Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /htdocs/www.spaink.net/wp-content/advanced-cache.php on line 489
Karin Spaink - #Roadburn – Godflesh

#Roadburn – Godflesh

Sinds ik iets van ze hoorde bij het Scapinoballet Kathleen, ben ik fan van Godflesh. Het was de eerste band die een vorm van deathmetal combineerde met industrial, en mijn god, wat was dat imposant.

Eén keer heb ik ze zien optreden, ik meen in 1993, in de oude Arena in Amsterdam. Kort daarna hief Justin Broadrick (wikipedia, blog) de band op. Maar sinds afgelopen zomer treden ze soms weer op; en nu dus op Roadburn. Broadrick beloofde het album Streetcleaner in z’n geheel te spelen – wat goed uitkwam, wat dat is mijn all-time favorite. Maar, zo voegde hij eraan toe: ‘Raar is het wel, want dat album heb ik al ruim veertien jaar niet meer gespeeld, ik heb er alleen naar geluisterd.’ Dat laatste hebben hij en ik dan gemeenschappelijk :)

Godflesh stond gisteravond in de grote zaal: 1750 plaatsen, en bomvol. Een vrijwel leeg podium: niks dan een batterij luidsprekers en een microfoon. Twee mannen, een met bas, een met gitaar plus met de voet bediende drumcomputer; dat was alles. En vervolgens duwden ze met hun tweeën een harde, strakke, afgemeten en gemene bak lawaai de zaal in die alles deed trillen en meevoerde op een loom dampend ritme.

Link naar YouTube filmpje, Godflesh @ Roadburn: Christbait Rising.


Aantal reacties: 5

 1. url url'>juzo ≡ 16 Apr 2011 ≡ 23:12

  Is dat nou wel goed voor je?

 2. url url'>Spaink ≡ 17 Apr 2011 ≡ 04:41

  Heel erg goed zelfs. ik word hier buitengewoon oogewekt van!

 3. ≡ 17 Apr 2011 ≡ 06:13

  Maar wel iets minder perfectionistisch dan gebruikelijk… ;-))

 4. url url'>Spaink ≡ 17 Apr 2011 ≡ 22:27

  Dat kwam omdat ik dit stukje typte op een iPad, daar moest ik nog aan wennen… :)

 5. url url'>Jurgen ≡ 20 Apr 2011 ≡ 11:19

  Leuk dat je er was!

  Ik vrees wel dat Godflesh gewoon is doorgegaan tot 2000 ongeveer. Toen was het beste er wel al jaren af.

Schrijf een reactie

E-mail adressen worden niet getoond noch aan derden doorgegeven.
Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *