Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By PeWe

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Max & buiten

Aan de voeten van Max te oordelen kon het wel eens een forse kat worden.
Overigens heb ik katten gehad die met smaak bruine bonen of aardappelschillen aten. De overigens wel persoonlijk kwamen uitzoeken. En nu een die vers vlees of vis resoluut weigert.

» Posted By PeWe On September 09, 2010 @ 13:29

Een tikkeltje te Wilders, amigo?

Als politici het in de meeste gevallen het inderdaad beter weten dan de doorsnee kiezer dan geldt dat dus ook voor Wilders.
Mijn punt is meer dat het in de politiek al tijden niet meer over de inhoud gaat, maar over personen. Iedereen heeft een mening over de ander en rolt vervolgens verbaal met elkaar over straat.
Snerende opmerkingen over kapsels overstemmen in de Kamer geluiden dat deskundigen plotseling ontdekt hebben dat de Nederlander steeds ouder wordt en dat ‘dus’ de pensioenen omlaag moeten. Ondanks dat alle organisaties jarenlang grepen in de pensioenkassen hebben gedaan of anderzins feest hebben gevierd.
Pikant vond ik overigens wel Verhagen’s verwijzing naar ‘stemmen zonder last of ruggespraak’, waarmee hij en passant het fenomeen fractiediscipline weer even op de tocht zet. Waar het nu juist om begonnen was.

» Posted By PeWe On September 09, 2010 @ 13:24

@Maurice : tuurlijk geldt wel ‘meeste stemmen gelden’, en daarnaast mogen er uiteraard van uit gaan dat de mening van elke stemmer gewicht heeft. Anders is de kiezer niet meer dan stemvee kunnen we net zo goed ophouden met stemmen.

En dat is wat er momenteel gebeurt.
En de indruk is toch wel een beetje omdat dat komt omdat politici menen het beter te weten dan de kiezer. En daarnaast omdat plaatsing in de vertegenwoordigende organen hoofdzakelijk loopt via de partij-organen. Nog maar niet te spreken over partijdiscipline.

We hebben een representatieve democratie, geen meritocratie of oligarchie.

» Posted By PeWe On September 01, 2010 @ 12:01

@Maurice : klinkt als de visie van een politicus/a.
En wellicht hebben we daar meteen de kern van het probleem.

» Posted By PeWe On August 31, 2010 @ 09:05

En dan mogen we ons toch weer gelukkig prijzen dat we een democratie hebben. Waarin de kiezer – gelukkig – altijd gelijk heeft. Niettegenstaande allerlei burgertjes die menen de mening van andere burgertjes ‘eens even kritisch aan de kaak te stellen’.
Dat geeft uiteraard een heel prettig boven anderen verheven gevoel, maar gaat voorbij aan de kern van de waarheid. En die is dat de kiezer gekozen heeft en dat van die kiezers toch wel veel op meneer Wilders hebben gestemd.
Dat hoeft men niet leuk te vinden, maar in een democratie dient men dat wél te respecteren. En als als men dat niet wil staat altijd nog de gang naar de rechter open. Want zo spreekt onze Grondwet. Gelukkig.

Gelukkig, want in het verleden hadden we toch wat ontsporingen van mensen ‘met het democratisch hart op de goede plaats’. Die legitieme politieke partijen aan de kaak stelden. Niet door een gang naar de rechter. Maar door brandstichting in een hotel met ernstig lichamelijk letsel tot gevolg. Of door het afknallen van een politiek voorman.

Nu Wilders nog aan de kaak gesteld? ‘Gesundes Volksempfinden‘ wellicht? In de VS (Florida) roept men alweer op tot het verbranden van boeken. Korans in dit geval. Komt het je écht niet bekend voor?
Redt de democratie door haar om zeep te helpen?

» Posted By PeWe On August 29, 2010 @ 23:40

«« Back To Stats Page