Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 1,531 To 1,560 Of 1,921 Comments

De ballen in de kerstboom

Linda – als ik jou was zou ik me verre van Jan houden. Voor je het weet maak je je schuldig aan ernstige geweldpleging of meer. Want iemand met voorbedachte serieus verwonden is strafbaar, ook als dat met wederzijdse instemming gebeurt.

» Posted By Spaink On November 02, 2010 @ 14:22

Dubbele moraal

Ha. Een oncoloog naar mijn hart, deze dokter Otter.

» Posted By Spaink On September 06, 2008 @ 20:48

Waarheidscommissie

Tegelijkertijd, lieve T, heb ik nog niet eerder zoveel mail in mijn Parool-inbox gehad als naar aanleiding van dit stukje van gisteren. veel mensen waren blij dat iemand eindelijk ‘s hardop zei wat ze al zo lang vonden en wat zijzelf zo zelden terugzagen in de krant… Spot, distantie en erboven staan lukt me niet altijd en soms is dat ook gewoon het verkeerde middel.

Enneh, volgende keer ga ik de spot met Balk drijven. Ik beloof je!

» Posted By Spaink On September 03, 2008 @ 22:58

Ik bedenk – natuurlijk nu pas – dat een valse grap over de minister-president die niet de balk in zijn eigen oog ziet maar wel een vermeende splinter in andermens’ oog in deze column zeer gepast was geweest.

» Posted By Spaink On September 03, 2008 @ 01:44

Peters principe

Joli(e), er staat keurig bij waarom er een link staat naar dat glasbedrijf: de foto bij mijn stukje komt van hun site. Sluikreclame is wanneer je een bedrijf of produkt tersluiks aanbeveelt en daarvoor betaalt krijgt – van geen van beiden is hier sprake. Het gaat hier simpelweg om bronvermelding.

» Posted By Spaink On October 09, 2008 @ 05:15

Het kinddossier als ongecontroleerde vraagbaak

Juzo,

1. Als je wilt verwijzen naar een bericht in een nieuwsgroep, kun je dat eenvoudig doen met een link naar het betreffende bericht via groups.google.com. Het posten van volledige headers is vervuiling en heeft niets met het ‘bewijzen van authenticiteit’ van doen; voor dat laatste volstaat het message-ID. Of, beter, die link naar het bericht op google.

2. Iets hier intergraal herposten is zelden zinnig; samenvatten of een fragment citeren is vrijwel zonder uitzondering beter (want meer to the point); en er commentaar op geven is bepaald noodzakelijk want het is hier geen knipselkrant.

3. Je herpostte het verhaal van een moeder die door de overlast die haar zoon anderen bezorgt, riskeert uit haar huis te worden gezet. Het lijkt me handig als je je hier tot de hier aangedragen onderwerpen beperkt. Anders gesteld: denk je dat als de politie sinds z’n kleuterjaren toegang had gehad tot het complete dossier van deze jongen, het probleem was voorkomen? Want dat is hier de discussie.

4. Ik heb je bericht om bovenstaande redenen verwijderd. Vertel gerust, discussieer, wat al niet, maar kopiëren is geen discussiëren.

» Posted By Spaink On August 28, 2008 @ 23:25

Rondhangen is van alle tijden, dat deden wij kinderen vroeger ook, en we zijn door de bank genomen heel aardig groot geworden. Het idee dat al wie rondhangt meteen maar geregistreerd dient te worden en in de toekomst nadelige consequenties verdient, steunt op drie verkeerde premisses:
– de gedachte dat ‘rondhangen’ verkeerd is en een aanwijzing is voor regelrechte criminaliteit;
– de gedachte dat ergens een dossieraantekening van maken meer helpt dan eens goed praten en zorgen voor alternatieven;
– de gedachte dat wie vroeger ooit eens iets ongewensts of zelfs iets naars gedaan heeft, zijn leven lang daarvan consequenties verdient.

Bovendien, JuZo, hoe stel je je dat voor? ‘Niks aan te doen als ze dan hun hele leven niet meer aan de bak komen,’ schrijf je. Mij lijkt dat werkloos zijn en permanent uitgesloten worden hét recept is om meer ongewenst gedrag te kweken.

