Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 121 To 150 Of 1,921 Comments

Nog meer controle is een heilloze weg

Pieter @ 6: Er zijn elke keer weer enorm veel gematigde moslims die zich heftig uitspreken tegen terrorisme. Geloof ze: dat is de enge manier om banden te smeden. En kom niet telkens aan met het verhaal ‘Ja maar in de Koran staat dat ongelovigen vernietigd moeten worden’, alsof dat een conclusief argument is. Het Oude Testament betoont zich bepaald niet zachtzinnig over ongelovigen, maar niemand werpt christenen telkenmale voor de voeten dat hun geloof oproept om ongelovigen of afvalligen over de kling te jagen.

Als je christenen niet afmeet aan het Oude Testament, kun je moslims niet met elke soera om de oren slaan. Want dat is meten met twee maten. En precies daarin ligt een deel van het probleem.

» Posted By Spaink On July 30, 2016 @ 00:15

Mataglap

Ah, iemand die Zamjatin kent! (Alleen heet-ie in mijn editie van We Yevgeny Zamyatin, maar dat komt vast omdat het een Engelse uitgave is :)

» Posted By Spaink On July 23, 2016 @ 00:46

Rustig buurtje

Godsamme… Wilde ik naar bed gaan, bijna een uur geleden. hoorde ik ineens hondengeblaf in de binnentuinen. Felle lichten door het keukenraam. Ik wilde kijken wat er aan de hand was en deed de keukendeur open. Meteen schreeuwde iemand: ‘MEVROUW!!! Binnenblijven!’ Het was de politie. Op straat zwermde het van de agenten, allemaal te voet. Flitslichten achter, lopende agenten voor.

Iets later hoorde ik agenten op straat roepen over ‘ambulance bellen’. Nu komt er een sleepwagen voorbij rijden, naar het zijstraatje waar de parkeergagarage is en waar een paar weken geleden een liquidatiepoging werd gedaan, en verderop zie ik steeds maar politieagenten.

En het was zo’n rustig buurtje, hier.

» Posted By Spaink On August 13, 2016 @ 03:25

JPaul @ 5: Die opmerking van Pieter over vrijspraak klopte kennelijk niet, waarmee hij zichzelf nogal ondergraaft. Ik geloof dat Pieter iets wilde zeggen wat hij niet zei, en dat maakt verdere discussie nogal onmogelijk.

Plus dat het uitermate flauw blijft om te beginnen over vergunningen voor geluidsoverlast als er net 40 meter verderop een schietpartij is geweest. Zelfs referenties aan wapenvergunningen waren flauw geweest, en deze ‘grap’ was nog een graadje slechter.

» Posted By Spaink On July 14, 2016 @ 02:47

JPaul @1: Ja, het wapen is terecht, de daders hadden ‘t in de Wittenburgervaart geplempd en duikers hebben ‘t weer gevonden. En nee, het was bepaald geen rotje, maar ‘bekogelen’ klinkt alsof het ding naar hen werd gegooid, en dat was niet zo.

Pieter @2: Erg flauw.

» Posted By Spaink On July 13, 2016 @ 21:12

Alledaags

Peter Huesken @ 1: Goed stuk, wat je aanhaalt.

» Posted By Spaink On July 07, 2016 @ 01:52

Flitscontracten

Vldr @ 1: Ja, ik las dat later. Maar ik vermoed dat de nepbrief niettemin een valide punt maakt.

» Posted By Spaink On June 22, 2016 @ 12:07

Niets is heilig

Taalnazi @ 13: Fixed :)

» Posted By Spaink On June 07, 2016 @ 02:16

Mijn Amsterdam

Janus @ 1: Fixed, dankjewel.

» Posted By Spaink On May 29, 2016 @ 11:50

De laatste sigaret

Janus @ 72: Je schrijft: “Mag ik je erop wijzen dat in deze draad slechts een kleine minderheid het niet met je eens is?”. Jongen toch. De meeste stemmen gelden, als het om feiten gaat? Wat een rare opvatting van onderzoek en debat houd je erop na.

