Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Yiri

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Bijna bejaard

Proficiat en al dat!

En wat een mooi stuk in de P.s. ter afscheid. Het ontbreekt mij even aan verdere woorden, maar wilde dit per se gezegd hebben.

» Posted By Yiri On March 06, 2022 @ 03:48

Kop in het zand

Het kan en het mag toch niet zo zijn dat er een verband bestaat tussen wat Rutte uitkraamt en de dagelijkse werkelijkheid? Het Peter Principle dicteert juist dat degene die het minst competent is, het verste omhoog gepromoveerd wordt. Veel hoger dan demissionair minister-president kun je niet komen. Rutte hoort dus dusdanig ver van de werkvloer te staan dat ‘ie daar geen invloed op kan uitoefenen. Toch laat de media hem genoeg aan het woord dat hij, volgens mij, wel degelijk invloed heeft op de maatschappij… een zeer schadelijke invloed zelfs, waardoor er steeds meer mensen bijkomen die denken: ach, het loopt allemaal wel los… En dat terwijl er normaal gesproken toch een duidelijk draaiboek ligt van ‘wat te doen in geval van pandemie’. Het is 1 van de meest voorspelbare calamiteiten, en daarmee zou het ook tot de meest beheersbare calamiteiten moeten behoren.

Ik verdenk de afgelopen kabinetten dan ook nog altijd van het verzwijgen van het wegbezuinigen van kritieke faciliteiten. Handelingen waarmee je moedwillig het vertrouwen in sociale cohesie ondermijnt vielen voorheen onder hoogverraad… maar blijkbaar is het in de politiek hip en modern, en krijgen lieden als Thierry Baudet en Mark Rutte hiertoe ruim de gelegenheid.

Doordat de Nederlandse politiek zich zo schaamteloos opstelt en zich, zo lang als ik leef, ongeacht het onderwerp blijft kiezen voor de meest destructieve opties, zou je kunnen stellen dat er tegenwoordig meer zinnigs vanuit Brussel komt dan van eigen bodem.

Blunt honesty mits gepaard met gepaste bescheidenheid is het enige effectieve wapen in tijden van disinfo, en er is geen Nederlandse politicus meer over die daartoe in staat lijkt.

Dertig jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik dit op een dag zo stellig zou durven beweren, maar ik geloof zo langzamerhand echt dat alleen Willem-Alexander nog in een positie verkeert om in heldere taal op de bevolking over te brengen hoe de zaken ervoor staan, en wat er moet worden gedaan. Tuig hou je altijd, nepotisme ook, en beiden kunnen bij tijd en wijlen zeer nuttig zijn bij het regeren (=vooruitzien), maar dergelijk nut is onder de huidige club demissionaire ministers ver te zoeken. Die brengen alleen maar meer mensenlevens in gevaar, en inmiddels zou de koning van mij best mogen roepen: “Weg ermee! Weg ermee! Weg ermee! Laten we voor de gein weer eens wat capabele mensen aanstellen, just for the hell of it, om te kijken wat er dan gebeurt!”

» Posted By Yiri On November 27, 2021 @ 17:55

Demissionair (maar niet heus)

Ik leefde toch in de veronderstelling dat er iets van wetgeving bestaat die paal en perk stelt aan de mate waarin grensoverschrijdend ongeloofwaardige poppenkast uit Den Haag gedoogd dient te worden. Straks neemt men achter de schermen per ongeluk nog eens een wetswijziging aan uit de koker van deze pijnlijk amateuristische theatermakers, gewoon, in een vlaag van paniek… en voor je het weet komt de stabiliteit en de toekomst van de Staat in het geding. De gekte wordt inmiddels wel beangstigend geloofwaardig uitgedragen door lieden als Rutte & kornuiten… Ik word er in elk geval wel eens bang van… ach, zolang de bevolking zich maar geen rad voor ogen laat draaien is er niks aan de…eh…riiiiiight…. straks raak ik zelf nog in paniek… bah :(

» Posted By Yiri On August 19, 2021 @ 14:21

Noorderzon

Woorden schieten tekort – vandaar dat ik me bij deze beperk tot een welgemeend ‘sterkte’.

