Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Ingrid de Bruijn

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Meisje achter de schutting

Wauw…

Ik vond je tekst al zo bijzonder…
Nu ik die na een paar dagen nog eens lees, en de schitterende foto nog eens rustig bekijk, nu pas zie ik dat er iets ‘mist’ op de foto.

Wat een prachtig en liefdevol stel.

» Posted By Ingrid de Bruijn On May 29, 2020 @ 14:22

Zonneschijn

ik vrees dat er twee sterke krachten allebei aan de orde zijn: Aan de ene kant de kracht van een individu als deze Franciscus, of deze Obama. Een Nederlandse evenknie wil mij even niet te binnen schieten. En aan de andere kant het ‘ambtelijk’ apparaat waar zij mee mee moeten werken. “Yes Minister”, heette de serie. Als je een ei wil bakken, moet je de schaal breken.

Dus ik probeer maar te kijken naar grote lijnen, naar geschiedenis. En naar wat er nu verworven is, waar gewone mensen 100, wat heet 50, wat heet 25 jaar geleden niet van hebben durven dromen.

» Posted By Ingrid de Bruijn On October 01, 2015 @ 20:27

Woningen

Ik plaats even, het helemaal eens met je column, een flankerende opstandige reactie.
Door trieste omstandigheden ben ik de afgelopen zes jaar drie keer moeten verhuizen. Telkens naar een huurhuis. Telkens, toevallig, bij een en dezelfde woningcorporatie.
Die voert als ‘nieuw beleid’ dat de huurwoning volkomen gestript moet worden opgeleverd. Dus: drie keer nieuw laminaat, twee keer nieuwe trapbekleding, en de laatste keer moesten zelfs de zonweringen er vanaf. Die de vorige huurder nog had mogen laten hangen. Geen enkele kans om wat dan ook door te verkopen voor mij, c.q., over te nemen voor de volgende huurder.
In mijn huidig huis zou ik graag een vlizotrap willen, en de zolder helemaal kunnen gebruiken. Die vlizotrap moet ik dan dus twee keer betalen. Aanbrengen EN later weer weghalen. PlUS dat de huur omhoog zou gaan, want de woning zou meer bergruimte krijgen…

Woningcorporaties schieten door, wat mij betreft, in hun doelstelling hun toko bedrijfsmatig in de lucht te houden. En schieten tekort in hun functie om betaalbare woningen voor de mensen met een kleine portemonnee te huisvesten.

» Posted By Ingrid de Bruijn On September 23, 2015 @ 16:10

Een paar centimeter

Als ik hier even ongevraagd iets mag suggereren?
Wat mij erg geholpen heeft, toen ik die postberg ook niet meer verdroeg, waren twee zaken.
1. Op voorhand incalculeren dat ik boetes zou moeten gaan betalen. Daarvoor een bedrag in mijn hoofd gezet, en dat viel uiteindelijk al met al dus mee.
2. Nieuwe post in ieder geval inzien. Ook al handel je niet meteen af. Daarop bleek dat de inhoud van de brieven meestal geweldig meeviel ten opzichte van waar ik mezelf bang voor had zitten maken.
Veel sterkte met je stapjes en stappen!

» Posted By Ingrid de Bruijn On February 11, 2015 @ 19:33

Het gevoel van geluk, als de postbode je een keer over heeft geslagen. De weerzin als je gebeld wordt, en de opening klinkt: “Allereerst willen wij u condoleren.” Het helemaal niet erg vinden om ‘s nachts wakker te zijn: dan slaapt de buitenwereld tenminste.

» Posted By Ingrid de Bruijn On February 11, 2015 @ 19:19

«« Back To Stats Page