Statistiek

Comments Posted By Sjaak

Displaying 31 To 60 Of 988 Comments

Kwaadschiks

Wie in vroegere jaren een stevige ziekte of allergie en dergelijke had droeg gewoon een armbandje met een papieren stukje tekst met de wezenlijke gegevens.

Nu wordt op oneigenlijke gronden iets simpels mega ingewikkeld gemaakt.

» Posted By Sjaak On November 29, 2012 @ 09:16

En: waar blijft individuele behandel- en beslissingsvrijheid van arts én patient.

» Posted By Sjaak On November 28, 2012 @ 12:04

Deze “discussie” is kennelijk geen discussie meer door de door Karin aangegeven argumenten.

Op duitse televisie waren afgelopen weken berichten over duitse ziekenfondsen die het bestaan relatief dure verzekerden op te bellen en op slinkse wijze door te sluizen naar een andere verzekering. Illusie over verzekeringen hoeft niemand meer te hebben, dergelijke dingen gebeuren gewoon.

Verder valt mij op dat in Nederland zelfs medicijnen voor kinderen met leukemie en jonge mensen met MS en rheuma op financiele gronden ter discussie staan. “Sta op tegen kanker” is in dergelijk opzicht een wat wrang gebeuren.

EPD levert enkel en alleen de “glazen” patient op en waarvoor nu helemaal? Leed van mensen wordt alleen maar makkelijk uitvergroot en je krijgt ook nog eens makkelijk de kous op de kop als het allemaal niet zo wil met effectief en zogenaamd “kosteneffectief” genezen.

» Posted By Sjaak On November 28, 2012 @ 09:08

Tijd

CiNNeR @19

Heb mij er aan gewent de dingen zowiezo zo aan te pakken dat eerst het een gedaan wordt en dan het andere, steeds ook met kleine pauzes. Plannen in die zin doe ik niks of weinig, doe veel eerst waar ik het eerste zin in heb.

Verder inderdaad soms maar eens totaal wat anders doen werkt ook goed, dat wissel ik door de week af met werk.

Al met al boost dat allemaal toch heel behoorlijk. Je moet ook niet te snel denken dat iets niet lukken zal.

» Posted By Sjaak On January 12, 2013 @ 12:41

Mijn eigen vaststelling is dat soms eens iets volledig anders doen geweldig helpt.

» Posted By Sjaak On January 09, 2013 @ 10:32

Inderdaad, aanpassen aan wat eigenlijk?

» Posted By Sjaak On January 06, 2013 @ 17:39

Euforie

Dat een ook stevige diagnose ook opluchting geeft en dienaangaande opname in ziekenhuis op zich – pur sang – ook minstens enig perspectief geeft klopt helemaal. Uiteindelijk betekent het ook woorden en tekst en enige oplossing en richting geven aan een onherkent probleem en dat is gewoon heel veel winst.

» Posted By Sjaak On November 24, 2012 @ 18:41

Uitvreters

CiNNer @26

Helemaal mee eens met jou analyse. De echte crisis komt voor velen nog terdege en inderdaad niet weinig en zeker ook niet kort.

Opkomende derde en tweede wereldlanden nemen gewoon het bestaande werk over en dat zal alleen maar stevig toenemen. Klaar ben je.

» Posted By Sjaak On November 16, 2012 @ 08:42

Wat mij zo verbaast is dat men aan het sleutelen is aan allerlei maatschappelijke regelingen en geldstromen die tot op heden op nationaal niveau goed functioneerden.

Waarom niet gewoon een regeling gevonden om op een belastingtechnische manier de staatsschuld effectief te verminderen? Huidige staatsschuld van 419 miljard EURO betekent ongeveer een staatsschuld van 50.000 EURO per werkende. Met een belastingheffing van 1.000 EURO per jaar GEMIDDELD per werkende ben je van veel ellende af in een periode van 50 jaar. Wie meer verdient betaalt meer, wie minder verdient betaalt minder.

