Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Jan Hamer

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Eigen schuld?

“Je kunt ook de vraag stellen houdt de farmeceutische industrie en medische wetenschap de ziekte kanker niet in stand.”

Ik vind dit een zéér laakbare uitlating en ben het er ook absoluut niet mee eens. Ik ben ervan overtuigd dat men alles in het werk zal stellen om deze rotziekte uit te schakelen.

» Posted By Jan Hamer On January 01, 2012 @ 22:29

The show must go on!

» Posted By Jan Hamer On December 26, 2011 @ 15:06

QPietie,
Sorry hoor, maar ik vind het maar een zwamverhaal. Hoe kun je nu aan iets wat niet meer aanwezig is constateren of het goed- of kwaadaardig was. Over Neanderthalers doen de gekste verhalen de ronde, dit is er een van.

» Posted By Jan Hamer On December 24, 2011 @ 23:14

@Pieite (369)
Ik weet wel dat tumoren hardnekkig zijn, maar die overleven ook niet zolang dat ze nu nog gevonden kunnen zijn. Dat zijn pure speculaties.

» Posted By Jan Hamer On December 24, 2011 @ 20:56

@Pietie (365)
Zelfs in de oertijd, (waar mensen toch een van nature goede leefstijl hadden lijkt me?) kwam kanker voor!

Waar heb je die wijsheid vandaan? Het lijkt me meer een slag in de lucht.
Ik ben er ook niet zo zeker van dat men toen een goede leefstijl had, het was meer een kwestie van overleven.

» Posted By Jan Hamer On December 24, 2011 @ 17:11

Melk is alleen goed voor babies maar absoluut niet nodig voor volwassenen.

» Posted By Jan Hamer On December 23, 2011 @ 11:06

De meest tolerante mensen zijn rokers, die hoor je nooit klagen over niet-rokers.
En die zogenaamd schone lucht van u, ga maar eens bij een stoplicht staan, dan stik je zowat van de uitlaatgassen. Nee maar, dat is toch gezond. Ik ben ervan overtuigd dat al die uitstoot, ook van industrieën, de lucht meer verzieken dan hetgeen door rokers geproduceerd wordt.

» Posted By Jan Hamer On December 20, 2011 @ 00:48

@ Tartarus,
Ik heb verteld dat ik al 65 jaar rook, géén sigaretten, maar pijp en sigaar.
Ik mag wel zeggen dat ik de hele dag de pijp aanheb, in een klein kamertje zit, ongeventileerd van 2 x 3 meter. Ik ben vanzelfsprekend ook op de hoogte van de ‘gevaren’ van roken, alleen wens ik wel mijn eigen leven te voeren en dat niet op te laten leggen door mensen die niet van roken houden. Wat mij nog steeds weer verbaast is dat je 50 jaar geleden niemand hoorde klagen over rokers en nu is een grote meerderheid ineens tegen. En ik mag dan misschien voer voor een psychiater zijn, ik denk dat ik die meer heb te vertellen dan een niet-roker. Niet voor niets is er een gezegde , een tevreden roker is geen onruststoker.

» Posted By Jan Hamer On December 19, 2011 @ 21:30

@Tartarus,

Ik verwacht niet dat er serieuze wetenschappers zullen zijn die hun tijd verdoen om aan te tonen dat roken minder schadelijk is dan heden ten dage gesuggereerd wordt. Die rapporten van de RIVM zijn voor mij ook niet bepaald geloofwaardig, en onze gezondheidsraad verkoopt ook leugens en onwaarheden. Dat zijn meer rapporten a la Stapel. Ik heb ook lang geloofd in de integriteit van bepaalde instituten en ben me eerlijk gezegd rot geschrokken toen die al even corrupt bleken als anderen. Zelf rook ik al 65 jaar en vorig jaar is er nog een foto van mijn longen gemaakt waaruit bleek dat deze volkomen schoon waren, terwijl die roetzwart zouden moeten zijn wanneer ik de verhalen van antirooklobbyisten mag geloven. Pure bangmakerij!

