Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By katie

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Indianenverhalen

@Juzo, wij in Roosendaal hadden een opkomst van 82% ook extreem hoog, hier kwam het door een speciaal ingelaste voorlichtingsavond gegeven door een gynaecoloog die hier een hoog aanzien heeft.
Zo zie je wel wat eerlijke voorlichting kan doen. Deze man heeft gewoon gesproken vanuit zijn praktijk en cijfers gegeven etc.

» Posted By katie On May 05, 2009 @ 22:33

Zie hier bv het verhaal van Marieke, voor mij heel herkenbaar want mijn zus had ook een adenocarcinoom. Dat is een bijzonder agressieve vorm die snel uitzaait en niet gevonden wordt bij een uitstrijkje. En bij jonge vrouwen helaas steeds meer voorkomt. Ook het verhaal van Rob is heel herkenbaar, zijn vrouw had ook uitzaaiingen in de hals en longen zoals mijn zus. Hier een stukje uit het verhaal van Marieke, want lezers hebben geen idee wat kanker betekent:

Vorige week is er bij ook baarmoederhalskanker geconstateerd. Dit na een jaar lang vaginaal bloeden, maar omdat ik net 20 ben geworden is er nooit een uitstrijkje gemaakt, niet bij de huisarts en niet bij de gynaecoloog. Toen na er bij de gynaecoloog na 4,5 maand toch een uitstrijkje werd gemaakt bleek er een PAP 4, maar weer omdat ik zo jong ben was hij er van overtuigd dat het goedaardig was en dan is het een harde klap om te horen dat het baarmoederhalskanker is. Er was al een afspraak gemaakt voor een conisatie omdat ook als het goedaardig was er een stukje van mijn baarmoederhals moest worden afgehaald. Nu het blijkt dat het baarmoederhalskanker is en dan wel een adenocarcinoom van de endocervix, wat agressiever is dan de gebruikelijke plaveiselcelcarcinoom wordt binnenkort mijn gehele baarmoeder en baarmoederhals eruit gehaald, waarmee ik dus nooit mijn eigen kinderen zal kunnen krijgen. Hier maak ik me nu het meest druk om, terwijl ik eigenlijk nog geen eens weet in welk stadium de kanker is en wat dus mijn kansen op overleven zijn.

» Posted By katie On April 10, 2009 @ 23:13

Ik raad iedereen aan eens een kijkje te nemen op deze site:
http://www.pap5.de/Verhalen/verhalen.html

Dan zie je hoeveel vrouwen getroffen worden door deze kanker en voorstadia en door welke ellende zij gaan.
Baarmoederhalskanker is echt een onderschatte ziekte, het treft veel meer jonge vrouwen dan je zou vermoeden, na borstkanker is het de meest voorkomende kanker onder vrouwen onder de 45. Iedere 18 minuten sterft er in Europa een vrouw aan deze kanker. Iedere 2 minuten een vrouw in de wereld. Per jaar krijgen wereldwijd 500.000 vrouwen deze ziekte en de helft overlijdt eraan, een vaccin is dan ook een zegen.

» Posted By katie On April 10, 2009 @ 23:01

@Ineke, ik weet dat erfelijkheid geen rol speelt maer er zijn gewoon families waar allerlei kankers veel voorkomen. Wat mij betreft mogen ze ook de jongens inenten want ook bij mannen brengt het virus veel ellende,bv de genitale wratten waar je vrijwel niet vanaf komt.Hygiene heeft niets met het virus te maken, mijn zwager is de meest hygienische man die je je kunt voorstellen en natuurlijk hebben wij dit alles uitgebreid besproken want je wil altijd weten waarom iemand zo jong sterft. Ook hadden zij geen wisselende contacten. Verder blijf ik van mening dat een prik tegen kanker 1 van de grootste medische doorbraken ooit is en hopelijk een eerste stap op weg naar het uitroeien van een ziekte die 1 op de 3 Nederlanders treft. Verder is het nogal merkwaardig dat jonge meisjes van 14 wel in vol vertrouwen de pil mogen slikken maar nu ineens gaan twijfelen. Als er iets niet te vertrouwen is dan is het de pil. Sterker nog het is aangetoond dat langdurig pilgebruik de baarmoederhals verzwakt en vatbaarder maakt voor hpv. Laat de moeders hier eens meer bij stilstaan! Mijn zus slikte ook al 11 jaar de pil. Zij had een adenocarcinoom, google maar eens op hpv 18 en dit carcinoom. Overigens is het vaccin wel zeer langdurig getest. De bijwerkingen op lange termijn zijn t/m 6 jaar getest.
Maar nogmaals niemand dwingt u of uw dochters te kiezen voor het vaccin. Het is gratis ter beschikking na goedkeuring door de gezondheidsraad en daar zitten specialisten in en daar kunt u wel of niet voor kiezen. Mijn nichtjes zijn reeds drie jaar geleden op eigen kosten ingeent nadat ze de slopende ziekte van hun tante hadden meegemaakt.Zij had uitzaaiingen in haar longen en woog nog 34 kilo.
Zoiets wil je nooit meer meemaken. Overigens zijn uitstrijkjes ook achterhaald, ze geven soms een foute uitslag terwijl er geen hpv in het spel is. Voor niets worden dan biopsies gedaan, en ze geven soms een goede uitslag terwijl er toch een tumor zit, maar die zit dan zo hoog dat deze niet wordt gevonden. Beter kun je dan ieder jaar een hpv test laten doen.

