Statistiek

Comments Posted By Sjaak

Displaying 751 To 780 Of 988 Comments

Ogen

Laten we duidelijk zijn. Moeilijk volk daar aan de oostelijke kant van Middellandse Zee. Allemaal dicht bij hun goden, maar oh zo verward. Ook geschiedkundig vooral.

En zo is en blijft Israel een merkwaardig construct. Naar de feiten alleen bestaand op pure macht. Veel gebulldozer en veel tanks. En nu ook nog met chemogif.

Arabieren hebben recht op hun chaos, laat toch die mensen eens. Joden hebben echter ook recht op een eigen plek, die westerse wereld – ook Nederlanders – hen niet hebben kunnen geven.

Westerse wereld heeft nog steeds een 63- jarige ereschuld in te lossen. Terug in het oude huis, waar het ooit vreselijk zeer deed. Dáár is Europa nu sterk genoeg voor.

» Posted By Sjaak On January 16, 2009 @ 08:22

Jarig :)

Karin wordt gewoon 87. Dus nog 36 keer afwassen….

» Posted By Sjaak On December 22, 2008 @ 13:57

Muziek als marteling

Inderdaad Joan, Afghanistan. De nederlandse doden (17) vind ik veels te veel en ook gewoon een reden om echt te stoppen. En dat alles voor een druppel op een gloeiende plaat.

Met een scherp dalende olieprijs voor de landen in die regio wordt de ellende alleen maar groter. Daar heeft de premier net voor kerst de mond gewoon niet zo vol te nemen.

Daarbij komt dat Nederland voor al het geld wat het allemaal gekost heeft én (gaat) kost(en) een mega- programma voor groene energie in eigen land had kunnen hebben van heb ik jou daar.

» Posted By Sjaak On December 20, 2008 @ 09:53

Den Balk denkt al weer aan inzet ná 2010…..luisterend naar de kerstmuziek. Onpassend noem ik dat tóch.

» Posted By Sjaak On December 19, 2008 @ 13:57

Ondermijnend

Vertrouwen in arts/ patient- relatie moet echt overeind blijven.

E.a. betekent dan waarschijnlijk toch dat betrokkenen voorzichtig zullen worden informatie van patienten in te voeren? Dan werkt men zich weer uit de naad met twee systemen.

» Posted By Sjaak On December 10, 2008 @ 08:31

Brits EPD lek

Kom jij ook uit het zuidwesten JUZO?

» Posted By Sjaak On December 06, 2008 @ 07:47

Vitale informatie

Let wel JUZO, computer is prachtig. Ook in medische wereld. Waar het om gaat is toch dat vertrouwensrelatie met een arts strikt gewaarborgt bljft. Een stevige schaalvergroting op komputergebied in medische wereld, doet daar makkelijk stevig wat van af. Daar heeft Karin gelijk aan.

Deze wereld is dus prachtig, men moet alleen niet zo overdrijven met de mooie dingen.

» Posted By Sjaak On December 01, 2008 @ 12:57

Feit is ook gewoon dat heel veel nederlandse artsen eigenlijk nog maar heel kort werken met computer in hun praktijk. Dat alleen al kan veel fouten en chaos geven. Daar is een netwerk op grote schaal inderdaad een heel grote stap.

En stevig ziek zijn moet ook gewoon, desgewenst, ook gewoon strikt vertrouwelijk blijven.

» Posted By Sjaak On December 01, 2008 @ 08:53

Gezond bezwaar

JUZO wordt steeds beter met zijn teksten. Chapeau!

Ja, het leven is vaak zo dom. Maar of het met alle elektronische wijsheid allemaal beter wordt voor mensen? Ik heb toch mijn twijfels. Feit is ook dat iedereen ook gewoon anders noteert. En is in noodgeval de vloed van gegevens ook gewoon niet makkelijk te veel? En moet überhaupt ook altijd elke onzekerheid uit de weg gegaan? Hoeveel sensibilisering van mensen geeft dit ook allemaal weer?

