Statistiek


Deprecated: Function wpdb::escape is deprecated since version 3.6.0! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /htdocs/www.spaink.net/wp-includes/functions.php on line 5453

Comments Posted By Sjaak

Displaying 0 To 0 Of 0 Comments

Double plus good

JUZO:

/
/
/
oo

, om over na te denken.

» Posted By Sjaak On April 13, 2007 @ 13:18

In Azie of Afrika krijgt een vrouw gemiddeld ook gewoon veel minder BK. Het westerse paspoort voert tot veel kanker, als je het even zo kort door de bocht wilt zeggen.

» Posted By Sjaak On April 13, 2007 @ 13:18

Bij leukemie en BK is het geen kwestie van willen of niet qua overleven/ beter worden. Daar ligt dan ook de clou qua domme opmerkingen dienaangaande.

En dat meer paspoorten veelal goed zijn voor mensen en samenlevingen, afgezien van kleinere problemen, krijg je mensen ook niet aan verstand.

» Posted By Sjaak On April 12, 2007 @ 13:18

JUZO-tje is weer goed bezig. Dit commentaar tekent de hele NL-situatie: misdaad en onbetrouwbaarheid wordt geassocieerd met dubbele nationaliteit. Alleen echt door zee, wat dat ook verder in mag houden, is goed.

Dát zegt Dupuis nu ook zo zeer i.v.m. kanker en behandeling daartoe: alleen het gezonde onaangetaste leven telt bij haar: zie afscheidsrede op google. Met en na kanker sta je in Nederland het allemaal na te kijken in het donker met zo’n ethiek. Recht door zee heet dat.

Walgelijk.

» Posted By Sjaak On April 12, 2007 @ 13:17

Als je als BK-patient al een tweede nationaliteit wenst, dan moet de (eerste)landsituatie wel heel erg zijn.

Toch vind ik dat Karin een stevig punt maakt met haar tekst, die ik met bewondering gelezen heb.

Een enkele nationaliteit doet al gauw bij navelstaarderij landen. Een tweede nationaliteit kan veel goeds betekenen (ondanks enkele nadelen).

» Posted By Sjaak On April 12, 2007 @ 13:17

Wat ‘kankerpatient’ er mee te maken heeft?

Dupuis zet mensen met ziekte veels te veel op een maatschappelijk dood spoor door er allerlei lelijke qualificaties aan te geven die niet op waarheid berusten. Nou dát voelt heerlijk! Zij haalt betrokken mensen en behandelaars door de stront.

Qualificaties te suggeren bij/ aan mensen met een dubbel paspoort is er ook zo een. Hoe haal je het in je hoofd om over fantastische mensen in de tweede kamer heen te lopen. Nota bene direct gekozen mensen met ene geweldige maatschappelijke staat van dienst.

Het in twijfel trekken van mensen in bijzondere situaties is funest daarbij. Alsof een situatie of gegeven je minderwaardig zou maken. Is Wilders meer dan Aboutaleb en is Marijnissen meer dan Arib? Is Dupuis meer dan Spaink? Bekijk het allemaal eens even.

Karin verdient met bovenstaand artikel alle steun van de wereld.

» Posted By Sjaak On April 11, 2007 @ 13:15

Hoe het ook is, Karin heeft volkomen gelijk over de ‘navelstaarderij’. Dat mag zij best heel erg hard zeggen en aankaarten. Juich het heel erg toe dat een kankerpatient daar maatschappelijk eens stevig wat van zegt. Dat dát gedonder dus inderdaad gewoon eens afgelopen moet zijn. En zelfs hardop durft te zeggen dat Nederland alleen maar overleeft met een open visier naar buiten toe. Binnen de grenzen hoort iedereen er dus gewoon bij, zonder aanzien des persoons of situatie.

» Posted By Sjaak On April 10, 2007 @ 13:14

Die zit.

