Statistiek

Comments Posted By Sjaak

Displaying 631 To 660 Of 988 Comments

Beeld

Kennelijk heeft dit onderwerp niet zo veel belangstelling qua reacties.

Het verhaal/ de ziekte van Armstrong en van van der Weyden heeft echter ook heel gewoon zijn genetische basis in combinatie met chemotherapie.

In Amerika is kanker bovendien zowiezo een behoorlijke hype in publieke opinie. Hier doen wij er wat meer “gewoon” over.

Blijft natuurlijk de vaststelling dat wie jong kanker oploopt en door therapie heen komt, je dan nog wel aan jaren veel te doen hebt.

Veel doen is dan wél verstandig: wie terugkijkt heeft een dijk van een niet zo vrolijke herinnering.

» Posted By Sjaak On May 26, 2010 @ 06:32

Natuurlijk heeft van der Weyden (meer) gelijk. Maar wie weer “opstaat” van kanker kan inderdaad (beter) veel doen. Dat laatste is natuurlijk heel erg individueel. Zelf denk ik dat na therapie zo breed mogelijk veel doen verstandig is. Bij krijgen van kanker en bij kankertherapie krijgen hersenen veelal een behoorlijke dreun te verduren: daar kun je naderhand inderdaad veel aan doen om dat allemaal weer enigzins te compenseren.

Dat bij krijgen van kanker hersenfunctie een duw kan krijgen is gestaaft door nieuwere studies naar o.a. RUNX1- en RUNX3- genen. Dat chemo- en radiotherapie een duw kunnen geven aan hersenfunctie is natuurlijk duidelijk.

» Posted By Sjaak On May 24, 2010 @ 21:05

Nanotech

Vooralsnog is het menselijk lichaam gewoon uiterst gecompliceerd. Dat je met nanotechnologie zo maar even wezenlijk in het lichaam ingrijpt is nog héél ver weg.

» Posted By Sjaak On May 24, 2010 @ 07:56

Fnuikende automatisering

Toch goed dat er een eerste kamer is. Het EPD is behoorlijk onzinnig en zorgelijk onveilig. Tweede kamer is al met al behoorlijk gevoelig op de vingers getikt. Goed gedaan Karin!

» Posted By Sjaak On May 13, 2010 @ 13:06

Borstbeving

Een ding is zeker: JUZO is hier uitgeblust.

» Posted By Sjaak On May 04, 2010 @ 06:14

De menselijke maat

Ja, zonder meer knappe medische journalistiek. En eigenlijk zonder navolging qua beeldvorming en in waarde laten van betrokkenen én medici.

» Posted By Sjaak On April 24, 2010 @ 08:20

Nee zeggen

Dit is een non- discussie dames en heren. Het gaat om nee- zeggen tegen de arts.

Ondertussen zit nee- zeggende schrijftster gewoon 23 meter onder egyptisch waterpeil.

» Posted By Sjaak On April 22, 2010 @ 13:32

JUZO is een ja- knikker. En een handophouder. Allemaal zijn eigen woorden.

Dat kán het in geneeskunde gewoon niet zijn. Dát is duur.

» Posted By Sjaak On April 21, 2010 @ 07:51

Alles leuk en aardig met het “onderbewuste”. Maar discussie van Karin gaat om “nee zeggen” en dat is bij uitstek een bewuste menselijke actie. Kan zijn dat dat mede “onderbewust” aangestuurd wordt zo´n beslissing. Maar daar gaat het hier niet zo zeer om. Dat lijkt mij niet zo interessant waar zo´n ingeving door ontstaat.

Waar het hier om gaat is dat iemand vanuit zijn eigen autonomie nee zegt.

» Posted By Sjaak On April 20, 2010 @ 17:33

Interessante visie dat met een psychiatrische diagnose i.v.m. JUZO.

Heb/ had jij een dergelijke diagnose JUZO? En welke is dat dan?

Hier is niks denigrerends mee bedoeld overigens. Dan zou iedereen je in ieder geval beter kunnen plaatsen en begrijpen. Jou interventies hier op deze blog zouden dan ook zelfs gewaardeert worden.

» Posted By Sjaak On April 19, 2010 @ 12:48

Discussie gaat wéér over JUZO. Vraag mij af wat hij schrijven zou als hij een stevige kanker achter de kiezen gehad zou hebben. Zo´n life- event zou hem wel goed doen dunkt mij. Schrijf je dan anders?

Dat kanker je tot een andere patient- arts relatie brengt heeft Karin volkomen gelijk aan. De dame steekt hier haar nek uit over dat onderwerp. Dan ga je niet zeggen dat je in een dergelijke patient- arts relatie niets in te brengen hebt. Alsof kanker – of enige andere ziekte – een ontmondiging van patient zou betekenen.