Uiteraard doet een en ander ook pijn, maar zou wel betekenen dat op velerlei ander gebied zoals de huizenmarkt en werk en sociale voorzieningen allerlei regelingen in stand zouden kunnen blijven en zelfs gestimuleert zouden kunnen worden.

Wat helpt tegen de crisis zijn BANEN EN WERK.

» Posted By Sjaak On November 14, 2012 @ 06:47

Op de keper beschouwt is dit “nieuwe” beleid in velerlei opzicht een toonbeeld van zwakte.

Per saldo gebeurt er niets. De loonkosten worden niet naar beneden gebracht, de staatsschuld wordt wederom helemaal niet afgelost en stijgt zelfs, de huizenmarkt loopt nog meer vast als al het geval was, banen komen er niet bij maar verdwijnen eerder, innovatie komt er op geen enkel gebied, onderwijs staat verder onder druk, meer verkocht wordt er niet in de komende jaren maar juist minder, een visie op zorg is nergens te bekennen en kinderopvang kun je vergeten.

Al met al prijst het land zich volkomen uit de internationale markt. Aan de huidige waarde van je stenen hutje heb je vrijwel niets en verkopen van producten gaat zo niet lukken, vooral niet in Europa en al helemaal niet aan Zuideuropese contreien. Marges van banken en pensioenfondsen zijn verder om te huilen en daar gaan consequenties ook nog komen. Op spaargelden verliest men zowiezo al weer jaren.

Omverdelen van nationale geldstromen helpt niet tegen de (inter) nationale geldcrisis. Of het nu neoliberaal of socialistisch heet, het helpt allemaal helemaal niet.

In vier jaar wordt het op deze manier tot zeker 20 à 30 procent allemaal minder, dát vertelt men niet. Ergens las ik over “stille onteigening”, dát is wat er gaande is.

Niet voor niets mag Diederik in het midden staan, een kop van Jut is makkelijk op die plek gemanouvreert. De aankomende echte crisis is te veel voor neoliberalen.

» Posted By Sjaak On November 14, 2012 @ 06:07

Stemfraude

Pure clowns die US- jongens.

» Posted By Sjaak On November 06, 2012 @ 15:52

Antwoord aan Pink Ribbon

W @39

Meesterlijk stukje! Zo is het en niet anders.

Wil van Kralingen is hartstikke dood. Kennelijk is BK makkelijk net even iets meer dan aangedaan borstweefsel.

» Posted By Sjaak On November 10, 2012 @ 07:38

http://www.bioinformation.net/008/97320630008907.pdf

Allernieuwste op dit gebied momenteel, maar wel nog veel trial and error allemaal.

» Posted By Sjaak On November 08, 2012 @ 11:19

Allemaal zeer moeizaam in deze zaak. Denk dat Pink Ribbon niet goed begrijpt wat de kansen zijn als fondsenwerver. Indien men wel een voor financiering kiest van echt basaal wetenschappelijk onderzoek voorzie ik een veel grotere bereidheid van publiek om juist veel meer te geven.

Dát blijkt men maar niet te begrijpen.

» Posted By Sjaak On November 06, 2012 @ 09:21

Misschien ligt het probleem ook deels aan het feit dat in Nederland (en Europa) patienten, artsen, onderzoekers en organisaties het gewoon nog niet gewoon zijn samen in nauw overleg te zijn.

» Posted By Sjaak On November 02, 2012 @ 09:06

Susan Veenhoff weet heel goed waar de basaal wetenschappelijke zaak van vrouwen met ernstiger én letale borstkanker over gaat.

Het begrip “behandeling” én “wetenschap” in de teksten van Pink Ribbon Nederland wordt tot op heden niet of nauwelijks waar gemaakt in dit kader.

“Koffie” en/ of “lunch”? Nu maar even liever niet zo ik meen.

