Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Cyn

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Verslaving

En toch vraag ik me af of ik actief die stoornis ontwikkeld heb. Bewust is het in elk geval niet gegaan en eer ik het doorhad zat ik er al zo diep in dat er geen weg terug meer leek.

Ik ben wel bewust minder gaan eten, maar enkel met het idee om wat overtollig gewicht kwijt te raken.
Wel opvallend was dat ik eigenlijk erg dun was toen ik begon met lijnen.
Hoe kan het dat ik me op dat moment zo dik voelde? Dat was absoluut niet realistisch. Dat heb ik me wel vaak afgevraagd. Waar kwam al die onzekerheid vandaan, al die negatieve gevoelens over mezelf?
Is dat iets wat je actief zelf opbouwd? Is dat opvoeding?

Het was alsof er kortsluiting in mijn hoofd ontstond. Mijn reacties waren op een gegeven moment zo ziekelijk, dat ik het zelf niet begreep. Ik had continu het gevoel alsof een ander voor mij besloot. Het leek wat dat betreft erg op de depressie die ik er later bij kreeg. Daar kon ik ook niets tegen beginnen het was alsof ik machteloos was tegen dat wat er in mijn hoofd afspeelde.

@ Janiek ik ben ervan overtuigd dat verslavingen zoals een eetstoornis daadwerkelijk helemaal over kunnen gaan. Ik heb er jaren over gedaan maar kan nu zeggen dat ik van eten echt kan genieten zonder na te denken over calorieen, gewicht en dergelijke. Kan nu ook echt zeggen dat ik ervan af ben. Dat heeft jaren geduurd ik ben ook lang bang geweest dat dit moment niet zou komen. Wat ik wel denk is dat ik in donkere tijden geneigd zal zijn om terug te grijpen naar die eetstoornis. Dat heeft met die kwetsbaarheid voor een bepaalde stoornis te maken.
Die kwetsbaarheid zal misschien nooit weggaan.

» Posted By Cyn On August 20, 2009 @ 11:09

Een ziekte loop je op een eetstoornis ontwikkel je, maar sommige ziektes ontwikkelen zich ook…. Bedacht me ook dat bepaalde mensen een ziekte niet krijgen en anderen wel, ook dat ligt aan een bepaalde gevoeligheid. Voor mijn gevoel zijn er best veel overeenkomsten met ziekte en verslaving.

Voor mij was het op een gegeven moment ook het doorbreken van gewoontes van niet meer meegaan met mijn eigen “zieke” hoofd. Vertrouwen op anderen die het op dat moment beter konden zien als ik zelf. Dat loslaten wat zoveel angst opriep.

Ik wist op een gegeven moment ook hoe ziek ik was, het duurde echter nog maanden eer ik met dat besef echt wat kon. Eer ik me echt tegen die stoornis kon verzetten.
Ziekte en verslaving hebben volgens mij behoorlijk wat overeenkomsten.
Alhoewel er waarschijnlijk ook verschillen te vinden zijn.
Mooie verhaal, Karin, dank. Ga er thuis nog eens wat meer over nadenken.

gr Cynthia

» Posted By Cyn On August 19, 2009 @ 14:45

Werk

Bij salarisverhoging zou het personeel enkel wegens geld/ winst naar dit ziekenhuis zijn gekomen…..
Dan mag je hopen dat ze wel gedreven in hun vak zijn, maar dat is uiteraard niet zeker.

» Posted By Cyn On May 28, 2009 @ 09:17

Zombies

Had het nu al moeten gebeuren???
Ik wacht de hele dag in spanning af…………

» Posted By Cyn On April 01, 2009 @ 07:52

Persoonlijk is niet langer privé

Ik heb het altijd knap gevonden, boeken schrijven die anderen mogen lezen. Schrijven is voor mij heel persoonlijk en ik merk dat ik mijn gedachtespinsels juist heel vaak niet durf te delen.
Bang dat mensen te dichtbij zullen komen of dat mensen het niet zullen begrijpen. Soms heb ik wel de behoefte om mensen stukken te laten lezen maar vaak ben ik zo bang voor een afwijzing dat ik het toch niet doe.

Ik denk dat websites als hyves nooit een hele waarheid laten zien.
Het is voor mij een soort opgeblazen lucht. Waar iedereen gelukkig doet en misschien een paar het zullen zijn.

Gr Cynthia

» Posted By Cyn On August 02, 2007 @ 02:26

«« Back To Stats Page