» Posted By Spaink On August 28, 2008 @ 15:27

Mankement

Nou ja toch, wat een fijn compliment! Ik heb het stuk van schrik nog ‘s herlezen. Misschien – zo bedacht ik daarna – vind je het een mooie column omdat ik eindelijk weer ‘s schrijf over iets waar ik warm voor loop? In de krant zit ik steeds maar tegen te stribelen en dit deugt niet en dat doen ze ook al fout. Zou dat het zijn?

» Posted By Spaink On August 28, 2008 @ 23:31

Mare: Done. En wil jij op jouw beurt voortaan commentaar zetten waar het hoort? :)

» Posted By Spaink On August 26, 2008 @ 16:08

Volkskrant, 23 augustus 2008: lijden

Joan, dank voor de tip, ik heb de link er meteen bij gezet. Op de gewone Volkskrantsite kon ik het artikel niet vinden.

» Posted By Spaink On August 25, 2008 @ 12:36

Wees welkom bij mijn zelfmoord

Rouwa, dat je onthutst bent over de zelfmoord van je vriendin kan ik me indenken, zeker als je niet wist wat er allemaal in haar omging. Uiteraard doet dat je enorm zeer, dat kan ik me goed indenken. Wellicht troost het je te weten dat veel mensen die serieus nadenken over zelfmoord dat grondig voor hun omgeving verborgen houden. Soms doen ze dat uit angst onvrijwillig in een kliniek opgenomen te worden, of anderszins gedwarsboomd te worden in hun plannen; maar meestal is het omdat ze niet durven te praten. Soms – en dat gebeurt vooral bij mensen die heel overtuigd zijn – zijn ze de laatste dagen juist erg opgewekt. Dat is een laatste, manmoedige maar tot mislukken gedoemde poging om hun naasten te laten zien dat het niet aan hen heeft gelegen – dat hun daad geen verwijt is.

Misschien heb je er baat bij de tientallen reacties op http://www.spaink.net/2000/03/06/zelfmoord-gaat-niet-op-recept/ te lezen – daar zijn een boel mensen met elkaar in gesprek geraakt over zefmoord. Er posten zowel mensen die zelfmoord willen plegen, mensen die boos of verward zijn over de wetenschap dat een bekende zelfmoord wil plegen, of mensen die te maken hebben met de zelfmoord van iemand die ze na stond.

» Posted By Spaink On February 06, 2009 @ 03:02

Zelfmoord en internet

Ja, al geruime tijd. Ik heb mijn website overgezet naar een blog en dat bestand niet megenomen: ik heb er teveel gedoe over, en de infrmatie die erin stond was niet van een dusdanig niveau dat ik dat ervoor overhad.

Als je meer over methodes wilt weten, verwijs ik je naar http://en.wikipedia.org/wiki/Suicide te raadplegen, waar veel zinnigs staat.

» Posted By Spaink On December 01, 2008 @ 00:58

Music for maniacs

Wijzij: bij optredens gaat het niet alleen om de muziek zelf, maar ook om de sfeer. En vooral: om de wetenschap dat je daar met z’n allen bent voor dat ene bandje dat jij zo goed vindt…!

Concerten zijn welbeschouwd eerder een sociale dan een muzikale gebeurtenis.

» Posted By Spaink On May 15, 2012 @ 01:28

Op eigen wielen, crossend tussen continenten

Dankjewel, Sacha…!

» Posted By Spaink On October 10, 2014 @ 02:00

De grimmige Eryniën

Ha Mariëtte – dank voor de link. En door je commentaar herlas ik mijn eigen stukje weer, en bedacht dat ‘t wel een verklarend intro behoefde.

» Posted By Spaink On August 01, 2010 @ 23:30

De vrouw met de baard

Dag Frank

Ik kan er niet kijken, de site is afgeschermd. En als ik wel wil kijken moet ik meteen vriendjes worden en me aanmelden, dara heb ik niet zoveel trek in…

» Posted By Spaink On May 02, 2009 @ 07:39

Spainkbos

Mieke, nee, ik heb niet meer informatie…. Misschien kan het Gemeentearchief van Apeldoorn je verder helpen?

» Posted By Spaink On July 08, 2012 @ 01:43

Vervuilde post

Duh. Er staan helemaal geen links in dit stukje.

