Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Arjan

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Vliegbewegingen

Met de trein, wij hebben een station op een uur met de auto, daar stap ik op een diesel trein omdat er geen boven leidingen zijn. Is dat zo milieu vriendelijk? In de zomer 1 per uur en in de winter 1 per dag. Dus, trein is bijna geen optie.

» Posted By Arjan On July 29, 2018 @ 04:19

Met de oudere ferry van 25 jaar oud krijg je ook vervuiling. Hoeveel liters per uur verbruikt dat?
Mijn benzine auto gaat naar diesel verbouwd worden zodat ik op oude motor / zonnebloem olie mix kan lopen om goedkoop te rijden naar de boot.

» Posted By Arjan On July 25, 2018 @ 17:15

Wees gegroet

Een doodwensforum? Daar beur je niet van op lijkt me!

Begin gewoon met je vragen zorgvuldig op te schrijven. Een vraag kan ook zijn: “waarom mag ik alleen beeldend. Ik wil juist traumaverwerking volgen”.

Het is heel belangrijk om eerst te bedenken wat er precies niet goed gaat dan oplossingen te zoeken op een doodwensforum. Op zo’n forum vind je natuurlijk maar één oplossing, eentje die je eigenlijk niet wil!

Dus nogmaals: schrijf al je vragen op en geef die aan de woonbegeleider. En voor jezelf: schrijf alles op, maar dan ook echt alles in een dagboek. Over een jaar kun je het teruglezen, en dan denk je wat raar dat ik toen zo in de knoop zat over dit en dat.

Ik weet zeker dat je toen je 10 jaar was ook een groot probleem had, waar je met niemand over kon praten, en waar onmogelijk een oplossing voor was te vinden. Je boek was kwijt, de kat was dood, zoiets. Dat probleem is ook opgelost.

» Posted By Arjan On November 01, 2014 @ 01:44

Hoi Thian,

Ik weet niet zoveel van je situatie. Ik zie wel dat het niet duidelijk niet goed zit en dat je veel vragen hebt. Als buitenstaander kan ik alleen dit bedenken.

Woonbegeleiders zijn er om vragen te beantwoorden, maar antwoorden krijg je natuurlijk alleen maar als je er om vraagt.

Ik zou zeggen: schrijf je vragen gewoon op. Alles wat je kunt bedenken. Doe er gerust een week over. Maak ze zo precies mogelijk. Geef de vragen aan je beste woonbegeleider. Die weet natuurlijk ook niet alles. Hij of zij zal eerst met andere woonbegeleiders en dokters moeten praten om met goede antwoorden te komen. Maar de antwoorden komen er vast en zeker.

Als je alle vragen hebt opgeschreven wordt alles denk ik ook duidelijker voor jezelf.

Met “een manier van leven vinden” bedoelen ze denk ik dat jouw ziekte wel voor problemen zorgt, maar dat er niks anders op zit dan daarmee om te kunnen gaan. Zoiets zeggen ze alleen om jou te helpen. Ook als ze ‘s avonds naar bed gaan denken ze over jou na. Dat ze zoiets zeggen betekent juist dat je je minder eenzaam moet voelen, er zijn mensen in je directe omgeving en heel anonieme mensen via internet zoals ik die je een beetje willen steunen.

» Posted By Arjan On November 01, 2014 @ 00:00

Ingezonden brief Landmark

@ HenK [64]

Ik kreeg 20 mei ineens een google alert over deze draad, vandaar.

» Posted By Arjan On May 23, 2012 @ 11:24

Janus [57]

Quod erat demonstrandum.

Karin, maak een mooi eind aan deze non-discussie die je zelf bent gestart, met een flamboyante post waarin je mij stevig op m’n nummer zet.
Je fans hier zullen je dankbaar zijn.

» Posted By Arjan On May 23, 2012 @ 00:18

Nou, vooruit, nog een toetje dan.

* “@39 Arjan, de punten die ik noemde, kwamen uit jouw bericht! Zou ik zelf nooit verzonnen hebben.”

Het gaat niet om mijn punten zelf, het gaat erom dat jij al die punten stelselmatig negatief interpreteert en er een eigen ‘twist’ aan geeft.

