Statistiek

Comments Posted By wijzij

Displaying 211 To 240 Of 275 Comments

Stiekem

Lieve Karin,
blijf in balans met alles wat je doet. Werk, Liefde, Gezondheid. Alles heeft met alles te maken, de volgorde maakt niet uit. Houd in ieder geval heel veel van Jezelf. Daarmee bedoel ik vergeet Jezelf niet. Wij mensen hebben de neiging Alles te willen geven, maar verwachten daarvoor Iets terug. Dus als ik Sterker wil worden behoor ik mezelf te accepteren met goede en vooral mijn ‘slechte’ eigenschappen. Dat is Leven vanuit Jezelf en niet geleefd worden. Want de Kracht komt uit jezelf. Vanuit je eigen Kracht maak je verbinding met het Leven. En als je die Verbinding maakt en in Stand houdt, gaat er een ongekende Wereld voor je Open. Alles is Mogelijk. En dan ervaar je dat Geluk Echt Bestaat. Geluk vind ik dan ook altijd in mijzelf en te nimmer buiten mijzelf om. Niemand kan mij echt blij maken als ik het niet Echt van Binnen voelt. Hoe dichter ik bij Mezelf komt, hoe Mooier het Leven wordt. Vertrouw meer op je Intuitie (gevoel) en leun niet alleen maar op je verstand. Ook dat is Evenwicht. Dat is versmelting van het vrouwelijke met het mannelijke: Ying en Yang. Dat is ook het Geheel is meer dan de som der delen. Ik wens je veel Liefde, Vrede en Vreugde in Alles wat voor jou Leven Zinvol maakt. En als je het maar ‘onzin’ vindt even goede vrienden. Misschien kan ik het simpel gezegd: ‘Blijf altijd lekker Jezelf’ dan gaat Je Leven Echt naar Meer Smaken.
En een slaaf zijn van mezelf laat ik lekker achter me.

Vooral mij niet klakkeloos geloven, zelf ervaren en onderzoeken is het enige wat echt telt.
En ben je door die champagne heen, geen getreur van is het eigenlijk niet iedere dag gewoon lekker Feest! Het Feest dat Leven heet. En…een dikke pakkerd van mij.

» Posted By wijzij On March 13, 2012 @ 21:59

Een glibberig pad

Het is een ver van mijn bed show geworden. Het blijft pappen en nat houden. De strijd is geleverd. De politieke machthebbers voelen zich niet meer op hun gemak. Net als Faust hebben ze ziel en zaligheid aan de duivel verkocht. En ze begrijpen het ook allemaal niet meer waar ze mee bezig zijn. De afstand tussen het volk en het bestuur wordt groter, afstandelijker. Het regentenvolk wordt zelf als marionettenpoppen gebruikt/misbruikt. Overal proef je angst. Ik denk bij de machthebbers meer dan bij het gewone volk. Het begint vaak tussen de oren. Vaak aangepraat dat hun keuze alleen maar de juiste keuze is (geweest). Ze denken nog steeds alles te kunnen controleren door verdeel en heers. En ook hier weer het doel heiligt de middelen. Alle verworvenheden van het volk wordt met voeten getreden en ze worden beetje voor beetje om zeep geholpen. Bang voor totalitaire staat? Wel neen. Alleen zij die bewust worden, hebben de mogelijkheid juist die ommekeer te maken. Zoals een bloem tot bloei komt en daarna sterft zo zal onze huidige maatschappij aan zijn eigen roem ten ondergaan. De controle over het geheel gaan ze gewoon verliezen. Daar hoeven wij weinig aan te doen. De machthebbers zijn net als wij gewoon mensen van vlees en bloed. Ze doen er alles aan om de status quo te handhaven, maar beseffen niet dat hun systeem niet meer past in onze tijd en dat als vele hoogbeschaafde culturen die wij gehad hebben daar ook een einde aankomt. Ruim 7 miljard mensen in het gareel te houden, hoe doe je dat?
Aan de nieuwe generaties die komen is al duidelijk te zien, dat ze helemaal niets hebben met macht en hebzucht. De oudere generaties begrijpen die kinderen gewoon niet meer. Zo jong als ze ook zijn zo zelfbewust zijn ze van de maatschappij waarin ze leven.Goh mijn kind kan niet met geld omgaan? Wat is hiervan de oorzaak? Vinden ze geld gewoon niet belangrijk of kunnen ze echt niet meer rekenen? Ook regels normen en waarden stellen ze op de proef.Vele volwassenen reageren agressief op ons jongeren? Is dat omdat wij niet meer passen in hun structuur van leven? Of tonen die kinderen juist de de gevestigde orde dat dat systeem niet meer functioneert? Daarom zal de gevestigde orde per definitie finito zijn. Hun laatste stuiptrekkingen is al zichtbaar. Met hand en tand verdedigen ze hun fort. Maar ook in dat fort zit een paard van Troje wordt beetje voor beetje biedt dat fort geen veiligheid, geborgenheid en/of bescherming, de nieuwe veranderingen zicht- en voelbaar. Deze kinderen en de mensen die wakker zijn geworden, weten dat zij hun machthebbers gelijken zijn, bepalen in het NU hoe onze toekomst eruit gaan zien. Laat de angst niet regeren en wij weten uit de grond van ons hart dat die mooie wereld voor ons allemaal snel gaat komen. Die kinderen tonen elk uniek hun talenten wat een potentieel, ongekend. Zelf ons ‘oude’ onderwijssysteem voldoet niet meer. Dus investeer en koester die kinderen en voedt ze op met veel liefde want zij bepalen onze toekomst en is dat niet wat we met ze allen willen.
Vergeet ook niet dat we die machthebbers ook mogen bedanken omdat we ze nodig hadden dat ze door hun spel ons bewustzijn heeft laten groeien. Zonder hen hebben we nooit kunnen beseffen dat het ook anders kan. Ik groet u.

