Statistiek

Comments Posted By mariska

Displaying 31 To 60 Of 119 Comments

Wie is U?

Vrij extreem:
http://www.spitsnieuws.nl/archives/tech/2010/05/ook_nederland_onderzoekt_googl.html
Ik begrijp niet hoe google zoveel informatie kan opslaan en wat ze ooit nog willen kunnen terugvinden.

» Posted By mariska On May 22, 2010 @ 07:18

De menselijke maat

Wat een leuk mens !
Zojuist was ze bij dwdd met een man van 25 die al vele jaren geleden uitzichtloos was verklaard door artsen. Maar zijn ouders en hij wilden toch beademing. Doof blind, en lichamelijk (uitgezonderd een aantal mondspieren) totaal geen controle en toch dol op het leven. Wow!

» Posted By mariska On April 23, 2010 @ 23:24

Blijf van mijn boeken af!

Ken je de digitale uitgeverij van Leon de Winter? Voor veel minder geld kun je daar boeken downloaden. Ook voor andere schrijvers wil hij digitale boeken aanbieden. Vervelend voor de tussenhandel. Leuke discussie over of de uitgever een boek heeft grootgemaakt of de schrijver: http://tedvanlieshout.web-log.nl/tedvanlieshout/2010/03/de-uitgever-hee.html

» Posted By mariska On April 14, 2010 @ 02:03

Nee zeggen

Heel goed stuk. Hopelijk gaat het verschil maken. Kwaliteit van leven is vaak te prefereren boven een paar maanden langer maar beroerd leven.

De ruimte voor communicatie verschilt natuurlijk ook heel erg per arts. Wij hebben een kinderarts die echt alle tijd neemt, luistert en betrokken is. Ik ken een internist die continue te veel patienten in veel te weinig tijd moet spreken. Die rent als een cowboy rond met snelle oplossingen en dan is het voor patienten heel moeilijk om voor zoiets aandacht te vragen. Sommige artsen willen koste wat kost de dood uitstellen, iets doen en hebben minder oog voor de beleving van pijn en je hondsziek voelen van patienten.

Naast informatie op internet over medicijnen en behandeling zouden patienten ook via de site http://www.patientslikeme.com/ inzicht kunnen krijgen in welke behandeling (soms ook niets doen, slapen of zelfmedicatie) voor mensen met soortgelijke klachten tot gevolg heeft gehad.

» Posted By mariska On April 09, 2010 @ 22:13

Deksel van de doofpot

Schokkend dat mensen die weten dat er twee kinderen zitten hun gevoel als ze dat al hadden zo goed kunnen wegstoppen dat ze de trekker overhalen. “De andere partij had die kinderen maar niet hierin moeten betrekken”. Zo is er altijd wel iets dat we kunnen bedenken om zoiets te legitimeren.

De mens is een kuddedier. Iemands lijden kan ons als dat zo uitkomt koudlaten. Nog zo’n voorbeeld van totale onverschilligheid geschreven door Naima Azough (Groenlinks), en dit meisje woonde tussen ons in terwijl niemand haar hielp:
http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/waar_is_de_gemeenschap_gebleven/

» Posted By mariska On April 06, 2010 @ 12:33

Oh nee! Niet Guusje…

Carina Schaapman / Content

Kan goed prioriteiten leggen.

» Posted By mariska On March 19, 2010 @ 11:01

Lillian Gonzalez?
Lijkt me heel wijs en beschaafd. En helemaal niet regentesk.

» Posted By mariska On March 19, 2010 @ 11:00

Wat kunnen burgemeesters eigenlijk? Volgens Cohen had hij nauwelijks iets te maken met de Noord Zuid lijn. Orde en veiligheid? Op dat gebied zijn ze ook steeds meer een soort procesbegeleider:
http://www.gelderlander.nl/voorpagina/6414101/Burgemeester-Veenendaal-Ga-niet-alleen-over-straat.ece

» Posted By mariska On March 18, 2010 @ 14:41

Briljant stuk !!!
Ik hoop zo dat het invloed heeft.