» Posted By Spaink On June 25, 2012 @ 13:43

Vreemdelingen in de achtertuin

Als iemand buitengewoon off-topic raakt, wis ik zo’n reactie ene enkele keer, maar das zelden. In dit geval vond ik het meer gepast een kleine tik uit te delen. Would-be kinderen die would-be conversaties op mijn blog gaan houden vind ik minder gepast, en als dit het helpt stoppen: prima. Klieren doe je maar ergens anders. En fake e-mail adressen bechouw ik niet als privégegevens. IP-nummers eigenlijk ook niet, die zijn vaak helemaal niet persoonsgebonden.

» Posted By Spaink On January 24, 2010 @ 02:30

Grappig dat je het zo met Saskia eens bent, Marrit. Maar helemaal onverwacht is dat niet: jullie posten vanaf hetzelfde IP-adres.

marrit postma
bomke@live.nl | 62.131.113.37

saskia zwarts
channel17@live.nl | 62.131.113.37

» Posted By Spaink On January 23, 2010 @ 04:15

Editie.nl, 21 juli 2008: zelfonderzoek

Susan gaf ook geen antwoord alsof deze kwestie alleen haar aangaat. Haar punt is – en dat is vaak ook het mijne – dat al die gezondheidsbabbeltjes precies dat zijn: babbeltjes, en dat tegen de meeste ernstige ziektes veel minder valt uit te richten dan we wel willen. Dat is een _algemeen_ standpunt waar sommigen van ons tamelijk persoonlijk ervaring mee hebben. Susan antwoorde je om die reden wat scherp, terecht naar mijn inziens, en ik legde jou daarna uit waarom.

Susan is een goed mens, jazeker. Maar je stelligeheid dat ze het zal redden is, zo vrees ik, alleen gebaseerd op je morele oordeel over haar, Helaas trekt ziekte zich niets van dergelijke argumenten aan. ‘Eine Virus kennt keine Moral,’ zeiden we eerder al.

» Posted By Spaink On July 23, 2008 @ 20:27

Juzo, voordat je verder gaat over ‘in een hoekje zitten wachten [..] totdat het definitieve einde en het noodlot zich voltrekt’, is het goed je te realiseren dat Susan al jarenlang ernstig ziek is en dat daar niets tegen kan worden gedaan behalve soms wat oplappen. Suus doet al jaren haar uiterste best niet bij de pakken neer te zitten.

En dat mensen als zij intussen gek worden van alle adiezen over gezond leven, is heel terecht. Gezond leven helpt niet tegen ms. Hoe gezeond je ook leeft, je kunt altijd een kutziekte als ms krijgen die zo huishoudt dat je alleen maar hard kunt gaan lachen om adviezen als ‘eet gezond’, en: ‘vooral meer bewegen’. Meer bewegen zit er immers bepaald niet in.

» Posted By Spaink On July 23, 2008 @ 20:26

Techniek alleen is niet de oplossing

Het is inderdaad een eersteklas horrorscenario. Het ziekenhuis heeft de fout erkend en ze is bezig met een advocaat. Maar ik noemde het voorbeeld vooral als illustratie van mijn argument dat tijdsdruk, overbelasting en onderbezetting belangrijker zijn dan een EPD.

» Posted By Spaink On April 23, 2007 @ 19:49

Gezocht Gevonden: Tantrance 3, 4, 5, 7 en 8

Puck, wat slim, ik ga volgende week meteen langs! Tantrance 5 was mijn favoriet, dus ik heb mazzel :)

» Posted By Spaink On January 04, 2007 @ 19:21

Ha Simone

Het klinkt alsof je het over dezelfde serie hebt; ze begonnen te verschijnen in 1997 geloof ik, en het was inderdaad de ultieme Goa trance. Alle omslagen waren overigens vrij bont, kijk maar ‘s op http://images.google.nl/images?q=tantrance .