» Posted By Sjaak On November 01, 2012 @ 08:50

Censuur door Viva

“Daarom financiert Pink Ribbon projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling,”

Deze zin staat onderaan in de mails van Pink Ribbon. Tja, wat en hoeveel doet zich op dit gebied bij Pink Ribbon. Mijn persoon kan het niet ontdekken, zo intelligent ben ik blijkbaar niet.

Vind toch echt dat het gevend publiek daar niet goed geinformeert wordt en er stevig verkeerde indruk gewekt wordt bij deze fondsenwerving, hoe goed en nuttig ook andere meer psychologisch getinte projecten mogen zijn.

Op deze manier kun je vrouwen met letale borstkankerziekte niet gebruiken in een wervingscampagne. Nu snap ik wel dat ook een kleine organisatie aan hun situatie niet makkelijk wat verandert, maar mijn ervaring is dat letale kankerpatienten wel willen dat problemen tot een oplossing komen voor volgende patienten in een dergelijke situatie.

Pink Ribbon is door mij aangesproken met mogelijkheden die daar wel wat aan veranderen kunnen. In principe zit biomedische wetenschap bovenop mogelijkheden die wél veranderingen teweeg kunnen brengen.

» Posted By Sjaak On October 30, 2012 @ 08:34

Kortom het is gewoon veel effectiever je oncoloog aan te kijken als hij of zij wel echts iets aan effectieve middelen in de hand heeft. Dan doet ook zijn of haar gezichtsuitdrukking er allemaal ook niet meer zo toe. Tja, stilleggen van bepaalde celtransportereiwitten is geen feestje, dat is waar, maar dan leef je wel. En dat is wat iedereen gewoon wil.

Wollige taal helpt inderdaad allemaal niet, daar hebben bovenstaande reacties gewoon gelijk aan. En het helpt inderdaad ook niet als je nu nog beweert geen echt basaal wetenschappelijk onderzoek te financieren.

» Posted By Sjaak On October 27, 2012 @ 16:40

Tja, wat vrouwen met ernstige letale borstkanker nodig hebben is nogal wiedes: betere en vooral ook goed geteste medicijnen tegen resistentie van bestaande chemotherapeutica.

Daarvoor is er al jaren Taxol, dat remt overigens o.a. ABCC1, maar dat berust allemaal op trial and error onderzoek en geeft nog steeds maar heel bescheiden resultaten met ook veel nevenwerkingen. Zolang wetenschap ABCC1 niet volledig in kaart heeft, kan men dus ook niet heel precies onderzoeken of b.v. Taxol niet nog effectiever kan door bij Taxol bepaalde moleculen toe te voegen of af te halen. Dat hoeft overigens ook allemaal niet zo duur te zijn.

» Posted By Sjaak On October 27, 2012 @ 15:43

In best possible openess, some email- adresses removed:

Subject: RE: Call
Date: Thu, 25 Oct 2012 12:15:51 +0200
From: SusanVeenhoff@pinkribbon.nl
To: sjaak
CC: mark.rosenberg; robert.ford

Dear Sjaak,

My thanks for the pleasant telephone conversation of this morning. I understand the breakthrough work that you are connected with and it sounds extremely promising.

As discussed, I see three possible routes at the moment that lie within my area of control.

Firstly ofcourse Pink Ribbon Netherlands. I see possibilities here, although I need to be clear that the scientific research that we fund is always in the Netherlands and always with a firm focus on breastcancer. We work with a Call for Proposals system, where we invite scientists to submit their proposals to us. We finance projects with a maximum of a million euro. I have taken the liberty of putting you all on the list for our next Call for Proposals which will be in January 2013.

Secondly, the Breast Cancer Research Foundation (BCRF), research foundation of the Estee Lauder Cosmetics organization (http://www.bcrfcure.org/) Mrs. Myra Biblowit was in the Netherlands to kick off the breastcancer month on the 24th of September. This foundation is constantly scouting for new innovative and breakthrough research that they can fund, this again specifically in the area of breastcancer. Their email account is: bcrf

Thirdly, the KWFKankerbestrijding, the Dutch Cancer Association (http://www.kwfkankerbestrijding.nl) , who we have good ties with. Currently the chairman of their scientific advisory board is Prof. dr. Emile Voest (UMCU) and Prof. dr. Edo Vellenga who I understand you know personally is the vice-chairman. Mr. Vellenga is the chairman of the Committee for fundamental cancer research.