» Posted By mariska On March 17, 2010 @ 01:14

Ontzien

Ik stond ooit met mijn dochter van 6 in het Sloterparkbad tegen een glazen wand te wachten voor de zwemles in het aangrenzende bad. Aan de andere kant van de wand waren zwemmers met allerlei handicaps en kunstledematen zich uitgebreid aan het gereedmaken voor een topwedstrijd. Het was er erg gezellig. Been erop, arm eraf. Geen enkele schaamte. Mijn dochter stond ongeveer 50 centimeter van hen af en kon uitgebreid kijken, ieder kind wil dat bestuderen. Geen enkele gene.

» Posted By mariska On March 12, 2010 @ 23:39

Julianna

Helemaal verliefd op haar. http://www.net5.nl/web/show/id=680463/langid=43/dbid=368/typeofpage=78934

» Posted By mariska On March 11, 2010 @ 01:08

Deelraad

Wie er zit doet er nauwelijks toe, waar groenlinks zich voor inzet en hoe de partij problemen ziet en waar ze aan wil werken is veel belangrijker:
http://content70b.omroep.nl/64f3dedddf6937663c87955e3c8e9dcc/4b942cca/09/radio1/nps/kunststof/20100224-19.mp3

» Posted By mariska On March 08, 2010 @ 00:09

Leve Duitsland!

Staat het filmpje “privacy matters” hier al ergens? Beangstigend.
http://www.bbrussen.nl/2010/03/10/privacy-matters/#comments

» Posted By mariska On March 14, 2010 @ 15:40

Big Brother Awards

Goede column:
http://www.ouders.nl/mred2010-jeugdzorg-jgz.htm

» Posted By mariska On March 06, 2010 @ 23:13

Goed stuk over het afluisteren door de AIVD en het gebrek aan bewustzijn hoe erg het eigenlijk al is:
http://www.frontaalnaakt.nl/archives/troje.html

» Posted By mariska On February 17, 2010 @ 01:52

BBA nominaties bekend

Heel erg eng !!!
http://www.bigbrotherawards.nl/?p=275

» Posted By mariska On January 29, 2010 @ 13:59

Draagvlak

Kinderen zingen terecht vaak “Wat je zegt ben je zelf …..”
Het is natuurlijk zo dat het meisje in de klas dat probeert anderen kapot te maken (omdat ze verkeerde kleren aan hebben of niet zo slim zijn als zij) en uit de groep te stoten misschien helemaal niet zo zeker en blij met zichzelf is als ze voortdurend rondroept.

» Posted By mariska On January 30, 2010 @ 17:03

Wel of geen fraude is niet altijd zo simpel te zien. Heel vaak zit er een lastig verhaal achter. De regelingen hoe die nu zijn passen niet op iedere situatie.

Een familielid van mij werkte in een HBO functie maar het ging allemaal heel moeilijk. Black outs, ruzie, angsten, te emotioneel. Nadat ze onder de diagnose overspannen in de ziektewet kwam ging het verder achteruit. Wekenlang zichzelf opsluiten in huis, drank, ernstige verwaarlozing. RIAGG psychiaters en andere therapeuten bleven maar heel kort in beeld. Conflicten met huisartsen. Ze probeerde van alles, desnoods ongeschoold werk want ze was veel te trots voor een uitkering. Taxi, magazijnwerk en alles hield ze maar enkele keren vol. Soms had ze opeens weer een nieuwe dikke vriendin of vriend waarvoor ze helemaal normaal en zelfs erg vrolijk leek. Maar zodra iemand te bezorgd was en bijvoorbeeld achter haar om de huisarts belde stopte het contact. Ook met alle familie was er geen contact meer.
Denk je dat zij bij de WAO keuring dit patroon kon vertellen? Nee, de ontkenning en de schaamte was alles. Ze kreeg reuma klachten, fybromyalgie. Liep met een rolator, bewoog als een zwaargehandicapte. Nadat ze een maand dood in huis had gelegen hoorde ik van haar schoonmaakster dat haar handicap toneel was geweest. Misschien geloofde ze er zelf in maar in huis liep ze als een kievit. Fraude en leugens? ja. Hadden sociaal rechercheurs haar stiekum in haar huis bespied dan was dat feitelijk zeker zo geweest.
Maar arbeidsongeschikt was ze wel. In ieder geval voor een gewone werksituatie.
Tegelijkertijd had ze misschien nog heel veel nuttigs hebben kunnen doen, ze was slim, had een fantastisch gevoel voor humor. Kon ooit bijvoorbeeld prachtige sinterklaasgedichten schrijven. Was misschien een fantastisch vertrouwenspersoon geweest voor mensen met soortgelijke problemen. Of klusser, of voor iemand koken. Maar dan heb je wel een werkmeester nodig zoals vroeger in de sociale werkvoorziening die haar intensief kon begeleiden. Dat had haar misschien nieuw zelfvertrouwen gegeven. Leren in werk omgaan met alle ups en downs. Veel slechter had het niet gekund, ze stierf doodeenzaam met een extreem laag zelfbeeld.