» Posted By katie On April 05, 2009 @ 18:40

@Ineke,ik begrijp echt niet waarom iedereen hier steeds DES bijhaalt,het vaccin heeft niets te maken met DES. Ook de samenstelling niet.Sinds DES zijn er zoveel nieuwe vaccins gekomen,bv het vaccin tegen nekkramp dat veel levens bespaard. Wat er in de jaren 60 is gebeurd kun je niet vergelijken met nu.Er zijn enorme nieuwe ontwikkelingen sindsdien.
Mijn zus rookte overigens niet en haar vorm wordt dus niet gevonden bij een uitstrijkje. Of je baarmoederhalskanker krijgt hangt samen met je aanleg in de genen zoals vrijwel bij alle kankers. Zie wat deze arts zegt:

Peter Leusink, huisarts en seksuoloog NVVS schreef op 12-03-2009 15:49
Geachte collega, u heeft het mis. HPV is geen SOA!! De verschillende typen hoogrisio- HPV (hrHPV) zijn zogenaamde ubiquitaire virussen, dat wil zeggen alom aanwezig. Vergelijk het met een adenovirus, verantwoordelijk voor een verkoudheid. Een verkoudheid is nog steeds geen SOA, ook al kun je het via seks overdragen. De overdracht van hoogrisico-HPV vindt bij een zeer groot deel van seksueel actieve mensen plaats, overigens niet alleen bij geslachtsgemeenschap. Ook bij peno-vaginaal huidcontact zonder penetratie en ook bij vingeren treedt overdracht op. Condoomgebruik verlaagt weliswaar overdracht enigszins maar dat zou levenslang gebruik van condooms betekenen of een monogame relatie met de allereerste partner (een suggestie die in de VS wordt gepropageerd ter preventie van cervixcarcinoom!). Hoe dan ook, bijna iedereen komt met een hrHPV in aanraking. Het is dan ook niet de infectie met een hrHPV die de doorslag geeft of een vrouw cervixcarcinoom krijgt, al is het wel een noodzakelijke voorwaarde, maar het is het immuunsysteem van de vrouw die uiteindelijk bepalend is. Cervixcarcinoom is daarom geen seksueel overdraagbare ziekte, maar eerder een zeldzame complicatie van een veel voorkomende infectie met hrHPV. Er is dan ook geen enkele preventieboodschap te verzinnen rondom cercixcarcinoom behalve vaccinatie. Het vaccin is bedoeld om de immuunstatus te verhogen opdat dit ubiquitair virus kan worden bestreden. Dát is de boodschap aan jonge meiden en hun ouders. Het koppelen van voorkómen van kanker aan veilige seks geeft onnodige onrust, ondanks alle goed bedoelde voorlichting eromheen. Het induceert irreële angst zonder dat daar enige winst ter voorkoming van cervixcarcinoom tegenover staat.

Dus bij condoomgebruik ben je nog steeds niet veilig,jongeren gebruiken die niet bij vingeren, bovendien stop je toch met condooms als je een kinderwens hebt of meestal als je trouwt. Zo is het ook gegaan bij mijn zus ,toen ze een kinderwens kreeg bleek ze dus kanker te hebben.
Waarom vrouwen nog steeds hormonen gebruiken is mij ook een raadsel,vrijwel iedereen weet nu wel dat hormonen kanker veroorzaken,
en wat ze doen met je borsten. Maar vergeet niet dat in de pil ook hormonen zitten dus die zou je dan ook niet meer kunnen gebruiken.

» Posted By katie On April 05, 2009 @ 15:33

En Karin, wat vind je van dit nieuwe vaccin dat ongetwijfeld binnenkort zal verschijnen?

