Brits EPD lek

Ook in Engeland zijn ze bezig met het EPD. Ze zijn daar al een paar stappen verder dan wij – ook met de lekken ervan.


De beheerder van het elektronisch patiëntendossier in Engeland, heeft de afgelopen twee jaar in 135 verschillende gevallen gevoelige informatie verloren. [..] In totaal verloor de NHS de gegevens van zo’n 10.000 patiënten. Die gegevens stonden onder andere op CD’s, laptops, geheugenkaarten en er lagen gegevens in de kofferbak van een auto die gestolen werd. [..]

De NHS moest de informatie over de verloren data naar buiten brengen op grond van de Freedom of Information Act, de wet van openbaarheid van bestuur. De Liberaal Democraten, die de informatie boven water kregen, vinden nu dat de regering moet stoppen met het creëren van een landelijke, digitale database.
– Brits elektronisch patiëntendossier al 135 keer lek, Webwereld

Author: Spaink

beheerder / moderator

6 thoughts on “Brits EPD lek”

 1. Ja Engeland loopt voorop als het gaat om het verlies van onversleutelde data, het is daar aan de orde van de dag. ik geloof dat de engelse overheid gemiddeld al over de helft van haar onderdanen data is verloren, bij diverse departementen.
  Achja, wij brengen ons Landelijk Schakel Punt, onder bij een amerikaans bedrijf, die valt onder de extraterritoriale amerikaanse wetgeving. Wij verliezen het dus niet, wij geven het gewoon weg.

 2. Het edp in Nederland kent nog meer problemen dan alleen de beveiliging. Zo is het voor grensarbeiders die bezwaar willen maken niet eens mogelijk om dit te doen. De formulieren kun je aanpassen maar helpen doet het niet.

  http://hans-wolters.blogspot.com/2008/11/patienten-dossier-online.html

  Het EDP zelf geeft aan dat je dan maar een land achter de plaats moet zetten maar verwerkt vervolgens de gegevens niet. Zit al bijna 4 weken op een info pakket te wachten.

 3. Ach, wat maakt ‘t nou uit. Wat kan ‘t nou bommen eigenlijk. Er staan niet eens spandoekjes op het Binnenhof. En alleen dát vind ik zo jammer.

  ‘^_^/’

  De mensen hebben wel wat anders ‘an hun kop zeg. Momenteel.
  Sla er de PZC en De Stem van gister maar eens op open (Ondernemersbijlage)
  dat is wel even andere KoeKKoeK.

 4. Helaasch kom ik uit het zuidoosten. Maar ik werkte in, en ken dus, alle windstreken. Oneindig veel meer dan voldoende.

  Wat echter in het zuidwesten gebeurt, gebeurt overal, want tuschschen welke mensensoort ook, is niet het minste, niet het allerkleinste verschil. Helaasch.

  ‘ô_ô/’

  Zo jammer ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.