» Posted By wijzij On March 10, 2012 @ 02:13

Stratfor

Ons zelf bewust zijn vergroten en ons zelf veranderen in positieve zin hoeft heus niet groots te zijn. Een uiting van liefde, vrede en vreugde levert al wat op. Het moet oprecht uitzelf komen, door op zijn tijd de dingen en mensen om je heen waarderen, iemand te helpen zonder meteen iets terug te willen hebben, te glimlachen tegen het leven, mijn sores te laten voor wat het is want is die eigen ellende niet altijd groter dan van een andere? Kunnen relativeren is ook wat ik en iedereen behoren te leren. Hoe hoger ons bewustzijn hoe beter we onderscheid kunnen maken tussen ‘goed’ of ‘slecht’ en kiezen voor het goede. Dat is mijn keuze voor u kan ik niet kiezen want ook u hebt een ‘vrije’ wil.
Vooral mij niet geloven. Ga zelf op zoek wat Leven voor u inhoudt.

» Posted By wijzij On March 07, 2012 @ 07:10

‘intuitie’ moet ‘intentie’ zijn.
‘daarom’ moet ‘daaraan’ zijn.
Er zijn een aantal persoonlijke voornaamwoorden die fungeren als onderwerp weggevallen.
Hopelijk is dat niet storend voor het volgen van de strekking van het verhaal. Doei.
Alsnog mijn excuses hiervoor.

» Posted By wijzij On March 07, 2012 @ 06:07

Lieve Karin,
het past gewoon in onze tijd. Niets echt ook niets kan meer verborgen worden alles wordt openbaar gemaakt. Mensen worden voortdurend bewust gemaakt van de ‘ongrijpbare’ dingen die om ons heen gebeuren. Dit komt mede door het internet dat het ‘spel’ dat in onze wereld gespeeld wordt steeds stukje voor stukje wordt ontsluierd zodat ons het totale plaatje dat leven heet we echt gaan zien en dat alle puzzelstukjes daarin gewoon op de juiste plaats vallen. Het is gelijk een foto die u in de doka ontwikkelt. Het kost wat tijd maar als minitieus en met volste vertrouwen daarmee aan de slag gaat komt er altijd iets ‘moois’ uit.
Ondanks het voorgeschotelde complexiteit blijven we door de bomen het bos zien. Alles heeft met alles te maken. Wat u in een vorige artikel samenhang is hierin ook weer terug te zien. Het geheel is altijd meer dan de som der delen. Misschien al te simplistisch alles in onze wereld is te herlleiden naar de macht van het geld en de macht over de grondstoffen. Want zei ene Rothchild niet toen al in de 19e eeuw vorige millenium: wie geld en grondstoffen bezit regeert de wereld.
Omdat we gehele plaatje kunnen zien doorzien we de werking van onze maatschappij. Wij die beseffen dat wij allen elkaars gelijken zijn kunnen in postieve zin vanaf NU werken aan een mooie wereld voor ons allemaal. Het is niet gemakkelijk om zelf te leven en niet geleefd te worden. Want zelf leven betekent voor velen verlies van bescherming, veiligheid en geborgenheid. Het ‘maakbare’ leven afpakken, zo voelen de meeste mensen dat, vinden ze niet leuk want we zitten gevangen in die ‘gemaakte’ zekerheid. En als door het wij en zij denken aan de ‘goede’ kant staan willen we niet missen. Laat staan dat ze het van u afpakken. Met hand en tand zullen we ons daar tegen verzetten. Al leven we in een ‘schijnwereld’. Wij zelf moeten onderzoeken of de schaduwen in Plato’s grotten voor ons illusies of waarheden zijn. Het heeft geen zin daarover te discusseren, maar wees wel bewust dat wat we NU zelf kiezen en doen bepalend is voor ons en iedereen in de toekomst. Laten we hopen dat ieder voor zich uit een goede intuitie met eendaarom gekoppeld gedrag het juiste kiezen.Nemasté(ik groet het Goddelijke in u).

Dan laten we hebzucht en macht achter ons, en hebben we echt een mooie wereld voor ons allemaal.

» Posted By wijzij On March 07, 2012 @ 05:52

Afhaalpunten

Pietie, dat noemen ze een AH(a)-Erlebnis. AH = Alle Hens (aan tafeltje!) dek?!?

Off topic. Plus belle que une poubelle.

