Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Tina

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Jarig :)

Gefliciteerd! :)
Ik ben blij dat je zo’n moment van ‘het was alsof we het allemaal wisten’ hebt meegemaakt!

Lieve groet!

» Posted By Tina On December 21, 2008 @ 11:35

Muziek als marteling

En tegelijkertijd wil ik hier ook het relatieve aan ‘iets weten’ benadrukken. Het hoogste waar we aanspraak op kunnen maken is, ‘een vermoeden hebben’. :)

» Posted By Tina On December 21, 2008 @ 11:37

Maar àls we nog niet goed weten hoe die genetische predispotie in elkaar zit, of hoe levenservaringen je gedrag kleuren.. kunnen we dan wel uitgaan van hun bepalende rol?
“Dat we doen wat we logischerwijs moeten doen”, lijkt me zo passief?

Al denk ik ook dat we nu ongeveer hetzelfde bedoelen. Met een klein nuanceverschil.
Misschien tonen we met deze discussie alleen aan dat we al bij al nog niet veel weten (ookal pretenderen we soms dat wel te doen) én dat de waarheid/werkelijkheid nu eenmaal uit nuances bestaat. :)

» Posted By Tina On December 21, 2008 @ 11:32

Henk; ik denk anderzijds toch dat genetische predispositie en levenservaringen geen ‘voorwaarden’ of excuses mogen worden. Het legt de eigen verantwoordelijkheid buiten jezelf.. wat onterecht is. Ik geloof dat de mens een rationeel en emotioneel wezen is die in sterke mate in staat is om zich aan te passen (onbewust) en te leren (bewust). Levenservaringen en genen tellen daarbij weliswaar mee, maar spelen geen bepalende rol.

Ik ben nu ongelooflijk nieuwsgierig naar die andere 30%, grapjas! :)

» Posted By Tina On December 20, 2008 @ 21:56

Oke Joan.. er zit beweging in. Maar komt dat dan niet louter en alleen door de krachtdadige reactie van ‘het volk’? De collectieve afkeer? De collectieve afkeer die sterker is dan de waarden van een individu? Want wie doet nu zoiets, nietwaar?
Ik begin te geloven dat de mens alleen “goed” is uit eigenbelang.

» Posted By Tina On December 19, 2008 @ 16:22

Waarom wordt dit toegelaten? Waarom reageert niemand? Waarom kan het zo weinig mensen schelen? Waarom kan het doel de middelen heiligen?

Ik begin spontaan scheel te kijken.

» Posted By Tina On December 18, 2008 @ 13:37

«« Back To Stats Page