Statistiek

Comments Posted By Thomas J. Boschloo

Displaying 301 To 330 Of 571 Comments

Gokje

Dat weerspreek ik ook niet Karin, ik vind het alleen raar dat Nobel er zijn naam mee heeft verbonden. Juist omdat het geen wetenschap is (zoals de andere drie wel).

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 07, 2008 @ 18:35

Ik vind het een beetje raar dat er een Nobelprijs voor de literatuur is. Net zoals dat ik literaire wetenschappen geen wetenschappelijke studie vind.

Een boek is maar een idee. Een idee dat nooit getoetst kan worden anders dan aan de wereld in dat boek. Om alleen dat de basis voor een wetenschappelijke prijs te laten zijn…

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 07, 2008 @ 14:35

Buitenduik: epic fail

Toen ik als kind veel naar het strand ging (veel mensen om je heen die kijken), trok ik altijd thuis al mijn zwembroek aan.

Of de eigenaar van het busje blij is als je in je natte zwempak op de bank gaat zitten is een ander verhaal. Maar een warme sweater aan en je red het wel tot thuis.

Je zou ook nog even naar het zwembad kunnen met lekker warm water en daarna douchen om de algen uit je haar te spoelen :-)

Een hobby moet ontspannend zijn! En duiken helemaal!!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 29, 2008 @ 18:39

Wim (2)

@Joan: Wat was er eerder, de kip of het ei.
m.a.w. Neemt de agressie toe door de patiënt of door de isoleer.

Het is zo ongelijk als er zes hufters tegenover je staan die zeggen dat je je moet uitkleden en de ‘gevangenis’ in moet. Hoe krijgen ze je kleren uit als je agressief bent vraag ik mij af? Knippen?

Het is bij de beesten af Joan en de slechte verplegers die het leuk vinden iemand te vernederen die blijven over. Die hebben de job van hun leven in de GGZ.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 02, 2008 @ 13:43

Ik hoop het met je Joan, ik hoop het met je. Maar eigenlijk zouden er excuses aangeboden moeten worden aan iedereen die nu of in het verleden onmenselijk is behandeld in de GGZ in de naam van ‘een behandeling’. Ook ik wacht nog steeds op excuses voor mijn isolatie in 2003 en toezeggen dat zoiets mij nooit meer zal gebeuren is niet genoeg. Niet genoeg voor velen met mij naar ik vermoed. Waar dachten de GGZ medewerkers dat zorgmijdend gedrag vandaan kwam? Zit dat ook soms in ons ziektebeeld? Het is omdat we weten wat deze ‘zorg’ inhoudt. En daarom mijden we deze.. Alsof we niet al genoeg aan ons kop hebben zonder dit er allemaal bij.

En tandenborstels zijn steekwapens. Vraag maar aan de verpleging op een gesloten afdeling!

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 01, 2008 @ 17:39

Eerst word ik naar de ruimte buiten de twee isoleercellen gebracht. Dan moet ik mijn zakken leeg maken (waar ik de tijd voor neem). Dan zeggen ze (een man en een vrouw) dat ik de isoleer in moet gaan. Waarop ik zeg, dat lukt jullie niet met zijn twee-en. Ze drukt op een knopje op haar zendertje en prompt komen een stuk of vier hufters erbij staan. Waarvan een in een Deko uniform (een beveiligingsbedrijfje in Den Helder, snotjongen was het).

Ik loop naar het midden van de ruimte en begin mij met mijn rug tegen de verpleging aan te drukken in de hoop eromheen te komen (mijn sleutelbeen was enkele dagen daarvoor na de val van een fiets gebroken, pillen wilde ik niet – “Pijn bij griep en koorts”).

Uiteindelijk weten ze mij bij mijn goede arm te pakken en mijn benen waarna in richting het bed wordt getild. Ik geef de vrouw van het begin een trap zodat ze mijn been loslaat en op het bed terecht komt.

Maar het helpt allemaal niet. Mijn benen worden in een scheurdeken gewikkeld en ik lig op het bed waar ik nog vele lange (angstige) uren zal doorbrengen.