» Posted By wijzij On March 03, 2012 @ 21:33

Ik zou zeggen hé schoenmaker bllijft bij uw leest. Off-core gaan komt niet altijd het bedrijf ten goede. Ook schaalvergroting brengt een bedrijf naar de rand van de afgrond. Het moloch is nniet meer te behappen. Hebben ze niets geleerd van hun verleden. Het gesjoemel met een opgekocht supermarktketen in Zuidamerika. En die accountantsbedrijf die ondanks het grote verlies aldaar toch de boeken van Ahold goedkeurde. Die Cees Verhoeven is er goed vanaf gekomen. Ik snap die zet niet helemaal om berthelman on line te kopen. Okay om boeken via internet te verkopen. Maar ik snap die link niet met een internetbedrijf als bol.com. Willen ze nuvia bol.com ah spullen verkopen. Dat lijkt mij beter dan bol.com spullen in de supermarkt te leggen. Opslag in schappen kost toch meer ruimte en geld. Zo gaan de prijzen van het spul van bol.com in ah supermarkten toch eerder omhoog ipv dat het goedkoper wordt. Of denken ze meer strategisch. Ach we kopen bol.com op dan hebben we een concurrentie minder. Of is AH al in handen van de ‘roofridders’ de jongens met het grote geld die alles opkopen om met als enige doel het bedrijf tegen ‘klinkende’ munt zo snel mogelijk leeg te zuigen als dracula, en wat niet rendabel is tegen woekerprijs te verkopen. Ze oemen dat investeren. En de omlooptijd van de investering zo kort mogelijk houden anders valt er niets te verdienen. Nou succes AH. Want winst kunt op twee manieren binnenhalen. Door omzetvergroting in deze tijd moeilijk te verwezenlijken of door kostenbesparing. Dan lezen we wel weer in kranten massaontslag bij AH of produktieverplaatsing naar arme loonla den. Want het gaat niet om mensen, want die zijn altijd vervangbaar. Maar louter om winst. Maar ja als slaapt ben je niet wakker. Want hebben wij het plafond van de hemel nu al niet bereikt? En beseffen wij niet dat hoger gewoon niet meer kan?

» Posted By wijzij On March 03, 2012 @ 18:37

In de wolken

#16 In de wolken
Wuala van die naam al daar krijg ik de kriebels. Het klinkt als wij, alah of walhalla.
U iets beloven wat ze niet altijd waar kunnen maken. Misschien sla ik de plank helemaal mis, maar vanuit marketing overweging en commercie zou ik die naam niet gekozen hebben.

De oppergod odin kijkt vanaf zijn wolk en steekt zijn alwetend vingertje uit en zegt: u doet of u doet slecht.
Off topic zet mij maar bij grof vuil.

» Posted By wijzij On February 27, 2012 @ 06:52

#9 drogreden. Wij maken zelf niet die app-jes. Dat doen bedrijven. Twitter facebook en hyves hebben ook bedrijven gemaakt die aan ons geld verdienen. Nu geeft u de gebruiker de schuld van al die verborgen gebreken in social media. Ziet u wel u denkt van uit het produkt en het is net of u de mens idg de gebruiker gewoon niet ziet. Want zonder mensen is elke produkt waardeloos. En dat er ‘gaten’ zitten in social media, heeft niets van doen dat dat niet opgelost kan worden, maar zo’n bedrijf wil haar produkt zo snel op de markt hebben, want tijd kost geld. Als bedrijven meer vanuit de mens hun produkt maken en niet louter op gewin winst maken, dan kunnen die ‘rare’ fouten in software voorkomen worden. Vele programmeurs weten dat een programma met basisfouten moeilijk te corrigeren zijn en veel en tijd kosten omdat te herstellen. Opnieuw de programma herschrijven is nooit kostendekkend en per definitie verlies. Daarom blijft het altijd cut and paste. Met alle nare gevolgen van dien voor de gebruiker.

» Posted By wijzij On February 26, 2012 @ 18:33

Nogmaals Marcus ziet u verschil tussen legitieme criminaliteit en bijvoorbeeld de chinese maffia. Nou ik niet. Ga zelf op onderzoek uit dan weet u wat ik bedoel.

» Posted By wijzij On February 26, 2012 @ 18:09

oja er is mooi woord voor consumptieslaaf. Nl. Consumens.

» Posted By wijzij On February 26, 2012 @ 17:58

#14en#15. Jammer my friends, dat heb ik niet beweerd dat ik tegen technologie bent. Mij ging het er namelijk om dat mensen niet zelf leven maar zich vaak laten leven. Vooral doen wat anderen u opleggen en niet zelf durven te kiezen van uit je hart. Dat anderen je doet geloven dat ze altijd het goede met u voorhebt is drogreden. Uiteindelijk draait alles om economie, dus geld. En technologie en economie draaien op welvaart. En gaat helaas niet om mensen want u noemt uzelf een product. En wat voor een product bent u een massaproduct of een consumptieprodukt of voelt u zelf als een kwaliteitsprodukt. U maakt deel uit van het systeem, maar u wordt niets gevraagd.Maw gewoon doen en bekhouden.
Ik neem het u ook niet kwalijk wij maken allemaal deel van diezelfde matrix. Een andere van doemdenken betichten kan ook betekenen dat u als een struisvogel u kop in het zand steekt of u hebt angst om ‘echt’ uzelf te zijn. Nogmaals even goede vrienden ik spreek vanuit mijzelf en dat doet u ook.
Ik zeg angst is een slechte raadgever. En angst in onze hoofden is vaak reeeler dan werkelijke angst. Dat geldt ook voor risico’s. Het geeft ons een goed gevoel als we verzekerd zijn, al moeten we er wel voor betalen. En als u gewoon uw leven leidt denkt u ook niet constant ik mag dit of dat niet ivm verzekering. En die meneer van die oerwoud/jungle zo ervaart u uw wereld en zo ervaar ik die mooie wereld pertinent niet. We moeten er zelf iets van maken en dat kan een ander niet voor u doen. Ik groet u.

