Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5413

Comments Posted By Bo

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Werk

Fiiiiiiiuiet! Lekkere jetsers! Precies wat nu juist in een ziekenhuis helemaal niet functioneel/wenselijk/prettig/gepast is. Vergelijking met lease auto gaat dan ook geheel niet op lijkt me. Zo kan ik nog wel een paar arbeidsvoorwaarden verzinnen die echt buiten proportie zijn (overigens eens met juzo, grote jetsers zijn uit en gewone of geen borsten zijn in!)

» Posted By Bo On May 26, 2009 @ 17:39

Atheïsten zijn stoerder

Nou, misschien is het omdat mensen hun eigen geloof als heilig ervaren, welke dat ook is. Het doet pijn als een ander dat vertrapt, omdat het jouw wereld draaiende houdt. Het is dus geen onzin, het is natuurlijk en menselijk en heeft zeker nut.
Spreek mensen aan op hun gedrag, niet op hun geloof, want dan komen we misschien verder.

» Posted By Bo On March 08, 2009 @ 10:32

Kerkbezoek? Ik denk er niet aan! Zoals zovelen ‘gelovigen’ met mij.
Bovendien moet ik werken dit weekend.
En het geneuzel begint, nog voor de vakantie, weer van voor af aan… :-)

» Posted By Bo On March 06, 2009 @ 20:59

Ja natuurlijk zijn atheïsten stoerder, gelovigen zouden geen geloof nodig hebben als ze zich daar niet door gesterkt voelen. Ik geef tenminste toe dat ik zwak ben, geen problemen mee.
Dat het rommelt bij de EO is een goed teken, men gaat nadenken. Toch zal het voor velen ook stress betekenen, want verandering en gevoelige gelovige zieltjes gaan vaak niet heel goed samen.

» Posted By Bo On March 05, 2009 @ 10:36

Ben er zojuist achter gekomen dat ik me nog het best kan vinden in de opvattingen van Pantheïsten (het goddelijke zit in alles en iedereen)
http://www.pantheisme.com/index.php?artikel=Panthe%EFsme
Leuk, hoor ik toch nog ergens bij.

» Posted By Bo On March 03, 2009 @ 13:34

Heb nog eens het stuk van Karin overgelezen, want daar reageren we hier tenslotte op (je zou het inmiddels niet meer zeggen…)
ze schrijft:
“gelovigen mogen al meer dan ongelovigen. Godsdienstvrijheid betekent in de praktijk een vrijbrief voor discriminatie. Kerken mogen homoseksuele medewerkers de laan uitschoppen en weigeren vrouwen aan te stellen, gelovige ambtenaren van de burgerlijke stand mogen weigeren homoseksuelen te trouwen, Bisschop van Eijk kwam voor de rechtbank weg met achterlijke uitspraken over homoseksualiteit – allemaal dingen die je als ongelovige niet moet proberen.”
Dat kan natuurlijk niet! Daar moet gewoon hard tegen opgetreden worden. Net zoals het naar mijn idee niet kan dat moslims met dreigbrieven een expositie in een museum kunnen dwarsbomen.
Maar des te meer reden om nog veel meer de dialoog aan te gaan en het keer op keer weer aan de kaak te stellen allemaal. Dit soort onrecht wel te verstaan, en niet de privé gelovigheden van mensen. Want als je zegt: het is onzin waar je in gelooft dus moet je daar mee ophouden, dan doe je precies dat waar je zelf zo’n hekel aan hebt wat gelovigen doen: (be)oordelen vanuit jouw overtuiging en niet zozeer vanuit de grondwet en het recht. En dat wilden we toch juist gescheiden houden?

» Posted By Bo On February 21, 2009 @ 23:36

Heel leuk filmpje Janiek, dank, ik heb weer even kunnen lachen!
Het wordt een beetje gespannen hier op het blog, hoewel Karin toch ook genoeg leuke en positieve stukjes plaatst.