De verpleging gaat achteruit de isoleercel uit en sluit de deur tot het tijd is voor mijn avond eten. Dan moet ik met mijn gebroken sleutelbeen op de rand van het bed gaan zitten (wat heel pijnlijk is voor me, het opstaan, gelukkig staat het bed niet tegen de muur zodat ik er aan twee kanten uit kan schuifelen met kont en schouders). Als het op is komen ze de borden en plastic bestek weer ophalen.

Wat wel goed was is dat ik een paar keer een literpak melk heb gekregen. Gesloten zodat ik weet dat ze er niet aan gerommeld hebben met medicatie ofzo (wel even zoeken naar prikgaatjes).

Voor mijn volgende separatie heb ik een heel andere afloop in gedachten. En met mijn (lelijk en scheef) genezen sleutelbeen heb ik dan een betere kans. Ik ga voor maximaal effect en minimale inspanning. En misschien wat bedreigingen (“jullie zijn mij over een paar jaar vergeten, maar ik vergeet jullie gezichten _nooit_ meer”). Ik ben bang dat ik hier nog elke nacht van droom. PTSS heb ik er mogelijk aan overgehouden. Ik knarsetand wel sinds die opname.

Goed voor me my ass Karin! Goed voor de verpleging is het ook niet als het nog een keer gebeurt. Want elke dag sinds mijn opname in 2003 heb ik er wel over nagedacht. En ik heb besloten geweld te gebruiken. Veel geweld. Buitensporig geweld! Ik ben toch ontoerekeningsvatbaar, anders hoefde ik toch niet in de isoleer?! En als ik bij mijn volle verstand ben dan sta ik in mijn recht om mij niet op te laten sluiten door ze!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 21, 2008 @ 14:38

Als iedereen op de werkvloer een beetje meewerkt, wil ik wel opgenomen worden in een inrichting van de heer Muller. En dat zeg in niet gauw!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 21, 2008 @ 00:40

Ik hoorde mijn vroegere CM dat tegen een collega over de mobiele telefoon zeggen als ik het mij goed herinner. Denk dat het te doen heeft met het feit dat je niet zo fris meer ruikt na een week in de isoleer zonder douche of fonteintje.
Natte tissues krijg je natuurlijk niet, want die zou je alleen maar opeten.
De onmenselijkheid! De onmenselijkheid! Opgesloten als een beest worden we als psychiatrisch patiënt! Een serie kindermoordenaar vertoeft nog beter als ons! En wij worden ook nooit gelucht!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 20, 2008 @ 23:49

Je hebt helaas ook ‘hulpverleners’ die helemaal niet in dit vak horen. Die de psychiatrisch patiënt als ‘untermensch’ zien. Een soort fascisten in deze tijd dus. Verpleging die het isoleren als een verzetje zien, waar ze zich goed en sterk van voelen als het is gelukt.

Eigenlijk zou iedereen die in de GGZ wil werken een psychologische test moeten doen /voor/ ze de studie beginnen. En nog eens /voor/ ze ergens gaan werken.

Wel eens de term ‘badaap’ gehoord Jogy? ‘bad’ ‘ape’. Zo noemde een van mijn vroegere casemanagers patiënten die geweldadig werden als ze de isoleer in moeten. De Nazi’s zijn er niets bij! (met respect voor de slachtoffers van het regime van Hitler die het toch even wat zwaarder hadden als de psychiatrisch patiënten van nu).

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 20, 2008 @ 14:57

Het is niet rot bedoeld van die vriendin hoor Karin! Ze was onherkenbaar in beeld immers :-) En ik zou het niet pikken als mijn vriendin de GGZ belt voor opname. Zou voor mij een vertrouwensbreuk zijn. Ik verwacht dat meer van ‘bezorgde’ ouders (die weten ook niet beter).

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 19, 2008 @ 23:57

Ik had het ook met Muller.

Eerst aandachtig naar de moeder van Wim geluisterd. Toen een ‘specialist’. Die knal ik in gedachten altijd hun hoofd eraf (doe ik ook bij Balkenende als ik hem ergens op mijn netvlies zie). Maar het was heel bijzonder dat ik bij Muller geen shot loste en mijn denkbeeldige revolvers weer terugstopte. En hoe langer ik luisterde naar hem hoe meer in onder de indruk was.

Is er geen DSM IV diagnose voor waar hij aan lijdt?

