Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Kuba

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Klussen

Ik heb wel wat met de soberheid van je website, Karin. Ik kan hier met een gerust hart allerlei filters uitzetten, waardoor ik niet met opdringerige flash om de oren wordt geslagen, of wordt besprongen door hardnekkig klevende pop-ups. Dat zouden meer mensen moeten doen.

O ja: zelfs in mijn favoriete, maar immer kritische browser Opera gedraagt alles zich keurig zoals bedoeld. En dat is op zich al een compliment waard.

Gr. Kuba

» Posted By kuba On May 07, 2011 @ 14:45

Dankwoord

Beautiful.

» Posted By kuba On May 21, 2009 @ 13:06

Middenoor

Ooronsteking is hels; je kan dat oor niet even naast je neerlegen en zelf even ergens anders heengaan.
Volgende keer die zure druppels preventief nemen, Karin, het werkt echt. Ik heb 2 keer gehad wat jij nu hebt, maar dan (gelukkig) in iets mindere mate. Ik kreeg daar ook nog 5 weken evenwichtstoornissen bij cadeau en dat is iets wat ik echt niet meer wil.
Beterschap!

» Posted By Kuba On March 01, 2009 @ 11:48

Vitale informatie

JuZo> Zonder dat je iets hebt gezien, kan je niets zeggen. – ‘\=_=/’

Tuurlijk wel.
Zonder jou ooit gezien te hebben, vind ik je (in tegenstelling tot dat griezelige programmaatje van je) best wel een toffe vent.

» Posted By Kuba On November 30, 2008 @ 19:18

O ja, het zou er bijna bij inschieten: goed stuk, Karin.
:-)

» Posted By kuba On November 30, 2008 @ 18:31

JuZo> Vandaar dat PCSECURE.EXE super en super perfect werkt.

De naam van het programma suggereert dat je dat progje op een PeeCee draait en de toevoeging .exe doet het ergste vrezen: het draait niet op UNIX.

Zonder verder naar de functionaliteit van het progje te kijken (kan helaas niet, want hier draait een Solaris-laptop) ben ik bang dat “pcsecure.exe” niets te zoeken heeft in rekencentra e.a. zware omgevingen.

Overigens is het genoemde DES algorithme ook zwaar uit de tijd. Niet vanwege trendy ofzo, maar vanwege kraakbaarheid door snelle processors. Moet op z’n minst 3DES zijn.

Dit is niet om je af te zeiken, maar eeh.. ieder z’n vak.

» Posted By Kuba On November 30, 2008 @ 18:03

‘Een cachectische vrouw’

Ik sta altijd weer verbaasd over de wijze waarop de dames en heren medici over hun “subjecten” communiceren, en met hun gegevens omgaan.
Het doet me terugdenken aan een ander opbeurend medisch verhaal in de tijd dat ik mijn oude schoonmoeder verzorgde en haar in haar gang door verschillende ziekenhuizen heb begeleid, nu alweer zo’n 15 jaar geleden.

Ik kon het toen ook nooit laten om de inhoud van de briefjes, die voor de behandelend arts waren bestemd, na te lezen.
Want je hoopt daarmee toch een glimp op te vangen van een kundige en trefzekere werkwijze die je een beetje moed en vertrouwen geeft in een onzekere situatie. En daarnaast wil je natuurlijk ook graag weten wat men zoal achter de rug van de patient om afkonkelt.
Maar meestal bevatten de brieven dolzinnige, 19e eeuwse meta-informatie waarvan je je afvroeg wie daar in godsnaam mee gediend was.
“Is oud en slecht ter been” plus nog wat algemene opmerkingen over voortschrijdende dementia, stond er o.a. geschreven over een 89-jarige met meerdere kleine herseninfarcten achter de rug.
Dit als terugkoppeling aan een behandelend arts die dat allang al wist.
Duh.

Als gevolg van eerdere slechte ervaringen in de communicatie hadden we de medische dossiers van Lida altijd bij de hand voor als dat plotseling nodig mocht zijn. Om niets aan het toeval over te laten hadden we met grote koeienletters op de kartonnen kaft “Is allergisch voor F…..!” en “Is op medicatie …., mengt zich NIET met ….” geschreven.
Maar het mocht niet baten.
Toen ze weer eens in het holst van de nacht met gillende sirenes naar het ziekenhuis werd gebracht, werd met kundig optimisme -zonder het dossier te raadplegen- een fikse spuit gezet met spul dat kennelijk vooraan op de plank stond.
Waardoor Lida eerst paars gevlekt aanliep, langzaam opzwol, en daarna een tijdje op de behandeltafel lag te stuiteren van de tegenreaktie.
“Dossier? Oh sorry, niet gelezen…”.

Helemaal onze fout natuurlijk.
Op het dossier had 19e eeuwse meta-info moeten staan als “Cave vetula periculosa; danst de tango als de beste, en hoort nog zonder bril”.
Waarna ze dan met het juiste pilletje onder de tong verkwikt van de behandeltafel zou opveren, om vervolgens op haar bekende, ondeugende meisjesmanier te informeren of er nog spannende mannen van boven de 70 in de buurt waren.

Die beroerde communicatie zal ongetwijfeld verklaarbaar zijn door de hoge werkdruk van het medisch personeel en de massaliteit van de Zieke-Mensen-Fabriek.
Maar als je aan de kant van de patient staat (of zelf patient bent) kijk je daar
toch iets anders tegenaan.

» Posted By Kuba On June 01, 2006 @ 03:38

Zout! Zouter! Zuur! Zuurder!

Karin,

Ik weet eigenlijk helemaal niks te zeggen.
Dat weet ik al een paar weken niet.
Maar ik wil je toch laten weten dat er via het Internet veel meer mensen om je heen staan dan je denkt.
Daar zal je weinig van merken, omdat al die anderen waarschijnlijk -net als ik- ook niet weten wat ze moeten zeggen.
We kennen elkaar niet persoonlijk, maar ik lees al jaren graag wat je schrijft.
“Even bij Spaink’s website langs” is een onmisbare gewoonte geworden.
Ik schrok me daarom kapot toen ik een paar weken geleden via de TV hoorde dat je flink ziek bent.

Ik kan het daarom toch niet laten om hier iets te schrijven.
Op deze wat onbeholpen manier stuur ik je mijn hart onder jouw riem.
En wens je daarbij alle sterkte en kracht die je nodig hebt.

Vecht, en wees moedig.
Want je bent een sterk wijf, Spaink.
May the source be with you.

Kuba, Arnhem.

» Posted By Kuba On June 06, 2006 @ 03:14

«« Back To Stats Page