Amerikaanse onderzoekers hopen binnenkort een nieuw vaccin tegen borstkanker op de markt te brengen. De eerste klinische testen met het nieuwe vaccin zouden deze lente starten aan de universiteit van Arkansas. Dat staat te lezen op marieclaire.co.uk.

Anderhalf jaar
Het vaccin bevat antistoffen die de kankercellen in de borst bestrijden. Eerste tests gebeuren met vrouwen die al borstkanker hebben, een tweede testgroep bevat dames bij wie de kanker opnieuw opduikt of die een verhoogd risico lopen. De testen zouden minstens anderhalf jaar duren.

» Posted By katie On April 05, 2009 @ 02:35

Karin vergeet voor het gemak 12.000 vrouwen die een voorstadium van deze kanker krijgen en vaak onvruchtbaar worden en jarenlang door de medische molen moeten.Dat alleen zou al voldoende reden zijn voor een vaccin. Ook vergeet ze 200 vrouwen die vulvakanker krijgen,totaal dus 800 kankerpatienten, dat zijn 32 klassen vol jonge meiden alsof dat niets is.Ik snap niet hoe iemand die zelf kanker heeft gehad zo kan reageren.Zelf heb ik mijn zus verloren aan deze kanker,ze was een twintiger en bij twintigers komt deze kanker steeds meer voor.Zij had de agressieve vorm die er niet uitkomt bij een uitstrijkje. Gelukkig was er in mijn woonplaats een recordopkomst van 82% na een goede voorlichting door een specialist. Het vaccin heeft niets te maken met Des en Softenon dat waren geneesmiddelen die werden geslikt tijdens de zwangerschap.Iedereen weet dat je niets moet slikken als je zwager bent.Het vaccin is wel degelijk veilig en getest en er zijn met opzet indianenverhalen verspreid.Schandalig om jonge meiden zo bang te maken. Dit is wat een arts zegt over het vaccin:

Hij is geschrokken van het toenemend aantal jonge vrouwen dat zich bij hem meldt met baarmoederhalskanker. Twintigers nog, die net een vaste partner hebben, aan een huwelijk denken en vooral: kinderen willen. ‘De diagnose is voor elke vrouw een ramp’, zegt gynaecologisch oncoloog Leon Massuger, ‘maar voor deze vrouwen is die extra groot. Ze verliezen hun baarmoeder en daarmee ook het gezin dat ze wilden.’

» Posted By katie On April 04, 2009 @ 22:13

Vaccinatie

@Joan, dat is jouw mening en die mag je hebben.Maar ik heb wekenlang op de afdeling gynaecologische kanker doorgebracht en kijk er toch anders tegen aan. Ik ken persoonlijk nu 5 vrouwen die baarmoederhalskanker voor hun 30ste hebben gekregen waarvan er slechts nog 1 in leven is.
Het gaat hier niet om onaangename gevoelens maar om het redden van levens en dat is toch heel wat anders. Per jaar krijgen 700 vrouwen deze kanker en zij ondergaan operaties en chemokuren.Wat denk je dat dat kost? En dan reken ik de vulvakanker niet eens mee. Uitstrijkjes geven een vals gevoel van veiligheid dat kan ik je wel zeggen.Nogmaals kijk maar eens op pap 5 verhalen dan zul je tot je schrik zien hoeveel vrouwen deze kanker hebben of een voorstadium en welk leed dat veroorzaakt. Ik ben in ieder geval voor jou heel blij dat ze er op tijd zijn bijgeweest. Ik heb trouwens berekeningen gezien en als je alle behandelingen bij elkaar optelt die vrouwen nu ondergaan die deze kanker of een voorstadium hebben of de kosten van het vaccin dan blijkt het laatste goedkoper te zijn.Bovendien verwacht men dat de prijs nog verder zal zakken. Verder is het in alle andere landen al ingevoerd,zelfs in Marokko en loopt Nederland weer eens hopeloos achter. In onze familie zijn de meisjes uit voorzorg al twee jaar terug ingeent op eigen kosten.

» Posted By katie On December 08, 2008 @ 00:20

@Ineke, het werd ontdekt door een uitstrijkje omdat het toen inmiddels zeer vergevord was, een uitgezaaide tumor. In een voorstadium wordt deze kanker niet gevonden door een uitstrijkje, lees deze link maar eens:
://www.umcn.nl/scientist/ met http ervoor.