Als over-de-grens-woner merk je dit allemaal gelijk als je naar vakantiehuisje-aan-de-kust rijdt. Rij in godsnaam geen kilometer te hard. Familie vind ook zo dat jij ver weg woont, terwijl dat absoluut niet zo is. Meer verdienen als de premier is hoogst verdacht. Land wordt onder water gezet, terwijl men eigenlijk denkt dat het echte stijgende water nog ver weg is. In Domburg wordt een heus hotel gebouwd op een afkalvend laatste duin. Gegeten in prachtig Veere, maar het is zó klein. Met stijgende verbazing bekijk ik de loeilange file vanaf Veluwe naar Randstad op paasmaandagavond.

Sinds medisch ethica Dupuis geschreven heeft dat behandeling, en dus overleven, voor terminale BK en leukemie eigenlijk niet mag ben ik zeer achterdochtig geworden over rood, wit en blauw. Zij beweert feitelijk dat als bij een ernstig ongeluk meer mensen niet-overleven dan dat er overlevers zijn men niet zou mogen helpen. Sindsdien (1998, het jaar van verschijnen van die tekst) is het fout aan het gaan in Nederland. Met een schier onbegrensde hoogmoed beweert zij dat BK en leukemie meer kost dan het opbrengt. Daar slaan ze je in Amerika helemaal voor in gort.

Je bent van spaansen bloed, Nederland is een hutsspot uit verschillende windstreken sinds eeuwen, maar je moet wel aan allerlei locale onzin conformeren. Kennelijk zelfs als je dood aan het gaan bent aan kanker.

Wie zit er pontificaal in eerste kamer? Ja Mevrouw D. met haar onterechte professorale nonsens. Kennelijk mag je met een enkel paspoort maar van alles beweren.

Ik ben kwaad.

» Posted By Sjaak On April 10, 2007 @ 13:14

Onbekwame arbo-artsen

http://www.refdag.nl niet op zondag!

» Posted By Sjaak On March 25, 2007 @ 14:01

Beste Susan, ik ben (GEEN ARBO-) arts! Ken overigens wel heel goed die problematiek. Denk/ weet ook wel dat het met een ziekte naar een (keurings)instantie moeten gewoon (makkelijk) vernederend is.

Denk zelf overigens ook dat dat hele UVW-gebeuren een raar instituut is. Dat hele begrip ‘keuringsarts’ ook alleen al. Misschien is een en ander veel eerder zinniger te begeleiden door eigen artsenteam.

Zelf ben ik na ernstige kanker niet begonnen aan mij door wie dan ook te laten toetsen. Ik heb zelfs geen huisarts. Ik wil dat allemaal gewoon niet. Heb je van al dat geouwehoer om je ziekte heen ook veel minder last.

» Posted By Sjaak On March 21, 2007 @ 13:58

Nu denk ik niet dat het erg productief is te veel te benadrukken dat het bij andere mensen ‘fout’ loopt qua reintegratie. Dat roept op zich ook al weer veel vragen op. Wat gaat er dan fout bij die betrokkenen, waar het bij een ander wel goed gaat? Dat kon nog wel eens heel veel verschillende oorzaken hebben die niet persé aan kanker gerelateerd zijn.

Je blijft toch zitten met het gegeven dat in een erg moeilijke fase van je leven, er eigenlijk veel van je gevraagd wordt, juist in die moeilijke fase. Hoe goed getraind was je eigenlijk vóór kanker in en met de dingen?

» Posted By Sjaak On March 19, 2007 @ 13:58

Kanker op jonge leeftijd betekent in veel gevallen gewoon weer mee in maatschappij. Daar heeft JUZO gewoon gelijk in.

Blijft feit dat je natuurlijk ook heel ernstige restgevolgen ziet bij mensen. In mijn eigen omgeving zie ik natuurlijk ook een heel jong iemand die door chemotherapie nagenoeg blind werd en eentje kan bijna niet lopen.

Daar kun je op gegeven moment moeilijk meer spreken van volledige reintegratie. En wat moet je met mensen die vrijwel zeker kortere tijd te leven hebben dan nog qua reintegratie? Mag daar maatschappij eigen keuze van (die) mensen nog wel beinvloeden?

Feit blijft bij veel kanker op jonge leeftijd dat de helft wel mee kan en de andere helft niet. Iedereen heeft misschien wel gelijk bij dergelijke getallen.