» Posted By Yiri On October 28, 2020 @ 12:05

Zonder testen geen nut

Heb jij de ontwikkelingen rondom https://id2020.org/ toevallig een beetje gevolgd. Niet helemaal on-topic wellicht, maar ik kreeg er wel het idee van dat digitale identiteit eindelijk een beetje op de kaart staat.

» Posted By Yiri On April 20, 2020 @ 15:50

Het ventiel van het ongemak

Geweldige show inderdaad. Al lang niet meer iemand gezien die zo’n goede show weet neer te zetten door niets meer en niets minder dan ‘gewoon’ de waarheid op een rijtje te zetten. Bijna ademloos gekeken van begin tot eind.

» Posted By Yiri On July 04, 2018 @ 14:26

Helden, roofheren en moordenaars

Op de middelbare school kreeg ik dat eigenlijk altijd als antwoord wanneer ik met belangrijke vragen in m’n maag zat: dat is een zwarte bladzijde uit de geschiedenis, en bovendien hebben ‘we’ al sorry gezegd. Ja, maar daarmee was dan nog niks uitgelegd, en zonder uitleg slaat een groot deel van de stof die WEL wordt aangeleerd als een tang op een varken. En dat terwijl wij Nederlanders juist bij uitstek in de positie kunnen zijn om, pioniers als we zijn, aan andere, grotere landen uit te leggen hoe en waarom je je handel beter niet op VOC-achtige wijze zou moeten vormgeven. Wij weten op kleine schaal vaak al ver van tevoren waar men wereldwijd op grote schaal tegenaan gaat lopen. Lessen als economie slaan bijvoorbeeld nergens op als je voorbij gaat aan wat er op wereldniveau reeds bij elkaar is gejat – grondstoffen en arbeid hoeven immers niet betaald, en met een beetje mazzel kun je het leeggeroofde land ook nog terugverhuren aan de berooide bevolking tegen een rente die ze nooit meer af kunnen lossen…. etcetera, etcetera…. Juist door ons te laten voorstaan op onze corrupte criminele voorouders kunnen wij elkaar en de wereld leren hoe dingen beter kunnen.

» Posted By Yiri On January 24, 2018 @ 13:13

Toekomst

Amerikaans architect en visionary Buckminster Fuller legde in de jaren zeventig nog maar weer eens uit hoe het zo ver heeft kunnen komen dat er maar heel moeizaam actie ondernomen wordt – hij hamerde er toen al op dat Amerika zich van afhankelijkheid van olie moest ontdoen en schatte de conversie naar sustainable renewable energie met de technologie van TOEN mogelijk binnen een tijdsbestek van 15 jaar…. dan zou de US rond 1985 volledig onafhankelijk en zelfvoorzienende energie kunnen hebben.

Wubbo Ockels hamerde er ook maar weer eens op: de oplossingen zijn er – de technologieen hebben zich reeds bewezen, en nou moeten we het alleen nog even met z’n allen gaan implementeren ook.

Me dunkt: alsof Nederlanders zich ooit hebben kunnen veroorloven om in geld te denken als het om upkeep van het land gaat – wij weten precies hoeveel er minimaal aan resources gaat zitten in het behouden van elke vierkante meter land: wanneer je enige stabiliteit wilt behouden moet je vooral geen paniek zaaien of op Peter R de Vries-wijze een SBS6 angstsfeer te creeeren wanneer blijkt dat er al jaren te weinig onderhoud aan de dijken gepleegd zou zijn…

