Statistiek

Comments Posted By Tess Jungblut

Displaying 31 To 48 Of 48 Comments

Landmark: Letter to the Editor

@ Tartarus

Andere meningen zijn welkom, maar ik hecht waarde aan fatsoenlijk taalgebruik. Ik hou niet van Geen stijl taalgebruik dat je kunt samenvatten met het woord: afzeiken. Dat doe je maar ergens anders. Niet bij mij.

En voor wat dat anomieme betreft: ja daar heb ik het best wel moeilijk mee. ik geef mijn naam, je kunt mij altijd bereiken via mail.

» Posted By tess Jungblut On January 02, 2010 @ 22:39

Ik heb al gezegd dat de wervingsmethodes van Landmark niet mijn ding zijn, maar dat staat los van de cursus.

Zo zei ik al in het begin van deze duscissie:

‘De introductieavonden bij Landmark zijn ook absoluut niet mijn ding. Ik hou niet van deze manier van reclame maken voor een product.’

Ik geloof niet dat als je groepsdruk uitoefent je automatisch dubieus moet zijn.

Het is een ‘agressieve’ manier van werven. Ja, daar kan ik ook niets mee.

Maar … dat staat los van de cursus en die is geweldig!

» Posted By tess Jungblut On January 02, 2010 @ 22:37

Tartarus

Erg zwak om reacties van andere mensen te verwijderen als deze niet “onfatsoenlijk” zijn!

Veel sites, waaronder ook Tessonome hebben in hun reglement staan dat reacties verwijderd worden die als beledigend worden ervaren dan wel anoniem zijn. Ik heb het alvast gezegd, dan kun je je de moeite sparen en voor mij scheelt het weer wat knopjes indrukken.

Overigens ik ben hier kennelijk de enige die een positieve ervaring heeft gehad met een cursus van landmark.

Alle andere reageerders hebben dat niet. Hun ervaringen met de cursussen van Landmark zijn bar slecht. Of hebben zij helemaal geen cursus gevolgd?

Maar, ik mag kennelijk die positieve ervaring niet hebben.

Ik moet mij conformeren aan hetgeen Karin meent en in het verlengde daarvan de reageerders.

Dat vind ik ronduit gezegd nogal zwak en doet mij heel erg denken aan sektarisme. Overigens staat wetenschappelijk minder ver af van sektarisch denken.

@ maurice

Ja Maurice, waarom niet je achternaam. Argument: ‘dat gaat niemand wat aan’. Tja, dat is nog eens een sterk argument? Dat mijn site niet tot je verbeelding spreekt vind ik wel jammer. Maar goed, dat weet je van te voren. Je kan het niet iedereen naar de zin maken. Zo kom ik ook wel op sites die mij minder aanstaan. Dat is oké. Ik vind het ook goed dat je het zegt. Maar wie zegt nu dat ik boos wegloop?

@ Moos

Een retraite is altijd goed. Heb ik wel een paar keer gedaan. Heerlijk. Maar ik zie niet meteen wat het te maken heeft met het feit dat ik een positieve ervaring heb gehad met landmark en jij niet.

» Posted By tess Jungblut On January 02, 2010 @ 22:21

Karin, jij en je kerkleden maken uit wat een argument is. Is dit dan anders wat degene doet waar jij zo tegen ageert?

m/z

Karin, jij en je ‘kerkleden’ maken uit wat een valide argument is. Is dit dan anders wat degene doen waar jij zo tegen ageert?

» Posted By tess Jungblut On January 02, 2010 @ 21:33

Karin, jij en je kerkleden maken uit wat een argument is. Is dit dan anders wat degene doet waar jij zo tegen ageert?

» Posted By tess Jungblut On January 02, 2010 @ 21:31

Amen!

» Posted By tess Jungblut On January 02, 2010 @ 21:30

Aan alle anonieme reaguurders van de Spainkologykerk:

Mochten jullie op Tessonome komen, anoniem om te spuien word je meteen verwijderd.

Ik sta wel open voor fatsoenlijke open gesprekken met naam en toenaam.