Buitengewoon vriendelijke en integere betrokken man!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 19, 2008 @ 23:13

Blub

Heb je The Abyss (1989) wel eens gezien? Hoe ze die tamme rat onder een zuurstofrijke vloeistof duwen zodat je hem eerst ziet stikken, maar die dan toch blijkt te kunnen ademen met het goedje in zijn longen?

Dat is voor duiken op hoge diepte waar je longen met lucht erin uit elkaar zouden spatten :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 19, 2008 @ 12:49

We kunnen het regelen

Mooi is dat. Heb ik mij voor niets over dat domeinnaam filter druk gemaakt!

Weet iemand of dat filter wat er komt verplicht is? En of het alleen onder Windows XP/Vista werkt? Of krijgen we allemaal een custom firmware voor ons ADSL modem zoals bij XS4All?

En wat als de AIVD een achterdeur in wil bouwen? Is het filter dan nog steeds verplicht?! Wat als je dingen verborgen wilt houden voor de AIVD maar geen kp??

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 16, 2008 @ 19:12

De vraatzucht van Picnic

De toegangsprijs van 1500 euro zorgt ervoor dat er alleen nette en interessante mensen op af komen.

Het lijkt mij de perfecte plek om te netwerken en zaken te doen. Mensen als jij en ik hebben daar niets te zoeken Karin..

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 12, 2008 @ 15:14

Klacht Raad voor de Journalistiek

@JuZo
Als Leaseweb niet met kp wil worden geassocieerd, dan moeten ze vooral zorgen dat dit breed uitgemeten in alle kranten staat.

En helaas, ze kunnen altijd nog naar de rechter als de raad voor de journalistiek niet meegaat in hun denkwereld. Waar ik ze wel dom genoeg voor acht gegeven het feit dat ze niet snappen dat Karin Spaink ze niet op die Arda Gerkens lijst heeft gezet!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 14, 2008 @ 14:09

@Update
Dat gaat weer een langslepende rechtszaak worden!
Komen er t-shirts van?

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 12, 2008 @ 22:57

Je zou juist van Leaseweb verwachten dat ze snappen hoe ze op dat kp filter bij de KLPD komen. De KLPD vindt dat ze kp hosten.

Karin Spaink ziet dat brakke filter liever helemaal van internet verdwijnen! Ze staat dus aan de kant van Leaseweb hierin!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 11, 2008 @ 18:55

Is leaseweb een dochteronderneming van scientology? Ze kunnen geen genoeg van je krijgen Karin! Je bent de ster van de Nederlandse rechtbanken!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 11, 2008 @ 12:42

Mensen met makke

Ik vraag me wel eens af hoe dat moet in een verpleeghuis. Krijg je dan voor straf geen eten als je het met jezelf doet? Of een extra dosis hadol om die gevoelens weg te krijgen?

De GGZ is ook niet echt ingericht op sexueel bezig zijn. Zo gingen in Den Helder de douches altijd uit na 5 minuten (ik had toen een waterdicht horloge). Daarna moest je een paar minuten in de kou staan voor hij weer aan wilde. Voor mij met mijn lange haar nogal onpraktisch omdat dat gewoon langer duurt als dat je een kale kop hebt om te shampoo-en!

De isoleer is natuurlijk helemaal gênant met al die camera’s die op je gericht staan plus een microfoon in de muur. Heb het daar maar één keer gedaan in hoge nood onder het scheurvaste deken. Maar je voelt je wel bespied.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 10, 2008 @ 14:47

Om de hoek

Ik had dat ook, “hij is vermoord!”. Maar het feit is dat niet de verpleging, maar het Nederlandse systeem van isoleercellen hem heeft vermoord.

Maar er komen nu camera’s in, dus alles is weer goed:
http://www.ad.nl/diagnose/2660551/Klink_permanent_cameratoezicht_in_isoleercel.html

Zelf had ik ook camera’s (twee stuks) in mijn isoleer. Nu weet ik dat dat mijn leven heeft gered en niet mijn verzoek over de (werkende) intercom mij vol te spuiten met depot vloeistof (waardoor ik nog bijna in mijn tong stikte ook volgens de verpleging, maar ook daar was een spuitje voor).

