Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Frusty

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Opstap

@CiNNeR, dampen geeft inderdaad niet geheel dezelfde ervaring, vooral omdat men vaak klakkeloos start met een wegwerpsigaret of een klein egootje in combinatie met een veel te hoog gekozen nicotinegehalte, zonder te weten dat dampen op een andere manier dient te gebeuren als roken, maar zodra men daarvoor de oplossingen gevonden heeft via b.v. het forum http://www.elektrisch-roken.nu stijgt het genot en wordt het dampen een groot succes, ook vanwege de enorme keus in hardware en duizenden smaakjes, 24/7 wereldwijd online.
Daarnaast af en toe nog een sigaretje roken, is geen ramp; kijk liever naar het aantal sigaretten dat die dag niet gerookt is.
En dampen wordt een leuke hobby met vaak een tiental verschillende apparaatjes voor verschillende doelen: e-sigs in allerlei bij de kleding passende kleuren, eentje met ‘diamantjes’ voor een feestje, een kanon voor thuisgebruik, een heleboel kleintjes om smaakjes uit te testen en/of drippers en rebuildables. Het is een feest! wat niet het geval was bij roken.
En er is niets mis met de hele dag aan een dampertje lurken. Tenzij je een volwassene liever aan een lolly ziet lurken.

——–
Ik las hierboven ergens dat iedereen ‘t ermee eens is dat de e-sig verboden zou moeten zijn voor kinderen, maar daar ben ik het niet mee eens, want dat impliceert dat de e-sigaret dus toch gevaarlijk zou zijn. Echter zonder nicotine of met een gering nicotinegehalte is er geen gevaar.
Maar goed, het is toch een non-issue, want alcohol mag ook niet aan kinderen worden gegeven en toch staat het bier bij de meeste mensen gewoon in de koelkast en de sterke drank in het dressoir zonder slot.
O ja, en de verslavende cafeïne staat gewoon in een keukenkastje.

» Posted By Frusty On November 24, 2013 @ 03:11

@LVD: zeer goed onder woorden gebracht. Dank en hulde !

» Posted By Frusty On November 12, 2013 @ 13:59

Het is wel boeiend te zien hoe bijzonder geïnteresseerd Janus is in drugs, drugs en nog eens drugs, maar nog steeds de moeite niet wil nemen om meer te leren over de e-sigaretten.
Wij zijn er niet voor niks enthousiast over.
1. omdat de zogenaamde afkickpillen, nicotinepleisters en -kauwgom totaal niet werken en zelfs een barstende hoofdpijn en misselijkheid kunnen veroorzaken wegens overdosis (men rookt namelijk gewoon door mèt nicotinepleister en kauwgom).
2. omdat men farmaceutische kwaliteit dampvloeistof kan kopen, die zelfs door patiënten met longaandoeningen als astma en COPD gebruikt kunnen worden en ook inderdaad met succes gebruikt worden. Farmaceutische brandpeuken bestaan echter niet. Maar ook food grade PG verdampen is altijd nog honderd keer beter dan tabak verbranden.
3. omdat de e-sigaret een veel beter alternatief is, aangezien het de rookhandelingen evenaart, waarbij CiNNeR zal begrijpen wat ik bedoel.
4. omdat men zelf kan bepalen wanneer en tot hoever men het nicotinegehalte wil verlagen.
5. omdat er werkelijk een gigantische keuze is in lekkere smaakjes.
6. omdat er toch wel erg veel fraaie hebbedingetjes bij zitten.
7. omdat er dampforums zijn die een warme gemeenschap vormen waarin men allerlei tips uitwisselt, als ook YouTube waar honderden filmpjes over e-sig-spullen zijn te bekijken. Dat alles bestaat niet in de brandpeukenwereld.

Alsof vloeibare THC of andere rotzooi niet in een gewone sigaret, sigaar of shag gestopt worden. Je zou ‘t zelfs in een gebakje kunnen stoppen of in de soep. Dan ook maar alle gebakjes en soep tot gevaarlijk verklaren, volgens de theorie van Janus. En de bakker voor het gerecht slepen omdat hij die gebakjes heeft geleverd!

Alle ex-rokers begrijpen CiNNeR heel goed, maar toch wordt ‘t tijd dat ook CiNNerR gaat inzien dat er niets slechter kan zijn dan sigaretten roken.
Hopelijk rookt hij/zij shag, want dat bevat minder kwalijke stoffen.
Ik wil best de nadelen van dampen noemen. Hier zijn er een paar:
– je raakt tomeloos verslaafd aan de keuze uit honderden smaken vloeistof: alle fruitsoorten, notensoorten, honing, caramel, vanille, koffie, chocola, etc. en allerlei combinaties, en zelfs bacon, kaas en pizza. Tabaksmaken zijn er ook, maar de meeste dampers prefereren later toch de andere smaken, of wisselen af.
– dampen kan duurder worden dan roken; er wordt namelijk steeds fraaiere hardware gemaakt, waarbij je toch op de bestelknop drukt, vooral als je daarover een lovend YouTube-filmpje hebt gezien van een gerenommeerde reviewer als Pbusardo en lovende reviews van andere forumleden.

» Posted By Frusty On November 12, 2013 @ 03:21

Tja, en bij een baby kun je ook beter geen whisky in de zuigfles stoppen.

Nog meer van die achterlijke argumenten?