Overigens: vaporisers voor THC bestaan allang, daar hoef je de e-sig niet voor te hacken. En ook die lijken me een goede zaak: als je THC wilt gebruiken, kun je dat beter via damp tot je nemen dan vergezeld van arseen en koolmonoxide. En nee, de kans op een overdosis is precies even groot als bij ouderwets gebruik van cannabis.

» Posted By Spaink On May 31, 2016 @ 19:20

JPaul @ 67: Dank voor je welkome interventie. Je toont aan dat HenK de link die hij als ‘tegenbewijs’ opvoert, hogstwaarschijnlijk niet eens heeft gelezen. Koppensnellen volstaat tegenwoordig kennelijk om iemand in een debat af te serveren.

Janus @ 68: Ik wilde helemaal niet stoppen met roken, dat heb ik al herhaaldelijk gezegd — ook al wist ik terdege dat het ongezond was. Maar de e-sig was zoveel lekkerder en bleek zo’n goede vervanger dat ik in één avond om was. Ik ben bepaald niet de enige die dat overkot: de e-sig haalt meer verstokte rokers over dan welke rabiate anti-rookcampagne ook. En waarom zou ik helemaal moeten stoppen? Doe jij nooit iets dat minder gezond is? Drink je geen koffie, neem je nooit een biertje? Vergeleken met mijn tabaksverslaving is dampen een imposante sprong vooruit.

Daarnaast heb je in dit hele topic hoofdzakelijk bezwaren tegen de e-sig aangevoerd die gelden voor niet-rokers; dit terwijl er amper mensen zijn die vanuit het niets zomaar gaan dampen. Onderzoek komt niet verder dan iets van 0,02% van de dampers – verwaarloosbaar, dus. En mijn punt in de column was niets anders dan: ‘ik snap niet dat gezondheidsclubs de e-sig niet vaker promoten als geweldig effectief middel om van het roken af te stappen’.

» Posted By Spaink On May 31, 2016 @ 02:03

Dus ik had ney zo goed kunnen blijven roken, HenK @ 65?
Want dat had ik namelijk geheid gedaan, zonder de e-sig.

» Posted By Spaink On May 30, 2016 @ 11:10

Je hebt het volkomen verkeerd, ik heb geen enkel financieel belang bij dampen. Ik vind het alleen erg fijn wanneer er minder mensen ziek worden van roken, of eraan doodgaan.

» Posted By Spaink On May 30, 2016 @ 02:16

HenK en Janus: Jullie nemen geen enkel argument serieus, kijken geen enkel onderzoek na. En dan betichten jullie mij van felheid?

» Posted By Spaink On May 29, 2016 @ 23:49

HenK @ 51: Wat een lage opmerking. Ik heb uitsluitend berichten verwijderd die vergaand off-topic waren.

» Posted By Spaink On May 29, 2016 @ 10:26

Janus @ 45: Dat er geen verslavende stofjes aan e-liquid worden toegevoegd weet ik, omdat veel producenten de exacte samenstelling van hun liquids bekend maken. E-liquid bestaat uit propyleen glycol en vegetarische glycerine, stoffen die te uit en te na zijn getest, en in farnaceutische kwaliteit woren gebruikt (PG zit overigens ook in astmapuffers); vloeibare nicotone, ook te uit en te na onderzocht, en een percentage smaakstof. De smaakstoffen zijn het enige niet idioot uitgebreid geteste ingrediënt, maar nogmaals: alles wat daar mogelijk in zou kunnen zitten, zoals diacetyl, krijg je in 1000-voud indien je rookt.

Overigens is het doodsimpel om je eigen liquids te maken, en ik doe dat ook geregeld. Weet ik precies wat erin zit.

» Posted By Spaink On May 29, 2016 @ 01:26

HenK @ 45: Als je rookte, zou je cardioloog je wel degelijk aanraden om over te stappen op de e-sig. Dat is nu juist het punt.