» Posted By wijzij On February 26, 2012 @ 17:48

Technologie is niet altijd vooruitgang, wat menigeen ons wil doen geloven. Ik ben helemaal niet in de wolken. I am really obscured by clouds. Wij hebben nog steeds het denken van eenholbewoner. Onze hersenen bestaan uit de neocortex (verstand) en amygdala(gevoel) speelt ons nog parten in onze allerdaagse leven. Daarom kunnen we zo nu en dan een pak melk niet normaal openen zonder te knoeien. Of voelen we ons digibeet achter een pc.
Het hele leven is in de ban van technologie, we kunnen er niet meer zonder, maar doen we ons zelf niet te kort? Hopelijk hebben nog oog voor onze ‘echte’ wereld ipv het ‘virtuele’.
Daar bedoel ik aandacht voor mens en milieu. Want is de natuur niet onze grote voorbeeld voorontdekking van ‘nieuwe’ dingen en het besef dat wij haar moeten koesteren.
Soms voel ik dat technologie juist ons niet vooruithelpt omdat wij de eenvoudige simpele dingen des leven als blijheid vrede en liefde voor alles om ons heen gewoon door technologie niet meer zien. Technologie is gemak, maar maakt ons ook minder alert en dat durf ik bijna niet te zeggen dommer. We accepteren het als zoete koek maar zijn er ons niet altijd van bewust dat het ook in ons nadeel kan werken. Er zijn voorbeelden te over zoals Karin voortdurend inpepert schending van onze privacy. O ja, ik praat voor mijzelf.

» Posted By wijzij On February 25, 2012 @ 16:57

Samenhang

Samenhang. Ja alles heeft met alles te maken . Het blijft om dezelfde machtspelletje gaan zoals psychopaat machiavelli ons doet geloven: verdeel en heers en het doel heiligt de middelen. Wij weten niet altijd hoe de vork in de steel zit. Maar zijn het niet dezelfde banken die beide partijen die tegenover elkaar staan, sponsoren. En verkoopt diezelfde wapenhandel aan zowel voor- als tegenstander. Als je maar met een zak geld komt. Wij krijgen via media ook niet een ‘zuiver’ beeld van die werkelijkheid. Ook media als popaganda bestaat sinds mensheugenis. Vooral de tegenstander zwart maken en jezelf ophemelen. Daarom is internet ook bewustwording. Want als u zoekt zult u uw eigen waarheid vinden. Wat is echt wat is gefingeerd? Gelijk de schaduwen in Plato’s grotten moeten we zelf onderzoeken of het werkelijkheid of een illusie is. Eerst staan ze beiden glimlachend en handschuddend op de foto; dan staan ze lijnrecht tegenover elkaar. Niet de machthebber lijdt maar dat is altijd zijn volk. Omdat het om democratie en vrijheid gaat zijn wij als eerste de klos? Een misdaad tegen de mensheid? Wie bepaalt dat? Oorlog tegen de mensheid levert alleen dood en verderf op. Maken die doden en gewonden dan geen deel uit van diezelfde mensheid? Als twee macho machtswellustelingen toch oorlog willen voeren, waarom zet je ze tegenover elkaar in de strijdperk op die ouderwetse manier een duel van man tegen man zonder dat gewone mensen geslachtofferd worden. Want om het gehele volk naar de slachtbank te brengen op aandrang van elite minderheid is toch van de zotte. Dat is ook het verschil tussen u, ikzelf en de machthebber. U als ik gaat het altijd verliezen. Ook kredietcrisisis is een spel dat de banken verzonnen hebben om al uw geld en eigendom afhandig te maken. Want wij zullen altijd slaven blijven van onze matrix als we niet vanuit onze eigen kracht naar een beterere wereld voor ons allemaal. Dat alles complex in elkaar zit dat is gewoon u aan het lijntje houden zodat u niet zelf gaat nadenken hoe de waarheid echt in elkaar steekt. Pappen en nat houden. En af en toe een poot onder uw of mijn stoel wegzagen. Want angst aanjagen houdt ons juist dom. Met angst kun je namelijk niet helder denken. En als je niet helder kunt denken maak je juist fouten. Soms zijn we te goed van vertrouwen door onze onverschilligheid. We kunnen inderdaad niet alles weten. Maar een simpele vraag: wil ik of willen wij dat wel? Of als we iets door de strot geduwd krijgen. Wie wordt daar beter van? Eenvoudige vragen die ons misschien bewust maken dat ook wij recht hebben op een mooie leven voor ons allemaal.
Want oorlog bestaat gewoonweg niet, dat creeren we zelf.

» Posted By wijzij On February 25, 2012 @ 18:25

High-tech kwakzalverij

Pietie,

wees niet al te streng voor John. Ik denk dat die best veel weet. Maar graag zijn ei kwijt wil. En al overenthousiast wordt dan gaat je verstand met je op de loop.
U heeft een onafhankelijke geest en laat u het kaas niet van uw brood eten. Maar ja fouten maken is menselijk. Met gelijkgestemden is het altijd gemakkelijk communiceren, maar besef wel dat we altijd eens elkaar nodig kunnen hebben. Dan komen we pas later achter dat die ‘onwetenden, gekken en dwazen’ ons juist hebben geholpen met de weg die we volgen.
Want willen we niet allemaal een mooie wereld voor ons allemaal. En dan meen ik echt recht uit mijn hart voor ALLEMAAL.
Het verleden is geweest, de toekomst kennen wij niet. Het is alleen het NU wat geldt. En het NU bepaalt onze toekomst.
En wees niet ‘boos’ op me het zijn maar mijn woorden. Als u er niets aan hebt,vergeet het. Even goede vrienden.

» Posted By wijzij On March 04, 2012 @ 19:18

oh wat is taal toch moeilijk. Het droste effect slaat bij mij toe.
Het moet zijn ‘zoals velen niet weten’ het ontkracht mijn betoog, jammer dan.

» Posted By wijzij On March 04, 2012 @ 07:27

#186 ‘vele mensen’ ipv ‘weinig mensen’ hem niet kennen.
En na ‘zoals velen’ weten. Weten was weggevallen.