* “Ze hebben hun werk wel erg goed gedaan dan: zelfs nog in de ban terwijl het contact al lang verbroken is. Waar doet dat me toch aan denken? Een foute relatie?”

Nogmaals: ik ben niet ‘in de ban’. Als je dat na al mijn voorgaande bijdragen nog denkt te kunnen concluderen, heb je een wel heel simplistische en vooringenomen denkwijze.

* Ik val je niet persoonlijk aan. Zou trouwens niet eens kunnen, bij iemand die zich achter een pseudoniem verschuilt. Ik reageer slechts op de irrationele uitingen die je in dit forum doet.

* “Je hebt overigens geen enkele reactie op de zorgen en opgelopen schade van gedupeerden. Opmerkelijk, en stuitend vind ik dat!”

Die verhalen ken ik inmiddels wel. Je denkt toch niet dat die link ga volgen om al die onzin nog eens opnieuw te lezen?
Alsof ik er verantwoordelijk voor zou zijn dat sommige mensen met hun ogen dicht telkens met hun kop tegen dezelfde lantaarnpaal aan willen lopen. Kom op zeg.

Het begint hier langzamerhand op een kleine borderliners-community te lijken. Sorry, maar daar heb ik niets mee en daar ben ik niet van.

Get a life!

» Posted By Arjan On May 23, 2012 @ 00:04

Ik ga verder niet meer reageren op wat langzamerhand op ‘gespam’ lijkt te worden van Piettie en Janus.
Wie niet willen weten en zich permanent afsluiten voor het opnemen van nieuwe informatie, door steeds dezelfde mantra’s te herhalen, verdienen het niet dat ik daar nog aandacht aan besteed.
Ik ben hier niet om gratis therapie te geven aan mensen die danig in de war zijn, en dat verkiezen te blijven. Dat is verspilde moeite.

“Die arrogantie van Arjan om dit te durven zeggen. Dat heeft ie natuurlijk van Landmark!!!”

Klopt!

(Al had ik die neiging al van mijzelf… ; -)

» Posted By Arjan On May 22, 2012 @ 23:24

Pietie vat samen:

“Arjan, Landmark heeft jou overduidelijk wijsgemaakt dat:

1. je sterk bent en hun cursus waardig. Voor watjes is namelijk geen plaats. Je bent uitverkoren.
(in werkelijkheid zijn vooral de kwetsbaren ontvankelijk voor zo’n compliment, en blijven alleen al daarom hangen)”

Onzin. Die kwalificatie komt niet van Landmark, maar van mijzelf. Precies hetzelfde geldt voor je overige opmerkingen 2 t/m 5, dus ik laat die voor jouw rekening. Je lijkt het met je interpretaties vooral over jezelf te hebben, niet over mij of over Landmark.

Discussiëren met jou is nogal zinloos, omdat je jezelf diep hebt ingegraven in je eigen ‘gelijk’: je overtuiging dat Landmark het ‘Grote Kwaad’ is. Daar is geen kruid tegen gewassen.

Maar je leest ook slecht. Je suggereert dat ze mijn ‘lidmaatschap behouden’ en dat ik ‘blijf hangen’ en ‘levenslang in de ban blijf’. Ook dit is niet waar. Ik had al eerder aangegeven dat ik in 2006/2007 het curriculum heb gevolgd (3 cursussen) en daarna heb ik nog een aantal interessante seminars gevolgd (gratis overigens!). Daarna vond ik dat ik genoeg had ‘meegekregen’, daardoor heb ik al vijf jaar geen enkel contact meer met Landmark gehad.

Het is allemaal maar net hoe je er naar kijkt.

Je kunt Landmark een slim verdienmodel noemen, dat is het zeker. Bijvoorbeeld door heel veel basiswerkzaamheden door vrijwilligers te laten uitvoeren. Daar staat echter tegenover dat die vrijwilligers in staat worden gesteld zo’n traject gratis te doen, en daarbij deskundig worden begeleid met ‘top notch’ bedrijfstechnieken. Maar wat is daar eigenlijk mis mee? Hoeveel ‘normale’ bedrijven profiteren niet van stagiairs die daar nauwelijks iets leren en alleen maar de vuile klusjes mogen opknappen of de koffie rondbrengen. Lees de bijdrage van Mike nog eens terug, hoe hij bij Landmark zijn talent voor leidinggeven kon ontdekken en ontwikkelen.