Je link stelt me teleur. Neem je zo’n bron nu heus serieus? Ja, er zit een friemeltje formaldehide in esigs. Dat zit ook in een peer. Weet je hoeveel trekjes ik van een e-sig moet nemen om evenveel formaldehide binnen te krijgen als jij met je peer? 20.000 trekjes.

» Posted By Spaink On May 29, 2016 @ 01:21

HenK @ 35: Ik heb elders een lijstje onderzoeken van keurige wetenschappers van dito universiteiten staan, waaronder een een aantal onderzoeken die aantonen dat damp vergelijkbaar is met normale buitenlucht. Op welk mogelijk schadelijk toekomstig gevolg doel je precies, in dat licht?

De e-sig wordt nu al bijna tien jaar onderzocht, en er is niets gevonden dat wijst op schade, wel enorm veel dat wijst op een geweldige verbetering van de gezondheid.

» Posted By Spaink On May 27, 2016 @ 19:05

Janus @ 30: het is wat kortzichtig dat je bijft hameren op ‘het is slechts een gat in de markt’. Geen andere manier van stoppen met roken is zo populair en zo effectief. Met de e-sig is een gigantische gezondheidswinst binnen te halen. Het is maar wat je belangrijk vindt…

En ja, er zijn zat dampers die na verloop van tijd helemaal geen nicotine meer gebruiken, of die er helemaal mee stoppen.

» Posted By Spaink On May 27, 2016 @ 15:36

Janus @ 28: De esig bereikt juist mensen die niet konden of wilden stoppen (ik hoorde zelf bij die laatste groep). En ja, de esig is stukken minder verslavend – niet alleen doordat al die rare, rush-bevorderende dingen die de tabaksfabrikanten in sigarette en shag stoppen, er niet in zitten, maar vooral omdat de nicdeeltjes in damp veel groter zijn. Dampers kunnen, zo blijkt, veel langer zonder hun esig dan rokers zonder hun saffie. En op het dampforum waar ik zit, zie ik vaak dat mensen na een paar jaar dampen flink lager in hun nic.gehalte zijn gaan zitten.

Je vergeet ook dat de esig niet is ontwikkeld door Big Tobacco. Zij zijn pas een jaar of drie geleden in deze branche gestapt, en hun spullen zijn bepaald niet favoriet onder dampers.

» Posted By Spaink On May 27, 2016 @ 01:26

HenK @ 4: sinds 20 mei jl. is elke vorm van reclame of promotie van de esig verboden, dus dat is geen argument. En het is raar dat je nu als verkoper of producent niet meer mag zeggen dat je een goed alternatief voor roken te koop hebt, toch? Een overstap die honderdduizenden mensen kan helpen gezonder te leven, wordt gedweasboomd – dat is de bottom line.

HenK @ 5: zou ik nu verslaafd zijn aan de esig, dan ben ik toch alsnog stukken beter af? Want: 95% minder schadelijk. Dat is niet zomaar af te doen als ‘de ene verslaving inruiilen voor de andere’, vind ik.

» Posted By Spaink On May 26, 2016 @ 02:56

Het recht niet te weten

Je vergeet drie dingen, Janus:

– Peter R de Vries snijdt een bekend probleem aan, terwijl ik nieuwe onderwerpen in de discussie tracht te brengen. Voor nieuwe onderwerpen is geen oplossing voor de hand, sterker: de meeste mensen hebben het probleem nog niet eens gezien.
– Peter R de Vries heeft een staf tot zijn beschiking, ik werk in mijn eentje.
– Met een column verdien ik op geen stukken na genoeg om me de rest van de week met de oplossing van een gesignaleerd probleem bezig te houden…

» Posted By Spaink On May 18, 2016 @ 23:30

Niks vertederends aan

Janus @ 12: Dank voor je toelichting, maar dan was je aanvankelijke reactie toch erg kort door de bocht. De inzet van mijn column was dat we dementie nogal romantiseren, en te weinig oog hebben hoe moeilijk het proces van dementering is, zowel voor de zieke als voor zijn of haar omgeving, en met hoeveel onvermoegen en ellende dat gepaard gaat. En jij begint meteen over euthanasie…?

