Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Ans

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Zelfmoordforum [opgeheven]

Een reden voor mij om me niet aan te melden bij een ander forum, is dat ik denk dat je er dan helemáál dagelijks mee bezig blijft. Je richt al je aandacht op dat ene gevoel en die ene gedachte, alsof er een vergrootglas op wordt gezet. Alsof je niets anders bent dan alleen je donkere gedachte.
Terwijl als ik maar even aan iets anders denk, kan het ook heel vluchtig zijn. Daarom heeft het mij enorm geholpen om juist niet meer op het forum te lezen en te schrijven. En te proberen mijn gedachten wat beter te sturen. En zo wil ik het houden, als een gedachtenvleugje dat zo nu en dan voorbij komt.

Wat ik bijvoorbeeld liever wil lezen is het nieuwe boek van Verhaeghe, een Belgische psychiater, ‘Identiteit’, over hoe veel psychische problemen met eenzaamheid te maken hebben.

» Posted By Ans On September 18, 2012 @ 09:49

Zojuist best een mooie film gezien, ‘Remember me’.
Met daarin woorden van Ghandi die wel heel mooi zijn (verder ben ik trouwens niet zo’n fan van hem, omdat hij z’n vrouw sloeg, klein detail in het leven van deze vredelievende man, afijn).

“Whatever you do in life will be insignificant
but it is very important that you do it
because nobody else will”

Nog een mooi beeld om aan vast te houden… Ik bovenop het stipje Venus rond de zon, terwijl ik opschrijf hoe mooi het uitzicht op de aarde is…
Totaal onbelangrijk, maar niemand anders doet het ;-)

» Posted By Ans On June 06, 2012 @ 23:46

@23 Pleasure Henk! Inderdaad geweldig om het zo te bezien. Vannacht reisde ik op venus langs de zon en glimlachte naar de aarde :-)

Over die Boeddha discussie, haha, nee, laten we maar niet wéér beginnen en het erop houden dat ‘je de omstandigheden en gegeven feiten (en andermans k..gedrag excusez le mot) in het leven niet kiest, maar wél kunt proberen te sturen hoe je er zo goed mogelijk mee omgaat’. Niet waar, ja toch?
(Boeddha is volgens mij trouwens een luie papzak, een egoïst die zich van niets en niemand iets aantrekt en lekker laf op z’n reet blijft zitten en een steeds dikkere bierbuik krijgt. Maar dat ter zijde, want misschien kunnen we tóch iets van hem leren? :-))

» Posted By Ans On June 06, 2012 @ 16:33

Henk ik heb er overigens veel aan gehad dat jij vaak schreef: we zijn hier maar even. Zo mooi relativerend vind ik dat.
In dat licht, of ‘van bovenaf bekeken’: Ik las dat er morgenochtend voor het laatst deze eeuw een ‘venusovergang’ is. Het feit dringt zich dan weer eens op dat we in een gigantisch zonnestelsel leven waarin piepkleine planeetjes als stofvlokjes rond een majestueuze zon draaien… een hele geruststelling :-))
www.astronomie.nl/venusovergang

» Posted By Ans On June 05, 2012 @ 13:06

@17 Henk, ik had laatst een beetje zitten terugbladeren. Darella schreef iets over vitamine D bij de reacties onder ‘Zelfmoord gaat niet op recept’.
Dus, helaas, was het niet mijn onfeilbare geheugen. Als ik al mijn succesjes nu juist iets beter zou onthouden, haha, zou hoop schelen!

» Posted By Ans On June 05, 2012 @ 12:35

Jaaaaaa Magnani. Godzijdank. Ik lees met tranen in mijn ogen, ook door je humor! En wat schrijf je mooi. En wat doe je het goed. Ben helemaal trots en ontzettend blij. You go girl! Gaaf.