Regeren is vooruit zien op lange termijn, en vooralsnog lijken alle ontwikkelingen en complicaties e.d. precies uit te pakken zoals er al decennia lang voorspeld is… dus,…. waarom opeens doen of er paniek in de tent is en er niet genoeg ruimte of geld is voor het opvangen van vreemdelingen e.d.? Ik wordt er soms bang van, zo geloofwaardig als onze politici hun rol spelen – alsof zij verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor de verdeling van het budget in een tijd waarin de waarde van het geld constant gecrasht kan worden van buitenaf….

http://www.rwgrayprojects.com/synergetics/s00/p0000.html
000.010 t/m 000.030:

“000.130 At present 99 percent of humanity is misinformed in believing in the Malthusian concept of the fundamental inadequacy of life support, and so they have misused their minds to develop only personal and partisan advantages, intellectual cunning, and selfishness.

Intellectual cunning has concentrated on how to divorce money from true life-support wealth; second, cunning has learned how to make money with money by making it scarce.

As of the 1970s muscle, guns, and intellectual cunning are ruling world affairs and keeping them competitive by continuing the false premise of universal inadequacy of life support. If mind comes into supreme power within a decade, humanity will exercise its option of a design revolution and will enter a new and-lasting epoch of physical success for all. If not, it will be curtains for all humanity within this century.”

» Posted By Yiri On September 06, 2015 @ 04:28

Prijs

Gefeliciteerd!

» Posted By Yiri On August 26, 2015 @ 11:36

Boom erbij

Nice!

Tevens: nog een heel goed 2010 gewenst!

» Posted By Yiri On January 03, 2010 @ 20:41

Gestapeld boos

Ik heb jarenlang een button gedragen:

“Men are from Earth – Women are from Earth – Deal with it”

Helaas heb ik nooit iets begrepen van het in stand houden van die hele war of the sexes… mensen die zich daar mee bezig houden hebben uiteindelijk niet alleen zichzelf ermee, maar ook hun omgeving. Wil je in je eigen beleving een onderscheid blijven beoefenen, prima… alleen zie ik het nut er niet van in.

Voor je er erg in heb kom je in vooroordelen en kletspraat terecht van het soort ‘als een man het met veel vrouwen doet is hij een held, als een vrouw het met veel mannen doet is het een sloerie’. Onbevattelijk, extreem ouderwetsch, en uiterst contraproductief.

» Posted By Yiri On February 25, 2010 @ 21:09

Anti-privacy

Het is toch tragisch dat dergelijke compilaties nodig zijn om mensen duidelijk te maken dat er toch op z’n minst vraagtekens geplaatst moeten bij deze ontwikkeling.

Op Sargasso kwam ik enige tijd geleden overigens ook een aardige compilatie tegen:

http://sargasso.nl/archief/2008/02/15/volksopstand-tegen-de-privacyschendingen/

» Posted By Yiri On July 21, 2009 @ 23:50

Muziek als marteling

Waarom moet ik nou opeens aan ‘A Clockwork Orange’ denken? :)

» Posted By Yiri On December 18, 2008 @ 21:39

De vraatzucht van Picnic

Het klinkt erg interessant – helaas ben ik zowel beroepskrankzinnige als kunstenaar namens de staat, en ben ik aldus absoluut niet in staat om een toegangskaartje te financieren.

» Posted By Yiri On September 16, 2008 @ 18:25

Goh, en ik altijd maar denken dat subsidies verantwoord dienden te worden in Nederland.

» Posted By Yiri On September 11, 2008 @ 23:30

Planet openbaart 2,5 miljoen klantgegevens

@JuZo: Ik denk dat ik je grotendeels wel kan volgen. Al ontgaat mij de relevantie van het verschil tussen noorder- en zuiderlingen in dit verhaal. Relevanter lijkt mij het verschil tussen diegenen die dankzij internet een vinger aan de pols van de organische wereld kunnen houden, en diegenen die ‘nog gewoon’ in die organische wereld zijn geboren en getogen. Maar wellicht doelt u in symbolische zin op hetzelfde verschil?

