Statistiek

Comments Posted By Spaink

Displaying 91 To 120 Of 1,921 Comments

Beste meneer Rutte,

Ella @ 14: Hopelijk in een volgende column, want daar breek ik me uiteraard ook het hofod over…

» Posted By Spaink On January 27, 2017 @ 01:37

Janus @ 11: Precies: Rutte schurkt tegen de PVV aan, en daarmee legitimeert hij het gedachtengoed van die verderfelijke partij.

» Posted By Spaink On January 26, 2017 @ 11:28

Doe maar niet

Pascal @ 1: Gecorrigeerd. Hat was geen grammaticale fout pur sang, maar een teveel-weggehaald-fout: er had “kon bevatten” moeten staan.

CiNNeR @ 3: Serieus praten met burgers is iets heel anders dan Pokémon spelen of krampachtihg joviaal gaan zitten doen met een vlogger, toch?

Overigens verscheen deze column hier veel te vroeg, zelfs nog voor-ie in de krant stond. De reden: ik had gedonder met mijn mail en mijn stukje bleek niet bij de krant aan te kunnen komen. ‘m Hier alvast neerzetten was de enige manier waarop ik ze mijn column kon ‘overhandigen’.

» Posted By Spaink On January 17, 2017 @ 23:35

Ruimte, adem, lucht!

Robert @ 9: Dat nu lijkt me juist een geweldig idee….

» Posted By Spaink On January 16, 2017 @ 01:33

Ironie

Trotskie @ 4: Beveilingsexperts zijn het er akelig over eens dat de hack door Russen is uitgevoerd. De resterende vraag is of dat een losvast clubje was dat op eigen houtje opereerde, of dat ze zulks deden op instigatie van de Russische overheid – en daar is inderdaad discussie over mogelijk. Maar daar ging mijn column niet over; die ging over Tor.

» Posted By Spaink On January 06, 2017 @ 23:56

Johan @ 3: Uhm, deze column ging niet over Hillary versus Trump, maar over hoe raar meesmuilend er werd gereageerd nadat de Torserver van een werknemer van Bits of Freedom voor een hack gebruikt leek te zijn…

Overigens, als je het dan toch over Trump vs Hillary wilt hebben: Trump heeft de Russen expliciet gevraagd of ze Clinton alsjeblieft konden hacken – in meerdere speeches. Voor iemand die president van de VS wilde worden, was dat op zijn zachtst gezegd een absurde uitnodiging.

» Posted By Spaink On January 06, 2017 @ 23:53

Dirk @ 1: Dank, de fout is inmiddels verholpen :)

» Posted By Spaink On January 05, 2017 @ 01:22

Vijftien tips om 2017 door te komen

Annuschka, Rien, Thian en Dea: we moeten het leven zelf een beetje leuk & draaglijk maken voor elkaar, nu er politiek gezien allemaal donkere wolken in het verschiet liggen… Leve de papieren parasolletjes en het zelf gebakken brood. En vooral: leve de huisdieren :)

» Posted By Spaink On December 29, 2016 @ 17:51

Staaltje vakmanschap

Pascal: daar vind ik eigenlijk niks van, ik heb er nog nooit over nagedacht en ik heb geen idee wat er allemaal bij komt kijken…

» Posted By Spaink On December 19, 2016 @ 17:28

Kleptomaan en extreemrechts

Johan @ 2: Syrische vluchtelingen worden ververdeeld onder allerlei landen, zoals je waarschijnlijk weet. Canada heeft er al ruim 30.000 opgenomen, zie The Guardian. En je kunt een boel van Hillary zeggen, maar niet dat ze met fascisten heult en kleptomaan is.

» Posted By Spaink On November 24, 2016 @ 16:29

Eigen keuze is flinterdun

HenK @ 13: Hear, hear! En ook: wat zal dat een ellende voor je zijn geweest. Zeker voor een kleuter is zoiets ontzettend ingrijpend…

» Posted By Spaink On November 07, 2016 @ 02:53

Janus @ 10: Als mensen hun kinderen niet vaccineren, mogen die wat mij betreft niet meer naar de crèche. Want daar lopen ze het risico babies te besmetten en hun dood te veroorzaken (of ze voor het leven met een handicap op te zadelen). Dat lijkt me argument genoeg voor vaccinatie, nog los van de geconstrueerde bezwaren tegen de inenting zelf.