» Posted By Ans On June 03, 2012 @ 12:05

Ps Heb nog even teruggezocht, en vond een van mijn laatste mailtjes:

Lieve …
Ik vind het heel moeilijk andermans doodswens te horen en te lezen op het blog, het maakt me erg verdrietig. Ik begrijp het wel als iemand erg ellendig is, maar het is bijna nooit je eigen fout, daarom vind ik het zo erg! Het is meestal iemand anders die iets naars heeft gedaan, of de opvoeding die totaal mis is gegaan. Of je hebt een ziekte of handicap waar je niets aan kunt doen.
Het enige wat ik mezelf zou kunnen verwijten is dat ik soms niet genoeg initiatief en actie onderneem. Daar wil ik nu verandering inbrengen. Het is niet mijn fout dat ik zo onzeker ben en dat ik mezelf nooit goed genoeg vind, dus nu wil ik alles doen om mezelf te helpen en niet nog meer en langer tegen te werken.
Ik wil niet te veel verwachten van het leven, maar ik wil ook niet meer te min over mezelf doen en denken.
Nou, tijd om te stoppen en me op de toekomst te richten, geen Karin’s blog meer voor mij, het helpt mij niet.
Heel veel goeds en liefs, we hebben het verdiend!
Ans.

» Posted By Ans On June 03, 2012 @ 11:15

Dank Henk! Ik blijf hopen. En ik blijf aan jullie allemaal denken.
Eerlijk gezegd ben ik blij dat ik de nieuwe leden (die nu dood zijn?) niet heb gekend, ik zou het heel moeilijk hebben gevonden. Het idee is al vreselijk dat van een forum mensen een voor een voorgoed wegblijven.

Sinds ik een ernstig te kort aan vitamine D ontdekte, gaat het een stuk beter met me. Iemand (was het Darela?) had er al eens over geschreven, dat het depressie kan veroorzaken.
Ik zorg nu dat ik lichamelijk in elk geval in conditie blijf, dat scheelt enorm.
Pas goed op jullie zelven!
Veel liefs, Ans.

» Posted By Ans On June 03, 2012 @ 09:39

Dank Janus. Ben altijd aan jullie blijven denken natuurlijk. En ik hoop zo dat het met magnani goed gaat. Veel liefs, Ans

» Posted By Ans On June 03, 2012 @ 00:06

Leeft magnani nog? Een omhelzing voor iedereen en ook voor haar in elk geval!
Karin, je bent een uniek en bijzonder mens.

» Posted By Ans On June 02, 2012 @ 12:08

Afvalbak

@28 Sorry Janus, het was (ongepast) grappig bedoeld. Weet inderdaad niets van Buddha, en hoe zijn mededogen tot uiting komt. Ik zal me er eens in verdiepen.
Maar eh, beetje dik is hij wel toch, dacht ik? ;-) (en let niet op mij hoor, ben gewoon beetje in een plaagbui, laat maar gaan!)
Alle goeds daaro!

@30 De waarheid, geldt die niet voor één persoon, op één moment? Oftewel voor iedereen op elk ogenblik?
(gevonden :-)

» Posted By Ans On June 07, 2012 @ 23:35

Zelfmoord gaat niet op recept II

Dood is zwaar, en niet alleen als het zelfmoord is. Mensen zullen altijd in de hoofden van anderen blijven voortleven. Ik denk nog dagelijks aan mensen die dood zijn, iedereen is weer anders en dat blijft je bij. Zelfs mensen die ik niet (goed) ken blijven me levendig bij, voor altijd.
Ik geloof helemaal niet in hiernamaals of geestelijke wereld of wat ook. Maar mensen, die zijn nu eenmaal uniek.
Schuldgevoel heeft naar mijn idee helemaal geen zin, daar is niemand mee geholpen.

» Posted By Ans On May 17, 2009 @ 00:33

Verantwoordelijkheid kun je naar mijn idee alleen maar hebben voor je eigen leven en hoe je daar in staat. Niemand past op je, niemand kan weten wat voor jou het beste is, alleen jij zelf.
Zelfmoord betekent naar mijn idee dat je geen verantwoordelijkheid meer wilt nemen, niet voor jezelf, niet voor (het verdriet van) anderen, gewoon helemaal niets meer. Je geeft op dat moment juist alle verantwoordelijkheid op, voorgoed.
Ik ben ook kind van, en ik voelde me vroeger als kind al meer verantwoordelijk dan mijn moeder. Waarom had zij niet gewoon hulp erbij kunnen vragen, wat is daar nu zo vreselijk erg aan. Het niet kunnen of willen hebben van verantwoordelijkheid wordt pas erg als je het niet wil inzien van jezelf. Accepteer gewoon dat je het niet aankunt, en vraag of iemand je (tijdelijk) wil helpen. No big deal, het maakt je nooit minder waard als mens, dat weet ik in elk geval heel zeker.