Groet,

Tess Jungblut Tessonome.com

» Posted By tess Jungblut On January 02, 2010 @ 21:28

@ Maurice

‘Ik vind dat steeds-vragen-spiegelen trouwens rete irritant. Beginnende filosofen doen dat ook, en die lullen (als je het mij vraagt) ook flink uit hun nek.’

Steeds … ik weet niet waar je aan refereert. Ik heb gereageerd op hetgeen Karin vertelde. Verder heb ik in elke antwoord gewoon gereageerd. Dat jij en de anderen niet kunnen lezen wat er staat … ja daar kan ik echt niets aan doen.

Voorts kan ik je met een gerust hart mededelen dat ik al heel wat jaartjes op mijn teller heb staan, aardig wat studies achter de rug heb, werk en levenservaring en er echt niet op zit te wachten om door anonieme reaguurders voor leugenaar uitgemaakt te worden.

http://www.tessonome.com/?p=4255

» Posted By tess Jungblut On January 02, 2010 @ 21:24

@ Moos

Dat is allemaal onzin, je mag alles vertellen wat je wilt over Landmark. Ik weet niet waar jouw vriendin dat vandaan heeft gehaald. Ik heb zelfs aantekeningen gemaakt van het hele Format.

Groet Tess

» Posted By tess Jungblut On January 02, 2010 @ 20:29

@ Pietie

Reclame is toch iets anders dan in een discussie aangeven waarom jij over een bepaald onderwerp tot een bepaalde conclusie komt en aansluitend verwijst naar hetgeen waar je het over hebt. Dat zou je ook nog in het beste geval als bronvermelding kunnen zien.

Gezien de gang van zaken op dit blog vraag ik mij af: hebben wij in Nederland een nieuwe kerk erbij?

The Spainkologychurch.

Overigens is dit ook geen reclame.

» Posted By Tess Jungblut On January 02, 2010 @ 19:21

@ Pietie

Ik maak geen reclame voor Landmark en ik maar geen reclame voor mijn blog.

» Posted By Tess Jungblut On January 02, 2010 @ 18:49

@ Pietie

Allerlaatste opmerking.

“Maar er is een groot verschil tussen bijv. wetenschappelijke en religieuze of psychologische instituten waar mensen worden uitgebuit: namelijk de manier waarop het instituut reageert op kritiek en vragen.”

Als er één bedrijf is dat alle kritiek naast zich neer legt dan zijn het wel de universiteiten. Dus … waar hebben wij het hier nu eigenlijk over?

De cursus bij Landmark heeft mij doen inzien dat ik tot op zekere hoogte zelf verantwoordelijk ben voor mijn leven. Dat klinkt misschien als een open deur, maar ik heb het ervaren tijdens de cursus. Het waren pijnlijke momenten.

Of ik gebrainwashed ben? Jazeker, en jij ook en Karin ook. Dat is inherent aan het systeem waarin wij leven. Het programma dat verwantwoordelijk is voor de brainwash heet overigens cultuur en wordt breed gedragen door een groep waarachtige uitbuiters:

http://www.tessonome.com/?p=4168

Overigens ik maak geen reclame voor Landmark op mijn eigen blog. Ik vertel het ook niet verder. Elk mens moet/mag zijn eigen pas bewandelen.

En nogmaals ik heb al gezegd, de reclamemethodes van Landmark spreken mij ook niet aan, maar ik heb er doorheen kunnen prikken, omdat ik erop gewezen ben door een vriendin.

Groet Tess

» Posted By tess Jungblut On January 02, 2010 @ 13:39

Dan nog een laatste opmerking.

Ik hoop Karin dat je je vrinden wel onthaald hebt met louter biologisch geteelde dan wel duurzaam geproduceerde voedingswaren. Mocht dit niet zo zijn, dan heb je waarschijnlijk een geweldige bijgedrage geleverd aan het onwelzijn van je vrienden en het welzijn van gifproducerende bedrijven.

Het lijkt er een beetje op dat je vecht omwille van het gevecht. Mag natuurlijk, maar dan boet je wel in aan geloofwaardigheid.