» Posted By Sjaak On March 17, 2007 @ 13:57

Bovenstaande tekst van Thomas vind ik een volkomen nutteloos citaat in verband met bovenstaande discussie.

» Posted By Sjaak On March 15, 2007 @ 13:55

Er is een handigheid die ik mijzelf, en eigenlijk nog steeds, mogelijk maak en voorbehoud. Je houdt na zo’n ziekte werken gewoon veel beter en langer vol als je tussentijds min of meer zelfgekozen pauzes kunt hebben. Heb sinds enkele jaren gewoon een bed in mijn bureauruimte en dat helpt enorm. Doe dus gewoon veel actie bij veel en lang werk, maar ook (tussentijds) rusten als dat nodig is. Een hele individuele afwisseling dus, is een heel goede remedie voor individuele behoefte. Dat moet je dan wel wilen natuurlijk als je jong bent.

Twee maanden na algemene chemo is inderdaad te kort, dat is ook mijn vaststelling. Had zelf 72 dagen nodig om weer aan het werk te kunnen, maar dat was ook inderdaad absoluut minimum. Dáárvoor is bijvoorbeeld absoluut nodig dat iemand redelijk goed kan lopen en fietsen. Bij begin van werk had ik bijvoorbeeld ook nog behoorlijk pijn aan tussenribspieren. Kreeg toen overigens nog wel chemo in hoofd.

Overigens blijft een goede afweging over wat je nu wel of niet wilt met je leven wel een lastige zaak vind ik zelf. Dan lees ik weer eindeloos boeken hoe anderen dat weer oploss(t)en.

» Posted By Sjaak On March 14, 2007 @ 13:54

Goeie reactie van Thomas. Zeker! En ik begrijp ook Karin.

Op enig moment was het voor mijzelf echter ook de keuze om te werken of niet. Dat betekende inderdaad vrijwel meteen een hoop overuren. Feitelijk het dubbele werk wat een normaal mens doet. Doe dat al weer 16 jaar vrijwel continu. Ergens is het de keuze, en de gok, om er a.h.w. overheen te werken. Afhankelijkheid van instanties, en in dit geval dokters, is ook heel wat. Dát ben ik al die tijd niet geweest.

Denk zelf dat het meest verstandige is je door zo weinig mogelijk mensen, artsen incluis, te laten beinvloeden. Zo veel mogelijk je eigen gang gaan dus, met de dingen. Maar daar hoort minstens enigszins werken wel bij denk ik, met of zonder nabehandeling.

» Posted By Sjaak On March 14, 2007 @ 13:54

Snap jou stellingname wel, maar vind toch ook dat je hier wat doordraaft. Werk kun je ook relativeren qua duur en intensiteit. Werk is niet alleen werk pur sang, maar ook op tijd opstaan en geregelder leven. Therapie voor kanker en op enig moment weer werken sluiten elkaar ook helemaal niet volledig uit. ‘Onbekwame ARBO-artsen’ als titel te nemen van deze fase na kanker vind ik veel te ver gaan.

Vorige week wilde jij nog een psychotisch getinte trip beleven, maar enigszins geregeld werken zou niet kunnen?

Overigens waren van ‘mijn groepje’ van 5 jongeren met acute beenmergkanker indertijd naderhand gewoon mensen weer naar school, naar huishouden of anderszins. Drie gingen er dood aan kanker, maar waren wel weer ‘gewoon’ naar hun bezigheden teruggegaan.

» Posted By Sjaak On March 14, 2007 @ 13:53

In het hol van de leeuw

Als je niet naar een nieuwe film kunt, ga je op muizenjacht. Die kende ik nog niet.

» Posted By Sjaak On March 12, 2007 @ 22:43

Psychosesimulator

Dit snap ik dus ook weer niet. Karin in de psychose-simulator? Nu, na angst in de benen, buik en hoofd van de Herceptine?

Niet doen dus. Never.

» Posted By Sjaak On March 09, 2007 @ 21:51

Death of a president (met spoiler)

Wie heeft het nu dan eigenlijk nog met een verslag over “The Queen”, dat is toch al vele weken bij Pathé te zien geweest.

Verder is het toch niet zo slecht in geval van Karin veel film te kijken? Heeft ze toch nu de tijd voor, of niet soms?