The person who is responsible for the Cancer Research program at the KWF is dr. Gijs Boerrigter, I have attached his business card.

KWF Kankerbestrijding
Delflandlaan 17 | Postbus 75508 | 1070 AM Amsterdam
T 0205700520 | E GBoerrigter
W http://www.kwfkankerbestrijding.nl

I hope this information is of interest to you. I wish you all the best for now, don’t hesitate to let me know if I can be of any further assistance.

Best wishes,
Susan

Susan Veenhoff
Directeur

Stichting Pink Ribbon
Olmenlaan 159-B, 1404 DE Bussum,
t. +31 (0) 35 6927010
m. +31 (0) 6 10301260
http://www.pinkribbon.nl

Stichting Pink Ribbon vraagt aandacht voor borstkanker. Aandacht voor de borstkankerpatiënt van vandaag die de juiste behandeling en optimale begeleiding verdient. Daarom financiert Pink Ribbon projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor de borstkankerpatiënt. Kijk voor meer informatie op http://www.pinkribbon.nl

This message may contain confidential and/or privileged information. If you are not the addressee or authorized to receive this for the addressee, you must not use, copy, disclose or take any action based on this message or any information herein. If you have received this message in error, please advise the sender immediately by reply e-mail and delete this message. Thank you for your cooperation.

» Posted By Sjaak On October 25, 2012 @ 12:32

Op deze plaats grote grote dank uit de medische wereld aan LeonieV, Susan van Soelen, Karin Spaink en vele anderen op deze site..

» Posted By Sjaak On October 25, 2012 @ 12:06

Mrs. Susan Veenhoff of Pink Ribbon Holland did call me 11.25h. to 11.50h. on Oct. 25, 2012.

The ball is rolling.

» Posted By Sjaak On October 25, 2012 @ 12:02

Zo doet Pink Ribbon Switzerland het in 2011/ 2012 met als doel een wereld zonder borstkanker, men wacht er kennelijk op.

http://www.pinkribbon-deutschland.de/pink-ribbon-home/details/glamouroese-pink-ribbon-night-in-der-schweiz/

» Posted By Sjaak On October 25, 2012 @ 11:18

Wolfers schreef het in 2009 zo:

http://www.deondernemer.nl/wetenschap/364065/Dromen-van-eeuwig-jong-zijn.html

Censuur en dergelijke m.b.t. medische zaken is al heel lang een groot probleem.

» Posted By Sjaak On October 25, 2012 @ 10:48

Dit zegt Goldacre in der Spiegel Nr. 42:

https://magazin.spiegel.de/reader/index_SP.html#j=2012&h=42&a=89079809

Het onderliggende punt bij dit alles, én ook kankertherapien, is dat de ABC- celtransportereiwitten niet volledig onderzocht zijn.

Mijn god, nog aan toe, arme terminale patienten. Niets gezegt ook van psychologische hulp aan patienten, maar het boek “Psycho- Oncology” is inmiddels ook al weer tientallen jaren op de markt, dát ei van Columbus hoeft niet opnieuw uitgevonden.