» Posted By sjaak On November 12, 2008 @ 10:45

He’s done it :)

Bewondering voor Joan’s life- verhaal uit NY. Geweldig kan daar de sfeer zijn en die is inderdaad ook zeker niet onbelangrijk.

Verder heeft Obama nog geen vlieg kwaad gedaan en zou McCain iedereen alleen maar vastgehouden hebben in een veels te ver verleden.

Verder is in verhouding de belgische staatsschuld met naar ik meen 85% van bbp nog hoger dan die van de VS, waarmee gezegd wil zijn dat ik in Belgie nog geen echte armoede ben tegengekomen. Integendeel.

Als Obama dan ook iets wil gaan doen voor middenklasse is dat dan ook een best idee. Daar komen de banen en de hypotheekbetalingen vandaan. Dát interesseerde Bush toch gewoon nooit echt.

Amerika wordt weer een economie- motor van jewelste.

» Posted By sjaak On November 09, 2008 @ 10:12

Koninginnetje

Ben het eens met JUZO dat de lagere leeftijden het voor het zeggen hebben. Misschien is ook juist dát ook wel de reden van kredietcrisis overigens: te veel te snel alles willen.

En de toch zeer harde wereld die de Verenigde Staten van Amerika toch vooral ook is, heeft veel gezichten. En heel veel belangrijke keuzes te maken. Dat men dáár niet uit is blijkt uit een veels te lage rente van 1%.

Dat alles werpt de vraag op of we nu wel zo zeer naar Amerika moeten kijken. Europa betaald over enkele jaren zijn vele pensioenen ook maar heel heel moeilijk en of ook juist niet of veel minder dan voorgesteld.

De echte vraag bij Palin, Obama en c.s. is dan ook niet wat zij doet of niet, maar wat wij zelf doen in Europa aan dikke problemen. Eigenlijk is de vraag of onze jeugd het wél kan.

» Posted By sjaak On October 30, 2008 @ 11:21

Whoops

Ik weet niet of het pas heeft hier geloof/ geloven zo zeer in de mangel te nemen, hoewel het allemaal wel een wrang “bedrijfsongeval” lijkt om nu uitgerekend in Lourdes wat op te lopen waaraan je dood gaat.

Misschien ervaren die mensen dat wel als de meest ultieme beproeving van God. Maar misschien, en eerder, zullen ook zij teleurgesteld zijn over zo veel wrangheid.

Maar het is sowieso een tekenend beeld dat virus (en bacterie: 4.000 doden door de meningitis- bacterie bij ouderen in Nederland per jaar) niet met zich laat spotten.

» Posted By sjaak On October 19, 2008 @ 11:49

Herintredende overheid

Wil toch nog even verder reageren.

Eenduidig krijg je als prive- persoon op dit moment van dat hele gebeuren op de beurs ook werkelijk een steek. Als je al wat wilt moet je er een dagaak van maken en bij voortduring aan de knopjes van je computer. Logische koersen zijn er nu vrijwel niet naar mijn bescheiden mening.

Zo is de olieprijs tegen alle verwachting in op een onverantwoord laag peil, hoewel het kortstondig financieel wel kan helpen. Maar het lijkt mij politiek, financieel en milieutechnisch gewoon een ramp. Het is gewoon uitstel van moeilijke beslissingen in de wereld. Maar lekker is het nu wel aan de pomp.

Blijft de individuele vraag voor de consument hoe nu zelf verder. Volgens mij doe je er verstandig aan heel precies te boekhouden. En vooral zelf veel initiatief te tonen met het spreiden van de dingen die je doet en die zelf constant in het oog te houden.

Dus even weg met al die tussenpersonen en instanties. Het liefst ook even samenwerken met andere mensen en vooral hún ideen even goed ter ore nemen. Als het even kan wél zelf ondernemen met beide benen op de grond. Ook alles even goed schriftelijk vasthouden met faxberichten etc.

Ik schrijf dit nog maar eens op omdat ik vind dat kankerpatienten het niet verdienen nu ook nog eens op dit terrein zouden moeten verliezen.

Verdomme – sorry voor de uitdrukking – , goed terugvechten is nu wel even belangrijk zou ik zeggen.

