Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Pim Wiersinga

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Rot als een mispel

Raak!! Waarom blijft het zo moeilijk om racisme te zien?

» Posted By Pim Wiersinga On June 03, 2020 @ 15:42

De kikker gekust

@ Arie Koedink: Het staat Karin Spaink vrij om zelfstandig informatie te vergaren over ‘Nieuw Rechts”; sterker nog, om doordacht commentaar te geven op de documentaire lijkt mij dit de koninklijke weg.

» Posted By Pim Wiersinga On May 17, 2018 @ 10:13

Debat of inzicht?

Goed stuk! “Ik snak naar meer inzicht – naar meer nadenken, liefst publiekelijk.” That’s the spirit.

» Posted By Pim Wiersinga On September 13, 2017 @ 14:53

Tere zieltjes

Graag zag ik mijn mede-zoogdieren minder vaak op gender worden aangesproken waar dat niet nodig is, en wanneer is ‘Dames en heren’ op de keper beschouwd nodig? Aanspreekvormen als geachte reizigers, burgers van Europa of Lotgenoten! lijken me uitstekend. En het is geen halszaak. Naar mijn merning rijst het aantal ‘halszaken’ de pan uit. Waarvan wordt de aandacht afgeleid, vraag ik me af.

Overigens prijs ik me gelukkig dat ik in mijn jeugd – die zich op de Antillen afspeelde – zowel met jongens als meisjes (en vermoedelijk één transgender) avonturen heb beleefd.

Nou, vooruit dan, ‘geravot’.

» Posted By Pim Wiersinga On August 02, 2017 @ 16:51

Zwarte man in auto

Noodzakelijk stuk. De term ‘Thought Police’ krijgt wel een sinistere ‘lading’.

» Posted By Pim Wiersinga On June 28, 2017 @ 11:04

Rituele dans

Kan ik nog redigeren?
Regel 8 (een favoriete vermomming in die rituele dans) : (een favoriete vermomming in het ritueel)
Alinea 3, regel 1 egschetst : geschetst.
Excuses voor de overlast.

» Posted By Pim Wiersinga On June 07, 2017 @ 23:56

Als ik de redenering goed begrijp, is de aanslag onderdeel van de rituele dans. Wie niet mee wil dansen kan dan alleen spreken van pech, noodlot of Gods toorn. Zij die dat ‘programmaonderdeel’ verzorgen achten zich trouwens zaakwaarnemers van Gods toorn; ze wanen zich in die rol heel machtig.
Alle overige partijen ‘dansen’ uit onmacht. Die brengt zo zijn eigen wanen voort. Controlewaan bij de overheid. Extreemrechts gefoeter en ‘verzetsdaden’ van boze burgers (een favoriete vermomming in die rituele dans) zijn uitingen van dezelfde waanzin.
De situatie die in Spainks column welsprekend wordt egschetst, roept bij mij geen visioenen op van een antagonistische tango, hoe betoverend het beeld ook is; eerder van een krabbenmand waarin het slecht toeven is, en veel te benauwd.

Geef mij maar het leven in al zijn pijnlijke pracht en ruimte.
Geef mij ware democratie, waar voor krabbenmanden geen ruimte is.

Steek ik nu als een rechtgeaarde ‘Gutmensch’ mijn kop in het zand als ik weiger mij te laten beheksen door die mand? Of zou zo’n weigering – de weigering om anderen aan de schandpaal van onze eigen onmacht te nagelen – het begin kunnen zijn “de volgende keer alsjeblieft een keertje anders” (Graag…!)?
Ja hoor, Ebru, je hebt het volste recht moslims te haten en ‘slappe’ politici verwijten te maken; maar wat schiet je ermee op? Waarom heulen met de claustrofobische narigheid van een krabbenmand?

Waarom niet wenen om bloemen in de knop gebroken?

» Posted By Pim Wiersinga On June 07, 2017 @ 23:48

Liefde voor taal

Geweldig – je bent een bofkont met zo’n roedel (pak, school, bent van) leraren!!!

Pim Wiersinga

» Posted By Pim Wiersinga On February 08, 2017 @ 12:02

«« Back To Stats Page