Huurmoordenaars lid van Scientology?

Een goede vriend attendeerde me op een curieuze opmerking in een lang artikel in Vrij Nederland over de verhoudingen binnen de Nederlandse onderwereld. In de bewuste passage worden de contacten besproken van ene Peter la Serpe, die er kennelijk samen met ene Ali A. een ‘uitzendbureau voor huurmoordenaars’ op nahield. In die hoedanigheid schijnt La Serpe onder meer Houtman te hebben vermoord. La Serpe schijnt – samen met Jesse R, maar dat is me niet helemaal duidelijk – lid van Scientology te zijn, volgens onderstaand fragment:


Justitie volgt de lijn van de kroongetuige [Peter la Serpe]. Die stelt dat hij en collega-verdachte Ali A. er een ‘uitzendbureau voor huurmoordenaars’ op nahielden. Ondersteunend bewijs vindt het OM onder andere in getapte telefoongesprekken tussen de hoofdverdachten en in observatiefoto’s van ontmoetingen tussen La Serpe en zijn ‘opdrachtgevers’. Bijvoorbeeld in de Rotterdamse discotheek Baja Beachclub, waar Ali A. werd gezien samen met Dino Soerel, de vermeend partner in crime van Willem Holleeder. Daarmee komt een mogelijke rol van de Heineken-ontvoerder ook steeds duidelijker in zicht. Zijn maatje Soerel is volgens Peter la Serpe ‘een soort mentor’ van Ali A. ‘Dino staat hoger in de hiërarchie’, volgens de kroongetuige. Hij zou een dodenlijst bijhouden, met daarop naast eerdergenoemde slachtoffers ook andere potentiële ‘doelen’. Bijvoorbeeld Leen Bosnie, een zakenpartner van wijlen Willem Endstra en volgens justitie een vijand van Holleeder. La Serpe heeft verklaard dat hij samen met Jesse R. tevergeefs deze Bosnie bij diens huis heeft opgewacht. Met Jesse R. heeft La Serpe ook de liquidatie op Houtman uitgevoerd. Justitie wacht op Jesses uitlevering, hij werd dit voorjaar in Marokko gearresteerd. Saillant detail: de beide ‘moordpartners’ zijn volgens de La Serpe aanhangers van Scientology.

Het hele artikel staat hier. Scientology kills, zei een andere site al, maar dat was toch wat anders bedoeld…

Author: Spaink

beheerder / moderator

26 thoughts on “Huurmoordenaars lid van Scientology?”

 1. Je kunt er beter medelijden mee hebben Sjaak. Voor een volstrekt gevoelsarm persoon als JuZo doet het er niet toe dat Holleeder zich eerder schuldig maakte aan de ontvoering van Heineken en zijn chauffeur Doderer. Die kan zich geen enkele voorstelling maken van hoe het moet zijn geweest, drie weken lang in een eenzaam isolement, elk in een cel apart (de eerste vijf volle dagen, 5 maal 24 uur dus, probeer je het eens voor te stellen, wisten ze helemaal niet dat ze beiden ontvoerd waren) vastgeketend in een geisoleerde ruimte.

  Voor een volstrekte autist als JuZo doet het er ook niet toe dat Holleeder achter afpersingen en moorden zit. Want JuZo weet niet wat het is om te voelen, om emoties te hebben, het is een eenzame oude zielepoot die als enig doel in het bestaan nog heeft om mensen die uitgesproken duidelijk niet op zijn gezelschap zitten te wachten te vervelen met z’n altijd weer voorspelbare bijdragen. Maar goed. Laat ‘m z’n gang maar gaan. Ik lees er tegenwoordig meestal overheen.

 2. Mm. Dat fragment over de Baja Beach Club stelt me ook niet gerust. Ik loop er altijd met een vaart langs om 10 meter verder bij Dudok te gaan koffiedrinken, omdat er veel bruingezonnebankte binken met glimmende gouden kettingen en tattoos voor de deur staan. Maar dat er zúlke zware criminelen komen had ik me niet gerealiseerd.