Via via is er ook iemand anders aan het zoeken, mocht dat tot niets leiden dan zou ik het erg leuk vinden als je die vriendin te zijner tijd ‘s vraagt. En wat leuk dat een van de bezoekers hier die serie ook kent en goed vindt :)

» Posted By Spaink On January 04, 2007 @ 19:20

Drop voor de douane

Arjen, ik vrees dat er een bloeiende markt komt voor wegwerp-laptops… (je zou daar zelfs iets snoods achter kunnen vermoeden). En hoewel ik me de vorzorgsmaatregel goed ka voorstellen, blijft het volkmen ridicuul dat de douane ineens zulke vergaande rechten heeft en daarvoor geen enkele verdenking heft te hebben. Het is een recept voor wilekeur en machtsmisbruik.

Grom, er zijn inderdaad tal van mensen die niet meer naar de US willen. Maar denken dat het verhaal daarmee uit en over is, is – vrees ik – naïef. Wat Amerika als beleid heeft, importeren we roeg of laat ook in Europa. En uit de laatste twee links die ik bij mijn column postte, blijkt dat NL al vergelijkbare stapen heeft gezet.

» Posted By Spaink On August 08, 2008 @ 11:15

Verdragsklem

Thomas: een link had volstaan, dat ben ik helemaal met je eens. maar je uitspraak dat ‘we’ JuZo’s postings liever kwijt dan rijk zijn, is voor jouw rekening, en je beroepen op de goegemeente is niet alleen een zwaktebod maar ook vals.

Juzo: Je kunt gerust je opinies hier posten maar een halve pagina headers van usenet-postings plegen is absoluut irrelevant en niets dan bladvervuiling.

» Posted By Spaink On July 10, 2008 @ 04:06

Wilders is niet gedaagd, dus allicht is het niet tot een veroordeling gekomen. Het OM oordeelde – terecht naar mijn zin – dat Fitna binnen de perken van de vriheid van menngsuiting bleef. (Wat onverlet laat dat grondige stukken en filmpjes om het ding onderuit te halen, heel nuttig en nodig zijn.)

De truc die jij hier suggereert – Wilders hier veroordelen en een taakstraf geven – zou heel Nederland voor grote problemen plaatsen, omdat de vrijheid van meningsuting dan ineens fiks aan banden was gelegd. Dus da’s een truc die ik niet graag toegeast zie. Nog los van de vraag of ‘ne bis idem’ ook in internationale verhoudingen geldt…

» Posted By Spaink On July 10, 2008 @ 04:05

Zo gaat-ie goed, zo gaat-ie beter

Joan, gebruiksgemak kan nooit het enige argument zijn. Je voordeur niet op slot doen is ook handig, dan hoef je je nimmer af te vragen of je je sleutels wel bij je hebt….

Wat biometrie betreft: op Webwereld las ik een uiterst verstandig commentaar. Iemand zei er dat-ie nooit zou willen dat een lichaamseigen kenmerk als dagelijkse pasmunt wordt ingezet. Argument: als je pincode wordt gestolen, of je raakt je pas kwijt, kun je je kaart eenvoudig laten blokkeren en om een nieuwe vragen. Maar als je vingerafdruk wordt gestolen, kan dat niet. En vergeet niet: vingerafdrukken laten we allemaal overal achter. Wil je werkelijk dat een zo losjes verspreid iets je betaalidentificatie wordt?

» Posted By Spaink On July 01, 2008 @ 03:36

Bewlay: met XS4all is verder niets mis. Alleen met de blogware gaan ze zwaar de fout in, het platform is al jaren niet onderhouden voor zover ik weet.

Joan: Die kosten/batenanalyse van AH zie ik niet zo. Allereerst moeten ze van al hun klanten een vingerafdrukkendatabase aanleggen, wat a) duur is en b) ze vrijwel zeker op een fikse boete van het CBP komt te staan, Ten tweede moeten ze een infrastructuur van vingerprintlezers installeren; ook niet echt goedkoop. Ten derde is het daarna buitengewoon gemakkeljk om met andermens’ vingerafdruk te betalen – kwestie van een fles meenemen die je een andere klant zag vastpakken, plastikje ervan maken en klaar ben je – en zal AH allerhande claims tegemoet kunnen zien, die veel uitzoekwerk en schadevergoedingen zullen vergen. Anders gezegd: als AH een serieuze kosten/batenanalyse doet, vermoed ik dat ze snel van dit plan afzien.

» Posted By Spaink On July 01, 2008 @ 03:35

«« Back To Stats Page