Ik ben bepaald niet vies van het bepleiten van het zelfgekozen einde. Maar om nu meteen dáárover te beginnen wanneer ik betoog dat we de zwaarte en de pijn die gepaard gaan met Alzheimer, collectief onderschatten en – erger nog – soms zelfs geneigd zijn de impact van Alzheimer te romantiseren, komt zeer bot over. Want met die ‘oplossing’ verhinder je al evenzeer het debat over hoe je nu werkelijk moet omgaan, hoe je kunt léven, met iemand die zichzelf steeds meer kwijtraakt.

» Posted By Spaink On April 23, 2016 @ 03:01

Henk @ 9: Beide films heb ik gezien, vooral ‘Still Alice’ vond ik ongelooflijk goed.

» Posted By Spaink On April 22, 2016 @ 11:41

Janus @ 2: Bedoel je nu werkelijk dat ik mijn moeder moet overhalen om maar zelfmoord te plegen? Zo niet, dan heb je het wel verrotte belazerd geformuleerd.

Henk @ 4: Wat een mooi gedicht, dank je wel. Het legt precies de vinger op de zere plek: zij denkt at ze nog de oude is, alleeen wij zien het schrijnende verschil. Ik zal uit jouw naam meeschoppen. En sterkte…

Marianne @ 5: Gebreken krijgen is vreselijk ingrijpend, maar je eigen hoofd niet meer doorhebben is, zo ga ik inmiddels geloven, van een ander kaliber. Het snijdt je af van de mensen waarvan je houdt.

Peter @ 7: Bestond er maar een simpele euthanasiepil. En dan nog: zelfs de mensen die vastbesloten waren euthanasie te vraen / zelfmooord te plegen, zijn in het geval van Alzheimer vaak te laat. Juist omdat jijzelf nog zo lang denkt dat het allemaal ‘gerust’ nog gaat en dat je jezelf er eigenlijk vrij makkelijk doorheen slaat….

» Posted By Spaink On April 22, 2016 @ 03:22

Geen tijd voor cynisme

Janus @ 3: Over cynisme nog dit. Jij maakt je, blijkens de url waarnaa je naam verwijst, nogal druk om kinderprostitutie en de handel in meisjes. Het is goed om erbij stil te staan dat ook het geld dat in zulke wanpraktijken omgaat, door dergelijketrustkantoren wordt witgewassen. Graantje meepikken, tsja.

» Posted By Spaink On April 16, 2016 @ 14:28

Janus @ 2: Het gaat niet om ‘een graantje meepikken’, het gaat om illegaal geld wegsluizen uit landen. Rijken (zowel mensen als bedrijven) in ontwikkelingslanden sluizen hun geld weg, en voorkomen daarmee dat ze lokaal de vereiste belasting afdragen. Zo holt Nederland met haar Zuidas arme landen leeg. Zegen dat wij gewoon ‘een graantje meepikken’, ja, dat is supercynisch.

» Posted By Spaink On April 16, 2016 @ 11:30

Verrassend verzet

Janus @ 7: Je vergeet wel het een en ander dat Bill en Melinda Gates doen. Een idioot groot deel van hun vermogen gaat naar malariabestrijding en -uitroeiing, onderwijs, waterwinning en -zuivering, landbouw. Zie https://en.wikipedia.org/wiki/Bill_%26_Melinda_Gates_Foundation#Global_development_division.

» Posted By Spaink On April 16, 2016 @ 00:03

Niels @ 4: Juist, dat is het punt.

» Posted By Spaink On April 13, 2016 @ 23:18

Fluitje van een cent

Janus, dank voor het spotten van de typefout. In de krant staat het gelukkig wel goed :)

» Posted By Spaink On April 06, 2016 @ 12:00

«« Back To Stats Page