» Posted By Sjaak On October 18, 2008 @ 12:56

Vind ik wel een interessante discussie.

Doe veel als arts/ ondernemer zélf met geld. Mijn ervaring is dat als je het waagt middelen aan anderen toe te vertrouwen de zaak geheid makkelijk fout loopt. Véél zelf doen dus lijkt mij beter. Huizen lijken mij al veel jaren en zeker op dit moment geen verkeerde zaak. Verhuren kan vrijwel altijd.

En met de beurzen zou ik behoorlijk voorzichtig zijn, dat is momenteel niet echt wat als je minder te besteden hebt. Zelf ben ik daar dan ook in directe zin gewoon niet, hoewel ik dat vrij intensief volg. Als je toch wat geld wilt laten werken kan dat ook heel goed op andere manieren. In Europa zijn ook fondsen die (middel) grote bedrijven ondersteunen.

Dát gaat razend goed.

» Posted By sjaak On October 17, 2008 @ 15:52

Goed, erg goed stuk!

Alleen hebben die staten dat geld echter helemaal niet en misschien is dat wel de echte ramp. Het betreft alleen maar een vooruit rekenen van latere belastinggelden als risico- garanties opeens echt uitbetaald moeten gaan worden.

Maar ik ben het van harte eens dat staten nu echt in dingen moeten gaan investeren die voor de mensen die al die gelden moeten gaan opbrengen door latere belastingen er echt toe doen en waar men wat aan heeft.

Al met al is de hele toestand toch één grote schande.

» Posted By sjaak On October 15, 2008 @ 14:24

Als het nou…?

Angst is zowiezo een raar iets. Beter niet aan beginnen.

Voor, biij en na kanker kun je feitelijk wel constant angst vertonen. Ja, dan kun je wel aan de gang blijven. Had zelf vooral vóór kankeruitbraak wel behoorlijk in de rats gezeten. Tijdens mega- chemotherapie overdonderde behandeling zelf(s) vrijwel alle angst. Naderhand kun je wat mij betreft maar beter kijken naar wat je wél hebt en dan moet het desnoods maar ergens zeer doen. Dat laatste vind ik meestal een een goed teken.

Angst na kanker is volgens mijn bescheiden mening zonde van de moeite en tijd. Ik snap wel dat Karin angst vertoond, maar na kanker kan er ook gewoon zo veel zeer doen, dat je angst om kanker zelf beter maar naast je neer legt.

» Posted By sjaak On November 02, 2008 @ 07:49

Ná kanker kan gewoon van alles en nog wat behoorlijk pijn doen. Gaat meestal gewoon vanzelf over. Ook wie weer sterk wordt ervaart dát juist ook, omdat gewoon al die aanpassingen van het lichaam niet vanzelf gaan.

Gaat meestal allemaal vanzelf over, hoewel het allemaal en ook heel afwisselend lang kan duren.

» Posted By sjaak On November 01, 2008 @ 07:00

Mensen met makke

Bij acute leukemie deed ik het gewoon bij bloedplaatjes 11 à 13. Doodziek aan kanker zijn betekend niet dat je je sexualiteit opgeeft.

» Posted By Sjaak On September 10, 2008 @ 07:59

Vaccinatie

De (sub-)medische vervuiling is inderdaad een ander aspect aan deze discussie. Goed zo JUZO!

Anticonceptiva op chemisch- hormonale basis en antidepressiva van chemische qualiteit komen gewoon in het drinkwater. Ook in Nederland.

Daar hoor je niemand over. Kinderen moeten passend komen en als wij ons een keer geestelijk niet lekker voelen moet en zal geholpen.

» Posted By Sjaak On December 05, 2008 @ 08:06

Moeilijk onderwerp.

Dat “de pil” niet zonder risico is, lijkt mij duidelijk. Dat ook inteferentie optreedt in verband met HPV- virus wist ik niet. Dat zou dan toch betekenen dat je betrokken vrouwen uitvoerig informeert bij de diverse keuzen.