» Posted By Ans On May 16, 2009 @ 23:27

Lieve Magnani, ik schrik niet meer zo gauw. Maar ik wou dat ik hier weg kon blijven, dat wel. Ik moet sorry zeggen, niet jij.

Morgen is moederdag (vandaag dus) en dan denk ik aan alle moeders die zelfmoord willen plegen. Niet aan hun kinderen die achterblijven, maar aan hunzelf. Want hoeveel is een mens eigenlijk waard, kan dat uitgedrukt?
Ben je minder waard als mens als je problemen hebt?

» Posted By Ans On May 10, 2009 @ 00:25

616 Magnani, oh, dan is dat het misschien wat me zo raakt: je zigeunerbloed. Nu begrijp ik ook meteen iets van jouw melancholie en doodswens.
Zijn het niet de zigeuners die alles zo goed kunnen omzetten in muziek? Wat kan jij, strips tekenen? Korte sketches schrijven voor theater? Zingen? Ik kan je niet helpen aan zachte methodes voor zelfmoord, wel misschien aan zachter(e) methodes voor leven…. maar ja, wie ben ik.
Ik vraag me wel af, waar lijd jij het meest onder, wat is het dat je hier niet meer wilt zijn, wat is het precies?

» Posted By Ans On May 09, 2009 @ 17:49

@Thian, ook ik heb het gedacht, ben blij met het berichtje van Henk.
Er zijn altijd zo veel mensen om je heen die weten hoe en wat, maar ik vraag me altijd af: zijn ze een voorbeeld voor mij? Hebben zij ook een moeilijke strijd gestreden en hoe gingen ze verder. Pas als iemand echt een voorbeeld voor me is wil ik even luisteren. Even, en dan weer je eigen gang, want iedereen is weer anders.
Pas goed op jezelf, niemand anders doet het.

En Henk, ik hou van jou (geloof ik). :-) Trouwens, ik hou ook van Magnani, en eigenlijk wel van iedereen hier, hoewel ik nog steeds probeer voor goed afscheid te nemen. Tjonge jonge wat ben ik sentimenteel vandaag. Profiteer er maar even van….

» Posted By Ans On May 08, 2009 @ 16:09

O nee, dat klinkt na eergister helemaal niet goed. Sorry, weer een ongepaste opmerking. Maar hopelijk voelen jullie mijn goede bedoeling… ik ben weer even weg, sorry sorry

» Posted By Ans On May 02, 2009 @ 22:09

ps: ik moet trouwens weer lachen om je Magnani, dit keer het nieuwe woord, het ontroerd me zoals je schrijft. Willenskracht. Het doet me denken aan willens en wetens. Laten we ervan maken: willens en wetenskracht. Ha, daar ga ik voor, of het nu vanzelf komt of niet. Liefs van Ans!

» Posted By Ans On May 02, 2009 @ 20:30

Wel heel mooi juist om te horen dat het gewoon vanzelf opeens beter kan gaan. Je hebt ook gelijk, je kunt vaak ook niets doen, soms gewoon afwachten.
De vogeltjes fluiten uitbundig, en ik denk alleen maar: kan het wat zachter?!!