» Posted By Jan Hamer On December 19, 2011 @ 15:49

@Tartarus,
Het is helemaal geen onzin wat ik beweer maar een feit! En als er ergens in wetenschappelijke artikelen geknoeid wordt is het wel over roken. Zo lees je eerst dat er ook positieve kanten aan roken zijn, je zou op latere leeftijd of zelfs helemaal niet last van Alzheimer krijgen en toen daar een enorm protest op kwam stond even later dat je er juist de kans om Alzheimer te krijgen met roken vergrootte. Ik weet nog goed dat de arts Renckens bij het Elfde Uur een verwijt van Knevel kreeg dat hij zijn patiënten het roken niet verbood. Waarop de heer Renckens antwoordde, er worden maar zo’n 10% van de rokers ziek, wanneer dat er nu 90% geweest zouden zijn dan had u gelijk. In dat geval zou ik het wel verbieden, maar nu zie ik er geen reden voor. En gelijk had hij. Er sterven ook jaarlijks een aantal automobilisten in het verkeer, moeten we dan ook maar het autorijden gaan verbieden?

» Posted By Jan Hamer On December 19, 2011 @ 12:10

Ik zou het verhaal over de schuld van het roken dan pas geloven wanneer iedereen die rookt longkanker zou krijgen. Feit is dat ongeveer 10% van de rokers er schadelijke gevolgen aan overhoudt. Feit is ook dat mensen die niet roken wel degelijk longkanker kunnen krijgen, men wijt dit dan aan de gevolgen van het meeroken wat natuurlijk een onzinnige bewering is want dan zouden alle rokers ziek worden. Het is gewoon een hetze van een aantal personen die iets hebben tegen de tabaksindustrie, het ergste zijn de mensen die met roken gestopt zijn. Op zich is dat wel begrijpelijk, ze zijn uit angst gestopt en gunnen minder angstige mensen dan ook hun pleziertje niet meer.

» Posted By Jan Hamer On December 19, 2011 @ 11:34

@Sjaak,
Een patient die een stevige chemo achter de rug heeft legt te gemakkelijk verantwoordelijkheid van wat zich in spreekkamer voordoet bij begeleider.

Dat is niet altijd het geval, dit is een conclusie die wel wat kort door de bocht is. Want niet alleen verschillen kankergevallen, ook mensen zijn niet allemaal hetzelfde.

» Posted By Jan Hamer On December 18, 2011 @ 21:27

Ik vind dat de discussie langzamerhand verzand is in het elkaar vliegen afvangen, lijkt me niet de bedoeling.

» Posted By Jan Hamer On December 17, 2011 @ 01:11

@Henk,
Ik ben niet zo goed in dat soort dingen, maar als je mijn URL kopieert en in je browser plakt kom je gewoon op mijn site terecht. Waarom het hier niet werkt weet ik niet, maar ik vraag me dan alleen af wat voor zin het heeft je adres van je website op te geven.

» Posted By Jan Hamer On December 14, 2011 @ 02:31

Ja, sommigen geloven inderdaad dat de geest blijft voortbestaan, maar aangezien dat niet te bewijzen valt en het voor mij aannemelijker is dat dit niet het geval zal zijn hou ik het er maar op dat na je dood alles weg is, afgezien dan nog even het stoffelijke omhulsel. Ik vind het dan ook misplaatst mensen die zoals ik denken domkopjes te noemen, eerder zijn mensen die dit doen zelf een domkopje.

» Posted By Jan Hamer On December 14, 2011 @ 01:11

Citaat: Ieder is gehouden, vanaf de geboorte, tot zijn of haar dood, het aller – uiterste beste uit zijn leven te halen. Daar is ieder toe GEHOUDEN. Dat wil zeggen HET MOET. Het is plicht. Of men dat nu leuk vindt of niet.

Ben het hier totaal niet mee eens. Volgens onze grondwet staat het een ieder vrij te leven zoals hij of zij wil, zolang er geen strafbare feiten begaan worden.