Nog een voorbeeld. Ik ken drie alleenstaande Bijstandsmoeders.
De een kreeg een vriend die werkte. Maar gaat die het hele huishouden inclusief ziektekosten, kleding, en alle kosten voor de kinderen betalen? Nee, dan zouden ook nog eens de huur en zorgtoeslagen wegvallen. Dus min of meer stiekum bij elkaar slapen. Dat wordt steeds vaker. Fraude? officieel wel.
De ander had een groot huis met een enorme zolder. Daar liet ze een neef onderhuren. De inkomsten gaf ze niet op. Fraude? officieel wel.
Een volgende had een vriend met een ernstige stemmingsstoornis. Dan weer vrolijk, dan weer wekenlang in bed of heel angstig of heel boos. Ik geloof zelfs agressief. Zeer wisselvallig met geld, soms een tijdje roekeloos over de balk smijten dan weer een tijdje extreem zuinig. Hij wilde perse samenwonen maar ze durfte haar uitkering niet op te zeggen omdat ze af en toe naar haar eigen huis moest vluchten. Als het goed gaat is ze soms 2 weken achtereen bij hem. Mag natuurlijk ook niet, maar altijd alleen zijn vindt ze ook niet fijn.
Of dit nou echte boeven zijn weet ik ook weer niet. Zonder vriend en zonder onderhuurder hadden ze evenveel gekost.

» Posted By mariska On January 25, 2010 @ 17:46

Pas op uw voordeur

@ Andreas.
Bedoel je zoiets? http://www.ilcovanderlinde.nl/
Heeft eerst bevrijdingspop en dance4life opgezet en nu komt er een feest voor wereldvrede. Positief voor iets samen dansen. Want iedereen die ontevreden is wil natuurlijk een gevuld buikje, een warm lijf en mensen die hem waarderen. En natuurlijk elkaar steunen als het tegenzit.

» Posted By mariska On January 19, 2010 @ 17:56

In Rotterdam valt de gemeente al huizen binnen zonder enige verdenking van een strafbaar feit: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2009/11/update_huiszoeking_pandgestapo.html

» Posted By mariska On January 17, 2010 @ 22:33

Mallemolen

Indrukwekkende aanrader:
http://blog.ted.com/2010/02/the_big_idea_my.php

Deze lezing is van een man die samen met zijn zieke broer database patientslikeme com heeft ontwikkeld. Iemand als Nathalie kan hierop vinden wat duizenden mensen met dezelfde diagnose hebben gedaan en zien hoe het ze vervolgens verging. Totaal nieuwe benadering van gezondheidszorg, vanuit ervaringsdeskundigen en goed onderbouwd.

» Posted By mariska On February 09, 2010 @ 12:31

@ Annet 70 Buurtzorgnederland ziet er heel hoopvol uit.
@ 66/72
“waar geheeld wordt vallen spaanders” Het ging hier om handelingen waar zeer ernstige gewonden bij vallen en waarbij voor een aantal klachten vaststaat dat ze zinloos zijn. Dus kwakzalverij, oplichting en roekeloos mensen in gevaar brengen. Maar niemand die bijvoorbeeld ziekenhuisopnames en invaliditeit na aangedaan letsel inventariseerd en mensen hiervoor waarschuwt.
@67
RET en cognitieve gedragstherapie kunnen bij b.v. onvoldoende inzicht prima, snel en goedkoop werken. Maar bij mensen waarbij het zeg maar in de fundering, in het zelf zit kan het nog mislukter en onbegrepener voelen als het na al die indrukwekkende claims voor hen niet lukt. Soms is begrip van ervaringsdeskundigen (want soms is jezelf niet voelen, pijndoen, en dissociatie helemaal geen gekke reactie) een belangrijke steun. Een stabiele situatie waarin iemand boos, bang, somber, vermijdend, chaotisch, dwangmatig of hyper kan zijn zonder op onbegrip te stuiten is soms het hoogst haalbare en misschien net zo knap als wat b.v een wereldkampioen zwemmen heeft bereikt.