» Posted By Sjaak On October 25, 2012 @ 10:08

Prachtige bijdrage Sanne @210, is precies de essentie van dit alles., minder doden…, minder doden geeft zowiezo veel meer rust voor overlevenden. Susan belde niet, Goldacre heeft gelijk.Prachtige bijdrage Sanne @210, is precies de essentie van dit alles., minder doden…, minder doden geeft zowiezo veel meer rust voor overlevenden. Susan belde niet, Goldacre heeft gelijk.Prachtige bijdrage Sanne @210, is precies de essentie van dit alles., minder doden…, minder doden geeft zowiezo veel meer rust voor overlevenden. Susan belde niet, Goldacre heeft gelijk.Prachtige bijdrage Sanne @210, is precies de essentie van dit alles., minder doden…, minder doden geeft zowiezo veel meer rust voor overlevenden. Susan belde niet, Goldacre heeft gelijk.Prachtige bijdrage Sanne @210, is precies de essentie van dit alles., minder doden…, minder doden geeft zowiezo veel meer rust voor overlevenden. Susan belde niet, Goldacre heeft gelijk.Prachtige bijdrage Sanne @210, is precies de essentie van dit alles., minder doden…, minder doden geeft zowiezo veel meer rust voor overlevenden. Susan belde niet, Goldacre heeft gelijk.Prachtige bijdrage Sanne @210, is precies de essentie van dit alles., minder doden…, minder doden geeft zowiezo veel meer rust voor overlevenden. Susan belde niet, Goldacre heeft gelijk.Prachtige bijdrage Sanne @210, is precies de essentie van dit alles., minder doden…, minder doden geeft zowiezo veel meer rust voor overlevenden. Susan belde niet, Goldacre heeft gelijk.Prachtige bijdrage Sanne @210, is precies de essentie van dit alles., minder doden…, minder doden geeft zowiezo veel meer rust voor overlevenden. Susan belde niet, Goldacre heeft gelijk. –

» Posted By Sjaak On October 25, 2012 @ 08:05

01.18h.

Hartelijk dank voor uw mail.

We streven er naar alle berichten binnen een dag te lezen. Niet elke
mail kan worden beantwoord. De grote hoeveelheid mail noopt de redactie
tot scherpe selectie bij het geven van een inhoudelijke reactie. Het kan
enkele dagen duren voordat u eventueel antwoord krijgt.

Redactie Nieuwsuur

» Posted By Sjaak On October 24, 2012 @ 01:27

Journalisten lezen deze dagen, zeker weten, knoppen drukken kan ik ook in die richting. Men kan mij ook bellen.

» Posted By Sjaak On October 24, 2012 @ 01:20

eGast

Geen woorden voor de door u verwoorde volstrekt ontoelaatbare feiten en gebeurtenissen.

Mevr. Susan Veenhoff kan mij nog bellen, indien niet is dit allemaal volledig over en uit en heeft dat stevige consequenties in deze contreien.

Toonaangevende journalisten leyen dit ook allemaal, makkelijk zat.

» Posted By Sjaak On October 24, 2012 @ 00:56

Subject: Re: Call
From: mark.rosenberg
Date: Tue, 23 Oct 2012 21:07:31 +0100
CC: susanveenhoff@pinkribbon.nl; robert.ford
To: sjaakje

Dear Sjaak
Thank you so much for this.

If Dr Veenhoff wishes for any more details like a scientific case, financial breakdown or anything else I will be pleased to assist. I think I sent you some details for these in July.

It would amazing if we could do this project !

Kind Regards

Mark

Dear Mrs. Susan Veenhoff,

please call me on 0043.676.4654952 any time it suits you.

Off course no one is stating you have to do anything or not. Off course psychological programms and awareness are important in case of cancer. But a cancer fundraising organisation cannot do well in the public field without investing in real fundamental basic cancer research.

Practically I don’t believe your organisation will stand the momentary and future pressure in society in case your organisation doesn’t act in such a direction.

Mark Rosenberg and team quarantee you the best outcome for systemic cancer treatment in a period of three years. Off course this upcoming investigations are not only about Manchester| UK only, also Paris\ F and London\UK for example deliver apparatus and technologies needed. It is just all about the combination of existing technologies and knowledge already available to come forward as far as letal systemic cancer, also letal breastcancer, is concerned. The Netherlands is simply too small to do this, otherwise\ allthough also dutch investigators are mentioned in his exposee, see Prof. Dr. Vellenga for example.

I am very very sure your organisation will only be a winner.

Kind regards, Sjaak

» Posted By Sjaak On October 23, 2012 @ 23:23

«« Back To Stats Page