» Posted By wijzij On March 04, 2012 @ 07:21

John, #185
Praat u uzelf ook niet tegen. Ons bloggers in de schoenen schuiven dat wij gedesorienteerd een mening hebben en daardoor een totale maatschappelijke richting beschadigen.
Hoe komt u daarbij? Wie de schoen past trekke hem. Ach misschien moet ik me er niets van aantrekken het zijn uw woorden. En woorden zijn maar aan plaats en tijd gebonden dus een momentopname, dus iets van korte duur. Ik zal u niet vastpinnen want is niet zo veranderlijk als de mening/waarheid van iedere mens. Dus wat ik zeg is ook niet zalig makend of onherroepelijk. Bij mij gaat het louter om bewustwording.
Hoezo uzelf tegenspreken?
Uw eindigt met een citaat van Ron Paul. Het zijn toch altijd ‘derden’ die zich bemoeien met de inrichting van uw leven. Dat noemen ze toch simpel de normen en waarden van de maatschappij. Kunnen wij onafhankelijk zijn van die ‘derden’, ik denk zelf van niet. Ik noem maar ondewijs, regering, gezondheidzorg, politie, radio en tv etc. zijn toch altijd ‘derden’.
Dat begrip ‘derden’ heb ik nooit begrepen. Is dat niet gewoon na ik, mijn familie, komt de rest.
Ron Paul een zeventiger heb ik hoog staan met zijn eenvoudig en simpele uitleg over hoe de hoe Amerikaanse samenleving in elkaarsteekt en zijn kijk erop hoe het anders kan. Vraag u zich maar af dat weinig mensen hem niet kennen. Wordt hij niet met moedwil door juist die gevestigde orde geboycot. En als een parasiet cq paria door mainstream media vermeden. O ja ook daar draait alles om geld. Wie grootste portemonnee heeft gaat aldaar de verkiezing winnen. Niet meer en niet minder. En ondermijnt zo’n senator ook niet zijn totale maatschappelijke inrichting door gewoon te zeggen heft die Fed maar op want dat is de oorzaak van alle ellende. O ja de Fed is zoiets als de europese centrale bank, en zoals velen niet een bank in handen van private bedrijven zoals alle banken, dus niets meer in handen van staat. Off topic. Ik moest het even kwijt. Want iemand die ons gedesorienteerd noem, zal ik maar een beetje op weg helpen. Want dat praat ook gemakkelijker. Off topic dat laat ik aan jou over Karin, het heeft inderdaad niets vandoen met full body scans. Linea recta naar prullaria?

» Posted By wijzij On March 04, 2012 @ 07:08

Ach gemak dient de mens. We leven in een technocratische maatschappij Alles wordt vervangen door technologie. Wij vereenzelvigen technologie met vooruitgang. Verwend als wij zijn en elke keer weer komt er uit die toverhoed dat technologie heet nieuw mechanische speelgoed aangestuurd door software. Elke keer een bevrediging voor iedere jongensdroom. Mensen hebben het volste vertrouwen in dit soort apparatuur. Het zal wel onze kwaliteit van leven verbeteren. Ga je niet mee dan tel niet mee. Het is als een worst dat ons wordt voorgehangen . Het ziet er op het oog er lekker uit, maar we komen pas na vertering achter dat we er buikpijn van krijgen. Oh wie, oh wie beschermt ons tegen dat soort van verborgen gebreken. Elke keer wordt met veel tam tam dat marketing heet ons zoveel wijsgemaakt. Vooral die reclames waarin zogenaamde kenners rondstappen in een doktersjas moeten ons doen geloven dat het product echt werkt. Of een of andere bekende NL-er in ons achterhoofd weten we met ze allen die krijgt er een snabbel voor, gaat ons lulkoek verkopen alsof hij of zij de wijsheid in pacht heeft; maar toch lopen we als schapen achter hem aan… kunt ons de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer. O ja daar woont toch ook die bekende rattenvanger, niet waar? Als iedereen het gebruikt zal het zeker ‘goed’ zijn. En wat maakt het ons uit neen heb je ja kun je krijgen. Of uit naieviteit het moet toch werken anders verkochten ze het toch niet. Weten wij het beter dat het alleen om geld gaat. Ach we doen maar mee want onze buren doen dat ook. Zo wordt in grote lijnen ons schijnwerkelijkheid door ons zelf gecreeerd. Goedgelovig zijn of angstmakerij zou zo maar onze ondergang zijn. Als het leed is geschied dan gaat zelfmedelijden een grote rol spelen. Ach dat had ik nooit geweten. Wat hebben ze mij nou weer aangedaan? Dat is ook al het eieren eten. We geloven eerder autoriteiten, deskundigen, wetenschappers, en vooral anderen die het goede met ons voor hebben. Tja zijn dat ook gewoon maar mensen die hun boterham moeten verdienen net zoals u en ik. Het kaf van het koren scheiden is ook niet altijd even gemakkelijk. ga eens op uw eigen gevoel af en laat u terdege informeren voor u met iemand in zee gaat. Kunnen zwemmen of een reddingsvest hebben is minimaal vereist. Anders moet u het gewoon niet doen. Simpele vragen zoals: is het mij wel waard. Als ik het niet gaat doen wordt mijn kwaliteit van leven beduidend veel minder. Zijn er alternatieven wat mij weinig of geen geld kost. Wij zijn toch een zuunig volk, maakt er dan gebruik van. Laat u niet kisten, dan weet u dat u voorgoed onder grond begraven ligt. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen. We kunnen niet alles weten, maar simpele vragen stellen moet toch gewoon kunnen. En neem maar van mij aan als degene het echt met u meent, kan die op uw vraag ook een begrijpelijk en simpel antwoord geven. Als die in onbegrijpelijke moeilijk (vak)taal uitslaat moet u gewoon zeggen ik snapt het niet. Maar eis een duidelijk antwoord en liefst in jip en janneke taal. Wij gewone mensen laten ons gemakkelijk inpakken door taal die wij niet begrijpen. Geneer u gewoon niet en vraag iemand die het wel u duidelijk kan uitleggen. En dat geldt voor alles maar vooral voor zaken waar uw leven ervan afhangt. En als u gewoon wat gezondheid nodig hebt. Ga lekker naar buiten een potje wandelen met of zonder hulpmiddel, even een frisse neus halen en let een beetje op wat u eet en drinkt, dan komt helemaal goed met u. En het kost u ook geen geld. En die full body scan, vergeet die lekker maar. Misschien heeft Karin daar wel een plekkie vrij voor in haar gigagrote afvalbak.Groetjes.

