Statistiek

Comments Posted By Sjaak

Displaying 331 To 360 Of 988 Comments

Plezier

Pietie @26

Noord- Korea is het zinbeeld van het boek “1984”van George Orwell. Alles in maatschappij gedegradeert en gerelateerd naar de persoon van de leider.

En wat de verkeerde borst betreft, laat eigenlijk maar, het is gewoon te erg voor woorden. In Nederland komt in laatste decennium een vrouw ter controle voor BK die zij 26 geleden had en dan blijkt de verkeerde zijde jarenlang niet meer gecontroleerd te zijn ondanks het feit dat zij er steeds poliklinisch was. Op enig moment blijkt de verkeerde zijde dan vol gemetastaseert te zijn met de dood tot gevolg. De goede zijde kwam steeds in apparaat, maar de kleiner wordende voormalig zieke zijde was kleiner geworden en men had het maar bij gelaten omdat die zijde niet meer in apparaat paste. Wij leven vervolgens nota bene in 2011.

Nu ja, dromen met kerstmis gun je iedereen met kerstmis, toch?


» Posted By Sjaak On December 29, 2011 @ 13:19

Ja Noord- Korea slaat werkelijk alles, “1984” in hoogst eigen persoon. Niks te kiezen ook, zowiezo ook al helemaal niet de verkeerde borst.

» Posted By Sjaak On December 29, 2011 @ 12:55

Amice u heeft gelijk, met teletekst weet je alles. En buitenlandse nieuwslezers hebben niet wat in Nederland gebeurt. Wat je krijgt is dat men “niet boven de dingen staat”. Maar goed wie “dromen” wil moet dat zelf weten en vooral ook doen.

» Posted By Sjaak On December 29, 2011 @ 12:43

Ondertussen doet de realiteit gewoon haar werk op pagina 2298 van NtvG nummer 50 van 17.12.2011, maar die uitspraak slik ik ook meteen weer in, wil ook meteen in de afvalbak of erger. Nu ja, volkomen eerlijk is men daar wel.

Koketteren met Jeroen of wie ook met kerstmis “Für einen Tag”, en voor mijn part voor altijd, toch maar beter.

» Posted By Sjaak On December 29, 2011 @ 12:00

Oh wei, die Jeroen kan er wat van. Inderdaad “gaap”, want ik vind hem eigenlijk behoorlijk slecht qua uitdrukken van emotie. Beetje te veel van het “instant”- type en eigenlijk ook een beetje te veel “McDonald- nisering” van het nieuws. Maar goed, ieder zijn meug.

» Posted By Sjaak On December 29, 2011 @ 11:47

JUZO @12

AB is erg, heel erg…, blijft u maar naar Spanje kijken en veel schoenen poetsen. In godsnaam JUZO.

» Posted By Sjaak On December 28, 2011 @ 13:35

JUZO @6

Helemaal voor naar Spanje JUZO? Puhhh…., en dan ook nog schoenen poetsen? Wow…

Op ARD zong Helene Fischer met kerst over “Für einen Tag…”, én in het russisch eindelijk eens in tegen westeuropese “Langeweile” met kerst. Gewoon beste show van het jaar die ik in 2011 op tv zag.

Nu ben ik niet voor de Limburger Wilders, maar een weinig gelijk heeft ie wel als ie feitelijk beweert dat het de tijd niet meer is voor koningen en prinsessen. Geborgenheid komt tegenwoordig ergens vandaan.

» Posted By Sjaak On December 28, 2011 @ 13:21

Leuk stukje!

» Posted By Sjaak On December 28, 2011 @ 08:50

Dus toch Donner

Blijft de vraag wie het verder – en beter – had kunnen worden in deze job. En was er ook invloed van het staatshoofd bij deze keuze?

» Posted By Sjaak On December 22, 2011 @ 00:26

Het zal mij allemaal jeuken, Salzburg nu zo wit als kerst maar kan zijn.