» Posted By Jan Hamer On December 11, 2011 @ 23:38

Misschien kan iemand eens een boek schrijven aan de hand van alle commentaar dat hier gegeven is.

» Posted By Jan Hamer On December 11, 2011 @ 22:32

@Janus,
Je moet altijd de zaken van de positieve kant benaderen en niet meteen er maar van uitgaan dat het wel weer niks zal zijn.

» Posted By Jan Hamer On December 10, 2011 @ 23:42

Ik heb vernomen dat een Nederlands bedrijf erin geslaagd schijnt te zijn de stamcellen van de kanker om zeep te helpen, die blijken namelijk tot nu toe immuun te zijn voor chemo waardoor de ziekte nooit helemaal te bestrijden was doordat deze stamcellen steeds weer nieuwe kankercellen produceerden. Als dit inderdaad waar is dit bericht geeft dat hoop voor velen.

» Posted By Jan Hamer On December 10, 2011 @ 23:23

@Henk (61)

Ik denk niet dat mensen uit angst in de armen van een figuur als Jomanda hebben laten drijven, maar eerder omdat vaak de reguliere artsen hun klachten niet kunnen verhelpen en ze zodoende als laatste strohalm dan maar onder het motto: “Baat het niet, het schaadt ook niet” zich hiertoe wenden.

» Posted By Jan Hamer On December 04, 2011 @ 10:00

@Janus,

Houdini heeft talloze van dit soort figuren die beweerden contact met de ander zijde te hebben te weten ontmaskeren als bedriegers. Je zou veronderstellen dat gezien de huidige wetenschap mensen wel wijzer geworden zouden zijn, maar er zijn nog heel veel mensen die geloven in aardstralen, in glaasje draaien, tarotkaarten en weet ik veel wat nog meer voor onzin. Laatst was er bij mij ook iemand in de straat aardstralen aan het opsporen. Hij had een apparaatje bij zich en dan draaide hij aan een knop en dan zag je ineens de wijzer uitslaan. Hier zat een aardstraal beweerde hij maar wat hij deed was niets anders dan op een radio- of televisiestation afstemmen. Want toen ik zijn zogenaamde aardstralenkastje eens nader bekeek bleek het niets anders dan een wavemeter te zijn. Zo heb je ook nog veel onnozele halzen die geloven in de mystieke krachten van magneten, waarvan een zekere Bruno Santanera ook mooi misbruik maakte, met zijn Biostabil 2000. Of in de krachten van edelstenen. Maar al heel vroeg in onze geschiedenis heeft al eens iemand geroepen, de mensheid wil bedrogen worden en helaas is dat maar al te waar.

» Posted By Jan Hamer On December 04, 2011 @ 01:05

@Janys (55),
Ik ben niet helderziend, geloof daar ook niet in. Maar ik mag er wel een eigen mening op na houden in dit land en ik beschouw inderdaad iedereen die aan deze humbug meewerkt als bedriegers. Al dat gelul over gene zijde daar wordt ik horendol van, misschien dat ze zich zelf voor de gek houden, dat zou kunnen, je hebt nu eenmaal lichtgelovige mensen die je van alles wijs kunt maken. Voor mij betekent dood dat alles afgelopen is, niks geen hiernamaals. Maar blijkbaar puuten daar veel mensen troost uit de gedachte dat ze na hun dood nog een veel mooier leven krijgen. alleen snap ik dan niet dat juist deze mensen zo bang zijn om dood te gaan, ik zou dan zeggen, hoe eerder hoe liever.

» Posted By Jan Hamer On December 03, 2011 @ 23:51

Mensen die willens en wetens hun medemens belazeren, zoals Jomanda doet, deugen gewoon niet. Zulke mensen zijn kankergezwellen in onze maatschappij.
Ik begrijp dat er mensen zijn die in uiterste wanhoop zich tot zulke lieden wenden, des te gemener is het dan ook dat anderen daar misbruik van maken.
Ik persoonlijk walg van zulke mensen.