» Posted By wijzij On March 03, 2012 @ 23:02

Wie helpt?

Is ‘oud zijn’ ‘al’ niet een handicapt? Zoals velen dat kunnen ervaren!
Ik kan dit niet meer. Ik kan dat niet meer. Kom op wees nou eens niet zo kleinzielig?
Velen zullen op die leeftijd hulp nodig hebben maar toch niet iedereen?

» Posted By wijzij On May 19, 2012 @ 10:26

Waarom duurder? Het dak hoeft er maar tijdelijk af. ;-)

» Posted By wijzij On May 19, 2012 @ 10:20

Pietie,
een uit de kluitgewassen picollo heb ik nooit gezien! Misschien moet je aan Karin of ze ook een Canta hebben in cabrio uitvoering? Natuurlijk onverantwoord hoor zie ik Karin al denken. Veiligheid gaat boven alles. Het was maar een idee voor dat arme joch om medelij met hem te krijgen als een sardientje in blik gevangen te zitten.

» Posted By wijzij On May 19, 2012 @ 03:22

Afvalbak

#246
Waarom zouden we dan ook altijd onze schoolgeschiedenis als waarheid accepteren? Zijn dat altijd feiten? Of zijn het ook maar meningen die aan plaats en tijd zijn gebonden. En als die waarheid niet bij onze huidige bewustzijn passen of daartegen in druisen dan passen wij die geschiedenis zo aan dat het onze ‘waarheid’ wordt. Zou iemand mij serieus nemen als ik zou
zeggen dat communisme door Wallstreet is geintroduceerd en gecreëerd?
Onlangs las ik ook dat de luchtmobiele brigade en mariniers een lintje verdienen door de treinkapers uit Bovensmilde uit te schakelen. Nooit is ons verteld dat die geweldloos de trein kaapten en dus niemand van de passagiers kon doden! Maar door de luchtaanval op de trein vielen er slachhtoffers onder de passagiers wier dood in de schoenen van de kapers werden geschoven. Bijvoorbaat was afgesproken door onze regering den Uyl en Justitie(van Agt) dat geen enkele kaper in leven mocht blijven! Allen werden ze door de mariniers geliquideerd! Een kaping om aandacht te vestigen dat Nederland hun woord niet hield voor een onafhankelijk Molukken werd door bloedvergieten voorgoed de grond in geboord! Dat tolereren wij Nederlanders niet dat eigen volk in opstand komt. Niet het volk maar de machthebber bepaalt dat! Daarom kleeft er ook bloed aan onze handen dat Molukkers die in Indië voor Nederland vochten en zich toen ‘Nederlanders’ voelden door die ‘Nederlandse regering’ in de steek gelaten voelden.
En arrogant als wij zijn, roepen wij ze (de Molukkers) moeten zich nu verzoenen, want het verleden is geweest en dat kunnen we toch niet meer veranderen! Misschien niet veranderen maar het echte verhaal mag ‘ns echt boven tafel uitgesproken worden! Anders zal de geschiedenis zich voortdurend herhalen en wij echt niets leren van onze fouten.
En wat die lintjes betreft zullen vele militairen die het bevel vanuit hoger hand toen uitvoerden, want die jongens kennen ook het begrip Befehl is Befehl die onderscheiding weigeren.
U kent de doos van Pandorra uit de Griekse mythologie. Nou die doos(internet) bestaat echt! Niets kun je tegenwoordig meer nog verborgen houden. We leven in de tijd van de openbaring waarin alles naar buiten komt ook wat het daglicht niet kan verdragen. Wij, de machthebber, zijn niet allemaal tolerant zoals van ons bekend is of dat wij anderen doen geloven! Ook in politionele oorlogen in voormalig kroondomein Indonesië valt het niet goed te praten dat na een Tweede Wereldoorlog waar wij notabene zelf veel ellende als volk ervaren hebben dat onze regering van na de oorlog daar geen lering hebben getrokken en gevangen in die vuile oorlog gewoon omdat er niet genoeg gevangenissen waren in de rug doodgeschoten hebben! Ook hier kun je de uitvoerenden Jan Soldaat niet de schuldgeven. Voor een hongerloon en bij weigering kom jezelf voor het vuurpeleton te staan. Wie je daadwerkelijk de schuld moet geven is de machthebber en zo hoogmogelijk in de hiërarchie. Daar kom je bij de vorst uit(constitionele monarchie). Maar tja volgens de wet is die onschendbaar. De wet heeft zich helemaal dichtgetimmerd. De regering heeft de volle verantwoording maar is werkt in dienst van de vorst. En volk kiest voor een partij! En die partij gaat regeren( de laatste verkiezingen vanaf de negentiger jaren gaat deze vlag niet meer op; de winnende partij zit atijd in de oppositie?!). Maar geregeerd zal er worden! De tweeslachtigheid van regering maakt het voor het volk ook niet altijd even duidelijk! Daarom die onduidelijke taalgebruik van de politici. Besluiten en wetten moeten altijd passen in eerste instantie in het belang van monarch dan pas in het belang van het volk. Nu zullen velen roepen dat is niet waar! Ik zeg hoezoe niet! U en ik krijgen toch niet een gratis woning en een riante uitkering tot je dood gaat! Zij mogen in een paradijs leven en wij pas na onze dood? Natuurlijk zou ik mijn leven niet met die van de monarch willen ruilen! Maar het blijft voor anderen onverteerbaar door hun afkomst of armoede nooit een gerespecteerd mens te worden omdat je met een achterstand bent geboren! Waarom wordt adel met respect behandeld? Waren hun bet bet overgrootvaders niet toevallig struikrovers geweest! En vanuit die machtspositie ga je de boel wat je hebt consolideren! Je verzint het struikrover zijn door een zelfgemaakt verzonnen voorkomen(systeem). Noem het maar adel omdat ik generatie op generatie mijn vak van struikrover wist te professionaliseren. En als ik een groep van mensen kan overtuigen dat ik van adel ben, kan ik ze rijkelijk belonen. Maar dan moeten ze wel mijn spel meespelen. Titels komen en titels. Maar beroep struikrover blijft eeuwig bestaan. Die ene noemt zich ceo, de andere noemt zich bankier. Zelfs de adelen hebben een dubbelfunctie staatsvorst en ceo van een gerenomeerd bedrijf. Macht met veel geld kan zich overal inkopen. Het is ook helemaal niet bijzonder dat geld geld aantrekt en jezelf ridder of sir mag noemen. Dat hoort gewoon bij het wie kent wie cultuur. Aanzien gaat altijd gepaard met macht geld en hebzucht. En in die nieuwe kleren van de keizer daar geloven menigeen nog in omdat zij ook diedroom hebben ooit eens de machtigste, rijkste en hebzuchtigste van de wereld te worden. 7 miljard mensen is schijnbaar veel op onze aardkloot. Kijk ‘ns goed rond in onze melkweg hoe miniscuul onze aardkloot eigenlijk niet is. Het is amper een zoutkorreltje als je het vergelijk met onze zon of andere zonnen en/of planeten. Dat uit macht, geld en hebzucht elkaar niet zien staan. Wij mensen behoren ons wat bescheidener op te stellen want wij zijn allen rijk of arm zo nietig! Waarom kunnen we elkaar niet gewoon een hand geven en elkaar recht in de ogen kijken en elkaar een mooie wereld voor elkaar gunnen!