En ‘dictatortje’? Man toch. Dodelijke of verminkeende ziektes bestrijden die uit te bannen zijn met een simpele inenting noem je dictatoriaal? Vind je een 40km limiet instellen in woonwijken ok dictatoriaal?

Je snapt vaccinaties niet helemaal. Lees je eens in.

» Posted By Spaink On November 06, 2016 @ 03:27

Meerdink @ 1: Ik zeg niet dat eigen keuzes er niet toe doen, wel dat ze veel minder belangrijk zijn dan we zijn gaan geloven. Veel ziektes trekken zich niets aan van de staat van je weerstand. Voedselveiligheid, antibiotica, riolering, hygiëne: dat is voor onze algehele gezondheid allemaal veel belangrijker dan de vraag of jij de schijf van vijf volgt. En natuurlijk kun je jezelf dan alsnog kapot zuipen, maar dat is de discussie niet.

» Posted By Spaink On November 02, 2016 @ 15:47

Broos weefwerk

Tobia @ 6: Dankjewel, en veel sterkte en moed gewenst.

» Posted By Spaink On October 21, 2016 @ 18:52

Herman @ 5: Ik gebruik nooit de term ‘zelfdoding’, dat vind ik zo’n lafhartig eufemisme. Zelfmoord is, hoe je het ook wendt of keert, gewelddadig en pijnlijk. ‘Zelfmoord’ vind ik daar beter bij passen.

» Posted By Spaink On October 21, 2016 @ 18:51

Bijltjesdag

JPaul: wat heeft dat nu met gesundes Volksempfinden te maken? Trump stond vaak hinderlijk dicht achter Clinton wanneer zij sprak, en veel mensen viel dat op.

» Posted By Spaink On October 16, 2016 @ 14:53

JPaul @ 1: Trump stond tijdens het debat zo vaak dicht achter Clinton, dat het veel mensen opviel. ‘It looks like a still from a seventies horror flick.’ meldde iemand.

Johan @ 3: Het verhaal dat Clinton een slachtoffer van Bill zou hebben bedreigd, is gebaseerd op het verhaal van Juanita Broadrick. Ten eerste is het discutabel dat Bill C haar verkracht zou hebben, en ten tweede is het verhaal dat Hillary C haar bedreigd zou hebben, gebaseerd op een gesprek waarin Hllary Juanita bedankte. Je kunt hier meer over het verhaal lezen:
http://www.huffingtonpost.com/entry/trump-clinton-broaddrick_us_57fae930e4b0e655eab54dee
http://www.vox.com/2016/1/6/10722580/bill-clinton-juanita-broaddrick
https://www.buzzfeed.com/katiejmbaker/juanita-broaddrick-wants-to-be-believed

» Posted By Spaink On October 15, 2016 @ 12:32

Gegijzeld door je thermostaat

Ha. Je kunt de slimme meter weigeren vertelde iemand op Twitter, dus dat heb ik zojuist gedaan:
https://www.liander.nl/consument/slimme_meter/privacy/weigeren

» Posted By Spaink On October 06, 2016 @ 14:53

Of de duivel ermee speelt: ik kijg net post van Liander, ik krijg volgende week verplicht een slimme energiemeter…. :(

» Posted By Spaink On October 06, 2016 @ 14:29

Dat wordt steeds lastiger, CiNNeR. Electriciteitsmaatschappijen pushen de ‘slimme’ thermometer bijvoorbeeld enorm, op zeker moment kun je er niet meer onderuit.

» Posted By Spaink On October 06, 2016 @ 12:58

Middelvinger

Rob @ 8: Trump bewijst permanent dat-ie een windbuil is, dat-ie liegt, dat-ie niets weet, dat-ie discrimineert, dat-ie onbetrouwbaar is, dat-ie alleen op eigen gewin uit is, dat-ie een ontzettende ijdeltuit, en total onbestendig is.

» Posted By Spaink On October 02, 2016 @ 10:29

Bakker @ 4: Bedoel je de kwestie Deutsche Bank? Mother Jones had daar gisteren een interessant stuk over: Trump schijnt inderdaad in de VS geen leningen meer te kunnen krijgen, en heeft nu een schuld aan een Europese bank die zelf weer in moeilijkheden is, zie Trump’s Huge Conflict of Interest With a Big Foreign Bank Keeps Getting Worse.