Veel bier, carnaval en schutterijen lijken mij namelijk ook welhaast een verwijzing naar het cultuur-verschil tussen de Nederlandse bevolking ‘boven en onder de rivieren’. Nou kan ik mij indenken dat mensen in het zuiden van het land eerder geisoleerd raken bij afwijkingen aan het zenuwstelsel dan mensen in het noorden.

Doch terzake: de opmerking dat brood en spelen van de allerhoogste zouden moeten komen, daar kan ik met mijn verstand niet bij. Het internet is ontwikkeld TUSSEN de mensen, en heeft pas sinds commerciele uitbuiting ervan alles met brood en spelen te maken gekregen. Het is daardoor al een hels karwij geworden om het internet bruikbaar te houden voor diegenen die er voor hun contact met de organische wereld van afhankelijk zijn, en als er met vooruitziende blik aan brood en spelen was gedacht door die zogenaamde ‘bestuurders’ dan had men een kwart eeuw geleden reeds ten volste beseft dat het juist de in de hoogste regionen tot een voordeel zal uitpakken om naar volledige transparantie te streven. Je zult immers zelf ook tussen de mensen moeten kunnen komen wil je in staat zijn de golfbewegingen in de hand te houden.

» Posted By Yiri On January 17, 2008 @ 04:08

Wat mij toch het meest verontrustende van dit bericht lijkt, is dat het al twee weken geleden zou zijn gebeurd, en Planet niet direct zelf naar buiten is gekomen met een melding toen ze attent werden gemaakt op de blunder.

Of het nou door je eigen stommiteit is, door een beveiliging die te kort schiet, of door wat voor externe factoren ook: wanneer je een 2,5 miljoen klantgegevens onder je hoede hebt, moet je toch op z’n minst voorbereid zijn op het moment dat die onverhoopt toch op straat komen te liggen.

Je kunt mij niet wijsmaken dat je daar geen rekening mee houdt – met die mogelijkheid. Doodzwijgen lijkt me in dit geval wel het stomste dat je kunt doen – je schaadt het vertrouwen van je klanten maximaal, lijkt mij.

Maar ja, wie ben ik.

» Posted By Yiri On January 15, 2008 @ 04:07

Kale vrouwen: ‘stress, or a sign of madness’

THX-1138

» Posted By Yiri On February 27, 2007 @ 00:45

Stadsschouwburg, 17 februari 2007: Blind Date

En het is zo simpel: wie zich schuldig voelt, IS schuldig. Echt, sinds Pavlov en die makker van ‘m,… hoe heet die aarsvlaag nou, van Schuld en Boete? Er is en blijft NIETS NIEUWS onder de zon. Daarom werk ik vanuit iedere plek, behalve van onder de zon.

By the way: is er iets van dit fenomeen te ontvangen via internet? Ik ben momenteel nogal aan huis gebonden namelijk.

1 van de zaken die mij momenteel erg interesseert is het geval Tony Chocolonely. Ik hoop dat er iemand is die een reclame durft te maken waarbij een of andere omhooggevallen diva in haar kleedkamer komt, aldaar slave-free-chocolate aantreft, en vervolgens uit haar dak gaat, en eist dat er een paar negers ritueel voor haar afgeslacht worden terwijl ze de chocola eet, omdat ze er anders niet van kan genieten.

Om maar eens iets over schuld aan te kaarten.

» Posted By Yiri On February 16, 2007 @ 23:48

Haar, on the move (2)

Inderdaad. Prachtig!

En ik weet dat ik niet bepaald representatief ben voor de mannelijke bevolking als ik dit zeg, maar ik vind vrouwen het mooist wanneer ze hun haar zo lang hebben als jij nu op de eerste foto hebt.

Heel mooi.

» Posted By Yiri On February 12, 2007 @ 22:41

«« Back To Stats Page