» Posted By mariska On January 19, 2010 @ 10:29

Documentaire “vel over probleem” gezien? Mooi gemaakt, toont grote tekorten zoals mbt. nazorg aan. Vanaf 55 minuten een illustratie van iemand die in haar jeugd ernstig beschadigd is en die heen en weer gestuurd wordt door de verschillende instellingen. Binnen in haar is het onveilig, ze is bang om er te zijn. Vervolgens komen mensen uit instellingen aan het woord en voel je helemaal de machteloosheid. Voor meerdere stoornissen tegelijk is eigenlijk geen aanbod.
http://player.omroep.nl/?aflID=10542242

» Posted By mariska On January 18, 2010 @ 13:04

Zojuist Zembla gezien waaruit blijkt dat de inspectie voor de gezondheidszorg het totaal laat afweten als het gaat om levensgevaarlijke alternatief “genezers”. Zelfs nadat een baby op de behandeltafel werd gedood geen enkele actie, die “behandeling” gebeurd nog steeds. Schokkend.
Ik geloof echt dat de meeste mensen dolgraag hun werk goed willen doen en graag belasting en premies betalen voor redelijke dingen maar dat er een overheid nodig is die vooruitziet en de ergste excessen voorkomt, grove kaders stelt en zich niet verschuilt achter “wir haben es nicht gewusst”, “wij zijn maar amateurs”, of “we denken alleen maar aan onze ideale samenleving en dat het in de praktijk heel erg mis gaat zien we niet”.
Iinspectie gezondheidszorg met daadkracht, goede controle op besteding zorgsubsidies, strenge regels voor informatie over besteding goede doelengeld, nederlandse bank die echt controleert en ingrijpt voordat de wal het schip keert, justitie & jeugdzorg die eindelijk eens verstandige prioriteiten stellen.)
Het bestuur van Philadelhia dat met geld voor zorg zoveel gaan investeren in vastgoed dat de zorg waarvoor ze verantwoordelijk zijn in de knel komt, dat kan en moet voorkomen worden.
De staat zou de allerzwaksten moeten beschermen tegen oplichters en bobo’s met meer ijdelheid en nepeergevoel dan verantwoordelijkheidsgevoel.