» Posted By wijzij On July 28, 2012 @ 17:34

#256
Thian wat je in het draadje je zei, kun je ook omzetten in beelden. Je laat het los en schept daardoor Ruimte. Meer zeg ik niet. Succes!

» Posted By wijzij On June 24, 2012 @ 22:48

#251
God spreekt WEL. En dat telt ook! Want alles wat de Natuur ons brengt is God. U hebt oren! En hoort God niet spreken. Ik hoor God wel niet alleen met mijn oren maar met alle zintuigen!
Maar u zegt God spreekt Niet. Ik zeg ik hoor Hem wel. Voorbeelden te over. Ik hoor de vogels fluiten, ik hoor de koeien loeien, ik hoor de wind, ik hoor de zee, ik hoor geritsel van de bladeren en u hoort God nog steeds Niet. Wat een vergissing maakt u dan! Vooral mij niet geloven want God laat zich zien, horen, voelen, proeven, ruiken door juist die Natuur. En dat is voor mij de enige echte waarheid. De rest is verzonnen door mensen en dat kan nooit waarheid zijn.

» Posted By wijzij On June 23, 2012 @ 15:42

#243 Janus nog bedankt voor uw reactie.
Gelooft u in die algemeen gehanteerde definitie? Ja, dan is dat uw waarheid. En niet van mij.
Een vraag waarom is het met mij moeilijk discussiëren? Vertel ik onwaarheden of wijk ik af van algemeen gehanteerde definities. Ik probeer alles vanuit mezelf te verklaren. Door zelf plausibele antwoorden te vinden. Altijd voor mijzelf. En als anderen daar mee eehs zijn vind ik niet zo interessant. Ik wil juist er achter zien te komen of iemand zich zelf is of alleen maar een andere loopt na te blaten. Dat zijn ook vaak degenen die wetenschap als een religie gaan zien en overtuigd van zijn dat wetenschap hoe gefundeerd dan ook moge zijn nooit fouten kan maken. Ik zeg dat is crap want als de eerste stelling, axioma, hypothese, aanname, bewijs ‘onzin’ is. En die onzin op basis van statistiek en kansberekening ‘waar’ is of maw als waarheid wordt geaccepteerd. Dan is waarheid geboren. Wat zijn alle afgeleide stellingen, bewijzen die gebaseerd zijn op het ‘eerste onzin’ dan nog waard. Alles wat daarna komt is dan een grote leugen. En zolang iedereen in die waarheid idg leugen gelooft is dat de waarheid. Ik zeg dan de waarheid heeft zoveel gezichten en is onafhankelijk van ‘de algemeen gehanteerde definitie’. 7 miljard mensen is ook 7 miljard waarheden. Altijd afvragen bij waarheid wie heeft er baat bij? Ik zeg zolang iemand die waarheid als pijn of lijden ervaart al is het maar 1 persoon op de wereld die dat ervaart dan is die verkondigde waarheid een leugen. Zo zit onze maakbare wereld helaas in elkaar en dat is mn door pappen en nat houden! Simpel toch!

Dus altijd afvragen wie heeft bij de waarheid baat bij en u weet exact of dan iets wat is verkondigd waar kan zijn.