@joan: ik ben hier inderdaad nog niet zo heel lang, en zie jouw berichten overal nogal dominant naar voren komen op dit blog. Ik krijg de indruk dat je graag een belangrijk stempel wilt drukken met jouw opvattingen en dat je eigenlijk niet gediend bent van bezoekers die hele andere meningen of gevoelens hebben.
Is het zo dat je graag een clubgevoel wilt hebben hier met gelijkgestemden? Of houd je juist meer van solo aan de top?
Je bent duidelijk een intelligent en belezen iemand, maar dat betekent nog niet dat je anderen mag kleineren en afkatten. Volgens mij heb ik net zoveel recht om hier mee te discussiëren als jij, en anders hoor ik het wel van Karin, bij wie we nog altijd te gast zijn.
Volgens mij kan iedereen ook net zo vaak onder een verschillende nickname posten als hij/zij wil, dus waar maak je je druk om wie wat en wanneer post?

Hoe denken jullie over het idee dat atheïst zijn misschien wat uit de tijd is? Misschien vraagt deze tijd meer om nieuwe vragen en antwoorden, actieve inzet, alternatieven, en niet om schoppen tegen. Want alles waar een a voor staat is (een reactie) tegen dacht ik.
De busleuzen en het t-shirt vind ik grappig en ook nuttig, want het zet iets in gang, nml. de zo belangrijke dialoog. Maar laten we dan ook in godsnaam (nee, ik ben godverdomme niet christelijk, echt niet) wel een opbouwende beweging maken. Vertrap nu niet hetgeen mensen houvast geeft, het is niet slim, daar komt nog meer ellende van.
Alles waar je in wilt geloven bestaat voor jou, zo simpel is het. Het is een keuze. Het maakt het leven leuker voor mij, net als de kermis of disney land voor sommige anderen. Het is menselijk om te vluchten in fantasie en overtuigingen. Als dat nu een belangrijk uitgangspunt zou zijn van een gedachtewisseling dan komen we misschien nog ergens.

» Posted By Bo On February 21, 2009 @ 22:29

Ik vind het niet stoer om te zeggen dat je een atheïst bent, en een t-shirt aan te doen. Het is wel grappig, maar ook een beetje zoals een opstandige puber die moeite heeft zich los te maken van het ouderlijk huis. Daarom is de discussie over alternatieven veel interessanter. Daarmee stel je je boven het kinderachtige gedoe van de heren christenen in de regering, en til je het een stapje verder. Als we ons allemaal hard zouden maken voor lessen filosofie op de basisschool, bijvoorbeeld, dan komen we tenminste verder. Leve de ont-labeling en de leve de menselijkheid.

» Posted By Bo On February 21, 2009 @ 12:53

159: Moet ik mijn excuus aanbieden dat ik op dit blog tracht mee te doen in een interessante discussie? Wiens territorium is dit eigenlijk?

ps: ik ben helemaal geen christen, wie zegt dat?!

» Posted By Bo On February 21, 2009 @ 11:37

148 “Dit blog gaat over atheisme. Wat doen eigenlijk al die gelovigen hier? Het bewijs leveren dat gelovigen een heel stuk intoleranter zijn en bekeringsdrang hebben?”

Territoriumdrift, ook een leuk menselijk/dierlijk onderwerp? :-)

» Posted By Bo On February 20, 2009 @ 19:13

Joan, je schrijft dat je geen dialoog wilt aangaan, wat doe je dan eigenlijk op een blog als dit?
Je houdt van mensen schrijf je, maar zijn dat dan alleen de mensen die hetzelfde geloven als jij?
Weet je wat, laten we lekker verder dromen, jij over een wereld zonder angst en zorgen, en ik over mijn grootmoeder die vanuit de hemel een beetje op mij past.
We laten het niet van ons afnemen vind je ook niet :-)

» Posted By Bo On February 19, 2009 @ 23:18

119: Wie weet is filosofie een goed alternatief! Maar dan moet het wel wat laagdrempeliger gepresenteerd worden denk ik. Met kinderen kun je al filosoferen, gebeurt op de basisschool wel eens. Het leuke ervan is dat het, in tegenstelling tot overdragen van kennis, interactief is. Dat is denk ik ook het aantrekkelijke van tegenwoordige new-age en multi-religieuze stromingen: mensen mogen het zelf invullen, daar is behoefte aan. We weten inmiddels dat het niet zo veel zin heeft om menselijke behoeften te veroordelen of weg te drukken, je kunt er maar beter op een goede manier op inspringen.

