Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5383

Comments Posted By Thomas J. Boschloo

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

… enzo

NOOIT! zelf stoppen met anti-depressieva ‘als het goed lijkt te gaan’.
NOOIT! zelf de dosis van dit soort medicamenten veranderen zonder dat je behandelend arts daar weet van heeft (je mag altijd zeggen ‘ik doe het lekker toch’, zolang je geen RM aan je broek hebt tenminste).

En zoek geen redenen voor je depressie. Depressie is een ziekte, het heeft geen reden. Als je het genoeg tijd geeft gaat het vast weer zo plotseling over als dat het kwam.

Nog een tip als laatste, probeer de anti-depressieva ‘s ochtends te nemen in plaats van ‘s avonds. Ik weet niet of het wetenschappelijk is, maar ik merkte recent het verschil bij het innemen van anti-psychotica (tijdens een randpsychose). Het gaat allemaal om je spiegel, en die hangt af van het moment dat je het inneemt.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 23, 2010 @ 13:46

Onrechtvaardig

Volgens mij deed hij eerst zijn verhaal op de radio, toen in de volkskrant en heeft de privé dat laatste overgenomen.

Maar ik verval in herhaling. Ik trek me terug uit deze thread.
::zwaait naar iedereen hier::

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 23, 2010 @ 17:46

Nou Maurice, tijdens een manie of hypomanie kan iemand bovengemiddeld presteren. Ook is er vaak sprake van drugsgebruik en korte heftige relaties die worden aangegaan.

Bij depressie is dit niet zo.

Wat je zegt komt bij mij over dat hij overreden is door een auto, en dat dat dan hetzelfde is.
Misschien maakt het bij mij uit omdat ik zelf een schizo-affectieve stoornis heb. Ik stoor mij aan de verkeerde uitleg door de media. En omdat Karin hetzelfde wil bereiken met dit artikel heb ik eerder niet gereageerd.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 23, 2010 @ 14:44

Maar jij blijft het houden op depressie Karin, en dat zou wel eens een foute diagnose kunnen zijn.

Vlak na zijn dood was hij rond middernacht op de radio. Ik ken de man verder niet en wist ook niet dat je erover zou bloggen. Toen ging het echter al over manische-depressie wat iets wezenlijk anders is als een ‘gewone’ depressie.

Ik weet waar ik het over heb want ik ben manisch geweest. En gelukkig maar kort ook depressief. Er is een goede documentaire met Stephen Fry over manische depressie (waar die zelf ook aan lijdt). We kunnen ook blijven volhouden dat het depressie was. Ik vind het best. Het is jouw blog dus jij bent de baas.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 23, 2010 @ 11:50

Gevonden!

De Maan van de Kift van het album Krankenhaus.
Je kan hem luisteren op http://heldendaden.dekift.nl/

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 22, 2010 @ 19:24

Hoi Thian.

Het kan je ook kracht geven.
Vroeger draaiden ze bij een VPRO een nummer over een vader die tegen zijn zoon zegt: “Waarom hang je jezelf niet op”. “Uit pure koppigheid. Uit pure koppigheid” antwoord die dan.

Zou wel eens willen weten wat de band is van dit nummer. Het ging ook over een gele maan die scheen. “Hij zal wel stinken” wordt er dan gezongen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 22, 2010 @ 19:10

In de privé stond dat Antonie een bi-polaire stoornis had. Ik heb het ook op de radio gehoord (casa luna??) maar kan dat niet meer terug vinden.

Als waar is wat in de privé stond en zijn familie het al zag aankomen, dan denk ik, van je familie moet je het hebben. Als je familie je al opgegeven heeft voor je dat zelf doet, wat voor kans maak je dan nog in het leven?

Hierbij moet ik zeggen dat een manie voor de familie ook geen pretje is. Manische mensen zijn erg druk en ‘aanwezig’. Zo is mij verteld door mensen die hier ervaring mee hebben ;-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On October 22, 2010 @ 14:09

Mars

Maar daar worden ze dan ook goed voor betaald!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 30, 2010 @ 15:48

Klink was niet omkoopbaar. Klink hield zijn rug recht!
Tenminste, we moeten nog zien of hij straks ergens burgemeester wordt na het opgeven van zijn zetel…

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 30, 2010 @ 10:12

Behalve de hand die ze voedt. En we zijn weer terug bij je punt over macht en kracht.

Kan een nieuws programma dat met belastinggeld gevoed wordt echt onafhankelijk zijn (het wekelijks gesprek met de minister president)? Idem voor de commerciëlen? (Berlusconi).