  Scientology kwam op mij altijd al over als een criminele organisatie. Dus verder verbaast dit bericht mij niets.

 3. Ach…. ‘t Wordt allemaal zo opgeklopt dat hele circus. ‘t Is zoals gewoonlijk bij dief- en diefjesmaat: als je er niet bij wil horen, moet je je er heel erg snel heel erg ver weg van terugtrekken dat ze je niet kunnen vinden aan het einde van de wereld en daar rustig gaan leven,

  en als je er wel bij wil horen, zal je af en toe toch wel een beetje een soort van daad moeten stellen. Dat is bij de Hell’s Angels ook, en op zich zijn dat, in principe, geen kwaaie jongens. Een beetje bonkig. Een beetje macho. Okee. Maar daar is, eerlijk gezegd, in sommige opzichten nou niet zo heel erg veel mis mee. Dat zijn we allemaal, soms wel een heel klein beetje in allemaal onze eigen milieutjes. Op onze eigen maniertjes.

  Die hele Holleederaffaire met alles wat eromheen hangt is zo’n kolossale lachwekkende reclamemakerij van ‘t Openbaar Ministerie, en van de advocatuur. Daar kijken we toch wel doorheen? Amsterdam is nou eenmaal ‘n stad, waar dat soort gisse lefgozertjes op en neer karren en sprinten, en daar vallen nou eenmaal sinds mensenheugenis klappen en ook dooien. Dat is nou eenmaal niet anders. Dat is nou eenmaal Amsterdam. Als je dat niet wil moet je ergens anders gaan wonen, namelijk in Broek-In-Waterland, Broek-Op-Langendijk en Oost- en Westmorra. Sexbierum, ook heel mooi.

  Dat er ‘n paar van die gasten een soort “lid” zouden kunnen zijn van Scientology, -overigens zonder de denk- en waanbeelden en ideologieën aan te hangen of ook maar over te nemen, daar zijn ze veel te gissy voor-, verbaast me niks. Ik ben ook “lid” van allerlei rare genootschappen maar dat wil nog niet zeggen dat ik hun denkbeelden overneem. Ik infiltreer alleen maar.

  De mannetjes aan beide kanten van de witte streep zijn infiltrant, en lid van elkaars en van de gekste genootschappen. Alleen maar om er relationeel, netwerkoneel informationeel en financieel hun voordeel mee te kunnen doen.

  ‘t Gannef kwam bij ons op bezoek en wij gingen daarheen, maar was dat zo erg? Welnee. ‘t Was alleen nuttig voor de informatie-uitwisseling (lezen rapprten sociale dienst en reclassering) en ‘n brede, vriendelijke armzwaai in de rechtszaal. Daarna was er genoeg tijd over om naar de moppen van de parketwachten te luisteren.

  ‘t Is allemaal zo opgeklopt, zo lawaaierig en reclame-achtig voor zichzelf, van alle kanten. De gemiddelde burger kijkt er dwars doorheen. Begint dan eens heel lang en hard te zuchten en te lachen.

  Over “nieuwswaarde’ gesproken. Een duidelijk verkeerde inschatting is Scientology in ons land. Daar zijn wij veel te nuchter voor, met onze reusachtige defensie-PKN.

  ‘\~_~/’

 4. “Die kan zich geen enkele voorstelling maken van hoe het moet zijn geweest, drie weken lang in een eenzaam isolement, elk in een cel apart (de eerste vijf volle dagen, 5 maal 24 uur dus, probeer je het eens voor te stellen, wisten ze helemaal niet dat ze beiden ontvoerd waren) vastgeketend in een geisoleerde ruimte.”