Maar weten doet men hier alles van je, voor je het zelf ervaart. Is echt zo. Hele normale papieren wil accountant niet per mail. Nu is zijn mailbox vol, volstoppen is ook een remedie.

» Posted By Sjaak On December 20, 2011 @ 22:18

Hoe je het ook bekijkt, het is en blijft een klucht. Dit vooral ook in het licht dat het CDA feitelijk zo klein geworden is als het maar kan. Nu wil ik die waarden niet kritiseren, maar (te) klein is die partij gewoon wel. Laten we eerlijk zijn, wat is kerk maatschappelijk eigenlijk nog?

» Posted By Sjaak On December 20, 2011 @ 18:59

Maxime maakt monddood

Vind het toch wel ‘grappig’ én een teken aan de wand dat dit in Nederland zo toe gaat, bedoel met parlement.

» Posted By Sjaak On December 13, 2011 @ 20:20

Heb niet echt zicht op het onderwerp.

Maar als ik het goed begrijp probeert Europa allerlei eigendomsrechten af te schermen in een verder toch heel open wereldmarkt.

Europa is veel meer in (financiele) crisis dan het wil toegeven. Der Spiegel van deze week komt met een overzichtsartikel. Zo zit Ierland 40 (!) keer dieper dan de jaarlijkse nationale productie. Het oh zo welvarende Duitsland 9 keer en het oh zo goedgaande Zwitserland toch ook nog maar even om een factor 14. Nederland wordt niet genoemd.

De onmacht van politici uit zich vervolgens in gedrag wat Verhagen vertoond. Meer is het niet.

De crisis is vervolgens nog bij lange na niet over. Leest u maar het boek over de crisis van professor Stiglitz uit Amerika.

» Posted By Sjaak On December 13, 2011 @ 12:11

Dropje

Werkelijk prachtig verhaal, sterkte Karin.

» Posted By Sjaak On December 06, 2011 @ 15:10

Why blame Jobs?

Seems to be diverse in case of pancreatic cancer and practically just different in regard to healthy persons. Carbohydrates and cholesterol seems to work out well, but dietary fibers and vitamine C are not that good. So the term nutrients in this respect is not the right one. And: these understandings are the case when official cancer treatment is being done.

» Posted By Sjaak On December 01, 2011 @ 18:16

(Extra) Nutrients in regard to cancer is not perse a wise thing to do, easily they interfere with tumors and might even let a cancer grow better.

» Posted By Sjaak On December 01, 2011 @ 17:08

Nutrients is the big issue in anglo- countries. Mostly sort of apologize.

» Posted By Sjaak On December 01, 2011 @ 15:46

Don´t believe anything is to blame Steve Jobs. No one is a hero at the moment you experience serious, and especially systemic, cancer, you are never definitely certain of the outcome of immediat, and even modern, medicine regimens. Believe Steve did a great job by managing his disease himself and even lived quiet a long period after definite diagnosis.

Staying alive after successful cancer treatment is also not easy. That is correlated to a huge, very huge, amount of uncertainty, to deal with that is not every ones business, especially when the patient is highly intellectual.

On the other hand: a small part of patients who had serious systemic cancer, I had it myself, are alive for tens of years now. We know a lot of the in and outs of the problems you face.

I remember also the nice happenings at leukemia ward, the nurses so happy with their coming trip to India. I especially remember the beautiful hair waves in my isolationroom on that very evening they visisted the patients telling around that great great news.

» Posted By Sjaak On December 01, 2011 @ 08:55

Eigen schuld?

Karin @454

Bedoelt is dat kanker en hersenwerking zeer ingewikkelt zijn. Levels van celwandtransporter- eiwitten blijken bij beide celfenomen van groot belang. Dat is wat ik in @453 neergelegt heb.

En indien Steve ook al eerder zo was, sluit dat mijn bewering niet uit dat het toch niet helemaal normaal is hoe Steve in die situatie lange tijd persisteerde in/ met zijn houding.