Ik zou zeker een thuistest willen ook voor jonge vrouwen.Het is niet zo dat het virus ineens verantwoordelijk gehouden wordt voor allerlei vormen van kanker,dat was altijd zo maar wordt nu pas ontdekt.Dit is gewoon een heel akelig virus. @Joan,ik ken ook vrouwen die een voorstadium hebben gehad en het nemen van biopsies en de onderzoeken en uitstrijkjes steeds wel heel erg traumatisch hebben gevonden en zelfs niet meer kunnen genieten van seks. Voor mij is inmiddels een uitstrijkje zo traumatisch dat ik het ook niet meer kan opbrengen. Een hpv test zou dan uitkomst bieden.
Overigens was er ook veel weerstand toen er een vaccin was tegen hersenvliesontsteking en zijn er nog veel kinderen aan gestorven terwijl er in Belgie al een inenting was.Nu is er wel de inenting en komt nekkramp vrijwel niet meer voor,terwijl het in die tijd iedere winter veel jonge kinderlevens kostte. Vaccins zijn in het begin vaak omstreden maar laten we niet vergeten dat miljoenen vrouwen in de derde wereld sterven aan deze kanker en jonge kinderen achterlaten. En dat er ook in ons land nog teveel vrouwen aan sterven.
En dat uitstrijkjes dus niet altijd deze kanker voorkomen.

» Posted By katie On December 07, 2008 @ 22:36

Verder sluit ik me aan bij Sjaak,het leed van de vrouwen die deze kanker krijgen moet je niet onderschatten,het is vrijwel niet te genezen,de ellende die ik heb gezien in de Daniel den Hoed is niet te bevatten,zoveel jonge vrouwen met deze kanker. Maar daarbij ook de vrouwen met een voorstadium,steeds maar weer nieuwe uitstrijkjes,biopsies,een half jaar wachten en dat zijn erg veel vrouwen waarvan er veel bij zijn waarbij niets aan de hand is,maar de onrust die een fout uitstrijkje geeft!! Als dat allemaal overboord kan door een vaccin is dat geweldig. Zoek maar eens op de site pap 5 verhalen en je laat meteen je dochter inenten. En als je dat echt niet wilt laat dan hpv testen doen en uitstrijkjes en niet als je 30 bent maar daarvoor en bedenk dat niet alles ontdekt wordt door een uitstrijkje.Ieder leven dat ik red door deze waarschuwing is er 1,daar doe ik het allemaal voor.Ik weet van de uitzending van Zembla,deze was zeer eenzijdig,iets wat je niet verwacht. Veel feiten zijn verdraaid. Ik ken 1 van de artsen die heeft meegewerkt aan het vaccin,zij behandelde nl mijn zus,en zij heeft maar 1 wens:deze kanker uitroeien.

» Posted By katie On December 07, 2008 @ 03:25

Mijn mening is meteen inenten. Mijn zus kreeg toen ze 28 was een adenocarcinoom,dat is een vorm van baarmoederhalskanker die niet ontdekt wordt bij een uitstrijkje. Nou krijg je helemaal nog geen uitstrijkjes op die leeftijd maar omdat zij klachten had kreeg ze dus wel een uitstrijkje en dat was pap 2. Volgens de arts niets aan de hand.Een half jaar later moest ze maar eens terugkomen. Toen bleek het pap 5 te zijn. Hoewel het een kleine tumor was bleek tijdens de operatie dat er al uitzaaiingen waren in 20 lymfeklieren. De operatie is niet afgemaakt en ze werd bestraald.
Drie jaar lang leek het goed te gaan tot ze erge pijn in haar rug kreeg en een bobbel in haar hals. Ze bleek uitzaaiingen te hebben in de longen en overal elders en is zeer snel overleden. Deze vorm van baarmoederhalskanker komt steed meer voor bij jonge vrouwen en is zeer dodelijk en agressief en nog erger,komt er niet uit bij een uitstrijkje want het ontstaat hoog in de baarmoederhals. Oorzaak is hpv 18, 1 van de virussen waartegen de inenting bescherming biedt.Dus vrouwen aarzel niet en laat je inenten als het nog kan. Zoek maar eens op internet op hpv 18 en adenocarcinoom. Sowieso is hpv een akelig virus dat veel met je kan doen. Ook van de wratten kun je veel last hebben en ze verdwijnen niet zomaar,maar pas na verminkende ingrepen.Ook is het virus waarschijnlijk verantwoordelijk voor anuskanker en keel en slokdarmkanker bij mannen en vulvakanker bij vrouwen. Condooms bieden geen bescherming helaas. Mijn zus had geen wisselende partners.
Dus u bent gewaarschuwd!! En wat die pil betreft,ik ben er van overtuigd dat die de afweer vernietigd, mijn zus gebruikte hem in ieder geval al langdurig en zelf had ik ook ernstige klachten tijdens het pilgebruik aan de baarmoederhals.

» Posted By katie On December 07, 2008 @ 03:14

«« Back To Stats Page