Een rentenierende amerikaanse chirurg schreef jaren geleden een boek over “The wisdom of the body”. Van een al te pregnante supervisie van artsen alleen moeten wij natuurlijk wel af. Er is altijd het gegeven dat een patient het ook allemaal ook wel zelf moet kunnen. Dit zeker als er stevige ingrepen geweest zijn.

En nu maar afwachten hoe inventief deze maatschappij is bij een blijvend spuwende vulkaan. Ben zeer benieuwd. Denk overigens dat ie blijft spuwen voorlopig. Maar ja, JUZO komt zowiezo nergens, dus zo erg zal het wat hem betreft wel weer niet zijn.

» Posted By Sjaak On April 19, 2010 @ 06:46

Er is nog iets anders in dit verband.

Zelf ga ik na kanker al weer 6 jaar gewoon niet naar de dokter. En de laatste keer was na 5 jaar. Wil er alleen nog heen op wetenschappelijke gronden zogezegd.

Waar deze dicussie over gaat is dat de confrontatie met en na kanker toch gewoon enorm is. Daar heeft karin volkomen gelijk aan.

» Posted By Sjaak On April 17, 2010 @ 08:04

Draagvlak

En zo is het maar net…..

» Posted By Sjaak On January 22, 2010 @ 17:06

Limburg is dus kennelijk erger dan A`dam begrijp ik uit de woorden van JUZO. Tja, als de burgervader van limburgs grootste stad al weg moet en ook ene Wilders uit die limburgse contreien komt.

Dat achter de deuren willen kijken en dat niet zo handige proces doet allemaal wat hitleriaans aan. Sorry voor de uitdrukking, maar denk wel dat het zo werkt.

Allemaal uitdrukking van sociaal/ financiele ellende en onzekerheid. Zelfs je opeltje is nu niet meer belgisch en op belgisch bier moest je de laatste dagen ook al zuinig zijn.

Veel burgers voelen nattigheid en hún stem gaat naar de nieuwe politieke André Rieu. Veel van alles wat, met het motto “anders is beter, als het maar origineel lijkt”.

Limburg zal Nederland niet redden, is mijn stelling. Zorgen voor een aardbeving kunnen ze wel en dat zal ook gebeuren. Vervolgens wordt die schade weer opgeruimd, want dáárin zijn wij goed.

» Posted By Sjaak On January 22, 2010 @ 07:38

Het zal de “tijdgeest” wel zijn. Iedereen verdacht tot het tegendeel bewezen is.

» Posted By Sjaak On January 20, 2010 @ 07:49

Mallemolen

Vind het verhaal van Karin steengoed, al is alles te erg voor woorden.

Kern van de zaak is natuurlijk dat individuele hulpverlener problemen gewoon niet bij de kop pakt. En gewoon steeds weer wegloopt voor eigen verantwoordelijkheid.

Tandheelkundig geldt ook nog eens dat je een noodgeval ten alle tijden gewoon te helpen hebt als tandarts. Heb dat hier in duitse praktijk toch met enige regelmaat dat een rus of pool op de stoep staat die hier tijdens familiebezoek onverzekert op de stoep staat. Dan kan met wat overleg met familie er ook een coulante oplossing gemaakt.

Ben het wel met Karin eens dat als hulpverlening zo functioneert dat er gewoon het beste stevig de bezem doorheen moet. Helaas is column van Karin maar al te waar en ik vind als tandarts- hulpverlener e.a. gewoon SCHANDELIJK.

» Posted By Sjaak On January 16, 2010 @ 09:36

Internet voor iedereen

Interessant artikel over dit onderwerp in “Der Spiegel” van deze week. Firma Google boert uitstekend en heeft iedereen en alles in de greep.

Wie googeld komt vanwege die informatie precies in the picture waar je bent, wat je interesses zijn, enz, enz.

Die informatie wordt ook nog eens voor vele jaren bewaart: in dat artikel is zelfs sprake van alle eeuwigheid.

Zelfs gezichtherkenning gaat komen via de google mobiele telefoon. Privacy in deze wereld gaat helemaal verdwijnen.

» Posted By Sjaak On January 13, 2010 @ 07:04

Vergaardrift zonder hygiëne

Het gaat bij Karin wél altijd over al dan niet beveiligde gegevens, zin en onzin van geneeskunde, scientology, katten en wat iets meer zei…..

Welke nieuwe onderwerpen in 2010 worden eens aangesneden?

Wil eigenlijk wel eens lezen hoe zij het leven nu écht vind, wat vind zij nu terugkijkend zélf van kanker, is er geluksgevoel of ontbreekt dat eerder? Als zoveel techniek onveilig is hoe leef je dan eigenlijk wél? Hoe ziet zij de toekomst van Nederland en Europa? En wat met Islam? Wat gaat zij doen als zij echt ouder – en dat gaat gebeuren – wordt?