Maar beeindig hier nu echt mijn bijdrage aan discussie.

» Posted By Sjaak On January 07, 2012 @ 17:03

Om het ingewikkelt, of zoals u wilt eenvoudig, te houden nog als echt allerlaatste het volgende:

het MRP- 1 gen gerelateerde ABCC1- celwandtransportereiwit is bepalend voor werking chemotherapie, u heeft in dat geval de waarde ABCC1 liever laag.

Nu blijkt uit recent duits onderzoek (Pahnke, Rostock/ BRD, 03.10.2011) dat bij verhoging waarde ABCC1 bij muizenonderzoek ziekte van Alzheimer als sneeuw voor de zon verdwijnt. Zelfs een medicijn blijkt bekend om waarde ABCC1 te verhogen, dat blijkt een bestaand FDA goedgekeurt verkoudheidsmiddel.

Met die wetenschap lees je Steve’s biografie net wat anders, overigens zonder te beweren dat hij dementie had in díe zin. Toch heb ik wat twijfel bij het lezen van dat boek, waarom was die man zo nukkig? Dat wordt zo expliciet genoemd.

Over ABCC1- levels in weefsels zijn veel vragen, houdt u dat in de regel hoog dan maakt u alles live mee, ook als kanker echt komt. Dat laatste dan weer laag houden. Zo weet u bijna alles van geneeskunde, meer dan dat én snijden is er nauwelijks.

» Posted By Sjaak On January 07, 2012 @ 03:08

Lezer @449

Reageer zelf toch nog een laatste keer. Dank voor uw analyse, die zeker niet slecht is qua inhoud.

De oplossing van het kankerprobleem staat verder volledig in de kinderschoenen, zeker als het om de echte killers qua aantallen gaat als darm-, long-. en borstkanker. Cijfers bij de relatief kleine groep patienten met Acute Myeloide Leukemie zijn nog steeds niet geweldig. Was begin jaren negentig 5- jaars overleving ongeveer 20 procent, ist dat nu bij jongeren gestegen naar pak en beet 36 procent. De 16 procent verschil uitsluitend behaalt met weliswaar fantastische stamceltransplantaties, die echter de meeste patienten nog steeds niet bereiken qua behandelstadium. Dat relateert allemaal aan “heftige” celwandfenomenen, dit terwijl op zich standaardbehandelregimes allemaal volledig in orde zijn.

Kanker is alleen op te lossen met beter begrip van celwandfenomenen, dat onderzoek staat feitelijk nog maar net in de kinderschoenen. Veel in geneeskunde blijft verder volstrekte onzin zolang dat allemaal niet uitgezocht is. Wat je dan ook ziet is dat bij kanker veelal gediagnosticeert wordt naar chromosomale afwijkingen ín de foutieve cellen, terwijl men veelal nog nauwelijks toe is aan de bepalende celwandfenomenen.

De jongens en meiden die onderzoek doen naar celwandfenomenen hebben binnenkort een congres hier in de buurt. Men skiet dan ook. Basenscannen van celpompeiwitten is naar mijn beste weten nog niet gebeurt.

Chemotherapie gebeurt nog steeds nagenoeg in het donker. Het verhaal van Steve is exemplarisch voor wat vele babyboomers te wachten staat. Nederland betaald ondertussen niet of nauwelijks voor echt basaal wetenschappelijk onderzoek wat celwandeiwitten betreft, dat deed men tot op heden in Engeland (Leukemia Research Fund London) en Canada (Canadian Institutes of Health Research) . Daar is men net als Darwin op een volstrekt onbekende “vrije” wetenschappelijk reis gegaan.

Mijn persoon reageert verder nergens meer op, wat mij betreft kan iedereen er helemaal mee barsten.