» Posted By Bo On February 17, 2009 @ 10:51

reactie op Joan 117: een betere wereld begint bij het goede voorbeeld geven. Als jij anderen blijft beledigen en het geloof van mensen (welk geloof dan ook, want ik heb bijvoorbeeld niets maar dan ook niets met de paus) blijft vertrappen dan komen we geen steek verder. Eerst zul je moeten accepteren dat sommige mensen geloof nodig hebben om zich staande te houden in deze wereld. Ieder doet dat op z’n eigen manier. Met oordelen maakt je het alleen nog maar erger, en duw je mensen in hokjes en verdere isolatie.
De wereld is niet leuk, of je gelovig bent of niet. Met het geld dat nu aan westerse banken is gegeven zou je in een klap alle mensen in de wereld van de honger kunnen verlossen. Wie leeft hier nu eigenlijk in illusie en waandenkbeelden?! Het is een grote poppenkast waar Sinterklaas nog een klein beetje troost te bieden heeft.

» Posted By Bo On February 17, 2009 @ 09:37

Het is dan misschien zonde dat er onnodige zorgen zijn over schepping en het hiernamaals en alles. Maar ik vind het ook zonde om alle prettige inbeeldingen de nek om te draaien omdat je het liever doet met alle bedrog en oplichterij van ‘het gewone leven’. Geloof is niet voor niets ontstaan, je kunt het niet zomaar wegwensen. Wees slim, ga de dialoog aan, blijf vragen, geef alternatieven, zoek overeenkomsten met je eigen overtuigingen. Genoeg nuttigs te doen lijkt me.

» Posted By Bo On February 16, 2009 @ 23:07

reactie op 103: Het is niet de fictie of een hersenspinsel waar een alternatief voor gevonden mag worden, maar een menselijke behoefte die vervulling verlangt. Troost, als me dat nu voldoende zou worden geboden in het leven…
Laat me tot die tijd in mijn waarde svp, met al mijn plezierige gelovigheden.
Ik hoef nergens van overtuigd te worden.

105: dat t-shirt vind ik zelf ook grappig, geen enkel probleem.

» Posted By Bo On February 15, 2009 @ 17:56

reactie op 94: Toch zit er wel iets in Janiek’s betoog. Zodra je op deze manier iets tegenwerpt, zonder een alternatief te geven, dan leid je de aandacht toch weer naar hetzelfde onderwerp waar je tegen bent, oftewel naar god.
Het is misschien wel geestig, maar ook een beetje passief. Je zegt waar je niet voor staat, niet waar je wel voor wilt staan. Maar misschien is het slechts een leuk eerste begin, en komt de rest nog?

» Posted By Bo On February 15, 2009 @ 17:15

Oei, toch beledigd? Ik dacht dat atheïsten stoerder waren?

Het t-shirt komt ook op mij een beetje over alsof er nog wat wraak-achtige of opstandige (puber-achtige?) gevoelens zijn achtergebleven, alsof men er nog niet echt boven kan staan. Maar ik vind het niet erg, ik stoor me nergens aan, ieder z’n ding.

Overigens ben ik volwassen genoeg om toe te geven dat mijn solotheïsme voortkomt uit een soort narcisme vermengd met een ietwat kinderachtig en romantisch verlangen naar geborgenheid en troost. Vind het zelf geen probleem en ga makkelijk in dialoog erover.