» Posted By wijzij On June 23, 2012 @ 15:26

ter aanvulling 237
de vergelijking met Canta met Ferrarimotorblok loopt mank. Want mijn levensfilosofie is de Natuur. En de Natuur met de maakbare wereld vergelijken gaat niet. Dat is hetzelfde als appels met peren vergelijken. De Natuur is niet door de mens verzonnen en een auto wel. Daarom kun je door knippen en plakken best wel een Canta met Ferrarimotor inbouwen! U dat kan niet. Ik zeg dat kan wel! Als geld nog moeite wordt gespaard dan weet ik zeker dat die er komt. De Natuur houd je niet even voor gek maar zo’n wél degelijk!

» Posted By wijzij On June 19, 2012 @ 00:59

237
dan ben ik zoals u terug bij af. Want als Buddah’s visie of levensfilosofie een interpretatie is van anderen zeggen en niet van hem zelf is. En u die kennis oppikt en oordeelt en interpreteert als ‘juist’ dan heeft u zelf geen poot om op te staan dat ueberhaupt een discussie op gang wordt gebracht tussen u en mij . Want u verkondigt een mening van een andere en dat kan nooit u eigen mening zijn. Had ik moeten zeggen ik ‘weet’ ipv ik ‘denk’ of ik’ geloof’. Was dan wel tussen u en mij dan een discussie tot stand gekomen? Ik denk het ook niet. U koppelt God aan een religie. Daarom zegt u dat God komt niet voor in zijn werk. Volgens mij hebben grote filosofen zoals Jezus, Buddah, of Krishna nooit zelf een letter over hun levensvisie op papier geschreven. Dus zult u hun eigen interpretatie(kennis) nooit op waarde kunnen beoordelen als uw alleen afgaat op de kennis van die ‘anderen’. U noemt het discussie ik noemt het dialoog. Discussie is altijd gelijk of ongelijk, wij of zij. Het woord zegt het al er komt geen einde aan. En waarom zou ik mijn gelijk willen halen want mijn waarheid hoeft uw waarheid niet te zijn?
Ik zeg God heeft vele gezichten, de Schepper, de Eenheid, de Verlichting, het Geheel is meer dan de som der Delen, het begin en einde van Alles, de Eeuwigheid, de Oneindigheid, de Natuur, het Bewustzijn. En een levensvisie is een persoonlijke ervaring die voor u of mij geheel anders kunnen zijn. Deze grote filosofen zullen ook nooit zeggen volg mij blindelings als voorbeeld. Of zie mij niet als guru of meester. Wat als er een mythe of heiligverering plaats vindt, zijn dat altijd ‘de volgelingen’ die dat beeld vormen. En of daar of geen religie uit voortvloeit is altijd want anderen er van maken. Als mensen kuddedieren zijn hebben de meesten blijkbaar een herder nodig.en zolang een andere mens Jezus, Buddah of Krishna als een heilige zien zullen zij nooit die levensvisie van deze grote levensfilosofen kunnen ervaren.
Kennis is niet alleen klakkeloos accepteren wat anderen zeggen. Maar ook inzicht krijgen en dan hun waarheden naar waarde inschatten en in praktijk toepassen. Bedankt voor uw reactie!

» Posted By wijzij On June 19, 2012 @ 00:40

..laat ons ‘zien’…
…en ‘dat’ ons doet…
En daarom zijn ‘wetenchappers’….

» Posted By wijzij On June 17, 2012 @ 15:12

Janus vanuit de gedachte creëer je de wereld. Vind ik een logische stelling. Alle ideëen en maeriële zaken (incluis technologie) zijn uit de gedachte geboren. Ik denk dat Buddah bedoelde kijk goed met je zintuigen naar de Natuur en zie, voel, proef, en hoor wat God voor ons geschapen heeft. Die Natuur laat ons wie God is en niet wat alle religieën ons voorspiegelen. Dat is alleen onze maakbare wereld en ons doet verwijderen van de natuur en dus ook van God. Alles wat wij aan technologie hebben bestaat of bestond eigenlijk al. Eigenlijk is niets. Als wij de natuur als voorbeeld nemen dan kunnen wij echt ook als maken wat wij maar willen. Even nader uitleggen. Zonder vogels hebben wij nooit enig vliegend voorwerp kunnen uit vinden. Zonder vleermuizen ,dolfijnen of insecten, micro organismen hebben wij nooit een radar, radio, tv, pc, mobiel kunnen uitvinden. Zonder geluiden hebben wij nooit een taal kunnen verzinnen. Dus echt alles wat wij hebben heeft raakvlakken met de natuur. Daarom is het zo nutteloos vanuit een bestaande idee of uitvinding iets nieuw verzinnen. En daarom zijn tevergeefs met het zoeken bezig geweest. Alleen kijken wat anderngedaan hebben maar niet voor de hand ligt de Natuur observeren want die biedt een oneindig hoeveelheid oplossingen. Wij menen als mens boven die natuur te willen staan en als je dat wil zul je altijd gedrochten scheppen die na verloop van tijd tegen jezelf keren. Want alleen evenwichtigen kunnen iets voor de eeuwigheid creëren. De onevenwichtigen zijn alleen maar met knippen en plakken bezig tot de boel vastloopt of in elkaar stort.
Zolang wij het met eer en geweten iets creëren dus bewust is er niets aan de hand. Maar als wij creëren vanuit macht, geld en hebzucht dan creëer je niet meer in evenwicht. En zal je op den duur de rekening gepresenteerd krijgen. Het was maar een idee!

» Posted By wijzij On June 17, 2012 @ 15:04

«« Back To Stats Page