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 18, 2008 @ 17:02

Je mag het niet zeggen tegenwoordig, en Karin kan erdoor in de problemen komen, maar het is ongelooflijk moedig wat je moeder heeft gedaan. En dan ook nog alleen.

Als je er met iemand over praat (je dochter) en je maakt er evengoed een eind aan, dan is dat extra zwaar voor die dochter. Je hebt haar immers niet van mening kunnen doen veranderen! Je hebt als het ware je eigen lot verstrengeld met het lot van je moeder die je probeerde te helpen!

Evengoed is het ongelooflijk KUT dat ze het heeft gedaan en dat er moed voor nodig is maakt het niet het juiste om te doen. Vooral niet als er nog mensen van je houden en om te geven.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 10, 2008 @ 15:06

Als je zelfmoord pleegt, dan zal daar iets tegenover moeten staan. Volgens iemand die ik ken reïncarneer je dan. Niet iets wat iemand die zelfmoord pleegt zal willen. Maar als je buiten je schuld heel erg geleden hebt maakt God volgens mij wel een uitzondering. Kinderen hebben volgens de Bijbel ook zo’n uitzonderingspositie (Laat de kinderen tot mij komen).

En volgens mijn vriend vind je dat de Bijbel een heilig boek is, en dat alles wat er in staat dus waar is. Of je vind dat het geen heilig boek is. Zelf ben ik niet zo strikt en haal ik er uit wat mij bevalt. Ik ben een gevoelsmens en ga af op wat die gevoelens mij zeggen.

En waarom je psychiater je vriend ook zoveel voorschrijft, het is precies wat de pharmaceutische industrie rijk maakt. Voor de industrie maakt de dagelijkse dosis eigenlijk helemaal niet uit. Dan maken ze gewoon kleinere pilletjes. Het is een gevaarlijke en dubieuze industrie. Maar veel patiënten (waar ik ook Wim onder schaar), kunnen helaas niet zonder. Als je stopt met medicatie komt in 80% van de gevallen weer een terugval, en waar ben je dan? In de isoleer als het tegen zit. En dan is medicijnen slikker een beter alternatief.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 04, 2008 @ 14:31

@mary: Ik voel me niet vrij over hem te vertellen uit respect voor zijn nabestaanden, maar laten we zeggen dat hij een slechte ervaring met de GGZ had en deze niet meer vertrouwde. Sterker nog, als hem iets overkwam (hartaanval ofzo) mocht ik niet 112 bellen van hem. Hij was al eens via de eerste hulp zo in de isoleer gegooid en dat heeft hem geen goed gedaan.

Zijn psychiater vertrouwde hij niet. Hij zei elke keer dat het goed ging met hem, dan lachten ze vriendelijk naar elkaar en was mijn vriend blij dat hij weer voor een tijdje van hem af was.

Wat mijn vriend nodig had was iemand die zich liefdevol over hem ontfermde terwijl hij afkickte van de drank en de medicijnen. Dat heeft hij meerdere malen gezegd. Maar in de reguliere gezondheidszorg kon hij dat niet vinden.

En hij was sterk, sterk als een beest. En koppig als een muilezel (ref: Iggy Pop). Met de juiste hulp had hij nog geleefd. Daar ben ik van overtuigd.

Over de duivel, ik geloof niet in een hel. Mensen die aan het eind van hun leven niet aan God’s eisen voldoen worden gewoon gewist alsof ze nooit hebben bestaan. Ik geloof niet in een straffende God.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 02, 2008 @ 14:11

Mijn beste vriend (nu dood, ongerelateerd) was alcohol verslaafd. Een fles goedkope witte vermout per dag als hij het geld had (in combinatie met hoge dosis kalmerende middelen).

Ik vind alcohol geen junk. Ik heb gisteren nog een biertje gedronken, dus dan zou ik hypocriet zijn. Drank hoort gewoon bij de ‘VOC mentaliteit’ ;-)

Wat ik junk noem is crack en dat soort drugs. Die komen regelrecht van de duivel en mensen die er niet van af kunnen komen (met hulp) gaan ook recht naar de duivel volgens mij. Waar ze alle crack krijgen die ze willen. Van crack ga je slechte dingen doen!