» Posted By Jan Hamer On December 03, 2011 @ 14:00

Je kunt gerust Jomanda verantwoordelijk stellen voor haar dood want die heeft Sylvia op het verkeerde been gezet met haar uitspraken. Ik hoop dan ook dat ze alsnog de bak indraait voor ze nog meer schade aanricht. Misschien mag ze dan ook wel een paar door haar ingestraalde flesjes water meenemen. Oplichtsters horen in de gevangenis.

» Posted By Jan Hamer On December 02, 2011 @ 09:27

@Tartarus,

Helaas kom je er vaak pas te laat achter wie je echte vrienden waren!

» Posted By Jan Hamer On December 01, 2011 @ 21:24

Ik kreeg dit hoopgevende artikel in handen.

Breakthrough: Israel Develops Cancer Vaccine
Vaxil’s groundbreaking therapeutic vaccine, developed in Israel, could keep about 90 percent of cancers from coming back.
As the world’s population lives longer than ever, if we don’t succumb to heart disease, strokes or accidents, it is more likely that cancer will get us one way or another. Cancer is tough to fight, as the body learns how to outsmart medical approaches that often kill normal cells while targeting the malignant ones.
In a breakthrough development, the Israeli company Vaxil BioTherapeutics has formulated a therapeutic cancer vaccine, now in clinical trials at Hadassah University Medical Center in Jerusalem. If all goes well, the vaccine could be available about six years down the road, to administer on a regular basis not only to help treat cancer but in order to keep the disease from recurring.
The vaccine is being tested against a type of blood cancer called multiple myeloma. If the substance works as hoped — and it looks like all arrows are pointing that way — its platform technology VaxHit could be applied to 90 percent of all known cancers, including prostate and breast cancer, solid and non-solid tumors.
“In cancer, the body knows something is not quite right but the immune system doesn’t know how to protect itself against the tumor like it does against an infection or virus. This is because cancer cells are the body’s own cells gone wrong,” says Julian Levy, the company’s CFO. “Coupled with that, a cancer patient has a depressed immune system, caused both by the illness and by the treatment.”
The trick is to activate a compromised immune system to mobilize against the threat.
A vaccine that works like a drug
A traditional vaccine helps the body’s immune system fend off foreign invaders such as bacteria or viruses, and is administered to people who have not yet had the ailment. Therapeutic vaccines, like the one Vaxil has developed, are given to sick people, and work more like a drug.
Vaxil’s lead product, ImMucin, activates the immune system by “training” T-cells –– the immune cells that protect the body by searching out and destroying cells that display a specific molecule (or marker) called MUC1. MUC1 is typically found only on cancer cells and not on healthy cells. The T-cells don’t attack any cells without MUC1, meaning there are no side effects unlike traditional cancer treatments. More than 90% of different cancers have MUC1 on their cells, which indicates the potential for this vaccine.
“It’s a really big thing,” says Levy, a biotechnology entrepreneur who was formerly CEO for Biokine Therapeutics. “If you give chemo, apart from the really nasty side effects, what often happens is that cancer becomes immune [to it]. The tumor likes to mutate and develops an ability to hide from the treatment. Our vaccines are also designed to overcome that problem.”
For cancers in an advanced stage, treatments like chemo or surgery to remove a large tumor will still be needed, but if the cancer can be brought down to scale, the body is then able to deal with it, Levy explains. ImMucin is foreseen as a long-term strategy — a shot every few months, with no side effects — to stop the cancer from reoccurring after initial treatments, by ensuring that the patient’s own immune system keeps it under control.
In parallel, the company is also working on a vaccine that treats tuberculosis, a disease that’s increasing worldwide, including in the developed world, and for which the current vaccine is often ineffective and treatment is problematic.
Based in Ness Ziona, Vaxil was founded in 2006 by Dr. Lior Carmon, a biotechnology entrepreneur with a doctorate in immunology from the Weizmann Institute of Science in Rehovot. In June, Vaxil signed a memorandum of understanding to merge its activities into Sheldonco, a company traded on the Tel Aviv Stock Exchange.
By Rivka Borochov

» Posted By Jan Hamer On November 30, 2011 @ 23:42

«« Back To Stats Page