» Posted By Spaink On September 29, 2016 @ 10:36

Loepzuivere journalistiek

Henk @ 5: Nee, ‘het meest interessante’ is niet overgenomen uit een Engels stuk. Ik schreef dat zelf. ‘Het interessantste’ is namelijk niet zulk goed Nederlands.

Dat lange stukken tegenwoordig beter worden gelezen, blijkt uit allerlei bronnen (en geldstromen). Zie Fosfor, zie Blendle, en zie de cijfers van het jaarlijkse mediaonderzoek.

Je laatste tegenwerping – dat er wellicht vooral niet wordt gedreigd met juridische repercussies omdat zulke onderzoeksstukken simpelweg niet vaak worden gelezen, of slecht geschreven zouden zijn, is buitengewoon flauw. Kijk naar de PanamaPapers: grote onderwerpen, goed geschreven, zeer rijke tegenstanders. Maar niemand van de beschrevenen heeft een zaak aangespannen tegen de onderoeksjournalisten. Hetzelfde geldt voor letterlijk alle voorbeelden die ik in mijn opsomming noem. Goede journalistiek, goed gelezen. en de aangeklaagden hadden geen enkel verweer.

» Posted By Spaink On September 15, 2016 @ 03:51

Bat @ 3: Mocht je ooit eens rijk worden, denk dan aan de VvOJ: de Ver. voor OnderzoeksJournalistiek. Je kunt een donatie zelfs oormerken!

» Posted By Spaink On September 14, 2016 @ 20:15

JPaul @ 1: Wie zich wil bekwamen in de onderzoeksjournalistiek, dient al een journalistieke achtergrond te hebben – dus het wie-wat-waar-wanneer-waarom beheersen ze al. Deze nieuwe opleidingen gaan over datagraven, dossiers doorspitten, informatie traceren en loskrijgen, tendenzen leren duiden etc. Geen dageljke kost op de School voor de Journalistiek.

» Posted By Spaink On September 14, 2016 @ 14:47

De versmalling van diversiteit

J. de Windt @ 2: De term ‘inclusiviteit’ is geloof ik nog niet op dezelfde manier versmald. En ja, Akwasi reageerde uitstekend – ging het maar altijd zo :)

» Posted By Spaink On September 07, 2016 @ 17:07

Diamant

Pieter @ 7: Die kennis wilde zijn lot nu juist niet aanvaarden, hij zocht tegen de keer in genezing. Zo iemand zou ik inderdaad nooit blindelings steunen – evenmin trouwens als iemand die werkelijk het onderste uit de kan wil qua reguliere behandelingen. Bij veel ziektes weet je wat het einde is, en daar kun je maar beter de tijd voor nemen.

Pieter @ 8: Veel mensen met dementie zijn doodongelukkig: ze hebben paniekaanvallen, zijn kwaad, depressief, huilen veel. Zo ook mijn moeder. Pas als ze diep dement is klaart ze mogelijk weer op, maar momenteel lijdt ze absoluut.

» Posted By Spaink On September 01, 2016 @ 20:55

Henk @4 en JPaul @5: Dank, beiden!

» Posted By Spaink On September 01, 2016 @ 09:02

JPaul @ 2: Nee, reflecteren kan ze niet meer. Ze herhaalt riedels. Nieuwe informatie, nieuwe omstandigheden, nieuwe argumenten neiuwe gebeurtenissen etc komen er niet meer in bij haar, en onderwijl maakt ze het verleden waar ze zichzelf in verliest, steeds mooier.

» Posted By Spaink On August 31, 2016 @ 22:16

Evenwicht

Rob Eesvelt @ 1 en 3: Je ontkent simpelweg wat er aan de hand is. Kijk naar de temperatuurgrafieken van deze eeuw in vergelijking met die van de vorige; lees het artikel in Rolling Stone waarnaar ik link. Dat bevat een aantal ontstellende voorbeelden van wat er nu gaande is. We zitten al middenin de klimaatsverandering.

» Posted By Spaink On August 10, 2016 @ 16:01

«« Back To Stats Page