» Posted By Ans On May 02, 2009 @ 18:48

Wat ik eigenlijk erg vind: niemand past op je, je bent overgeleverd. Als je gepest wordt is er niemand die het voor je opneemt. Als je gehandicapt wordt, of je raakt een baan kwijt, niemand niemand die op je let of het wel goed gaat. Geen wonder dat 90.000 mensen per jaar er de brui aan willen geven.
De enige troost die ik kan bedenken: niemand kan ook weten wat mij goed doet, dat weet ik alleen zelf. Ik wil niet afhankelijk zijn van de ‘goedheid’ van anderen, want dan krijg ik de hulp die ik niet wil.
Maar waarom is het toch zo moeilijk om actie te ondernemen. Ik word heen en weer gesleurd tussen het verlangen naar warmte, rust en veiligheid bij anderen, en de wens om zelf te bepalen hoe en wat. Het is namelijk nergens veilig, niet bij familie niet bij je beste vrienden, niemand kan precies aanvoelen wat jij nodig hebt.
Kracht, daar draait het misschien allemaal om, dat heb je nodig maar soms is dat er gewoon niet. Dan maar even niet, even niets is ook goed. Morgen weer verder. Soms als je geluk hebt kom je iemand tegen die goed kan coachen, daar heb je wat aan. Vrijdag heb ik een afspraak met (hopelijk) zo iemand.

» Posted By Ans On May 02, 2009 @ 11:21

587 Magnani, je denkt zo lief aan mij, maar denk je ook aan jezelf? Wat gun jij jezelf en hoeveel vind jij jezelf waard?

» Posted By Ans On May 02, 2009 @ 10:41

Dank Magnani voor je lieve bericht, want ik weet hoeveel pijn je tegelijk krijgt ervan, omdat je zelf moeder bent. Ik heb wel wat aan jouw troost!

Het is zo droevig dat sommige mensen gewoonweg geen gat meer zien. Zo’n jonge man ook vanmiddag die op mensen inrijdt, die is toch ook gewoon moord en zelfmoord aan het plegen. Was het onmacht om iets aan zijn situatie te doen? In welke staat is zo’n mens.
Had iedereen maar een roze bril om op te zetten, was het maar zo simpel.
Toch, je weet nooit hoe dingen nog verbeteren of hoe je uiteindelijk er in kunt slagen om de juiste acties te nemen.
Momenteel heb ik geen moed en niet veel vertrouwen, en na zo’n gebeurtenis vandaag al helemaal niet meer. Maar ik wil de lat niet te hoog leggen, hoeft ook niet.

» Posted By Ans On May 01, 2009 @ 00:57

Ik mis mijn moeder meer dan ooit. Ik had zo graag tegen haar willen zeggen: Mam, trek je niets aan van die dominante vriendin die alles beter weet, je doet niets verkeerd, je bent een prima mens. Het is niet jouw schuld dat pa de neiging had vreemd te gaan, hij had een tekortkoming, een vervelend trekje, jij niet. Ik had haar willen behoeden voor dat gesticht waar ze niet meer naar toe wilde. Ik had haar willen zeggen: mam, wat mensen nu eenmaal doen is anderen neerhalen, zo overleven ze zelf, maar het zegt niets over jou, want behalve dat je misschien verward bent, ben je ook een prachtig gevoelig mens en een fantastische moeder die meer om haar kinderen geeft dan om zichzelf. En zoals ik hier eerder las: juist omdat je zoveel strijd moet leveren verdien je meer respect dan een ander. Ik had haar willen aanmoedigen om toneel te gaan spelen en te gaan schrijven, niet iedereen past nu eenmaal in een kantoorbaan.
Gelukkig is ze nog steeds een voorbeeld voor me, ook al is mijn moeder dood. Ze heeft me zowel laten zien hoe het moet: iedereen altijd het beste gunnen, alsook hoe het niet moet: jezelf wijsmaken dat de wereld beter af is zonder jou.

» Posted By Ans On April 30, 2009 @ 12:35

Ik lees zojuist in het boek ‘Denk je sterk’: iedereen is evenveel waard! Je kunt zeggen dat de een meer en beter presteert of er mooier uitziet of wat ook, maar de waarde van ieder mens is gelijk, omdat iedereen uniek is. Zooo, even heel belangrijk, dus los van wat je dan ook mankeert, JE BENT EVENVEEL WAARD ALS IEDER ANDER!!!

» Posted By Ans On April 24, 2009 @ 23:54

536 Dank voor je mooie woorden naar mij toe Emma. Probeer je niet te kwaad te maken, heb medelijden met mensen die anderen zo nodig moeten afkraken of kwetsen, die zijn echt een stuk zieliger dan wij.