Zo opportunistisch als jij redeneert, kun je alles en iedereen wel negatief maken. Zoals toen ik daarnet vertelde dat ik al vijf jaar lang geen contact meer heb met Landmark. Ik kan dan jouw reactie al raden (die je nu dus niet meer kunt geven): “Zie je wel, zelfs Arjan de discipel heeft Landmark inmiddels de rug toegekeerd!”

Haha!

Ik kan je trouwens gerust stellen Piettie.
Naar mijn beste weten heeft Landmark Amsterdam twee of drie jaar geleden opgehouden te bestaan. Ja, de crisis eist zijn tol, ook bij de branche van ‘personal development’.

Maar… hoe moet jij nou toch verder, Pity Pity Piettie?
Ben je in één klap je levensdoel kwijt (‘Landmark de wereld uit, te beginnen uit Nederland’).
Ik dacht eerst nog even: “Zal ik het Piettie maar niet vertellen?”
Maar het is niet des Landmarks om meelijwekkend te doen. En dus krijg je de harde waarheid te horen. Je strijd in Nederland is gestreden Piettie (M/V), en JIJ hebt gewonnen!

Maar val je nu niet in een enorm ontologisch gat?
Wat moet je nu nog verder met je leven, nu daaraan de belangrijkste betekenis is ontnomen? En er binnen redelijke afstand ook geen Landmark-cursus meer is om jou uit die dip te halen? Je zult dan naar Londen, Parijs of Berlijn moeten afreizen. Vreselijk toch?

Ik heb een beter voorstel voor jou!

Meld je als ‘LM-expert’ bij de Chinese ambassade in Den Haag.
Al enkele jaren geleden heeft Landmark namelijk een nieuwe vestiging geopend in Beijing. Alwaar de LM-cursussen met veel plezier worden gevolgd door vooral studenten en… dissidenten! Zolang het nog wordt toegestaan.

Misschien kun jij het heersende regime een aantal (liefst goed betaalde) tips geven over de ‘zwakke plekken’ van Landmark, zodat ze met jouw hulp die gore westerse vrijdenkersclub de das om kunnen doen?

Deze tip is geheel gratis, – graag gedaan!

Grappig trouwens dat Karin Spaink, die deze forumdiscussie heeft aangezwengeld, zich (afgezien van één kwinkslag [nr. 34]) afzijdig houdt van deelname daaraan. Misschien iets te voorbarig geweest met je kritiek? ; -)

» Posted By Arjan On May 22, 2012 @ 21:52

@ Karin [34]

Je doelt op het feit dat ik al die onzin-reacties maar blijf beantwoorden?

» Posted By Arjan On May 21, 2012 @ 23:45

“@29 Arjan, als ik mijn echte naam hier zou neerschrijven, dan zou je misschien wel in eerbiedige aanbidding aan mijn voeten vallen! :-)) ”

Ik weet wel zeker van niet, ‘Pietie’.

Ook hieruit blijkt weer hoe weinig je ervan snapt. En wat een raar mensbeeld heb jij toch.

Bij Landmark leert men juist om je niets aan te trekken van iemands positie, rijkdom, of hij BN’er is of status heeft. Maar mensen uitsluitend te beoordelen op wat ze doen! En verder iedereen te respecteren.
Jij staat daar nog heel ver van af.

Landmark heeft niet ‘de wijsheid in pacht’ maar heeft veel kennis en wijsheid van anderen verzameld en tot een systeem gemaakt dat hele krachtige tools biedt om flinke stappen in je ontwikkeling te maken. Maar het is niet voor mietjes inderdaad. Je moet tegen een stootje kunnen en jezelf te durven laten confronteren. Als je denkt alles zonder inspanning te krijgen door vanaf de zijlijn toe te kijken (liefst ook nog gratis), moet je daar inderdaad niet zijn.