Tja JUZO, frisse jaarwisseling voor iedereen is wél een goeie uitdrukking. Krijg geen kanker in 2010 want dan wordt je betraald, gechemoot of gesneden bij leven als nooit te voren. Houdt je ver van A`dam want dat is allemaal niks. Kies vooal vriend Wilders en steun heer van O. verder stilzwijgend met zijn zoveelste uit algemene middelen betaalde onnodige vakantiekamp. Steek je kop dieper in het zand als nooit tevoren en zie en hoor alsjeblieft zo weinig mogelijk om je heen. Knoei vooral ook onnodig verder in Afghanistan. Haal de minaretten niet in je dorp of stad en kom vooral ook de deur niet uit. Doe de gordijnen vooral ook dicht. Let op je BMI en drink vooral ook genoeg kraanwater voor een goede nier. Als je thuis blijft heb je ook geen griepprikken nodig. En eigenlijk ook geen toch- niet- beveiligde- mobiele- telefoon of -pinpas.

Wanneer gaat Karin eens schrijven over dingen die er wél toe doen en wanneer komt de orthonormale Nederlander JUZO nu eens eindelijk uit zijn huis en schulp met normale voorstelling van zaken?

Tja, iedereen fris 2010 gewenst. Maar hoe?

» Posted By Sjaak On December 31, 2009 @ 10:15

Bij leven en welzijn

Schoonzus was dit voorjaar érg moedig geweest met afstaan van nier aan broer.

Die twee zijn er nu allebei nog.

Kun je meer zeggen???

» Posted By Sjaak On December 22, 2009 @ 06:40

De verdingelijking van alles

Heel interessant onderwerp Karin!

Fukuyama zat er in de jaren negentig met al zijn goede bedoelingen over supeireure westerse maatschappij echter al volledig naast. Dat is toch wel een feit.

Maar het boek “Modern Medicine” uit jaren negentig vind ik toch wel erg hoopvol.

Sindsdien is er inderdaad een bepaalde leegte ontstaan waar genetische informatie en andere technologie allemaal heenvoert.

Feitelijk is het zo dat moderne geneeskunde eigenlijk op zijn grondvesten siddert. Er is al zo veel nieuwe informatie, dat eigenlijk elk axioma geen echte wetenschappelijk basis meer heeft. Er zijn nu al veel meer vrage dan antwoorden als ooit tevoren.

En de vraag of “de mens” al die nieuwe technologien goed zal bekomen ben ik niet zo wijfelachtig. Ik geloof wel in nieuwe vergaande technologien. Bepalend daarbij is gewoon fantastische hersenfunctie van de mens. We gaan gewoon op alles wat komen gaat adapteren zoals we altijd gedaan hebben.

Zelfs de menselijke kloon zal het gewoon gezellig willen hebben. Toch?!

» Posted By Sjaak On December 15, 2009 @ 07:56

Verkeerd medicijn

Het bedoelde amerikaanse onderzoek blijkt inderdaad behoorlijk ontluisterend te zijn als het om vermeende voordelen van automatisering in de zorg gaat.

Daarbij komt ook nog eens de vraag wat er in geneeskunde nu eigenlijk echt zeker is. Bedoel: wat een bepaalde arts eenmaal centraal geregistreert opschrijft kan een andere arts in een andere situatie toch ook gemakkelijk op het verkeerde been zetten. Elke individuele arts dient op eigen onderzoek en inzicht af te gaan om niet in de fout te gaan. In geneeskunde is gewoon steeds met onnoemelijk veel factoren rekening te houden. Waar blijven daar de voordelen van centrale registratie?

» Posted By Sjaak On December 06, 2009 @ 15:22

Kiezen tegen kanker II

Er zijn verder ook veel vragen open.

Dik worden doe je door te veel eten, maar vraag is wel in hoeverre het individu dat eigenlijk zelf echt bepaald.

Zogenaamd gezond eten als je (ook ongemerkt) kanker ontwikkeld is niet verstandig: genereer je alleen mee dat kankercellen alleen maar verder en sneller door vermeerderen. Maar wat is dan wel verstandig?

Over ontstaansprincipe van kanker is veel volstrekt onduidelijk. Welke cellen nu echt bepalend zijn bij wel of niet ontstaan van kanker is maar helemaal de vraag.

Hersenfunctie is i.v.m. kanker nog een volstrekt open onderzoeksveld. Kan zelfs zo zijn dat daar kanker echt ontstaat. Feit is en blijft dat hersenfuncties bij onstaan van kanker kennelijk toch door hun controlefuncties heen breken.

