Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By jacqueline

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

In, spin, de lockdown in

In Frankrijk is na twee weken strenge Lock Down de R anders mooi gedaald naar 0,8. Daar heeft de Lock Down (met duidelijke regels wat wel en niet is toegestaan) dus wel geholpen.
En daar is het geen zomer, en ook niet subtropisch, maar ook gewoon herfst.

» Posted By Jacqueline On December 16, 2020 @ 17:10

Niets is wat het lijkt

Mooi en herkenbaar. Wat een goed idee, de robotkat. Wij hadden een grote pluche zwart-wit gestreepte tijger die de plaats van moeders zwart-witte kat moest innemen, maar die gaf natuurlijk geen geluid en daar maakte mijn moeder zich zorgen over. Ze gaf hem vla, pap en soep en ik moest regelmatig zijn snuit schoonmaken met heet water en afwasborstel, als ze sliep, want anders ging ze protesteren dat ik hem pijn deed. Poetie zat in de mand voorop haar rollator en ging overal mee naar toe, en sliep naast haar op bed.

» Posted By Jacqueline On March 15, 2019 @ 00:08

Feniks van de wraak

Klinkt een beetje als de vrouw Lisbeth in de Milenniumtrilogie. Een vrouw en bovendien een psychiatrisch patient die onder toezicht staat, gruwelijk misbruikt wordt terwijl het systeem hopeloos faalt om haar te beschermen, maar uiteindelijk wel de machthebbers genadeloos terug pakt. Vond ik wel mooi, hoewel ik wel moeite had om naar de wel erg rauwe beelden te kijken van de verfilming.

» Posted By Jacqueline On August 30, 2018 @ 14:36

Geen grammetje vet!

Ik worstel al mijn hele leven met de kilo’s, als beetje mollig zijnde adolescent was ik een makkelijke prooi voor de dieet-industrie en probeerde zowat alles wat er op de markt kwam Weight Watchers, shakes, brood dieet, Sonja Baker, dietiste, noem maar op, en ik werd steeds dikker (ik viel meestal wel af, soms heel veel, maar de kilo’s kwamen er net zo hard weer aan). Toen las ik het boek over de Voedselzandloper van Kris Verburgh en de boeken en colums van William Cortfriend en het kwartje viel: de Optimel en andere light producten die de dietistes aanraadden (gesponsord!) waren niet de oplossing, maar versterkten juist het probleem. Inmiddels diabetes patient met metabool syndroom, vervette lever, te hoge bloeddruk en te hoog cholesterol, kreeg ik een tas vol medicijnen mee van mijn huisarts en wederom het advies minder te eten en meer te bewegen. Op eigen houtje de adviezen van Verburgh en Cortfriendt opgevolgd, en na 6 maanden vielen alle bloedwaarden in de categorie ‘normaal’. En wat adviseert het Voorlichtingsbureau voor de Voeding, die van de éerlijke informatie’, waar ik een tijdje een eetdagboek invulde mij? Om de walnoten te vervangen door Japanse mix (lege koolhydraten) en de pure chocola met 80% cacao door winegums en dropjes…..want dat bevat minder vet. Lopen hopeloos achter bij de feiten en onderzoeken, en/of gesponsord door de voedingindustrie!

» Posted By Jacqueline On May 03, 2018 @ 13:27

Deal

Yes Karin, goed betoog, ben al negen weken gestopt met roken en overgestapt naar het dampen, voel me zo veel beter, ik luister naar mijn lijf en die zegt: ga zo door!

» Posted By Jacqueline On November 26, 2013 @ 22:08

Verbod op gezond

Wat een mooi stukje en alles wat er in staat is waarheid.
Ook ik heb de elektronische sigaret gedampt nadat er bij mij ernstig COPD was geconstateerd.
De longarts had er absoluut niets op tegen dat ik deze sigaret gebruikte mocht er zelfs mee in het ziekenhuis dampen.
Ben nu sinds 3 jaar helemaal “”rook en damp” vrij.

» Posted By Jacqueline On October 01, 2013 @ 12:38

Wegstrepen

Veel sterkte, Karin.

» Posted By Jacqueline On October 25, 2009 @ 21:02

Twee jaar verder

Mozes kriebel wat een reacties. Ik werd ziek op mijn 19e en hoewel ik daar fysiek gezien na een jaar of zes, zeven geen gevolgen meer van ondervond is die ziekte psychisch nog steeds actueel. Ik ben nu bijna 43. Dat heeft niks met orenmaffia, niks met pess- of optimisme, noch met verslaving te maken, maar met angst. Angst die zich in je lichaam vastzet. Zie daar maar eens vanaf te komen. Confrontatie, zoals de opmerking van je lief, Karin, wil nog wel eens helpen. Dan kun je je eigen angst in de ogen kijken, daar blijft ‘t wel even door weg.

En waarvoor zo streng zijn voor jezelf? Ik ben ook nog steeds niet verder gekomen dan deel 1 en 2 van Het Bureau en ik heb de cassette al bijna een jaar in huis ;-)

» Posted By Jacqueline On March 21, 2008 @ 00:37

*bloos*

Heel goed Karin! Je was er bijna sprakeloos van!

» Posted By Jacqueline On February 15, 2008 @ 16:24

Een halve eeuw

Proficiat Karin!

Een van mijn zussen, een dag ouder dan jij, heeft de gelegenheid aangegrepen om een groots feest te geven – “ik ga toch nooit trouwen & krijg geen kinderen”… ‘t Is waarschijnlijk bij uitstek de leeftijd om je verjaardag helemaal zo te vieren zoals je zelf wilt.

Je zit vast al aan de champagne samen met je lief, heel fijne avond!

» Posted By Jacqueline On December 21, 2007 @ 17:39

Nog negen dagen

Da’s tof Karin! Nou kan je weer op eigen kracht verder, en dat kun je.

» Posted By Jacqueline On December 01, 2007 @ 18:07

Van 55 naar 46

Da’s fraai, die neus. Wel goed dat er zo op je hartje gelet wordt, je hebt ‘t nu zo hard nodig. Beterschap!

» Posted By Jacqueline On August 16, 2007 @ 20:02

Voskuil: Het bureau

Oh Karin, alleen al om dat laatste zou ik hier een stukje schrijven, om het zelf op te mogen komen halen en een kop thee met je te mogen drinken oid. Van die minitieuze beschrijvers van de dingen als Voskuil is (denk ik want ik heb het Bureau nog niet gelezen) houd ik zeer. Ben er zelf ook zo één die je op het saaiste kruispunt van Nederland kunt zetten en die daar lekker over de drie voorbijrijdende auto’s op een dag zou gaan zitten schrijven.

Mijn Bureau staat tegenwoordig o.a. in het teken van collega Diana die gisteren haar tweede chemo heeft gehad – bij jou lees ik wat haar allemaal zo’n beetje nog te wachten staat. Ik reageer nooit op wat je schrijft maar als ik toevallig net een mail van Diana heb ontvangen, twee minuten daarna op een tijdstip dat ik zelden achter de computer zit toevallig op jouw weblog beland en jouw verse post zie en je ons dan ook nog eens toevallig uitdaagt om na een verhaal mogelijk Het Bureau op te mogen komen halen, dan moet ik wel.
Nou geloof je er niks meer van dat ik je een prachtmens vind maar dat is wel zo.

Groet, Jacqueline

» Posted By jacqueline On March 21, 2007 @ 20:44

«« Back To Stats Page