» Posted By Frusty On November 11, 2013 @ 00:02

Inderdaad, Janus wenst zich absoluut niet te verdiepen in de materie,
maar raaskalt gewoon een eind weg en komt met die tenenkrommende
theorieën van de ‘onafhankelijke’ WHO/Big Pharma/fabrikanten van afkickpillen, nicotinepleisters, e.d.
En haalt zijn verdere informatie notabene van BNN.

De e-sigaret bevat géén tabak en er wordt niets verbrandt.
In een e-sigaret kunnen alleen vloeistoffen worden verdampt, dus geen
droge stoffen als cannabis; dan wordt de e-sigaret verward met andere apparaatjes. Ook de waterpijp is géén e-sigaret.

Nicotinefilters in een e-sigaret? Bestáán niet eens! Is ook nergens voor nodig, aangezien men een vloeistof kan kiezen met een nicotinegehalte van zelfs 0,0 mg.
Nu is het helemaal overduidelijk dat Janus totaal niet weet waar hij over schrijft.
Zo iemand heet een internettrol, die niets liever doet dan anderen het bloed onder de nagels vandaan halen, wegens gebrek aan andere hobbies.

» Posted By Frusty On November 10, 2013 @ 23:58

Ik weet niet welke wetenschappelijke sites voor CiNNer voldoende gerenommeerd zijn, maar ik geef enkele voorbeelden:

http://publichealth.drexel.edu/SiteData/docs/ms08/f90349264250e603/ms08.pdf
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23033998
https://docs.google.com/document/d/1R93I9PNgUODplREypnzdM-amwnLoDOJCl8Sxbm68ZeE/edit?pli=1
http://vd-eh.de/CAL12-09556-4.pdf
http://www.healthnz.co.nz/ECigsExhaledSmoke.htm
http://jpet.aspetjournals.org/content/91/1/52.abstract
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8614291

» Posted By Frusty On November 10, 2013 @ 15:59

Menig tegenstander doet alsof de e-sigaret iets nieuws is, waarschijnlijk omdat ze er pas recentelijk van gehoord hebben, en niet weten dat het eerste dampforum in Nederland al werd opgericht in 2007. Er zijn alleen al in NL honderden mensen 7 jaren aan het dampen. Het langetermijneffect bij deze dampers is, dat ze al 7 jaren lang de kankerverwekkende en andere kwalijke stoffen van sigaretten niet meer binnenkrijgen, waardoor hun conditie er enorm op vooruitgegaan is.
En dan heb ik ‘t notabene alleen over Nederland. Kijk eens naar de andere landen en de honderden forums met miljoenen dampers aldaar. Het dampen is niet zomaar een denderend wereldwijd succes.

Alleen wanneer liquids gebruikt worden met een hoog nicotinegehalte, is het dampen daarvan voor kinderen ongezond, hetgeen wetenschappers nou eenmaal dienen te vermelden in hun rapporten. Ook als zij bijna onmeetbaar geringe hoeveelheden eventueel schadelijke stoffen hebben geconstateerd, vermelden zij dat in hun rapporten.
Iedere (verstandige) ouder weet echter ook, dat men kinderen geen koffie dient te geven, en al helemaal geen espresso, noch sterke drank.

Ik vraag mij af welke handelingen de fanatici verder nog zouden willen verbieden.
Ook al is het vergelijk met Mengele een beetje overdreven, hun houding doet mij toch sterk denken aan de gruwelijke mentaliteit in de jaren ’40-’45 van de vorige eeuw.

» Posted By Frusty On November 10, 2013 @ 15:37

Janus schreef: “Verbieden leidt er alleen maar toe dat de handel van het verbodene wordt toebedeeld aan de onderwereld en die worden er alleen maar steeds rijker door.”

Het gaat erom dat als de e-sig-benodigdheden extreem duur gemaakt worden door accijnzen of zeer lastig verkrijgbaar door internetverkoop zelfs binnen de landsgrenzen te verbieden, brave burgers gedwongen worden om illegaal te importeren, oftewel criminelen te worden; òf ze gaan zelf liquids fabriceren in hun keukentje en hun eigen mods in elkaar knutselen.

Het valt mij op dat mensen die anti-e-sigaret zijn, zich absoluut niet kunnen indenken hoe plezierig deze nieuwe en ongevaarlijke hobby is, doordat ze de vele wetenschappelijke onderzoeken met voor dampers en omstanders gunstige resultaten niet eens willen lezen.
Verder vinden ze ‘t vaak normaal om zelf een uur in de wind te stinken naar parfum, eau de toilette, aftershave, deodorant of naar vies oud zweet.

Ook valt ‘t mij steeds op, hoeveel mensen bang zijn voor nicotine, terwijl dat niet gevaarlijker is dan cafeïne, en dezelfde mensen het hoogstwaarschijnlijk normaal vinden om sterke drank in huis te hebben die NIET achter slot en grendel staat.

Iedere volwassene mag in dit land liters wodka, whisky of cognac drinken, dat de kinderen kan aanzetten tot navolging, maar dat doet er allemaal niet toe, als ze maar in godsnaam niet gaan dampen, zo redeneert de naar chemische aftershave of parfum stinkende anti-damper en geeft nog een stevige dot kankerverwekkende uitlaatgassen als hij/zij wegrijdt naar zijn of haar huis dat ruikt naar chemische kamerverfrissers en w.c.-spuitbussen, en stijf staat van de formaldehyde.
http://tinyurl.com/phcczzu

» Posted By Frusty On November 10, 2013 @ 04:53

«« Back To Stats Page