  Klinkt als een doordeweekse dag op Gitmo.
  (off-topic, maar ik moest het even zeggen)

 5. Panorama, Mon 9 Jul, 8:30 pm – 9:00 pm 30mins:
  What Happened Next?

  Panorama returns to previous investigations to report on new and recent developments. Find out what NHS bosses did after undercover teams filmed in two maternity units and how John Sweeney found unwanted international fame after his confrontation with Scientology.]

 6. Suus, ja die eerste documentaire heb ik gezien, erg interessant. Maar ik wist niet dat ze een follow-up gingen zouden doen… Ik zag je reactie te laat, de uitzending was vanmorgen. Jammer.

 7. Nee, Ka, verplaatst na volgende week zie ik nu.
  nu gaat het over bommenleggers.
  follow up dus volgende week

 8. 2de poging:
  Monday 16 July: 8:30 pm Panorama
  What Happened Next? An update on previous investigations, including recent developments and what happens after the cameras go away.]

  Nu wel over Scientology

 9. Toussaint, je hebt gelijk. Voortaan sla ik de bijdragen van JuZo wel gewoon over, dan hoef ik ook niet meer van die ondoordachte uitspraken te doen.

 10. Hier en daar lees ik dat JUZO autist wordt genoemd, volstrekt geen gevoel enz.
  Hier haak ik even op in, is er bewijs dat hij autistisch is ten eerste en ten tweede heb ik zelf een dochter die autist is maar heel sociaal is, gevoel heeft.
  Er zijn inderdaad uitzonderingen maar ik vind het woord autist vaak verkeerd gebruikt: alsof autisten staan voor gevoelloosheid, pure onzin.

 11. Nou nou nou nou… Ik denk aan Karin die zo goed is haar blog ter beschikking te stellen. Kan die sssss ( of haaa) geen eigen blog beginnen? Zou een goede oplossing zijn misschien? Ik zit hier niet echt op te wachten als ik inlog om Karin’s colums te lezen, ik vind het too much ook.

 12. Hartstikke makkelijk hoor ss/haa/brr:
  http://www.web-log.nl/
  Daar kun je je eigen weblog maken en, zoals ze schrijven “je verhaal delen”. Je kunt er zelfs nog oude schoolvrienden vinden, dus ik weet niet op welke school Dino Soerel heeft gezeten, maar misschien heb je meer kans hem daar te vinden dan hier.
  Ik stoor me trouwens helemaal niet aan je monologen, hoor. Ik had nog nooit van Dino Soerel gehoord. Kan Peter R. de Vries niks doen?

 13. Willem Holleeder is inderdaad geen grote jongen. Dhr. Dino Soerel is de persoon die boven Holleeder staat en hem in eind 2005 wou vermoorden. Omdat Willempie heel onvoorzichtig was geweest, hij heeft zich als een domme gek gedragen. Holleeder kan je aanzien als het type ”aandachttrekken”. Het is gewoon een omgekeerde wereld in de ogen van publiek en justitie, Holleeder is absoluut geen ”Godfather”’ die bijnaam kun je beter neerzetten bij de naam van Dino Soerel. Want hij is die gene die de Hollandse onderwereld goed heeft bespeeld. Alleen aanhangers van media en justitie denken dat Holleeder de koning is, terwijl het al die jaren een Surinamer was. XXX [naam verwijderd – moderator] werkt ook voor hem, dat is zijn rechterhand, niet andersom als je denkt. Klaas Bruinsma was ook geen harde hosselaar, Etienne Urka en de Joego’s waren in die tijd gevaarlijker dan de ”Dominee”. Het zou niet vreemd zijn als Urka dubbelspel zou hebben gespeeld tussen Bruinsma en Becirovic, vandaar dat hij direct na de moord op zijn vermeende baas de organisatie overnam.

 14. Zo onbekend zijn ze nou ook weer niet, prive, want ook al had ik nooit van Dino Soerel gehoord, hij staat wel gewoon in de Wikipedia, net als alle anderen. Heb niet gekeken of hun advocaten er ook in staan.