Mocht het zo zijn dat je wel alles gehaald hebt bij de biowinkel, dan neem ik hetgeen ik zei terug en bied ik mijn nederige excuses aan en kunnen we misschien een keertje onder het genot een van lekker biologisch wijntje verder bomen.

Groet Tess

» Posted By tess Jungblut On January 02, 2010 @ 13:25

Karin heeft meer overeenkomsten met de door haar negatieve kant van Landmark dan dat ze waarschijnlijk op dit moment kan zien.!

m/z

Karin heeft meer overeenkomsten met de door haar negatief geschilderde kant van Landmark, dan dat ze waarschijnlijk op dit moment kan zien!

» Posted By tess Jungblut On January 02, 2010 @ 12:26

@ Pietie

door het LandmarkForum zie je dat wij allemaal hetzelfde zijn, doen en denken. Weliswaar in verschillende gradaties, maar het blijft hetzelfde.

Kijk maar naar Karins reactie. Zij zit zo boordevol boosheid, heeft het zelfs over ‘zonde’. Dat zou ik waarschijnlijk ook zijn als mijn stellige stelling zo benaderd zou worden.

‘Het pleziert me omdat het hen pleziert’ … ik kan er toch niets anders van maken dat het dan in eerste instantie om ‘me’ gaat. Wat is daar mis mee Karin? Is toch oké!

Maar goed, ik wil helemaal geen discussie aangaan over Landmark met Karin, ik heb er nu al weer spijt van.

Pietie, ik heb geen contact meer met Landmark, omdat ik gewoon een cursus heb gedaan en die is af. Waarom zou ik dan nog contact moeten houden? Ik ben ook ooit afgestudeerd aan de UVA, heb ik nu ook geen contact meer mee. Overigens als je het over sektarisch denken hebt, dan zijn de universiteiten daar uitstekende exponenten van. Sektarisch denken heb je overal, ook al heet het bij de universiteit wetenschap.

Maar goed, nogmaals, ik maak geen reclame voor Landmark. Elk mens moet voor zichzelf weten wat hij doet hiermee. Ik heb alleen maar aangegeven dat het voor mij goed geweest is dat ik de cursus heb gedaan en dat het mij in het verkeerde keelgat schoot dat iemand die de cursus zelf niet gedaan heeft zo hoog van de toren blaast.

Je kunt een ander nooit veranderen, en dat is ook niet de bedoeling, zeker niet van Landmark. Het is maar een communicatiecursus en jij blijft ten alle tijde baas en verantwoordelijk over je eigen mind!

Karin heeft meer overeenkomsten met de door haar negatieve kant van Landmark dan dat ze waarschijnlijk op dit moment kan zien.!

» Posted By tess Jungblut On January 02, 2010 @ 12:25

Karin,

Dat je er misseljk van wordt is natuurlijk voer voor psychologen en dus interessant in het kader van je eigen ontwikkeling.

Hoe dan ook.

De introductieavonden bij Landmark zijn ook absoluut niet mijn ding. Ik hou niet van deze manier van reclame maken voor een product. Zo zap ik altijd meteen weg als de Ster op televisie verschijnt. Ik word er dan niet zozeer misselijk van, maar wel een beetje boos. Waarom? Omdat ik het beu ben al die verhalen over produkten, waarvan ik denk dat het allemaal niet zo bijster geweldig is, misschien nog onwaar ook en last but not least, de enorme hoeveel geld die weggegooid wordt!

Degene die mij uitnodigde voor de introductie-avond bij Landmark had mij al gevraagd om daar maar even doorheen te prikken. Ik moet je eerlijk zeggen, had deze vriendin mij hier niet op voorbereid, was ik waarschijnlijk gillend weggelopen, vanwege mij reclame-allergie.

Het gaat niet altijd om de verpakking!

Dat staat echter los van het ‘Curriculum for life’.