Iedereen heeft hier op forum gelijk als het gaat om gifstoffen. Daarbij zijn ook heel veel vragen m.b.t. celpompmechanismen van cellen.

Hetzelfde geldt voor virussen en fungi en bacterien of combinaties daarvan. Vooral dat laatste is een volkomen open gebied. Als een virus in een bacterie duikt heb je de poppen aan het dansen zogezegd.

Heel veel vragen blijven er m.b.t. genetica. Het hele thema vrije radicalen staat nog helemaal in kinderschoenen.

Kortom: kanker is gewoon heel veelzijdig te betrachten. En laat zich dus ook niet zo maar even onderbrengen in wat voor goed bedoelde adviezen ook.

» Posted By Sjaak On November 26, 2009 @ 08:03

Een ander aspect van deze campagne is ook dat in aanloop tot kanker goed en gezond eten en bewegen ook gewoon de verkeerde kan uitpakken.

Gezonde vitamines met kanker in je lijf kan ook heel goed verslechterend werken.

De vermeende winst die het KWF met preventie meent te moeten nastreven is in ieder geval met een bepaald aantal uit bovenstaande overweging te verminderen.

» Posted By Sjaak On November 21, 2009 @ 22:22

Kiezen tegen kanker

Interessante betrachting van Greet. Nu is gogelen met procenten echter wel een gevaarlijke bezigheid i.v.m ziekte: kun je alle kanten mee op.

Je kunt zelfs redeneren dat percentage winst voor de niet- roker nog kleiner uitvalt dan genoemde 6.6%.Het is ook nog maar de vraag of de roker alleen van roken kanker krijgt overigens.

Kanker is altijd multifactorieel en veelal ook heel individueel in tijd en plaats. Vind hele preventie niet zo echt zinvol. Hooguit regelmatig bewegen (dan heb je het over 10.000 stappen per dag !) is zinvol. Laatste is minder handig als je een echt ongeneeslijke kanker onder de leden hebt overigens: je sterft dan moeilijker.

Wil je ook iedere oudere boven de vijftig jaar maar continu gaan controleren op van alles en nog wat? En iedereen aan de leefregels?

Kanker moet gewoon aanvaard en zo goed mogelijk behandeld. Kanker bij mensen in onze samenleving is een realiteit. En wie kanker heeft of heeft gehad kan alsnog een hoop voor zichzelf gaan doen: dát zegt het KWF je dan weer niet.

» Posted By Sjaak On November 18, 2009 @ 08:21

Begrijp er toch enigszins uit dat JUZO op zijn scheve teksten wat terugkomt. Nu is hij verzekert tegen verschillende eventualiteiten. Bang voor kanker en andere niet zo leuke zaken kent vele vormen.

» Posted By Sjaak On November 17, 2009 @ 18:58

Tartarus: 3 van 5 medepatienten met acute leukemie woonden op pak en beet 100 meter afstand van een benzinestation in of bij hun straat. Als er dan ook nog een virus komt zijn de rapen soms gaar.

“Mundus vult decipi, ergo decipiatur” geeft soms een stevige dood op jonge leeftijd.

» Posted By Sjaak On November 16, 2009 @ 19:29

Reactie 70 staat bol van vooroordeel. Neoliberaal tot op het bot. Werkelijk asociaal tot het uiterste. Niets begrepen ook van wat hier geschreven en bedoeld wordt. Ook niet te helpen. Laat het ook maar nooit ziek worden.

» Posted By Sjaak On November 16, 2009 @ 19:21

http://www.dge.de

» Posted By Sjaak On November 14, 2009 @ 11:26

Concreet over voedsel:

– een volwassen vrouw mag per dag 50 gram suiker en een volwassen man mag per dag 60 gram suiker.

– zout mag per dag 6 gram zijn per persoon.

– een volwassen vrouw mag per dag 67 gram vet en een volwassen man mag per dag 83 gram vet.

Bron: DGE, deutsche Verzehrstudie.

» Posted By Sjaak On November 14, 2009 @ 10:12

Kanker en überhaupt ziekte is niet leuk, maar zou gewoon beter geaccepteerd moeten worden. Velen komen gewoon redelijk goed uit behandelingen.

Blijft natuurlijk wel het leed voor degenen – en hun naasten – die het niet redden. Toch is er ook in dit verband voor mensen al heel veel verbeterd: ook die mensen leven veel langer als voor jaren het geval was.

Bij dat laaste ligt nu juist de rol van KWF: dát sterk te verbeteren. Kanker moet verder uit het donker gehaald. En zoals in andere reacties aangegeven: praat mensen geen onzin aan dat ze iets fout zouden doen.

» Posted By Sjaak On November 14, 2009 @ 08:33

«« Back To Stats Page