En grappig zijn, is niet hetzelfde als gelijk hebben (the daily show). Ik heb wel eens neo-nazi’s heel grappige dingen horen zeggen, maar ik ben het absoluut niet eens met de conclusies die ze daaraan verbonden (sorry, Godwin, moet maar voor een keertje).

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 29, 2010 @ 14:17

Mariëlle “u kijkt zo lief” Tweebeke. Ja, dat was leuk :-)
Met Clairy Polak heb ik niets. Net als Paul Witteman zap ik die altijd zo snel mogelijk weer weg. Totaal geen respect voor de geïnterviewde of voor wie dan ook!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 29, 2010 @ 13:58

Wat is de kracht of macht achter deze blog juzo?
Is het een mening van een eenling, of zit er meer achter?
Ben erg benieuwd of je hier wat over wilt zeggen!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 29, 2010 @ 11:51

Zou Wilders geen toespraak ergens houden ofzo? Is dat al geweest? Heb ik eigenlijk niets meer van gehoord.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 29, 2010 @ 10:51

Japie

Thian, dank! Spaink, sorry voor OT.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 29, 2010 @ 10:33

@Maurice: Jezus deed dat toch ;-)

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 28, 2010 @ 12:53

Volgens mij zijn die onderzoeken er wel geweest, maar is het nooit reproduceerbaar geweest.

Bijvoorbeeld dat twee proefpersonen met een stapel kaarten, telepathisch moeten raden wat er op die kaarten staat. In de koude oorlog was dit soort onderzoek ook heel erg populair (spionage).

Uiteindelijk doet zo’n ‘heks’ het natuurlijk wel voor eigen gewin, en dat werkt niet volgens mij.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 28, 2010 @ 12:26

Maurice, Thian: Als ik een heks was zou ik kiezen voor witte magie alleen. Omdat je met zwarte magie mensen pijn doet, en dat dan terug komt op je uiteindelijk. Als je allebei doet is dat voor mij grijze magie. Heel gevaarlijk!

Mijn oma was niet zozeer met heksen, maar wel in het alternatieve circuit bezig. Van haar heb ik geleerd dat zodra iemand geld vraagt voor zijn diensten (buiten onkosten om), dat deze dan niet deugt en verkeert met zijn krachten omgaat (en die ook kwijt raakt).

Ik vraag vaak om dingen als wijsheid, inzicht, gezondheid, geluk voor anderen. Maar dan aan Jezus of Jehova.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 28, 2010 @ 10:58

Karin, ik weet helaas heel weinig van heksen/wicca geloof.

Mijn vriend Willem zei dat je zwarte magie had en witte magie. En als iemand met zwarte magie bezig was, dit niet bevorderlijk voor je was. Misschien doet CoS ook wel een beetje aan zwarte magie.

Maar een witte heks kan heel goed zijn! Die willen je helen en dat het goed met je gaat.

Zelf pik ik uit alle geloven wat mij bevalt. Een beetje uit wicca, een beetje uit het nieuwe testament.. gewoon wat goed voelt. En niet wat slecht voelt. Want ik heb ooit besloten dat alles in het leven gaat om wat je voelt. “Ik voel emoties dus ik besta”. Als je niet voelt ben je maar een machine.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 27, 2010 @ 10:48

Vandaar je achterdocht naar religies Karin!
Maar heks zijn is ook een religie natuurlijk. Een natuur religie. Misschien wel veel ouder als het christendom.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 26, 2010 @ 14:06

Uhm.. het is nog niet definitief dat het baasje van Japie niet terug komt hoor!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 25, 2010 @ 18:29

Ik schiet in een reflex als ik lees dat omaatje maar moet verhuizen omdat ze haar armpje brak.

Ik was jaren terug eens bij mijn oma op een hele zware afdeling voor bejaarden. Met zo’n cijfercode om van de afdeling af te kunnen.
Zoveel haat voelde ik daar!

Mijn vriendin heeft ook met bejaarden gewerkt en ze werd ervoor gewaarschuwd dat er eentje wel bestek in de aanslag zou kunnen houden als ze langs liep (wat ook zo was).

En maar afvragen waarom oude mensen soms zo zijn.
Is het dementie?

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 25, 2010 @ 14:33

Grootse plannen

Wat je beschrijft is OTP (one time pad). Dit werkt alleen als je koeriers hebt die de nieuwe one time pads heen en weer kunnen transporteren. Als een one time pad eenmaal wordt hergebruikt dan ben je al gekraakt. Dit is ook gebeurt in de koude oorlog.