“Tja, zou het in de mens zitten, die behoefte aan kaders en strenge meesters? Zoals vroeger de kerk de mensen op hun donder gaf (…)”

Ook hieruit blijkt weer jouw verwrongen beeld van Landmark (en persoonlijke ontwikkelingscursussen in het algemeen). De opzet is juist precies andersom: om mensen te helpen zich los te maken van zulke knellende verbanden als kerken en dictators.

“Mijn vraag aan Arjan is: Wat maakt eigenlijk dat jij hier als een ware discipel komt getuigen?”

You are a pity Piettie!

Ik ben absoluut geen discipel voor Landmark (ik was daar eerder een pain-in-the ass vanwege mijn scherpe kritiek). Maar zelfs dat werd gewaardeerd. Ik ben gewoon niets meer dan een ervaringsdeskundige, hetgeen jij niet kan zeggen.

Wedervraag aan jou: Wat maakt eigenlijk dat jij hier – terwijl je al 100% weet dat je helemaal niets met dit soort cursussen te maken wilt hebben – als een ware missionaris de mensheid komt redden van een Groot Gevaar?

» Posted By Arjan On May 21, 2012 @ 23:36

@ ‘Pietie’ (M/V)

Dat komt er nou van, als je je achter een pseudoniem verschuilt.

» Posted By Arjan On May 21, 2012 @ 01:34

Moet wel lachen om die ‘Pietie’ die zich hier als ervaringsdeskundige opwerpt, maar er de ballen van af weet. Getuige alleen al deze uitspraak:

“Je emoties hebben een belangrijke signaalfunctie die je nooit de kop in moet drukken. Zodra je door een organisatie juist daartoe aangemoedigd wordt, moeten alle bellen gaan rinkelen.”

Hieruit blijkt dat hij nog geen begin van begrip heeft over een van LM’s belangrijkste leerpunten: onderscheid leren maken. Zo kan ‘Pietie’ geen distinctie maken tussen emoties en gevoel (intuïtie). Emoties zijn als wilde paarden die de mens willekeurig alle kanten op trekken. Die moet je – als een koetsier – leren beheersen. Het gevoel (de intuïtie) is heel belangrijk om je richting te bepalen. En dat wordt door LM zeker niet de kop in gedrukt, maar juist verder ontwikkeld.

Verder kan ‘Pietie’ niet onderscheiden tussen op afstand een proces kritisch beoordelen resp. eraan deelnemen. Hij wil van beide walletjes tegelijk eten (evenals Karin Spaink, maar bij hem is het duidelijker).

“You can’t have your cake and eat it” zeggen de Engelsen.

Als je ergens komt om iets te leren (iets wat je nog niet weet, sterker: iets waarvan je nog niet eens weet dát je het niet weet!) maak je jezelf nogal belachelijk als je daar gaat roepen dat dit en dat allemaal volgens jou niet klopt. Maar dat durft hij niet, en daarom blijft ‘Pietie’ liever vanaf de zijtribune commentaar leveren.
Daar zou je eens bij een echte Sensei mee moeten aankomen!

Dat dit soort kinderachtig gedrag tijdens zo’n training stevig wordt aangepakt, is alleen maar goed en levert direct bewustwording op.

Voor mij is het alweer 5 jaar geleden, maar er is nog steeds bij mij aanwezig wat ik daar destijds heb beseft: “Wat zijn mensen toch leuk!”

De grap is nu: sinds Landmark zijn mensen (alle mensen!) ook veel aardiger, liever, opener tegenover mij. Huh? Hoe kan dat?
Zijn die mensen dan allemaal plotseling veranderd? Onwaarschijnlijk, niet? Of ben ik zelf misschien veranderd?

En zou het misschien kunnen zijn dat de ene verandering de andere uitlokt? Dat mensen als een blad aan de boom kunnen omslaan wanneer je ze de ruimte geeft om zich volledig te kunnen uiten, zonder bang te hoeven zijn dat ze meteen worden wegbeoordeeld? Dan gaat er ineens een wereld open, die ‘authentiek communiceren’ heet.