» Posted By Sjaak On March 09, 2007 @ 03:09

Als je tijd hebt na kanker, kun je veel film kijken. Het heeft ook voordelen.

Goeie film, goed commentaar. Maar met één film vroegtijdig gezien ben je nog niet een vooruitloper wat filmkijken betreft.

» Posted By Sjaak On March 08, 2007 @ 03:08

The Queen

Film al tijden geleden gezien. Vind dat Karin een beetje achter loopt.

» Posted By Sjaak On March 05, 2007 @ 02:45

Geen betere troost dan tranen

Had zelf ook odyssee van verschillende stevige ziekten op rij. Waar is ook gewoon dat je per saldo ook een stukje van de wetenschap aan het waarmaken bent. Daarbij is de enkeling uiterst van belang, al lijkt dat soms niet zo en zou je dat naar algemene maatstaven ook niet op voorhand denken.

Het gen waaraan ik ziek was tijdens kanker blijkt nu mede van grote invloed op het krijgen van HIV-infectie. Het hele kleine groepje jongeren in Nederland (en de rest van de wereld) met vergelijkbare leukemie (-genen) is misschien ogenschijnlijk van weinig belang, maar wel van enorme betekenis bij dat hele grote vraagstuk van het toekomstige vaccin tegen HIV. Waar is dat het moet kunnen lukken. Wij overleven ziektevrij na chemo. Op zich is zoiets op zich al een groot goed om voor te leven.

In het geval van Karin vrij te worden van MS en vervolgens kanker te krijgen zegt natuurlijk wel veel over onderliggende moleculair-genetische basis van dat alles. Dat is wel allemaal om te huilen, maar ook iets om voor te leven.

» Posted By Sjaak On March 02, 2007 @ 02:11

Armoede in VS neemt fiks toe

Een mens wordt ook gewoon nadenkelijk wegens die Coornhert mennekes.

» Posted By Sjaak On March 02, 2007 @ 01:55

De echte reden voor de huidige oorlogsvoering: armoede?

» Posted By Sjaak On March 01, 2007 @ 01:54

Kreupele knieën

Bovendien is er toch geen kankerpatient, en daar gaat deze site momenteel toch over, die iemand ook maar iets wil. Bedoel wie heeft in die situatie nu iets tegen Islam of anderszins. Wie heeft er in die situatie iets op tegen of iemand nu wel of niet het land binnenkomt of hoe de hoofdstad nu wel of niet te beoordelen is.

De Julestjes zouden nog raar opkijken als kanker hen zelf overkomen zou.

» Posted By Sjaak On February 22, 2007 @ 01:06

Er bestaat kennelijk ook zoiets als kreupele gedachten.

» Posted By Sjaak On February 22, 2007 @ 01:05

In Nederland regelt het zich allemaal vanzelf. Verenigde Naties zeggen met zo veel woorden dat het tóch met een grote kans onder water komt. Op een dag moet je roeien naar je vakantiehuis in Zeeland. Ik ook! En of er dan nog Arabieren zijn en aangeketende gevangenen?

» Posted By Sjaak On February 22, 2007 @ 01:04

Jules is net als die limburgse Geert uit de politiek: laatste is zo tegen arabieren dat ie bij het tanken eerst de arabische benzine-druppels er uit filtert en dan pas weer verder rijd.

» Posted By Sjaak On February 21, 2007 @ 01:03

Kale vrouwen: ‘stress, or a sign of madness’

Kaalheid door kanker-therapie is natuurlijk een loei van een teken dat betrokkene het niet goed gaat. Alopecia kan verder een scala van oorzaken hebben, ook bij “gezonde” mensen.

Brtitney’s kaalheid heeft iets van afzeggen met de wereld en het leven om haar heen. Misschien vermannelijkt haar wereld wel?

» Posted By Sjaak On February 20, 2007 @ 00:44

Landmark: ‘gek van geluk’

Dat van die oorlog is echt helemaal geschift. Iedereen is op deze site aan het lezen en schrijven vanwege een persoonlijke oorlog die niemand leuk vind.

» Posted By Sjaak On February 20, 2007 @ 23:58

«« Back To Stats Page