TEA2 is een stream cypher. Wat weer iets anders is als een block cypher (zoals PGP gebruikt). Het hangslotje in je browser is ook een block cypher. Net als WPA2/AES bij wifi.

Ik herinner me te hebben gelezen dat TEA2 een stream cypher is omdat dit beter tegen verminkte data kan als een block cypher.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 21, 2010 @ 17:01

C2000 is een implementatie van TETRA, en niet alleen een Nederlands (of Europees) probleem: http://en.wikipedia.org/wiki/Terrestrial_Trunked_Radio

Het gebruikt de encryptie TEA2 in Nederland. Waarvan het onkraakbaar zijn berust op het principe dat de specificatie van het protocol uiterst geheim moet worden gehouden. Voor het onkraakbaar blijven van het CRYPTO1 algoritme van onze OV-chipkaart en toegangspasjes was dit ook zo.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 21, 2010 @ 16:22

Wij hadden ‘laat maar liggen’, ‘kan wel wachten’ en ‘is niet belangrijk’ als label.
En dan kwam er zo’n boze sergeant binnen stormen dat er nog tig berichten lagen en dat als we die niet gingen doen nu, het irritante piep-alarm aan zou gaan!

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 20, 2010 @ 11:00

Iedere mens is evenveel waard in Nederland. En dat is een enkele stem voor de tweede kamer, gemeente, provinciale staten, etc. Niet dat het veel uitmaakt, want het resultaat is toch telkens hetzelfde. Een regering die uiteindelijk niemand vertegenwoordigt en die iedereen mateloos irriteert en boos maakt.

We zouden ook kunnen vragen hoeveel Jezus waard was. Dat weten we namelijk, 30 zilverstukken (Matteüs 26-14). Hoewel dat kennelijk te weinig was achteraf omdat Judas zichzelf toen heeft opgehangen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 19, 2010 @ 15:04

Nou, onafluisterbaar is C2000 idd. Zodra er iemand een gebouw in gaat ;-)

Maar stel (en ik zeg stel), dat er een communicatie voertuig gebruikt wordt door onze militairen op uitzending.

Ziekenauto.
Brandweerwagen.
Politieauto/busje.

Hulpdiensten moeten snel te plaatse zijn. Dan gebruiken ze dus een van bovenstaande voertuigen. Die zetten ze in de buurt neer.

Probleem opgelost. Basisstation gewoon in dat voertuig. Helemaal beheert op afstand indien dat nodig is. (Door de meldkamer).

Brandweer blij, politieagent bij, ambulance broeder blij. Iedereen blij.

Maar dit wordt vrij technisch..

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 17, 2010 @ 16:16

Het enige wat tot nog toe prima werkt aan C2000, is de beschadiging van het imago van onze hulpdiensten.

Waarom nemen ze niet gewoon waar onze militairen in Uruzgan mee werkten? Dat werkte toch goed (hoewel er wel te weinig van waren en het snel kapot ging)? Wat goed genoeg is voor onze krijgsmacht is ook goed genoeg voor onze hulpdiensten! Ze hebben dezelfde eisen lijkt mij in het veld. Altijd bereikbaar zijn voor je collega’s. Zowel binnen als buiten een gebouw.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 17, 2010 @ 15:25

En die mogen dan lekker de straat op met C2000 (bruggetje).

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 17, 2010 @ 14:32

En DECT is ook al gekraakt begin dit jaar:

http://security.nl/artikel/31959/1/Encryptie_mobiele_DECT_telefoons_gekraakt.html

Mijn moeder wil helemaal niets dat draadloos is, maar bij de primafoon hier verkopen ze niets anders. Ze heeft nu een basisstation waarmee ze kan bellen en het advies de extra DECT handset niet te gebruiken.

Ik heb nog een oude analoge telefoon met een snoertje en zonder een lichtnet adapter. Heel zuinig ben ik daar nu mee, want als die stuk gaat…

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 17, 2010 @ 14:04

Het was al kapot voor ‘hackers’ eraan kwamen. Bovendien wijst het gebruik van een ‘digitaal certificaat’ in het acrobat reader lek meer op ‘TLA’ en niet op ‘gewone’ hackers.

Bijvoorbeeld Noord-Korea met technologie van China en ook vanaf IP adressen van China.
Het is niet de eerste keer dit jaar dat er zulke geavanceerde aanvallen worden gebruikt. Ze proberen ook machines in fabrieken over te nemen hier, dus geen ‘gewone’ hackers die spam willen versturen via je computer of die je bankrekening willen plunderen.

» Posted By Thomas J. Boschloo On September 17, 2010 @ 13:02

«« Back To Stats Page