» Posted By Sjaak On December 03, 2008 @ 12:59

Virus blijft moeilijk. Niemand heeft beweert dat dát allemaal eenvoudig is.

Het voorkomen leed van 450 vrouwen die ziekte niet oplopen is echter niet gering. Daar gaat Karin toch iets te gemakkelijk mee om.

» Posted By Sjaak On December 02, 2008 @ 10:19

Om de hoek

@Thomas
Knap zelfinzicht. En dat Donner-en-Co-gevoel snap ik ook. Als je die man gisteravond ook weer hoort over ontslagvergoeding, wordt je ook gewoon niet goed. Een brede zienswijze kan ik er ook niet aan ontdekken.

@JUZO
Zelfs JUZO heeft hier nu de beste bijdrage ooit.

@Karin
In een cirsis kan een patient erg ver weg zijn volgens mij. Lijkt mij heel goed mogelijk dat als je iemand minder goed kent en hem/ haar dan in een crisissituatie ziet, je toch eerder het ziektebeeld ziet dan de persoonlijkheid. Dat laatste kan ver heen zijn.

» Posted By Sjaak On September 10, 2008 @ 07:47

Hersenen kun je helaas niet betasten en er wat aan doen valt al helemaal niet mee.

Qua vadis psychiatrie? Maar ook dat is waarschijnlijk een dooddoener.

» Posted By Sjaak On September 09, 2008 @ 19:41

Dubbele moraal

Naar mijn bescheiden mening kom je er vóor, tijdens en ná kanker alleen uit met een zekere individuele, welhaast filosofische, beschouwing op het eigen leven.

Bij alle onzekerheid over wat eigenlijk kanker in wetenschappelijke zin precies is, hoe het precies ontstaat en hoe je er als individu en als wetenschap mee omgaat zijn heel veel vragen.

Wie veel wil voelen is zeker niet dom, wie veel naar dokter gaat ook niet en wie gewoon thuis blijft zeker ook niet. Blijven lopen is onder alle omstandigheden een aanrader.

Wie het eenmaal heeft doet vooral veel mee aan van alles en nog wat. Liefst met de zuivere snede en de juiste dosis. Vooral niet twijfelen aan jezelf en aan de dokter. En dan weer lopen in het verdere leven.

Echte antwoorden zijn er niet vóór, tijdens en ná kanker.

» Posted By Sjaak On September 07, 2008 @ 12:23

Volkskrant, 23 augustus 2008: lijden

Menige bacterie en menig virus heeft gewoon veel op het geweten. Dieren, en ook mensen, zijn daar – wat wel/ niet ziek worden betreft – zeer afhankelijk van. Als die verhouding fout gaat, kan dat veel ellende opleveren.

Gezond eten en sporten doet daar weinig af of aan.

» Posted By Sjaak On August 25, 2008 @ 17:08

Goed interview in de krant! En erg goed dat je nu wél virus aanhaald. Heel erg goed van jou!

» Posted By Sjaak On August 02, 2008 @ 18:19

Techniek alleen is niet de oplossing

JU ZOT JE, wat bent u toch weer onderhuids bezig. Was er zelf al ernstig in met 6 jaar en had daarna behoorlijk wat ervaring. Mijn ervaring is toch dat je in het algemeen niet gefundeert kunt agumenteren dat mensen door eigen toedoen in een ziekenhuis belanden. Zeker niet op jongere leeftijd en al helemaal niet qua ernstige dingen.

» Posted By Sjaak On April 24, 2007 @ 19:49

Henk heeft een dik punt. Onze verwachtingen zijn inderdaad veelal veels te hoog. Mensen begrijpen ook veelal niet dat vanaf 50, 60 à 70 jaar het gewoon ook allemaal minder wordt.

» Posted By Sjaak On April 24, 2007 @ 19:49

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Dat laatste is wel een goeie.

» Posted By Sjaak On June 30, 2008 @ 03:02

Hoe de CU het begrip “onder strenge voorwaarden” uit die andere discussie van laatst nu ook weer uitlegd.

» Posted By Sjaak On June 27, 2008 @ 03:01

«« Back To Stats Page