Nog even, misschien ook voor Magnani, ik ben van plan internet therapie te gaan doen. Dan kan ik de tijd achter de computer iets beter gebruiken. Het wordt tegenwoordig ook gebruikt voor mensen met echt ernstige psychische klachten. Mij lijkt het prettig, geen hulpverlener met neerbuigende blik voor je neus, zelf aangeven wat je wilt leren/doen, ideaal lijkt me. Kijk eventueel eens op: e-hulp.nl/nieuws/Online_psycho-educatie_voor_Borderline_patienten/299 of via GGZ drenthe is er ook iets. Ik google nog even verder, wil natuurlijk wel de beste uitzoeken!
Liefs en goeds voor iedereen.

ps: ik lees nu pas je berichtjes Magnani, je laat me weer lachen!

» Posted By Ans On April 15, 2009 @ 14:44

Ohhh, ik lees nu pas het bericht van die andere ans bij indianenverhalen, wat vreselijk. Excuses voor mijn ‘grappige’ opmerking, dat was zeer ongepast. Ik wens haar natuurlijk alle sterkte en hoop dat ze haar wens om te leven kan waarmaken.

» Posted By Ans On April 15, 2009 @ 11:14

520 Hee Magnani, ik was dat niet hoor bij indianenverhalen, andere Ans, ans met een kleine letter, iets bescheidener dan ik wellicht, haha.
Met mij alles redelijk, heb vechtlust, en alhoewel ik soms de neiging heb te denken ach laat ook maar, heb ik vaker de gedachte: ik laat me niet kisten, ze (en dan bedoel ik de mensen die mij door de mangel halen op werk of waar dan ook) kunnen helemaal de pot op. Die RET tips (zie de link in mijn vorige bericht) hebben me wel geholpen: hoe wil ik me voelen en gedragen in een bepaalde moeilijke situatie, en dan zoek ik daar gedachten bij die erbij passen. Het werkt nog niet zo, omdat de rampscenario’s in mijn hoofd hardnekkiger zijn, (en ik er eigenlijk van overtuigd ben dat ik niet goed genoeg ben en dat niemand mij wil hebben, noch als werknemer noch als vriend) toch wil ik even volhouden het te proberen.
Hoe gaat het met jou? Red je het thuis? Zijn die ‘hulpverleners’ nog een beetje uit te houden? Hebben ze een beetje gevoel voor humor of is dat ver te zoeken. Ik hoop het eerste. Veel liefs voor jou!

» Posted By Ans On April 15, 2009 @ 11:08

Ha Joan is er weer, fijne bijdrage weer, zijn we allemaal erg blij mee, maar niet heus. Mensen belachelijk maken en dan vervolgens snikkend achterover vallen van het lachen, wat zegt dat over jezelf??

Ik persoonlijk heb wel wat aan tips via het internet, bijv. een cursus persoonlijke effectiviteit, zie:http://www.leren.nl/cursus/persoonlijke-effectiviteit/ret/
“Niet de dingen zelf maken de mensen van streek, maar hun gedachten erover.” – Epictetus (filosoof, 55-135 n. Chr.)

» Posted By Ans On April 13, 2009 @ 18:23

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen zichzelf over het algemeen veel te goede kwaliteiten toedichten. Na afwijzing hebben ze meestal geen probleem hun zelfwaarde weer op te krikken doordat ze simpelweg een roze bril opzetten.
Depressieve mensen zijn niet negatief, maar gewoon een stuk realistischer, aldus het onderzoek. Toch leuk om te weten.

» Posted By Ans On April 10, 2009 @ 12:45

wat een waardevol bericht Darella! Heb je het vitamine gehalte gewoon via reguliere huisarts kunnen controleren? Kunnen ze dat aan je bloed zien?
Wel oppassen voor die ‘amerikaanse’ vitamine adviseurs, die verkopen alle producten die ze adviseren namelijk zelf, heel toevallig.

» Posted By Ans On April 08, 2009 @ 14:31

«« Back To Stats Page