En juist dat willen ‘aanhoren’ van de ander (ongeacht wat hij/zij te zeggen heeft) zonder er meteen doorheen te rammen met je eigen bullshit, levert als vanzelf wederkerigheid, respect en intimiteit op. Dat is een van de vele (belangrijke) ervaringen die ik bij Landmark heb ‘gekregen’.

Ik heb een leestip voor ‘Pietie’ (en voor Karin).

“Zen in the art of archery” van prof. Eugen Herrigel.
Een klein, maar verrukkelijk boekje.

» Posted By Arjan On May 20, 2012 @ 21:26

Beste Karin, ik zie dat dit artikel al 9 jaar oud is, dus ik weet niet of je mijn reactie nog leest.
Ik kwam hier terecht nadat ik – klikkerdeklik – een uitnodiging had gekregen van de Skepsis-secretaris om donateur te worden en hun a.s. congres op 1 november te bezoeken.

Ik heb altijd met grote waardering jouw oppositie tegen Scientology gevolgd, maar ik denk dat je Landmark daarmee teveel vereenzelvigt (en zodoende te kort doet). Zelf heb ik in 2006 en 2007 het hele curriculum van LM gevolgd, plus nog enkele seminars (waarvan de helft gratis).

Het is jammer dat jij – zoveel is wel duidelijk – daar nooit zelf een cursus hebt gevolgd en dus moet af gaan op informatie van derden (die grotendeels ook weer afkomstig is van horen-zeggen). Onder die omstandigheden, en denkend vanuit een evident vooroordeel, kun je dan ook makkelijk tot een onjuiste conclusie komen.

Zelf heb ik ook wel wat kanttekeningen bij Landmark (met name de manier van werven), en die heb ik ruimschoots geuit — ook bij Landmark zelf, en óók op het podium voor de zaal!

Natuurlijk, Landmark bestaat uit een eclectisch soepzooitje van Gestalt tot Ghandi, van Plato tot Positivisme, en alles en nog wat daar tussenin. Maar ze hebben er een mooi geheel van gemaakt, met krachtige technieken, die gewoon heel goed werken in het dagelijks leven en waardoor je veel directer en empathischer gaat communiceren. Er valt echt iets te halen, heb ik gemerkt, maar dat ‘krijg’ je alleen door actief deel te nemen, niet uit boeken of artikelen.

Waar jij echt iets laat liggen – volgens mij – is dat je de intrinsieke, logische fout in je oordeel over Landmark over het hoofd ziet. Ik doel daarmee op het verwijt van sekte-achtige eigenschappen en het uitoefenen van onaanvaardbare (groeps)druk. Dit past totaal niet bij hetgeen Landmark in de cursussen daadwerkelijk overdraagt. En waarbij godsdienstige of andere etherische flauwekul helemaal achterwege blijft.

Die training gaat namelijk juist over weerstand bieden aan groepsgedrag en -dwang en allerlei eisen van buitenaf. Over integriteit en authenticiteit. Over JA én NEE durven zeggen!

Het is toch volstrekt ondenkbaar en onlogisch dat een organisatie die mensen aan zich wil binden door hen wilsonbekwaam te maken, hen juist leert hoe ze in hun kracht kunnen komen (ook tegenover verzoeken van Landmark zelf)?

Ook ik werd nog regelmatig opgebeld, of ik niet aan weer een nieuwe cursus wilde deelnemen. Maar mijn (krachtige) NEE werd gewoon geaccepteerd. En nu bellen ze nooit meer. Zo simpel werkt het.

Verder is er tijdens die cursussen ook veel humor, en vooral: relativering. Ook het relativeren van Landmark zelf, al zou je dat niet verwachten.
En het gaat ook heel erg over het ontdekken van je eigen ‘blinde vlekken’.

Wel grappig, nu ik erover nadenk: jij lijkt in je denken en doen heel erg op iemand die (in hun terminologie) ‘Landmark heeft gekregen’. Tegelijk verzet je je er als een waanzinnige tegen.

Misschien bang voor de confrontatie met een… blinde vlek?

» Posted By Arjan On October 12, 2008 @ 00:12

«« Back To Stats Page