Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5413

Comments Posted By Boudewijn

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

De blunders van Pink Ribbon

Ja, die Amerikaanse Pink is nog veel erger de weg kwijt, lijkt het; en ze hebben samen ook al voor de rechter gestaan. Altijd fijn, als je favoriete goede doel ruzie aan het maken is. Hoort bij de kosten van de organisatie, zullen we maar zeggen.

» Posted By Boudewijn On November 30, 2011 @ 01:05

eGast, had je deze al gezien?
http://blog.pinkribbon.nl/2011/11/28/uitleg-beoordelingsprocedure-van-de-wetenschappelijke-adviesraad-war/#more-280

Er staat ook uitgelegd wat er moet gebeuren als een WAR lid zelf een aanvraag doet. Dit beschouwen ze dus op zich als geen probleem.

» Posted By Boudewijn On November 29, 2011 @ 16:12

Gefixte link:
http://onderzoek.kwfkankerbestrijding.nl/kwf-kankerbestrijding-voor-onderzoekers/Pages/wetenschappelijke-raad-en-commissies-.aspx

» Posted By Boudewijn On November 29, 2011 @ 15:53

eGast, ik blijf je bevindingen met ingehouden adem volgen. Verzamel ze ergens, doe er alsjeblieft iets mee, want dit mag niet wegwaaien!

» Posted By Boudewijn On November 28, 2011 @ 19:28

Pink Ribbon in cijfers

@Shan, 159: het aantal vrouwen dat in Nederland sterft aan borstkanker is al jaren stabiel op ca 3300 vrouwen per jaar (gegevens CBS vanaf 1989).

Wat wel stijgt is de overlevingskans van vrouwen die de diagnose hebben gekregen. Om precies te zijn, er worden meer diagnoses in een vroeger stadium gesteld, maar je kunt je afvragen of dat dan zinvol is.

In de woorden van een bekende oncologe (uit 2007):

————————————-
Het maandelijks zelfonderzoek op borstonderzoek levert geen gezondheidswinst op. Oncologe van het Universitair Medisch Centrum in Utrecht Elsken van der Wall zegt zaterdag in het AD dat het jarenlang gepropageerde onderzoek alleen maar de kans vergroot op onnodige ingrepen.
————————————-

He, das grappig. Van der Wall, waar ken ik die naam van?

Hoe denkt Pink Ribbon trouwens over zelfonderzoek?

http://www.pinkribbon.nl/index.php?id=108&t=3

Grappig.

» Posted By Boudewijn On December 15, 2011 @ 22:58

:D

» Posted By Boudewijn On November 30, 2011 @ 14:39

“Een arts kan de website op het spreekuur gebruiken om de informatieverstrekking aan patiënt en familie te verduidelijken. Thuis of elders kan de patient, haar echtgenoot of haar kind, of een andere betrokkene de website nog een keer bekijken en/of beluisteren.”

Dat is idd niet zo gek. Maar die 175k snap ik nog steeds niet (en ik ben IT-er, dus ik kijk niet zo raar op van dure sites). Ik wou eerst nog zeggen “maar al dat vertalen kost een hoop tijd en geld”, maar wat staat er onder papiamentu (vrij vertaald): “veel vrijwilligers hebben hier aan meegewerkt”.

Enfin, mooi doel, en misschien kunnen ze van die 175k een keer een kantoor in Rotterdam openen ;)

» Posted By Boudewijn On November 28, 2011 @ 23:53

Wacht even eGast, dat lees ik verkeerd. BVN heeft 1,3 miljoen aan inkomende gelden, en daarvan gaat uiteindelijk het geweldige totaal van 1% naar iets dat op een beetje interessant onderzoek lijkt?

500k acties en communicatie beschouw ik gewoon als weer door de plee gespoeld. Leuk, maar daar is al genoeg van.

Wat is er mis met goede doelen rond kanker in Nederland?

Even een hele stomme vraag. Zitten oncologen in Nederland uberhaupt wel te wachten op onze tientjes? Of worden die al voldoende gesponsord door alle farma bedrijven?

» Posted By Boudewijn On November 28, 2011 @ 23:00

Peter, zoals ik het lees was mevr de Klerk directeur tot 2008, en is ze nu als interim aangesteld na het vertrek van Ida van Belle. Als we er van uitgaan dat Ida min of meer gedwongen vertrokken is in oktober (en aangezien ze volgens LinkedIn geen nieuwe baan heeft, zou dat best kunnen), is het niet vreemd als de rvt de vorige directeur verzoekt in het gat te springen om puin te ruimen.

Hm. Is de periode 2008-2011 niet ook de periode dat PR geen geld aan onderzoek heeft uitgegeven? Fascinerend.

» Posted By Boudewijn On November 28, 2011 @ 02:43

Dus van der Wall zit eerst in de werkgroep, dan in de WAR, en dan in de RvT om een miljoen uit te delen, waarvan de helft aan haar UMCU collega vd Diest.

Op zich kan ik me voorstellen dat er maar een beperkt aantal deskundigen zijn, en dus kom je elkaar overal tegen. Als BOOG legitiem kankeronderzoek wil doen hebben ze sponsorgeld nodig; en dan komen ze dus bij organisaties als Pink Ribbon uit. Maar hier maken ze er wel een potje van.

Ik heb even gegoogled op gedragscode sponsoring farmaceutische bedrijven en vind dit: http://www.cgr.nl/1682/Gedragsregels-sponsoring.html

——————–
4.3 Sponsoring zal op integere, eerlijke en transparante wijze plaatsvinden.

4.4 Sponsoring zal niet leiden tot aantasting van de onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van sponsor en gesponsorde, noch van andere betrokken partijen en van de sector.

4.5 Sponsoring zal niet anderszins leiden tot het zich onoirbaar jegens elkaar verplicht voelen.
———————

Je kan je vragen of dat hier nog mogelijk is.

» Posted By Boudewijn On November 25, 2011 @ 00:00

@eGast, ik ben erg onder de indruk van de zaken die je naar boven haalt. Kun je die ergens verzamelen op een blog/site, of dit evt via Karin in een nieuw artikel zetten? Want dit is veel te belangrijk om weg te laten waaien in comments. Dit is een structureel probleem.

» Posted By Boudewijn On November 21, 2011 @ 21:53

@eGast: wat jij signaleert vind ik zo mogelijk nog kwalijker: de raad die doodleuk hun eigen onderzoek zit goed te keuren. Kun je ook nog aangeven hoeveel procent van het toaal aan uitgaven, zo naar hun eigen onderzoeken en projecten gaat?

» Posted By Boudewijn On November 20, 2011 @ 22:26

«« Back To Stats Page