Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5413

Comments Posted By alt. johan

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Valse ridders

@Janus: de extra regeltjes zijn er niet voor om het moeilijker te maken, maar dienen ervoor om de bewijsvoering juist makkelijker te maken.

Hoe minder discussie, hoe sneller een veroordeling, hoe beter. Anders werkt het niet en hebben de vrouwen er nog niks aan.

Uiteindelijk moet het zo gaan als met de flitspalen. Daar rolt bij een overtreding de boete volledig geautomatiseerd in de bus.

» Posted By alt. johan On August 29, 2012 @ 00:08

@Janus: er mag best begrip zijn voor de operationele problemen die er eventueel spelen bij de politie.

Maar het politiebudget is in het verleden al een keer verhoogd. Het is vrij simpel er is een budget, een taakomschrijving en een prioriteitsstelling en de politie hoort de dat van de minister te respecteren. Onwil is eigenlijk onacceptabel en vervanging is dan normaalgesproken aan de orde.

» Posted By alt. johan On August 28, 2012 @ 23:37

“Dat dacht je maar. Toen er zo’n nikaab of boerkaverbod ter sprake kwam, toen zei de politie: Daar hebben we geen tijd voor, dat heeft niet onze prioriteit. En de politie gedoogd veel meer dan officiëel gedoogd mag worden.

Het leger is geen staat in een staat. De politie ook niet! Ze hebben zich uiteindelijk te voegen. De politiek is verantwoordelijk.

» Posted By alt. johan On August 28, 2012 @ 22:27

@76 Janus: Als iets wel of niet gedoogd wordt is uiteindelijk een politieke keuze. Als de politie dat fout doet in onze ogen dan kunnen wij (als onderdeel van het electoraat) dat bijsturen.

En je hebt ook gelijk dat er al zoveel wetten zijn. Maar moeten wij daarom die vrouwen dan maar aan hun lot overlaten? Als we iets echt belangrijk vinden dan gaan we het gewoon regelen, ook al kost het 10 wetten. Of 100.

» Posted By alt. johan On August 28, 2012 @ 21:52

@Pietie “Zou het uiteindelijk niet allemaal gaan om vrijheid, in hoeverre je je met jouw genomen vrijheden andermans vrijheid beperkt?”
De man mag zoveel vrijheid nemen als die recht op heeft. Er is wettelijke ruimte en daar moet hij binnen blijven. Hij hoeft geen extra ruimte/vrijheid te geven aan anderen.

Veel mannen zijn brave Hendrikken. Ze zijn geconditioneerd met extra fatsoensnormen en nemen veel minder ruimte dan ze recht op hebben.

Pietie, ik heb ook het incident gelezen van die man in de tram die zich zat op te geilen (je wist het niet zeker). Ik denk dat die man de vrijheid neemt die die heeft (kijken mag toch?).

Allemaal heel vervelend allemaal, maar juridisch heb je geen poot om op te staan. En een eventuele strafverzwaring, daar gaan nog wel een paar jaartjes overheen ben ik bang.

Pietie, waarom zou je je steeds zo blootstellen aan dat onfatsoen? Heb je er al eens nagedacht om te gaan verhuizen?

» Posted By alt. johan On August 28, 2012 @ 20:58

@Thian: erg gepast vind ik het ook niet van Janus. Ik snap ook niet waarom hij dat wangedrag wil gaan gedogen. Als je het strafbaarder maakt.

Bij softdrugs vind ik gedogen oké. Maar intimidatie van vrouwen, waarom zou je dat extra gaan gedogen?

De pakkans is inderdaad een lastig iets. Daarom moet je de bewijslast proberen te verschuiven. Zodat het aanklagen makkelijker wordt en het lastiger wordt voor de verdachte om zijn onschuld te bewijzen.

De intimidatie-mannen mogen zich best wat kwestbaarder voelen (i.v.m. strafrechtelijke consequenties) en de vrouwen (wie het aangaat) zouden zich wat beter beschermd moeten kunnen voelen door de rechtstaat.

» Posted By alt. johan On August 26, 2012 @ 21:58

@Appollonia: verhuizen is lang niet altijd makkelijk, daar heb je gelijk in. Ik stel wel voor dat men – als men dergelijke problemen ondervindt in de buurt – dat men zich in ieder geval gaat oriënteren op andere woonruimte.

Voorkomen van blootstelling is het doel.

» Posted By alt. johan On August 26, 2012 @ 16:42

De oplossing is eigenlijk opvallend simpel:
De vraag is: waarom zou je willen blijven wonen in een wijk/straat waar je onheus en vijandig bejegend wordt?

Verhuizen lost het op.

» Posted By alt. johan On August 26, 2012 @ 15:35

Ik ben één van die “valse” ridders. Van de “daar zijn onze vrouwen niet voor bedoeld”.

Als je mij zou vragen “zijn hun vrouwen daar wel voor bedoeld”, zou mijn antwoord zijn: wat mij betreft niet.

Punt is: over hun heb ik nog minder te zeggen dan over de ons-vrouwen.

» Posted By alt. johan On August 22, 2012 @ 23:52

«« Back To Stats Page