  Ik heb nooit begrepen wat zo fascinerend is aan zware criminaliteit. O.k., je zal veel geld kunnen verdienen, maar so what? Wat moet je daarmee? Verder moet je altijd op je hoede zijn, kun je mensen nooit echt vertrouwen en word je zelf ook nooit vertrouwd. De kans op een voortijdig einde is schrikbarend groot, het lijkt me niet echt leuk voor je kinderen en de meeste mensen zullen niet met je willen omgaan. Als je echt in de problemen komt zoals die Soerel moet je ondergronds gaan leven en afwachten totdat je verraden wordt, of in een ver buitenland weg van alles wat je vertrouwd is. Het lijkt mij helemaal niks.

 15. Kunnen jullie misschien een eigen weblog beginnen? Al dat gezeik over hoeren en lafaards begint me nogal de strot uit te komen. Go get a life, al is het dan in Purmerend.

 16. Hallo Karin,
  Alleen jij kan deze rotzooi opruimen denk ik, je pagina verschonen ofzo. Zo blijven er mensen reageren op die idioot SSSSS of ahhhh of brrrr of hoe hij zich ook noemen mag.
  En deze idioot is het reageren niet waard.
  Gr Riekie

 17. Geloof me… de politie is een schande voor de wereld. Ze doen alsof ze die grote jongens willen opsluiten, terwijl ze helemaal niks doen. Dino Soerel word ”zogenaamd” internationaal gezocht, maar die gozer heeft vermoedelijk 1 of 2jr gezeten voor dat gebeurtenis van Willem
  Endstra, en loopt gewoon vrij rond. In 2004 werd ie opgepakt voor betrokkenheid van afpersing op bekende vastgoedhandelaren, dus dat is voor hem ‘t verleden. Nu is Holleeder en z’n maatjes aan de beurt, alhoewel Giuseppe la Serpe er ook geen vertrouwen meer in heeft, nogmaals: justitie en politie moet zich doodschamen voor hun neppe acties!!!

 18. ik snap al die sukkels op deze site niet !!!!
  iedereen kan een grote bek hebben op internet…..maar durven ze dat ook zonder anoniem te blijven ?

  waarom de familie erbij betrekken?
  laat die mensen toch met rust !!!

  voor iedereen die hier hoog van de toren blaast ,
  jullie zijn echte nsb leden . maar dat zit vast in jullie families ……….
  losers ………….

 19. Mededeling van de moderator: ik heb een flink aantal reacties hier verwijderd, omdat ze
  * niets te maken hebben met het oorspronkelijke bericht;
  * weinig anders behelzen dan scheldpartijen;
  * roddelen over de familie Soerel. Dino Soerel wordt in het oorspronkelijke bericht genoemd, maar dat is geen enkele reden om kwaad te spreken over zijn naasten;
  * andere mensen die niets met het oorspronkelijke bericht te maken hebben, met met naam en toenaam noemden.

  De verwijderde bijdragen zijn:
  * van sssssssssssssssss, gepost tussen 24 oktober 2008 en 2 december 2008, via de IP-nummers 91.98.70.92, 91.98.71.36, 91.98.71.163 en 91.98.71.212;
  * van hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaa, gepost tussen 24 oktober 2008 en 30 november 2008, via de IP-nummers 91.98.71.36 en 91.98.71.85;
  * van brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, gepost op 30 november 2008, via IP-nummer 91.98.71.85;
  * van Antipurmerender op 19 december 2008, via IP nummer 62.194.175.107;
  * van Rachel Soerel op 20 december 2008, via IP-nummer 80.56.224.76;
  * van Je weet wel op 18 januari 2009, via IP-nummer 91.98.70.108.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hou me per e-mail op de hoogte van nieuwe reacties op dit artikel.
      (U kunt zich hier abonneren zonder zelf te hoeven reageren.)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.