Ik hoop dat dit je vraag beantwoord. Alcohol is geen junk. En nicotine en THC ook niet. Kalmerende middelen wel, maar meestal kiest een patiënt daar niet voor omdat leven zonder onmogelijk is op dat moment. Bovendien is er altijd te praten over een afbouwschema met therapieën.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 28, 2008 @ 13:09

Iedereen doet wel alsof arbeidsongeschikten de samenleving zo veel kosten (bijvoorbeeld schizofrenen, die dan maar hun uitkering moeten verdienen met simplistisch ‘geestdodend’ werk). Maar hebben die zich wel bedacht hoeveel een junk de samenleving kost per dag!

Ik heb geen compassie met junks. Hebben ze ook niet nodig, ze hebben hun drugs. Dat is alles wat ze nodig hebben. En dit maakt ze tevens onmenselijk (mensenhersenen zijn niet voor drugs bedoeld).

Degene die het woord junk heeft bedacht, is trouwens ex-junkie William Burroughs. http://www.amazon.com/Penguin-Modern-Classics-William-Burroughs/dp/0141189827/

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 24, 2008 @ 22:09

Wim vanavond in Nova: http://www.novatv.nl/index.cfm?ln=nl&fuseaction=videoaudio.details&reportage_id=6349

Laten we hopen dat er iets van geleerd wordt want we hebben het hier niet over een junk in een politiecel.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 19, 2008 @ 19:03

Een soort Reiki dus. Ik ken iemand die daar wel eens een cursus in heeft gedaan. Het doet mij niet veel maar niet iedereen is er ook gevoelig voor. Ik geloof wel in energieën tussen mensen; daarom voel ik mij bij boodschappen doen en in restaurants altijd wat ongemakkelijk. Ik weet niet of dat hetzelfde is.

Mijn vriendin en ik respecteren elkaars gekheden en het is heel fijn haar te hebben. Niet dat ik niet zonder zou kunnen, maar met haar is het ook heel goed.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 16, 2008 @ 00:49

Familie is het ergste dat zorgt dat je opgenomen wordt! Ik ben er ook (bijna) uitgegooid en mocht iig niet terug nadat ze op gesloten klaar met me waren. (Alsof dat geen stress veroorzaakt bij iemand).

Ik heb ook zo’n stille psychiater gehad, maar dan een vrouw. Creepy gewoon. Terug doen is het beste want alles wat je zegt wordt tegen je gebruikt. Hoe onschuldig ook. En je dossier wordt alleen dikker, nooit dunner!

Ik kan alleen maar zeggen, slik je pillen en neem je rust zodat je niet doordraait. Daar zijn wij als ‘cliënten’ toch wat vatbaarder voor als ‘normale’ mensen.

Hapto ken ik niet, maar ik heb een vriendin om mee te knuffen :-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 13, 2008 @ 17:13

Ik ging met een manie en een psychose in de isoleer. En mijn psychiater dacht dat ik er met hetzelfde plus een PTSS uit ben gekomen. Wat hij nu denkt weet ik niet. Die man is nogal vaag.

Laatste keer mailde hij dat hij en ik het niet eens waren over wat en zelfs /of/ mij iets mankeerde. Dat soort dingen daar wordt ik niet erg blij van. Maar mijn CM zegt dat ik het verkeerd heb gelezen. En gelezen heb ik dat mailtje opnieuw en nog eens opnieuw!

Nou ja, ik kan altijd weer een nieuwe psychiater nemen, maar ik was net een beetje aan deze gewend. Ik hoef niet eens lithium te prikken van hem! Dat vind ik heel relaxed (ik heb problemen met binnen 12 uur in slaap vallen en weer opstaan).

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 13, 2008 @ 13:06

En denk ook aan de hoeveelheid pillen Jogy! Ik heb een psychiater gehad die pillen voorschreef (niet alleen bij mij) tot de bijwerkingen onaanvaardbaar waren, en dan ging hij er een half pilletje onder zitten.

Vervolgens vertelde hij ons dat patiënten (cliënten in het GGZ jargon) vroeger veel hogere dosis kregen en dat we dus blij moesten zijn dat dit niet meer zo was.

Uit onderzoek was immers gebleken dat zulke hoge dosis niet meer effectief waren als wat hij nu deed. 2002!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 12, 2008 @ 14:45

«« Back To Stats Page