Voor wat hun manier aangaat inzake mond op mondreclame maken, ja dat is nogal lastig, maar je hebt altijd het heft in eigen handen. Als je niet meer wilt dat mensen je bellen, dan zeg je dat gewoon. Dan houden ze ermee op. Zij geven niet meteen de eerste keer op, maar dat is voor jou een mogelijkheid om wat steviger in je schoenen te staan. Schreeuwen kan altijd nog, maar je krijgt volop de kans om nee te kunnen zeggen vanuit de grond van je hart. Dat voelt goed, achteraf. En geloof me, dat heb je wel nodig in deze wereld. Je kunt het allemaal zien als één groot leerproces.

Mensen die louter negatief zijn over Landmark hebben daar kennelijk een bedoeling mee en doen dit vanuit een ‘mogelijke’ frustratie, die ze waarschijnlijk op andere levensgebieden ook ervaren?

Mijn ervaring is dat je alles kunt bespreken en je blijft altijd je eigen baas. Mijn ervaring met Landmark is ook dat je werkelijk leert waar jouw grenzen zijn, immers daar word je voordurend op aangesproken, door je te confronteren met het Landmark Format. Jij geeft zelf aan hoe lang je het volhoudt om jezelf te blijven wegcijferen omwille van de anderen en je ware gezicht te verbergen. Ik zei het al, je moet over een redelijk goede conditie beschikken.

En voor wat je laatste opmerking in je comment bereft: het is maar hoe je het bekijkt. Onthalen van vrienden is in de kern ook iets in jezelf stoppen … maar dan via de ander. Ik bedoel hiermee te zeggen, jij krijgt er kennelijk een fijn gevoel van. Het gaat dus om ‘jou’. Tja … zo zit het apie nu eenmaal in elkaar.

Ik heb dus geen enkel contact meer met Landmark, het is voor mij een afgesloten hoofdstuk in mijn levensboek. Kritiek is er zeker van mijn kant op Landmark, maar deze overstijgt niet wat ik eruit heb kunnen halen. Kritiek heb ik ook op mijn (overleden)ouders, mijn vriend (de arme), mij baas, mijn vrienden, de ganse wereld met uiteraard als kroonspanster: onze vorstin. Het zou eenzijdig zijn om te denken dat alleen Landmark een ‘club is die met je mind fuckt’.

Karin, een gezond nieuwjaar gewenst met veel lieve vrienden en vooral veel lieve vrede.

xxx Tess

» Posted By Tess Jungblut On January 01, 2010 @ 12:30

2 x goed

m/z

2 x goede

excuses

» Posted By tess Jungblut On December 31, 2009 @ 14:10

Beste Karin,

Ik heb bij Landmark het ‘Curriculum for life’ gevolgd en ik moet zeggen: het is een van de beste dingen gebleken die in mijn leven is gebeurd. Ook de meest goed investering. Voor de goed verstandhouding. Ik heb helemaal geen contact meer met Landmark.

Ik begrijp jouw aversie dan ook niet helemaal.

Ga het zelf eens doen, dan zul je bemerken dat de landmarkcursussen niet meer en niet minder zijn dan een manier om los te komen van vastgeroeste ideeën die ons mensen alleen maar telkens weer in dezelfde valkuilen laten vallen.

Ik heb onlangs gelezen hoe jij kerstavond hebt gevierd. Ik schat dat dit ook aardig wat centjes heeft gekost, gezien het boodschappenlijstje. Kijk dat doe ik dan weer niet. Ik geef dan liever mijn verdiende geld aan een cursus die mij bevrijdt van tradities die de wereld weer een stapje dichter bij haar verval brengt!

Overigens is het volgen van cursussen bij Landmark best wel intensief en moet je over een redelijk goede conditie beschikken. Je krijgt echt waar voor je geld, zeg maar!

Maar goed ieder z’n meug.

Het zou je sieren om eens op te houden met Landmark te bashen, er zijn genoeg andere bedrijven, zoals onze overheid bijvoorbeeld, die mensen geld uit de beurs trekken en er hele erge dingen mee doen!

Groet,

Tess Jungblut

» Posted By tess Jungblut On December 31, 2009 @ 14:09

 Page 2 of 2  «  1  2 
«« Back To Stats Page