» Posted By Sjaak On January 06, 2012 @ 13:00

Verschillende @

Ben best bereid te stoppen, daar gaat het niet om. Het verhaal van Steve heeft echter vele facetten en vele gevoelens in zich en die zijn best interessant te discussieren.

Duidelijk is dat maatschappij met een dergelijk onderwerp maar moeilijk tot openheid komt, kennelijk is dat niet of maar moeilijk gewenst. Duidelijk is verder dat medische wetenschap heel veel kan in een nog nauwelijks geaccepteert maatschappelijk veld.

» Posted By Sjaak On January 05, 2012 @ 11:47

JPaul @443

Dat komt omdat hier vanaf @420 een beeld ontstaat over periode ná kanker waar maatschappelijk veel niet mogelijk zou zijn.

Was Steve mogelijk dáár het meeste bang van? Dat kun je zo bezien als je zijn boek leest en dan valt ook beter te begrijpen waarom zijn operatie later gedaan werd.

Kennelijk legt maatschappij nogal wat druk op jonge kankerpatienten, zowel ná als vóór diagnose.

Het beeld wat NOS- Journaal op 31.12.11 naar buiten brengt is daarbij gewoon schandelijk wat mij betreft. Dan ben je dus weer bij het kennelijk onvermijdbare Neoliberalisme.

Zo bezien is Steve nogal een fenomeen, het boek over hem staat er bol van en hij gaat er per saldo nog aan dood ook.

» Posted By Sjaak On January 05, 2012 @ 06:39

Verschillende @

Natuurlijk zijn kankerpatienten belastbaar. In zover hier het beeld ontstaat dat dat niet zo zou zijn ben ik het daarmee niet eens. Kennelijk zijn jongeren na kanker ook heel goed in staat zich tot hun vakorganisatie te wenden als er wat scheef gaat. Dat vakorganisatie daar weinig mee kan is hun probleem, de niet geholpen jongere vind heus zijn weg.

Ook Steve was een hele productieve man tijdens zijn kankerfase. Wat dat betreft vind ik zijn ziektefase heel positief.

» Posted By Sjaak On January 04, 2012 @ 21:04

JUZO @438

Misschien leest u toch nog maar eens de biografie van Jobs. Kennelijk bereikten genen dan toch veel.

» Posted By Sjaak On January 03, 2012 @ 13:39

JUZO @436

Om bij Steve te blijven: zelfs de kosten van de oh zo prognostisch schlechte pancreaskankers zijn in maatschappelijke zin feitelijk uit hún eigen rijen betaald, zeker in de laatste 9 jaar. Misschien geldt dat zelfs voor de wereldwijde kosten in die periode. Dat deed Jobs gewoon zelf, wat dat betreft is zijn eigenwijsheid toch ook wel weer wat anders te bezien.

» Posted By Sjaak On January 03, 2012 @ 11:01

U zult wel gelijk hebben met een en ander. Toch ben ik zo eigenwijs te vinden dat het onnodig is. Wist u eigenlijk dat behandelingen bij jonge leukemiepatienten gewoon maatschappelijk bezien uit de eigen rijen betaald worden?

Van werken gaat ook niemand dood overigens.

Wie had ook gedacht dit stukje van Karin gaat nog richting 500 reacties.

» Posted By Sjaak On January 02, 2012 @ 20:40

JUZO @428

Valt allemaal reuze mee denk ik zo qua werkgevers, verzekeringen en hypotheken. U reageert wat in de “oudere” zienswijze betreffend dit thema, ben dat niet helemaal met u eens.

Wij moeten ook wat af van de zienswijze dat (jongere) kankerpatienten niet belastbaar zouden zijn. Ik denk dat het tegendeel vaak het geval is. En: een betroffene kan ook een enorme aanwinst zijn voor een organisatie. Dit vooral ook in de zin te laten zien dat het allemaal wel kan.

