Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5413

Comments Posted By Eve

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Stiekem

Dit is een aangrijpend stuk.

Mijn Oma en mijn Moeder hebben allebei op jonge leeftijd borstkanker gekregen. Beiden kwamen erdoorheen.
Door dit voorbeeld heb ik een verminderde angst ervoor. Het is erg dubbel, want tegelijkertijd zitten mijn borsten vol met verschillende soorten cystes. En uitleg erover krijg ik absoluut niet…zovan vertel mevrouw maar niet teveel over wat wij in haar borsten zit, want dan gaat ze zich misschien druk maken.

Waar ik me druk over maak is wel een beetje die denigrerende houding, het niet informeren en goed controleren. Eigenlijk zou ik jaarlijks nu een mammogram moeten hebben, maar dat willen ze niet doen. Ik zit er ook niet op te wachten en ik ben zoals ik in de eerste paragraaf schreef, toch niet bang…
of toch wel?

» Posted By Eve On March 14, 2012 @ 13:37

High-tech kwakzalverij

@119 nou ik denk aan nieuwe ‘research’ vanuit amerika, die nou weer zegt dat risicogroepen vanaf 50 jaar een jaarlijkse mammogram adviseren.

in feite is al het beeldend onderzoek gericht. net zoals bloedonderzoek gericht is.

samen met alle andere ellende heb ik er niet voor gekozen om elk jaar een mammogram te hebben idioot genoeg. mijn borsten zitten vol met cystes en ik zit in de hoogste risicogroep. als ze mijn mammogram al zien weten ze niet waar ze moeten beginnen. maar om nou te zeggen dat ik ‘angst’ heb is verre van.

het overkwam mij zelfs dat ik voor een akelig pijn plekje in 1 van mijn borsten een mammogram vroeg en eigenlijk wil ik dat zere knobbeltje eruit. begint die radioloog te praten over dat ik niet bang hoef te zijn voor kanker etc. en ik maar zeggen maar dat ben ik niet ik wil gewoon dat steentje eruit, want het doet zeer. de hele hulpvraag veranderde in een borstkankeronderzoek en ondertussen zit ik nog met die gecalcificeerde cyste, die net voelt als een kiezeltje in mijn bh. en zij maar doorgaan over kanker…zo is er weer een stigma uitgelegd van de andere kant. men neemt aan dat een knobbeltje in je borst angst inboezemt bij iedereen wat dus niet zo is. ( het hele galblaas-avontuur heeft ook al die dingen tegengehouden)

conclusie, de angst wordt gegeneraliseerd. er zullen altijd mensen blijven die op de ene manier angstig zijn omtrent hun gezondheid en anderen weer niet.

persoonlijk ben ik bang van artsten, en minder bang van machines en radiologen. het medisch objectiveerbare aspect van beeldend onderzoek is noodzakelijk in mijn perspectief (nogmaals :P)

en als we de laatste documentaires mogen waar zien komen, dan lopen over 100 jaar halfe robots rond, die ff een nieuw hartje bestellen om de laatste ziekte nl. ‘ouderdom’ tegen te gaan…aaah data

» Posted By Eve On February 10, 2012 @ 11:05

@117 tja laten we dan ook maar niet elk jaar een mammogram of echo nemen, ondanks bv het feit dat je in een hoge risicogroep zit.

ik vind het noodzakelijk dat beeldend onderzoek een normaal en gratis medium van check-ups wordt. het is wel doodzonde dat dit allemaal zo duur moet zijn. evenals medicatie en ander specialistisch onderzoek.

zebra’s wekken ook schijnveiligheid bv, zullen we die ook maar weghalen?

» Posted By Eve On February 10, 2012 @ 07:13

pietie, ik ben 4 keer van huisarts veranderd in 5 jaar, heb medische gegevens heel duidelijk doorgegeven, heb gevochten om een simpele mri, maar conclusie was elke keer, het is psychisch..als ik dan verdrietig of boos werd of zelfs niet en erop bleef staan dat ze volledig onderzoek moesten doen voordat ze psychische diagnoses stelden, bleven ze zeggen “waarom dan”? op zich al iets om helemaal door van te draaien.
ik heb een stempeltje met psychisch op mijn voorhoofd en loop tegen stigma en discriminatie aan.
zelfs toen ik 2 weken lang niets anders kon doen dan overgeven en over de grond kruipen van de pijn zeiden ze ‘u bent depressief, en dat is het’ 10 kilo eraf en kapot van de krampen en dan zo behandeld te worden, terwijl een simpele echo het probleem kon verklaren. wat jij voorsteld lijkt simpel, maar het is niet zo simpel. en het is heel erg, als je er zelf alles aan gedaan hebt om serieus genomen te worden.
het is nog meer als niet simpel, het is mensonterend en vreselijk.
en daarom erg belangrijk dat er niet 1 maar meerdere manieren zijn om gezondheidszorg in te roepen (al moet je daarvoor vaak wel wat meer geld hebben dan de meesten in werkelijkheid hebben).

voor uw gezonde verstand en lijfelijke welgenoegen hoop ik dat u niet in eenzelfde situatie terecht komt
Eve

» Posted By Eve On February 09, 2012 @ 13:27

en wat nou als de mogelijkheid niét bestaat om zelf een mri te regelen als je vermoedt dat er iets verkeerd is? of als onderzoeken in het reguliere circuit onvoldoende worden uitgevoerd?
ik had jaren van galsteenlijden (lees ongelovelijke pijn) kunnen vermijden als er gewoon een simpele echo was gemaakt. en jaren van stigma daarbij. om al niet te spreken over de feitelijke en medisch objectiveerbare plaatjes die in mijn geval jarenlang als ‘psychisch’ werden betiteld, maar door beeldend onderzoek alsdus eindelijk konden worden verklaard.
de reguliere zorg schiet enorm te kort in mijn ervaring…meer dan enorm

» Posted By Eve On February 09, 2012 @ 11:51

Sletten

Toch vind ik het niet fijn dat mensen met ontbloot bovenlijf mij representeren.

Ik vind de representatie te eenzijdig en het lijkt alleen te focussen op volwassenen die willen dragen wat ze willen. En inderdaad niet stil staan bij de fysiologische gevolgen van uitdagende kleding.

Vandaag de dag zie ik alleen maar zangeressen die in ondergoed zingen en dansen. Alsof dat nog de enige methode is die aandacht trekt. Kan me nog goed de meidengroep vanity van prince herinneren, een muziekvideo waarin de meisjes lingerie droegen owow wat was dat een ophef.

Nee, er worden mensen verkracht in vele situaties en zulke acties informeren alleen maar selectief. En het weerlegt wat er met de slachtoffers gebeurt niet goed, wederom wordt daar overheen gescheerd.

wie weet denk ik over een jaar anders, als blijkt wat voor dingen eruit komen, wat voor effecten het heeft gehad.

» Posted By Eve On January 08, 2012 @ 13:12

«« Back To Stats Page