» Posted By mariska On January 17, 2010 @ 23:53

Op een gegeven moment is het PGB ingevoerd zodat mensen die zorg nodig hebben zelf mensen die zij nuttig en prettig vonden konden inhuren. Lijkt dé oplossing. Helaas is er risico op uitbuiting en werkt het vooral goed voor mensen die de boel goed kunnen regelen of iemand hebben die dat eerlijk en zorgvuldig voor hen doet. Is heel intensief met een enorme papierwinkel. Voor mensen als Nathalie is dat nu juist het probleem. De ouderwetse gezinsverzorging, huisarts, sociaal psychiatrisch verpleegkundige, wijkagent, maatschappelijk werk, sociaal raadslieden konden vroeger simpele zorg op maat bieden, zonder indicatie of wat dan ook. Samen sterk in plaats van elkaar de hete aardappel toegooien en je niet verantwoordelijk voelen. Gingen mensen in hun vrije tijd helpen schilderen of verhuizen, hielden ook als er geen hulp werd gevraagd een oogje in het zeil. Client koos zelf degenen van het clubje uit die de goede toon hadden en die pikte het “casemanagement” (had toen nog geen naam of folder, dat deed je gewoon) zoveel mogelijk op (want er was ook toen vaak wel een die niet goed funktioneerde, maar die kon door de client gewoon buitengesloten worden). We verdienden veel minder dan mensen uit het bedrijfsleven maar dat deed er voor de meesten niet toe. Je had het gevoel dat je iets waardevols deed. Was al lang blij dat ik dat mocht doen. Was er een schuld of een ander regelding dan was iedere instantie (woningbouw, nuon, ziekenfonds, gemeente, kpn, deurwaarders, politie) bereid tot meedenken en begrip. Nu worden verantwoordelijkheden een soort last, zogenaamd wordt iedere instantie tot op de minuut efficient ingezet maar voelt iedereen zich onder druk staan, machteloos omdat je overal onwil tegenkomt en zijn er vervelende aanmeldprocedures waardoor mensen als Nathalie die weinig overlast voor anderen veroorzaken en niet makkelijk om aandacht roepen uit beeld raken.
Over dat praten over de trauma’s en het verleden: Wat je nu ziet is dat Nathalie helemaal met niemand mag praten, ze moet er maar alleen mee rondlopen. Ook dat was zo’n 15 jaar geleden natuurlijker. Ik heb vooral sociaal psychiatrisch verpleegkundigen en video hometrainers (als er kinderen waren) dat zo knap zien doen. Met zoveel feeling en tact. Maar die kwamen dan ook heel lang bij iemand en hadden een soort extra zintuig. Het is ook niet alles of niets. Zoiets kan stukje bij beetje. Af en toe weer de gevoelens en herinneringen dichtdoen, dan weer open en inderdaad vooral ook het praktische, het sociale en de dag zo stabiel mogelijk maken. Aards en begripvol tegelijk. Soms is zelfs een tijdje medicatie of opname nodig, dan zijn de gesprekken weer wat dieper, dan staat het praktische of sociale voorop. Er werd met iemand gepraat als met een medemens. Zonder te doen alsof de hulpverleners alles beter wisten of helemaal niets wisten. Gewoon je zeker voelen over je ervaringswijheid, net als de client ook deskundig was. Het verschil is dat er steeds gekeken werd hoe het met die persoon ging in plaats van hoe het zou moeten zijn in die vastgepinde indicatie. Heel eclectisch.

» Posted By mariska On January 17, 2010 @ 13:02

Een 45 jarige vrouw, alleenstaande moeder, moest ivm psychose worden opgenomen. Naar haar kind (8) werd door hulpverleners niet gekeken, gelukkig nam een vriendin de zorg op zich. Toen die plostklaps haar moeder die een ongeluk had gekregen moest verzorgen ging het kind naar een kennis, die zelf geen kinderen kon krijgen en die dit als een kans zag het kind zelf te houden. Ondertussen in de inrichting die de eerste dagen de hardnodige rust gaf, niets constructiefs. Zij maakte de ene suicide na de andere mee. Heel zwaar. Personeel dat onzeker was, zich terugtok in eigen vesting, vergaderde. Toen ze weer thuis was zei ze tegen mij: “ze moeten eigenlijk met iedereen die uit de eerste crisis is een huis gaan opknappen of iets anders nuttigs doen en dan ondertussen praten over de dingen die je tegenkomt, zodat je je weer nuttig voelt. Ze was een stuk somberder en onzekerder geworden en moest vervolgens ook nog zonder hulp de strijd aangaan om haar dochter terug te krijgen en de bergen schulden die er waren ontstaan oplossen.
Zelf heb ik in mijn werk vrij snel zo rond 1997 de verschuiving gezien van dat de mensen die het werk in de zorg uitvoerden ruimte kregen en gesteund werden, ze zich verantwoordelijk voelden tot dat ze een enorme overhead en papierwinkel over zich uitgestort kregen. Zogenaamd om efficienter te werken. Maar iedereen voelde aan zijn water: wie uitvoert is de pineut. Wie leiding geeft, coordineert, plant, onderhandelt heeft nog een beetje een leven. De mensen die zorg nodig hadden werden een bron van inkomsten, de goudmijn en de belangen van de instelling stonden voorop: http://economiemeijer1973.blogspot.com/2010/01/terugtocht-van-de-overheid.html
Als ik lees over al die faillissementen van grote zorginstellingen, van de grootverdieners daar vraag ik me af waarom niemand heeft ingrgrepen, dit kon je zien aankomen. De top loopt vrolijk te incasseren en de mensen die zorg nodig hebben en de helpenden staan met lege handen. Wat de politiek betreft zijn Fleur Agema en Agnes Kant de enigen die ideeen hebben om dit op te lossen.