Wat vooral van belang is, is de opstelling van betrokkene. Om het plat te zeggen, men moet de kop eens niet zo laten hangen. Lopen naar verzekeringsartsen, UWV, etc., heeft allemaal zo weinig zin. Ben overigens ook geen echte fan van “Herstel en balans” in de zin dat je zogenaamd “begeleid” zou moeten herstellen. Dat kunnen de meeste mensen gewoon zelf, de begeleiding na kanker gewoon veels te veel psychosociaal ingebed. Wil niet beweren dat mensen geen hulp in die zin zouden moeten kunnen waarnemen, alleen niet in de zin dat dergelijke hulp alles maar opvangt of oplost. Veel moet je gewoon zelf doen.

En dan ben ik toch weer bij Steve: gewoon inzien dat een operatie een “gewone” zaak is en dat het gewoon weer door kan gaan. Denk dat dát perspectief Steve gewoon onvoldoende voor ogen stond.

Ik denk dat het gewoonlijke beeld van “de kankerpatient” niet klopt.

» Posted By Sjaak On January 02, 2012 @ 18:17

Verschillende @

Heb de onderzoekers van het door mj genoemde artikel in @419 op 30.12.11 aangeschreven per mail. Uit het angelsaksische kreeg ik in ieder geval wél gelijk antwoord,al op dezelfde dag, op mijn concrete vraag of ik met hen spreken kan over een en ander. Men was zelfs zeer positief en ben dan ook uitgenodigt. Wat ik wil weten is hoe dit zich verder ontwikkelt.

Ten tweede: dat iemand die kanker achter de kiezen heeft geen hypotheek en geen verzekering onder zelfde voorwaarden als “gezonden” zou kunnen krijgen klopt gewoon niet. Je moet natuurlijk niet als “de kankerpatient” binnen komen, dat is duidelijk. Het ligt gewoon heel veel aan je opstelling.

Ten derde: toch maar Steve´s biografie nagelezen in het weekeinde en de betreffende bladzijden gelezen. Sommigen in zijn directe omgeving hebben hem meermaals gesproken, een enkeling was zelfs kwaad geworden. Ik wil Steve of wie ook niet te na staan, maar vind wel dat als je zo begint aan je kankerverhaal zoals Steve reageerde eigenlijk toch wel “not done”. Duidelijk was bij allereerste onderzoek een begrensde tumor in alvleesklier gevonden en dan doe je dus gewoon mee met datgene wat gezegd wordt. Ook in 2003 wist wetenschap dat het een zeer langzaam groeiende vorm van neuroendocriene pancreaskanker betrof en dat er dat snelst mogelijk uit moest per operatie. Steve had gewoon een heel moeilijk toegankelijk karakter, mogelijk qua denken nog verergert door tumorproducten en mijns inziens mogelijkerwijs ook nog eens door veels te eenzijdig dieet. Spagetti op zaterdagavond met zelfs ook maar een klein beetje gehakt of vis deed hij nooit.

» Posted By Sjaak On January 02, 2012 @ 10:44

Voor zover ik kan nagaan,verschenen per 06.12.2011 op internet:

“Structure of a human multidrug transporter in an inward-facing conformation” uit J.Struct.Biol.,2010, June 170(3):540-547, van de hand Mark.F. Rosenberg et.al.

Een eerste voorlopige 3-D beschrijving van het MRP-1 gen, ook genoemd ABCC1-celwandtransportereiwit, per electron crystallografie en cryo-electron microscopie.

Een meer dan fantastische eerste beschrijving van een en ander met veel interactieve plaatjes en interactieve verwijzingen.

Helaas nergens in nederlandse literatuur te vinden, hoewel dit één van beste artikelen over kankeronderzoek is van de laatste jaren. Iedereen die met kanker en vele ziekten zoals schizofrenie, rheuma, etc. van doen heeft is afhankelijk van dit gen omdat het zich in vrijwel elke lichaamscel bevindt.

» Posted By Sjaak On December 31, 2011 @ 07:37

«« Back To Stats Page