk, verlies ik mijn anonimiteit.

Cinner hoe kom je er bij dat het mij uitmaakt dat mensen zelfmoord discussies voeren op Karins pagina? Dat vind ik niet zo erg.

Karin doet het voorkomen alsof het anoniem. Dat is niet zo. Het staat er voor iedereen om te lezen. Ik wil zeggen, je kan er niet van op aan dat het de waarheid is of een grap (4chan.org), je kan het niet serieus nemen dus moet je het negeren, en iedereen kan dus ook zomaar wat zeggen i.p.v. dat je moeite moet doen om je goed te uiten.

Het vergt meer moed om met vrienden en familie over zelfmoord te praten dan met onbekenden. Je anonimiteit is juist niet gewaarborgd in het publieke domein op dit open forum omdat je niet weet wie die onbekenden zijn. Het kan net zo goed een familielid zijn of een hulpverlener aan de andere kant van de lijn. Alles wordt gelezen door je vijanden. Er kan zelfs een patroon ontdekt worden in wanneer je achter de computer zit / thuis bent. Denk ik dat iemand zelfmoord gaat plegen en gebruikt hij internet dan moet ik dus op deze site gaan kijken.

» Posted By Sander On September 03, 2009 @ 18:04

Blijft dat het geen real-life situatie is, vanwege de anonimiteit. Misschien is dat therapeutisch, maar het confrontatie-element ontbreekt wat je hebt als je leeft met de mensen in je directe omgeving. De mensen die het lezen hebben een soort fetish voor zelfmoord gedachten (wat dat ook moge zijn). Je kunt alles zeggen, je wordt niet afgerekend op wat je zegt. Tegelijk kunnen anderen er ook niets van op aan, ze -kennen- je niet. Tenzij iedereen over 10 jaar nog op dit forum zit..

Je kunt er niet van op aan dat het enkel en alleen de waarheid is wat iemand vertelt, omdat je de persoon (identiteit/persoonsgegevens) dus niet kent. Ja alleen van wat ‘ie vertelt. Maar zoveel andere zaken niet. Wat dat betreft is het medium erg beperkt.

» Posted By Sander On September 02, 2009 @ 22:15

Karin,

Hoezo is het iemands recht om zijn dood te veroorzaken? Dat klinkt alsof het terecht is, gezien de wereld waarin hij verkeert.

Ik vind het er wel degelijk toe doen dat jij personen van het begin tot het eind kunt volgen op jouw site. Die mensen luchten hun hart aan jou in de eerste plaats. Waarom publiceer je eigenlijk niet de Google IP’s erbij, waarvoor houd je die informatie voor jouzelf? Je doet het voorkomen dat jou site een vrijplaats is waar de algemene norm niet geldt (geen zelfmoord plegen). Laat iemand maar een death-account aanmaken. Nu is het een technische soort van gemixte identiteit die veilig anoniem kan praten op jouw site, om iets te bespreken wat los staat van die identiteit want het is anoniem. Er zijn trouwens veel meer manieren om te herkennen, taalgebruik, tijd van invoer, als iemand echt iets gaat vertellen het lijkt me lastig om over jezelf te vertellen en anoniem te blijven. Het kan nooit anoniem zijn volgens mij, en het speelt zich allemaal af in het openbaar. Waarom? Om gelijkgestemden te vinden? Volgens mij praat je in de put van vrouw holle, geen dooie hond die het leest. ik kan het wel gaan lezen maar ik maak er toch geen kaas van. Ik denk dat je veel meer hebt aan therapie waarbij er iemand is die je kent, of misschien wil je dat juist niet, je aan anderen spiegelen. Goede therapeuten ze zijn er wel. In ieder geval, ik denk niet dat jouw site 1 zelfmoord voorkomt. Makkelijk gezegd ok, maar het gaat nergens over. Die echte conversaties waar je het over hebt zie ik niet. Doordat het zo anoniem is, kan ik de bijdragen niet op waarde schatten. Maar het is niet zo anoniem, dat weet jij beter.

Het is trouwens een eitje voor politiediensten om een internetgebruiker op te sporen, als je dat niet wist, tenzij je heel veel moeite doet en volstrekt random wisselt van publieke internet computer, maar dat terzijde. In de meeste gevallen gaat het om privacy, maar daar heb je geen internet voor nodig. Ik vind overdreven dat je internet vereert omdat je anoniem kan zijn. Dat kan overal en nergens.

» Posted By Sander On September 01, 2009 @ 00:15

Karin,

Jij toch altijd met je anonimiteit op internet. Bij de anonieme alcoholisten o.i.d. ben je bijna net zo anoniem. Een bekende kan je naar binnen zien gaan, of je bent misschien een bekend persoon, maar voor de meeste mensen is zo’n praatgroep anoniem. Het zijn kleine groepjes, ok, en misschien zijn er geen anonieme zelfmoordenaars groepjes.

Als een vriend of familielid of professionele hulpverlener iets vermoed, en het echt zo is dat ze hier openlijk vertellen over wat ze denken, wat ze vrezen, wat ze hebben meegemaakt dan lijkt mij dit te plek om te gaan kijken of je iemand herkent in zijn verhaal, en kan je maatregelen nemen.

Want zelfmoord, logisch, is niet iets waar anderen bij willen zijn. En als je een goede reden hebt om zelfmoord te plegen dan ben je al in je eentje. Niemand zit te wachten op zelfmoordenaars!

Misschien is schrik wel een natuurlijke reactie. Want je spiegelt je namelijk aan de mensen om je heen, omdat die je kunnen helpen ofzo. En dan is dat de juiste reactie dat we niet allemaal zelfmoord plegen. Mensen zijn geen lemmings.

Natuurlijk bestrijkt het het gehele nederlandse taalgebied, de gezelligste club van nederland in het holst van de nacht. Wat mensen verzinnen. Het zijn ook onzindiscussies, gaan nergens over, iemand kan gemakkelijk van identiteit wisselen en het tegenovergestelde zeggen. Dus het leidt ook nog eens nergens toe, je kan je geen idee vormen van de persoonlijkheid van iemand is. het gaat alleen maar over woord concepten.

Dat lijkt me toch echt het nadeel. Je weet niet met wie je praat, hoe je het moet interpreteren. Echte conversaties zijn niet mogelijk, zonder je anonimiteit stukje bij beetje prijs te geven (dus een hele tijd te blijven hangen alles te vertellen wat je meemaakt, privacy van derden te schenden en mensen te leren kennen). Lijkt me niks aan.

Nouja, wat ik wil zeggen, op internet ben je echt niet anoniem. Er is altijd wel een site eigenaar. Wellicht voelt men zich veilig bij jou, dat daar alles gezegd kan worden. Maar je moet jezelf wel de vraag stellen, als iemand zegt zelfmoord te gaan plegen op jouw zelfmoordforum, jij bent er ten slotte van op de hoogte, laat je dat dan toe in je policy? Want dat kan je niet serieus nemen, kijk naar 4chan.org. En dan staan zijn of haar laatste woorden op jouw site. Het wordt meer een soort uitdrukking. Ik ga zelfmoord plegen.

» Posted By Sander On August 29, 2009 @ 18:12

«« Back To Stats Page