» Posted By Bo On February 15, 2009 @ 17:00

Ongeïnformeerd zijn is wat mensen graag blijven. Waandenkbeelden zijn populair, ook onder niet-gelovigen. Iedereen wil bijvoorbeeld geloven dat zijn geld goed terecht komt als ze dat aan een goed doel geven. Niemand die ook maar de moeite neemt om bijvoorbeeld eens naar een jaarafrekening te vragen (en te zien hoeveel de directeur verdient). En in het onderwijs wordt veel weggelaten, informatie die we liever niet horen en die het keurig functioneren in de samenleving in de weg zou kunnen gaan zitten. Mensen apen elkaar na, dat geeft ze houvast en steun. Gemeenschappelijke waandenkbeelden zijn er genoeg, ook buiten de religie. Vooral in het rijke westen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de oorzaak van de kredietcrisis? En zo weet ik er nog wel wat te noemen.
De mens zoekt troost en kaders, zo zijn we nu eenmaal, maar best schattig toch? Wel erg dat er aan de andere kant van de wereld ondertussen mensen creperen van de honger.

» Posted By Bo On February 15, 2009 @ 15:08

Wees blij dat de mens zo creatief is dat tie iets van troost voor zichzelf genereert op die manier. Ik ben niemand tot last met wat ik geloof en ik geniet juist meer van het leven omdat ik af en toe iets leuks erbij verzin.
Trouwens, reclame/ onderwijs/ politiek/ ontwikkelingswerk etc. : allemaal instituten die net zo goed waandenkbeelden in leven houden.

» Posted By Bo On February 15, 2009 @ 14:18

Ps: of andere wang toekeren, kan ook ;)

» Posted By Bo On February 15, 2009 @ 12:37

Het staat in google, dus het bestaat : )
Wat Janiek schreef klopt wel, eerst is er teleurstelling (afschuwelijk gedrag van kerk en gelovigen) dan is er solotheïsme, tenminste bij mij.
Wel vind ik dat mensen inderdaad niet zo snel op hun teentjes getrapt moeten zijn. Waarom zou je een god of een overtuiging moeten verdedigen, is echt niet nodig hoor. Tegen mij mag iedereen alles zeggen, en ik lach nog vrolijk mee ook. En als er geschopt wordt geef je toch gewoon een schop terug?

» Posted By Bo On February 15, 2009 @ 12:16

Ja, het wordt denk ik theïsme als er toch een godheid, een kracht buiten onszelf, een mysterie bij komt kijken… of misschien is het alleen maar een betekenis geven aan toeval, kan ook. Hoe dan ook, dat doe je dus. Het is iets buiten het leven, als (toe)vlucht, troost zoal ik al schreef. Maar misschien ben ik wel anders bezig en val ik eigenlijk niet onder Sophie’s solotheïsme.

» Posted By Bo On February 14, 2009 @ 23:31

Sophie begon ermee… maar ik ben bang dat solotheïsme het volgende inhoudt: je gelooft precies in dat wat voor jou werkt, oftewel, waar jij je goed bij voelt; waar je inspiratie en kracht en houvast aan hebt, wat dat ook is. Erover praten en schrijven heeft niet zoveel nut, want het gaat immers om je eigen beleving en invulling (wat kan mij het schelen wat anderen daarvan denken?)
Het past helaas helemaal precies bij mij, eenling als ik ben, eenzaam ook. Maar door mijn geloof voel ik me toch niet helemaal alleen. Dus, ik bedenk me zojuist, ik ga er lekker mee door geloof ik :-)

» Posted By Bo On February 14, 2009 @ 22:05

Geloof= troost. Niet meer en niet minder. Ik heb er baat bij om te denken (ook al is dat maar soms) dat er ‘iemand’ van bovenaf meekijkt en dat die het goed met me bedoeld en af en toe iets op mijn pad legt dat me verder brengt. Of dat nu een God is of een overleden voorvader maakt me niet zo heel veel uit. We zijn eenzaam, daarom geeft het troost om te geloven. Je mag best schoppen tegen religies, en leuzen verzinnen, maar belangrijker is een mooi alternatief geven. Pas dan zal het geloof geleidelijk uitsterven.
Ik lees nu dat ik dus waarschijnlijk aan solotheïsme doe, hoe kan het dat ik opeens zin heb om daar dan ook maar gauw mee op te houden. Lijkt een beetje veel op narcisme? En of dat nu echt gezond is…

» Posted By Bo On February 14, 2009 @ 20:32

«« Back To Stats Page