» Posted By mariska On January 16, 2010 @ 14:01

Gestapeld boos

http://www.vn.nl/Wad-mediabank-pagina/Ook-hardhout-breekt-eens.htm

Hartverscheurend verhaal over het belachelijke stigma dat vrouwen krijgen zodra er iets over hun prostitutieverleden bekend wordt en hoe diep dat je kracht kan ondermijnen.
En die verschrikkelijke Rob Oudkerk die het enorme verschil niet ziet tussen een man die bulkt van het geld maar een goedkope heroineprostituee of vrouw die gedwongen wordt ***kt en een getraumatiseerde vrouw die van binnen kapot gaat aan het kwakje dat zo’n man even kwijt wil.

» Posted By mariska On March 04, 2010 @ 12:57

Vergaardrift zonder hygiëne

Gaat het over een gehandicapt jongetje en een soort Jomanda?
http://www.skepsis.nl/s-frames.html

» Posted By mariska On December 24, 2009 @ 12:50

Ik laat me lekker wel beinvloeden door mensen die iets onderzocht hebben en theorieën met logica en feiten kunnen onderbouwen. Die onderbouwing mist in bijbels en korans en allerlei zweverige doctrines totaal, dat massa’s na hun 8e zoiets klakkeloos blijft geloven is jammer. Darwin ontdekte dat de omstandigheden, het toeval d.m.v. kleine toevallige kopieëervariaties, de dood en het veel of weinig voortplanten al het levend wezen van een eencellige gemaakt hebben tot hoe we nu zijn. De omstandigheden vormden ons, als een beeldhouwer. Dus niet alleen het klepje in je keel dat zuurstof en vocht in en uit laten reguleert maar ook je sociale gedrag, je hele denken.
Weet je bijvoorbeeld waarom we hier een blekere huidskelur hebben? Bepaald UV in deze gebieden maakte dat de kinderen van zwarten (alle voorouders) met toevallig iets lichter pigment hier meer succes hadden (anders krijg je vitaminetekort) en vele vele generaties later, voila. In gebieden met ander UV is het veel effectiever om een donkere pigmentatie te hebben. Heeft de dood en meer of minder voortplanten zo geregeld. Supersimpel en supercomplex en groots tegelijk.
Weet je welk boek prachtig is? “Godverdomse dagen op een godverdomse bol” van Dimitri Verhulst. Minder geschikt voor tere zieltjes. Daarvoor is “Kaas of de evolutietheorie” van Bas Haring een heerlijk genuanceerd boek.
Die liefde herken ik denk ik wel, mededogen met alles dat is. Maar ook frustratie om de kwetsbaarheid en onverschilligheid.
Wat me opvalt aan je verhaal is dat je erg in je hoofd zit. Kijk uit, heb je “Le petit prince” gelezen? Af en toe met iets anders bezig zijn dan jezelf, iets praktisch of onbenulligs doen of lekker met een kind of verstandelijk gehandicapte die midden in het zijn is optrekken kan je op een andere manier voedden.

» Posted By mariska On December 24, 2009 @ 12:21

Kun je het alsjeblieft iets eenvoudiger uitleggen?
De Michel Foucault die ik heb gelezen vertelt hoe van jongs af aan het lichaam geordend wordt. Op bepaalde tijden, in bepaalde klassen, op leeftijd, op een stoel etc. Sekse, leeftijd, geaardheid etc. Overal en altijd structuren die er zo in zitten dat we ons er niet eens meer van bewust zijn dat het anders zou kunnen. Ik kijk vooral vanuit het lichaam, zie de mens zoals een bioloog naar dieren kijkt. Zelfs die domineeachtige cabaretiers en oosterse types houden zich aan hun formats. Verkopen kaartjes, vaste soort onderwerpen, vaste duur, knappe truukjes, maar truukjes. Kleding en nonverbaal die bij hun typje past en hun publiek dat op de goede momenten klapt vindt het prachtig, kan zichzelf tot grote diepe gevoelens opzwepen. Krijgt exact de avond die ze bij dat personage verwachten. Alleen Teeuwen ontstijgt dat. Ontregelt.

» Posted By mariska On December 24, 2009 @ 01:53

 Page 2 of 4  «  1  2  3  4  » 
«« Back To Stats Page